שאלה על אובר וייט באלעל...
-
שלום.....
אני טס חזרה מתאילנד באלעל והיום שקלתי את כל התיקים שלי יחד וזה הגיע ל42 ק''ג.....
עכשיו נגיד אני מוריד את זה ל38 +- נזרוק קצת שטויות...
למה לצפות? חיוך וסבבה או לשלם מס?
איך הכי טוב לחלק את המשקל? תיק גדול / תיק קטן....
טיפים.... עצות.... משהו...
ממש לא בא לי להוציא כסף על השטות הזאת.
מי שחווה, שמע, מכיר, יודע - אני ממש אשמח...
בתודה מראש - אודי. -
שאלה על אובר וייט באלעל...:Reמה זה כל התיקים יחד? אל על שוקלים רק את התיקים שאתה עושה להם צ`ק אין.
לכן, מומלץ לדחוף חפצים שתופסים נפח אבל קלים לתיק שאתה עושה לו צ`ק אין, ואת כל הדברים הכבדים לשים בתיק שאיתו אתה עולה לתוך המטוס. דוגמאות: פסלים ממתכת וספרים הם כבדים בד''כ וכדאי לקחת בתיק שאיתו עולים למטוס. עוד דבר שאתה יכול לעשות: קח שקית גדולה ויפה של חנות כלשהי, שים שם כמה דברים כבדים ועלה איתה למטוס. זה די נהוג, כמו לעלות עם קניות מהדיוטי פרי. רק אל תגזים...
כרגע המגבלה באל על לטיסות מהמזרח היא 20 ק''ג לתיקים שאתה עושה להם צ`ק אין, אבל נראה לי שעד 25 ק''ג לא יעשו לך בעיות. אל על פחות מקפידים מחברות אחרות.
רשמית, המגבלה לתיקים איתם עולים למטוס היא 8 ק''ג, אבל אני טסתי מבנגקוק שלשום ואף אחד לא שקל את התיק שאיתו עליתי למטוס. -
שאלה על אובר וייט באלעל...:Reקיבלת מהאדון ממקודם תשובה אמיתית....נכונה ומומלצת...!
זה מה שתמיד אני גם עושה. -
שאלה על אובר וייט באלעל...:Reרק לידיעה - נוסע מתמיד של אל על: מגיע לו עוד 5 ק''ג , כלומר 25.
למתמיד זהב זה כבכ 10 קג. -
אחלה טיפ!אני נוסע מתמיד ולא ידעתי את זה!
תודה! -
שאלה על אובר וייט באלעל...:Reהיי,
אז ככה- עשיתי קניות מטורפות בטיול הקודם שלי, חזרתי מתאילנד עם אל על, קניתי תיק גב די מאפן שידעתי שיקרע ברגע שאני ארד מהמטוס- הוא שימש לי כ''תיק עליה למטוס''- שמתי בו מלא דברים כבדים ככה שהיה קצת מבאס עד העליה למטוס, בתיק הגדול, שאותו בעצם שוקלים, נשארו דברים כבדים אבל היה בסדר, תהיה נחמד, חייכן ואני מאמינה שיסתדר- תשתדל לשים בתיק שתעלה איתו למטוס דברים ממש כבדים- לא שוקלים לך את זה. בהצלחה!
רותם -
שאלה על אובר וייט באלעל...:Reתכלס, באם רוצים לתחמן יש עוד דרכים.
כאשר עושים צ`ק אין , משאירים תיק יד נוסף אצל חבר, ולוקחים אח''כ וכך אפשר לעלות למטוס עם שני תיקי יד.
אפילו באם שמים סטיקר של ''תיק יד'' - אף אחד לא שם על זה ואפשר תמיד לאמר שזה נפל.
בעליה למטוס לא בודקים את זה בכלל.
אני תמיד עולה עם טרולי קטן (בגודל המורשה) ועוד תיק גב קטן בו אני שם את הלפטופ שלי.