קמבודיה-כמה ימים כדאי?
-
אני רוצה ליסוע לקמבודיה לכמה ימים לפני שאני טסה חזרה לארץ מבנגקוק לראות את המקדשים, לא בא לי כל כך לטייל שם באופן עצמאי הבנתי שזו ארץ קשה אלא בעיקר לראות את האתר המפורסם. כמה זמן כדאי להיות שם? מה האופציות להגיע לשם? האם הטיסות יקרות מאד?האם יש מקומות מומלצים לישון שם? האם הטיולים המאורגנים לשם זה רק של גימלאים? תודה -
קמבודיה-כמה ימים כדאי?:Re** אני יכולה לענות רק על חלק ...
אין צורך לקחת טיול מאורגן של ''גימלאים'' בכדי להגיע למקדשי אנגקור בסיאם ריפ .
אני עשיתי את המסלול הפוך מסיאם ריפ לתאילנד (זה יום נסיעה לפי מה שזכור לי ) ניתן לקנות כרטיס בכל סוכנות מתאילנד זה בטוח ואת השאר לעשות לא מאורגן . ברגע שתגיעי לסיאם ריפ תבחרי לך נהג קטנוע (הם כבר יבואו ויציעו לך ) שיסיע אותך ממקדש למקדש (אני לא זוכרת אבל אפשר לקנות כרטיס ליום או שלושה או יותר בכניסה למקדשים - לפי מה שזכור לי צריך לקנות את הכרטיס יום קודם (תקפצי לשם עם הנהג )- את החלק של המקדשים בעיניי אין צורך לעשות בצורה מאורגנת - זה חלק מהכיף להסתובב כמה זמן שאתה רוצה איפה שאתה רוצה (אין לך מה לחשוש זה מתויר בטירוף)
אני הסתובבתי שם 3 ימים - לי זה הספיק (יש כאלה שאחרי יום משתעממים ואני לא בן אדם של מקדשים אבל זה באמת מקום קסום !!! )
יש המון G.H לישון בהם , אני ישנתי במקום חמוד בשם IVY G.H. .
תהני ואין ממה לפחד !!! -
קמבודיה-כמה ימים כדאי?:Reאנחנו קנינו כרטיסים בבוקר הכניסה למקדש. הנהג עם הטוסטוס והעגלה עלה לנו 8$ לכל היום ל 4 אנשים, משעה 07:30 עד 17:00, עד החשיכה, 2$ לאדם. כרטיס ליום למקדש עולה 20$. יום אחד זה די והותר לדעתי. הכל די חוזר על עצמו. אין שם ממש הסברים ומידע על האתרים, הכל די עזוב ומוזנח, אבל המקום יפה ומאוד מרשים, והאווירה מיוחדת במינה.חוץ מהמקדשים אין מה לראות במדינה. תבלי.... -
קמבודיה-כמה ימים כדאי?:Reאנחנו קנינו כרטיסים בבוקר הכניסה למקדש. הנהג עם הטוסטוס והעגלה עלה לנו 8$ לכל היום ל 4 אנשים, משעה 07:30 עד 17:00, עד החשיכה, 2$ לאדם. כרטיס ליום למקדש עולה 20$. יום אחד זה די והותר לדעתי. הכל די חוזר על עצמו. אין שם ממש הסברים ומידע על האתרים, הכל די עזוב ומוזנח, אבל המקום יפה ומאוד מרשים, והאווירה מיוחדת במינה.חוץ מהמקדשים אין מה לראות במדינה. תבלי....
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
תשובה מעניינת שאתייחס אליה בהמשך ...
ארץ קשה ?!? מה זה ארץ קשה ? בגלל שהמקומיים לא מסתובבים בנעלי ד''ר מרטינס ולא הולכים עם איי-פוד לא הופך ארץ לקשה.
נכון,לקמבודיה יש היסטוריה קשה, אבל זה בדיוק מה שזה-היסטוריה .
דווקא מכל הארצות באזור(חוץ מבורמה) הקמבודים הם האנשים הכי חביבים והכי מכניסי אורחים שייש בדרום מזרח אסיה.
מי שאומר שאין מה לראות בקמבודיה זה פשוט אדם שלא היסתובב בקמבודיה (שמע עצות של כאלו שלא היסתובבו בקמבודיה בעצמם ומנציח את אי הידע שלו עצמו ע''י האמירה ''אין מה לראות '' - כדי לראות צריך לטייל וכדי לטייל צריך זמן ).
אנגקור - מי שמשתעמם ב''פטרה של הג`ונגלים'' אחרי יום לדעתי ראוי שירחיב קצת את אופקיו ...
''הכל די עזוב ומוזנח ...'' - מדובר באתר בשטח של למעלה מ 250קמ''ר ... ובו למעלה מ 100 מקדשים-חלקם בגודל של עיר קטנה ... מקדשים בני 800-1200 שנה שננטשו בלב הג`ונגל שכבש אותם חזרה - המקום ממש לא מוזנח אלא עובר שיפוצים ושיחזור אינטנסיבי ע''י כ 20 משלחות ארכיאולוגיות שונות.
חלק גדול מהקסם של המקום הוא בדיוק העובדה שהמקום ננטש ונזנח , וחלק מהמקדשים בכוונה תחילה של הארכיאולוגים הושארו במצב קרוב למצבם כחורבות מכוסות ג`ונגל ...
אין הסברים - זה נכון , אבל ניתן כמעט בכניסה לכל מקדש -וכמובן בעיירה סיאם-ריפ לקנות ספרי הדרכה עמוסי תמונות ומפות והסברים ב 5-6$ לספר ...
כשמבקרים באתר כלכך גדול ומורכב,אתר שנחשב-בצדק-לפלא עולם
אי אפשר ''סתם כך לשוטט'' - רצוי מאוד להתכונן לביקור ,לקרוא על המקום ועל ההיסטוריה שלו , להצטייד בספר הדרכה , וכמובן שאם הכיס מאפשר גם במדריך בעל ידע וניסיון שיוכל להראות לכם מקומות שמעבר למסלול של הטוסטוס עם העגלה ...
כדאי גם להתחיל את הביקור מוקדם יותר ולא ב 7:30 בבוקר.
כדאי לצאת מסיאם ריפ לפני זריחה עם עלות השחר 5-5:15 ולהגיע למקדשים לפני או עם הזריחה ...
גם כי הזריחה לרוב יפהפיה וגם כי בשעות הבוקר המוקדמות
קריר ונעים יותר להסתובב .
רצוי להיות באתר לפחות 3 ימים עם מדריך צמוד בעל ידע או עם ספר טוב שנותן הסברים .
לגבי שאר קמבודיה - יש המון לראות בקמבודיה - ארץ מדהימה ביופיה הפיזי ,בחום והאנושיות של תושביה ובאוצרות הרבים
והערים האבודות ומקדשי אינדיאנה ג`ונס שעדיין חבויים בג`ונגל !
טיול בקמבודיה יכול להיות הרבה יותר מדהים ומרתק מטיול בארצות השכנות . -
קמבודיה-כמה ימים כדאי?:Reלגבי שאר קמבודיה ...
ניתן לעשות יופי של טיול בעזרת קריאה של הטיפים כאן באתר.
ניתן גם לצאת מעבר למסלול הטיול המקובל ולעשות טיול של כמה ימים בג`יפ בלב ליבם של הג`ונגלים,רכסי הרים,
כפרים נידחים וערים אבודות ומקדשי אינדיאנה ג`ונס בג`ונגלים .
באנגקור ניתן לשכור מכונית ממוזגת עם נהג לסיור במקדשים.
טוסטוס עם עגלה שהוזכר כאן למעלה אמנם זול יותר ,אבל מאוד לא בטיחותי ותאונות רבות מתרחשות ...
בכדי להגיע למקומות שתיירים רואים רק בסרטי נשיונאל ג`יאוגרפיק כדאי לשכור ג`יפ .
טיול של פעם בחיים -
קמבודיה-כמה ימים כדאי?:Reאני מצטרף בכל ליבי להמלצה של אקספרט
קמבודיה היא הרבה יותר ממקדשי אנגקור וואט
קמבודיה ממש לא ארץ קשה לתייר,היא קשה לקמבודים שבאמת הם בין החביבים שפגשתי.
חלק גדול מהקשיים נגרמים ע''י שימוש בשירותי תחבורה לא נכונים
אני מצרף כאן אתר שמסביר כיצד להגיע מבנגקוק לסיאם ריאפ,
אפשר גם לטוס עם אייר אסיה לפנום פן עיר מענינת בפני עצמה ומשם אוטובוס לסיאם ריאפ
אפשר להיכנס מהדרום טראט - סיהנוקוויל , ולטייל בדרום ולעלות צפונה
לגבי המקדשים,אני לא חובב מקדשים וכו` אבל לעניות דעתי, קשה לעכל ביום אחד את הגודל, המראות,וכו`
ממש ממש חטא לבוא לאנגקור וואט ליום אחד לרפרף ולהגיד ראיתי
@ -
ל-xpertהאם אתה יודע כמה עולה טיול ג`יפים כזה? בטיפ לא הוזכר מחיר. האם טיול של אשה לבד, או שתי נשים בקמבודיה אינו מסוכן? -
רק תודה - xpert:אני כבר התייאשתי מהסיפורים הנפלאים על קמבודיה.
מעריכה את זה שיש לך את רוח הלחימה המתמדת בעניין
פנינה - למה שיהיה מסוכן? זו מדינה ככל המדינות...את בתור הודית מושבעת - לא נראה לי שתהיה לך כל בעיה מיוחדת.
קמבודיה לא קשה לטיול, אומנם היא לא תאילנד, אבל זה כל הקסם.
ולמי שקשה לטייל שם - שפשוט לא יבוא. דווקא ממש נחמד שם בלי המוני ישראלים ובלי סדר פסח ענק. -
רק תודה - xpert::Reמי שחובב היסטוריה וארכיאולוגיה מושבע - המקדשים הם גן העדן שלו.
למי שיש חודשים רבים לטייל בדרום מזרח אסיה - אזי שלושה שבועות בקמבודיה יספיקו.
כל מי שהוא לא זה ולא זה - שבוע זה הרבה.
אני טיילתי שם משך למעלה משבועיים. לפני זה הייתי בסין, ויטנאם, לאוס, ואחר כך בבורמה ותאילנד. לא מצאתי שום דבר מיוחד בעם הבורמזי. לעניות דעתי - הם לא יותר נחמדים או חמים מהוייטנאמים, לדוגמא, אלא ממש להיפך. בירת קמבודיה היא העיר היחידה בטיול שחשתי בה מאוים ומפוחד. המחירים יקרים יחסית. הכל בדולרים !!!
יום אחד במקדשים, מלווה בנהג, לאחר שקצת קראתי חומר - הספיק לי לגמרי. הם יפים ומיוחדים, כדוגמת העיר האבודה מאצ`ו פיצ`ו שביקרתי בה פרו, אבל יום אחד למי שאינו חובב את המוזכר לעיל הוא מספק. פנום פן וסיאם ריפ נחמדות ויש בהן פינות חמד.
המקדש הוא הסמל הלאומי, מופיע על הויזה, מופיע על השטרות, המטבעות ועל הדגל. או בקיצור - אם לא היו בה המקדשים ספק אם 5% מכלל המטיילים במזרח היו בכלל נכנסים לקמבודיה, וזה נאמר ע''י המקומיים עצמם.
ביקרתי גם בחופים הדרומייםשל המדינה. איך אפשר בכלל להשוות לחופי ויטנאם או איי תאילנד? אין שום מקום להשוואה. -
מאצ`ו-פיצ`ו הקמבודיתמי שחובב היסטוריה וארכיאולוגיה מושבע - המקדשים הם גן העדן שלו.
למי שיש חודשים רבים לטייל בדרום מזרח אסיה - אזי שלושה שבועות בקמבודיה יספיקו.
כל מי שהוא לא זה ולא זה - שבוע זה הרבה.
אני טיילתי שם משך למעלה משבועיים. לפני זה הייתי בסין, ויטנאם, לאוס, ואחר כך בבורמה ותאילנד. לא מצאתי שום דבר מיוחד בעם הבורמזי. לעניות דעתי - הם לא יותר נחמדים או חמים מהוייטנאמים, לדוגמא, אלא ממש להיפך. בירת קמבודיה היא העיר היחידה בטיול שחשתי בה מאוים ומפוחד. המחירים יקרים יחסית. הכל בדולרים !!!
יום אחד במקדשים, מלווה בנהג, לאחר שקצת קראתי חומר - הספיק לי לגמרי. הם יפים ומיוחדים, כדוגמת העיר האבודה מאצ`ו פיצ`ו שביקרתי בה פרו, אבל יום אחד למי שאינו חובב את המוזכר לעיל הוא מספק. פנום פן וסיאם ריפ נחמדות ויש בהן פינות חמד.
המקדש הוא הסמל הלאומי, מופיע על הויזה, מופיע על השטרות, המטבעות ועל הדגל. או בקיצור - אם לא היו בה המקדשים ספק אם 5% מכלל המטיילים במזרח היו בכלל נכנסים לקמבודיה, וזה נאמר ע``י המקומיים עצמם.
ביקרתי גם בחופים הדרומייםשל המדינה. איך אפשר בכלל להשוות לחופי ויטנאם או איי תאילנד? אין שום מקום להשוואה.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אנחנו כנראה מדברים על פלנטות אחרות ...
כנראה שקודם כל צריך נשמה ...
1.''אם לא היו בה המקדשים ספק אם 5% מכלל המטיילים במזרח היו בכלל נכנסים לקמבודיה, וזה נאמר ע``י המקומיים עצמם.''
נאמר ע''י המקומיים עצמם ... אז? מה שנראה רגיל נדוש ומשעמם למקומיים הוא מה שמיוחד ,שונה ומקסים למבקר הבא מן החוץ ...
- המקומיים בקמבודיה , וזה כולל גם יותר מ 95% ממדריכי טיולים מוסמכים(שקונים בשוחד את ההסמכה שלהם...) מעולם לא יצאו מהמחוז בו נולדו !!!
אנשי סיאם ריפ מעולם לא ביקרו בפנום פן,אנשי קאמפוט מעולם לא ביקרו בסיאם ריפ וכו וכו ... לכן,לבוא ולהסתמך על מה שאומרים המקומיים קצת מצחיק - אין להם מושג,קודם כל כי מעולם לא טיילו בארצם ולא בארצות שכנות , שנית
המושגים שלהם לגבי מה שמעניין תיירים לא בדיוק(וזה בלשון המעטה) זהים למה שבפועל מעניין תיירים .
2.''בירת קמבודיה היא העיר היחידה בטיול שחשתי בה מאוים ומפוחד. המחירים יקרים יחסית. הכל בדולרים !!!''
באיזה שנה היית בפנום פן ?!?
בעבר בהחלט היתה בפנום פן אווירה המזכירה את המערב הפרוע.
כיום זה פשוט לא כך . העיר שופצה,בתים קולוניאלים ישנים ניצבעו מחדש בצבעי פסטל משגעים,טיילת המקונג משגעת
והעיר הרבה הרבה יותר סימפטית מסאיגון או בנגקוק .
המחירים בדולרים - נכון .אז ? פסיכולוגית הרבה יותר קשה לישראלי המצוי להוציא דולר מאשר להוציא 4 שקלים או 40 באהט ... אבל להגיד שהעיר יקרה זה פשוט לא נכון - הכל תלוי למה משווים ובאיזו רמה מטיילים וחיים .
3.''ביקרתי גם בחופים הדרומייםשל המדינה. איך אפשר בכלל להשוות לחופי ויטנאם או איי תאילנד? אין שום מקום להשוואה.'' - בהחלט אין מקום להשוואה ... חופי קמבודיה ננראים כמו חופי תאילנד לפני 30 שנה וזו גם רמת המחירים בהם - הכל זול עד כדי גיחוך , אין 7/11 בכל פינה וגם לא
מועדוני הופעות של קוקסינלים ושאר הדברים הממוסחרים עד זרא שייש בחופי תאילנד .
נכון,אם משווים את סיהאנוקוויל לקו פיפי או קו סמוי - איים אלו יפים יותר,אבל הם מהאיים היפים ביותר על כדור הארץ כולו! תשווה לפטיה או פוקט וסיהאנוקוויל לוקחת בגדול גם ביופי,גם בשקט , וגם ברמת המחירים שתשלם !
רוצה להשוות איים??? השכר סירה וצא לים , בקמבודיה עשרות-אם לא מאות איים- שטרם התגלו ע''י איש !
חופי וייטנאם ? חוץ מזה שהם ממש לא משהו יש בהם בעיה עיקרית אחת ... הם מלאים בוייטנאמים,גם החוף צפוף וגם העיירות הסמוכות לו צפופות וכמו כל מקום בוייטנאם מזכירות כוורות דבורים על סטרואידים ...
4.''לא מצאתי שום דבר מיוחד בעם הבורמזי. לעניות דעתי - הם לא יותר נחמדים או חמים מהוייטנאמים, לדוגמא, אלא ממש להיפך.''
הבורמזים הם האנשים הכי עניים,הכי דפוקים והכי מסכנים בדרום מזרח אסיה ... וזה למרות שייש להם את הארץ הכי עשירה במשאבי טבע-נפט,גז,יערות עד שלא נגמרים,מכרות אבנים יקרות , חופים שמכניסים את תאילנד לכיס הקטן(שאף אחד לא מגיע אליהם) ומשטר - אולי הדפוק ביותר בעולם חוץ מצפון קוריאה ואיראן ... ולמרות כל זאת הם האנשים הכי חמים,והכי מכניסי אורחים בכל דרום מזרח אסיה - וכשהם מחייכים רואים שהחיוך בא מהלב ושהוא חיוך חם ואמיתי ...
הקמבודים במקום השני . וייטנאמים ? תשע שנים בדרום מזרח אסיה , נשוי לוייטנאמית , ועוד לא זכיתי לראות וייטנאמי מחייך !(חוץ מ אם הוא במקרה דורך עליך).
במקדשי אנגקור היית יום אחד,בפנום פן היית מפוחד , החופים-לא ניתן להשוות לתאילנד - בעצם מה בעצם עשית בקמבודיה שבועיים פלוס ? ואיפה עוד היית ?
בטח מייד גם תגיד שאתה מתעב את דרכי העפר האדומות ...
מעניין שאתה משווה את אנגקור למאצ`ו-פיצ`ו ... כי בקמבודיה חוץ מאנגקור יש עוד כ 10 ערים אבודות שעדיין קבורות לגמרי בג`ונגל ועדיין אפשר לשחק בהן ב''אינדיאנה ג`ונס'' או בטומב-ריידר(שצולם בקמבודיה) ...
אחת מהן -''מצדה בשחקים'' - ממוקמת על פסגת ראש מצוק נישא
בלב רכס הרי דונגראק ומזכירה הרבה יותר את מאצ`ו-פיצ`ו .
הדרך לשם מהממת ביופיה! נסיעה של יומיים ,ביום הראשון דרך שדות אורז אין סופיים עד שמתחילים לטפס לתוך ההרים ,
ואז נסיעה דרך אזורי ג`ונגל נידחים בשיפולי ההרים .
ישנים בעיירת מחוז קטנה ונידחת שמזכירה קצת את מצפה-רמון או בארשבע של שנות החמישים ...
משם ממשיכים דרך יערות עד והרים עד לטיפוס האחרון בדרך פשוט מהממת חושים! לפסגת מאצ`ו פיצ`ו הקמבודית ...
לא צריך להיות ארכיאולוג או חובב ארכיטקטורה והיסטוריה בכדי להנות מהדרך והמקום , כל מה שצריך זה נשמה יתרה -
קמבודיה-כמה ימים כדאי?:Reנו,סוף סוף צדיק בסדום
תיקון, גם צדיק וגם צדיקה - מישמש
רק לפני שמפנים לאתרים מסחריים זרים בשפה האנגלית ... יש די והותר אינפורמציה כאן בפורום בעיברית ...
מבנגקוק לקמבודיה איך לאואיך כן-פירוט מלא -
טיול של אשה לבדשלום פנינה,
קצת קשה לי להעמיד את עצמי כגבר במקומן של נשים ...
עם זאת נראה לי שקמבודיה איננה ארץ מסוכנת לנשים מטיילות
לבד או כצמד נשים !
מי שכמוך מסתדר בכל רחבי הודו לא צריכה להיות לו בעיה כלשהי !(הקמבודים גם לא שולחים ידיים כמו ההודים...)
לגבי מחיר טיול ג`יפים - נראה לי שכדאי לכתוב לחברה.
זה לא זול,אבל מקבלים בהתאם למה שמשלמים . -
קמבודיה-כמה ימים כדאי?:Reקודם כל תודה רבה על הפירוט והמידע
כשכתבתי ארץ קשה ממש לא התכוונתי לזה שלא הולכים שם עם ד''ר מרטינס
ולמי בכלל יש איי פוד גם פה בישראל???
אלא שהבנתי שהיו שם המון שדות מוקשים ויש שם המון אנשים קטועי גפיים, ושהשוטטות שם לא נעימה-כך אמרו לי. בכל מקרה, אני שמחה לגלות שזה לא כך. תודה על כל הפרטים, אפרת -
תודה xpert -
קמבודיה-כמה ימים כדאי?:Reיש קטועי גפיים ועדיין באזורים רבים יש מוקשים ...
זה לא הופך את הארץ לקשה למי שבא לטייל .
מי שבא לנפוש,לרקוד במסיבות פול-מון ולעשות קניות של מותגים אין לו מה לחפש בקמבודיה .
מי שטייל ולא שרץ בהודו ימצא את קמבודיה קלה ...
מעניין איך כולם מדברים על הקבצנים בקמבודיה שאפשר לנפנף אותם בקלות , אבל אף אחד לא מזכיר את הילדים הקבצנים הסופר נודניקים בוייטנאם שאפילו לא נותנים לאכול בשקט ...
הקושי הוא רק בתאים האפורים של המטייל .בחוסר ההכנה,ובהסתמכות על אינפורמציה אקראית שלא אנשים שמצדיקים בדיעבד את העובדה שהתעצלו לטייל בכך ש''זאת ארץ קשה'' ו''שאין מה לראות או לעשות שם'' ... בלי שבעצם הם בכלל ניסו לעשות משהו שמעבר לשטאנץ המקובל ! -
מאצ`ו-פיצ`ו הקמבודית:Reאקספרט יקירי ומכובדי, נראה לי שיש כאן מקום קצת להרגיע את טון הדברים ואת המיליטנטיות שלך.
מותר לאנשים להביע דעות אחרות משלך, זה בסדר, זה קיים בעולם, לא כולם חייבים להסכים עם צנועים שמכנים עצמם מומחים, ולא כולם חייבים להנות היכן שאתה נהנית.
טיילתי 3 שנים ברציפות במקומות שונים ומרוחקים בפלנטה, הרציתי בפני טיילים צעירים על מסעותיי וחוויותיי, כתבתי בהמון אתרים, מאמרים שלי פורסמו, וטרם נתקלתי בשגריר כל כך מוצלח כמותך. שגרירות קמבודיה ודאי משלמת בנדיבות. אין ספק שאתה בכלל לא משוחד וכלל לא כופה את דיעותייך האגרסיביות. הכי OPENMIND שיש בפורום !!
זו וודאי גם הסיבה לחיוכים שאתה זוכה לקבל השכם וערב....
בזאת סיימתי להשחיט את זמני לריק עם ''מומחים'' רחבי אופקים ופתוחים לשמע דעותיהם של אחרים כמוך. שבת שלום.
ואל תשכח לחייך, כי אולי סוף סוף החיים יחייכו אליך חזרה....... -
מאצ`ו-פיצ`ו הקמבודית:Reמיליטנטיות ?!? על ראש הגנב בוער הכובע ...
אין לי מושג היכן וכמה טיילת,וזו איננה תחרות מי טייל יותר .
כתבת דברים שפשוט אינם נכונים וכשהעמדתי אותך על טעויותך
נפגעת . לא ענית לשאלתי מה עשית שבועיים פלוס בארץ שאין מה לראות בה ...
נראה לי שמי שהשחיט את זמנו הוא אתה במהלך טיולך בקמבודיה...
גם לינקים למאמרים הרבים שכתבת לא שמת כאן ...
ש.שבכ בגלגול חדש?
''אורן המטייל''?
אם זה אכן אתה - זה עצוב שאנשים שטחיים כמוך מעצבים את סגנונו של המטייל הישראלי !
שטחיות,בורות,חוסר ידע מינימלי,חוסר הבנה בסיסי של המקומות בהם אתם מסתובבים,הליכה כעדר במסלול הבטוח שנכבש
ע''י מאות אלפי מטיילים ללא סטיה הקלה ביותר ... ואחרכך הרצאות ומאמרים שמנציחים את אותה הבינוניות ...
למטייל הממוצע מותר להיות בינוני ואף למטה מזה-הוא בסך הכל נופש/מנסה לטייל כמיטב הבנתו ...
לעומת זאת אנשים כמוך ש''חרשו את העולם במשך 3 שנים'' ''מרצים'' ו''כותבים מאמרים'' ... אנשים כמוך במקום להילחם בבורות ובבינוניות של המטייל הממוצע רק מנציחים אותה .ואם אין זה מספיק,הרי שלא ביטלת או סתרת דבר אחד מכל מה שכתבתי... במקום זאת הקנאה שבוערת בך גורמת לך לזרוק בוץ ולנסות להעליב .שיבושם לך .''הפוסל-במומו פוסל!''
כשמדברים על מקומות שלא הייתי בהם בארצות שכן טיילתי בהן
אני רוצה לדעת על אותם מקומות חדשים עבורי ...
אתה לעומת זאת הרי יודע הכל ולכן שבוע יותר ממספיק לארץ משעממת שאין בה כלום כמו קמבודיה וגם כשיראו לך את הקשת בענן תאמר שזה לילה בכלל ... שום קשת בשום ענן .
אני לתומי חשבתי שתהיה כאן שאלה על מאצ`ו-פיצ`ו הקמבודית ...
אבל אתה הרי לא ניתקלת בה בשיטוטך המקיף במשולש אנגקור-''יום אחד מספיק''>>>פנום פן-עיר מסוכנת ויקרה>>>סיהאנוקוויל-אין להשוות לתאילנד ...
מעבר לכך לא היית ,לא ראית,ואפילו כשמעמידים אותך על טעותך אתה לא רק מתעקש אלא מנסה לפסול את מי שכן טייל קצת יותר ממך בקמבודיה וכן ראה ...