אז איך לומדים להתמקח? לכמה
-
אפשר להוריד כדי לא לצאת פרייר אבל גם לא לעשוק?
-
אז איך לומדים להתמקח? לכמה:Reאחרי יומיים בתאילנד תדעי בדיוק כמה כל דבר צריך לעלות -
לפעמים חיוך קטן עושה אתהעבודה...
זה נכון שאפשר להוריד מחירים, אך השאלה באיזה צורה עושים זאת.
חיוך וכמה מילים (ברכות) בשפה המקומית עוזרים להורדת המחיר.
טיול מהנה, -
לפעמים חיוך קטן עושה את:Reתן כמה מילים עיקריות שצריך לדעת... -
בבקשה -
מילת המפתח - נינוחותבטי שלום,
ההתמקחות בתאילנד שונה מאוד מההתמקחות המזרח-תיכונית.
בישראל, ההתמקחות נעשיות בצעקות (רק היום! רק היום! הכל בחצי מחיר! והקונים הפוטנציאלים צועקים למוכר וכך הלאה).
בישראל, מקובל להראות פרצוף קשוח (מה אתה חושב? אני פראייר? עשו אותי באצבע? מה זה המחיר הזה?).
בישראל, מקובל רגע לפני התשלום לנסות להשיג הנחה קטנה נוספת (עולה 500 אתה אומר, יאללה, הנה 450 וסגרנו עניין).
בישראל, מקובל לסגור דברים מהר.
בתאילנד זה אחרת לגמרי.
בתאילנד, נינוחות היא מילת המפתח. לא מדברים בקול, מחייכים הרבה ולוקחים את הזמן.
בתאילנד מקובל להתחיל במחיר גבוה, ואת עונה בחיוך ובהומור מחיר מאוד נמוך.
בתאילנד, למוכר חשובה יותר שלוות הנפש וה-`SABAI` מאשר הרווח, ולכם אם הצלחתם להצחיק את המוכר או להעלות לו חיוך על הפנים כבר השגתם הנחה גדולה יותר.
אם את מאוד רוצה את המוצר, קחי כיסא או שרפרף ותתיישבי. זה מראה למוכר שלך יש את הזמן והנינוחות להשיג את המחיר שאת רוצה.
כשאני עושה קניות, לפעמים אני יושב ומתחיל `למכור` ללקוחות שמגיעים לחנות. זה מאוד משעשע את כולם, והמוכר מוכן ללכת לקראתי עוד קצת...
אם אתם נתקלים ביחס לא סימפטי מהתאילנדים, זה נובע במקרים רבים מתופעה ישראלית שמשגעת את התאילנדים והיא `התמקחות סרק`.
זה הולך ככה:
הישראלי רואה חולצה ב-200 באט, מתמקח מתמקח ובסוף משיג אותה ב-120 באט.
הוא קונה את החולצה, ואחרי כמה מטרים הוא רואה את אותה חולצה בדיוק ותוהה לעצמו אם הוא יצא פראייר בדוכן הקודם...
ושוב הוא מתמקח ומתמקח, מוריד את המוכר ל-120 באט, מבין שהקנייה הייתה בסדר, ממשיך הלאה לדרכו ומשאיר את התאילנדי המום ולא מבין על מה ולמה אלפי ישראלים מתמקחים איתו שעה על המחיר ובסוף לא קונים...
לכן במקרים רבים, התאילנדי חושש ששוב באים ישראלים להתמקח איתו סתם, וכשמבקשים ממנו הנחה הוא יענה בקשיחות שזה המחיר וזהו, כי הוא לא צריך את הכאב ראש...
חיוך ונינוחות יפתרו את הבעיה.
בגדול - וזו לא תורה כתובה, ניתן להוריד עד שליש מהמחיר ההתחלתי.
טיול מהנה,
מרטין מה-`גרין האוס` בבנגקוק -
ושי לי עוד שאלה- יש לי טיקיטיקים, תנועות לא רצוניות בפנים ובגוף העויות עויתות וכדומה
בדרך כלל הם לא איומים אם אני לא לחוצה, אבל אני עדיין נראית מוזר, אנשים שלא מבינים בזה חושבים שאני מפגרת או חולת נפש או צוחקת מהם או שיש לי איזה מחלת שרירים
זה יכול לעשות לי בעיות? אני נוסעת להודו ותאילנד ואולי גם לשאר המזרח
לא רק לגבי מקח ומחירים, באופן כללי ביחס
?
האם יש לי לפעמים התקפי פאניקה הם יכולים לקרות לי במזרח? נניח במקומות הומים כמו שוק או עיר, בדרך כלל הטריגר הוא עומס חושי רעש לחץ צפיפות או חרדה חברתית הרבה אנשים
לפעמים זה קורה לי במקומות חדשים
יש היגיון בלהימנע ממקומות הומים ולחפש ישר מקומות רגועים?
נניח להימנע מהערים ולרוץ ישר לטבע ?
חוץ מלמצוא שותפים טובים שירגיעו אותי אם יהיה לי התקף חרדה -
ושי לי עוד שאלה- יש לי טיקי:Reבטי שלום,
בתאילנד לא תהיה לך בעיה. התאילנדים ראו כבר הכל, ואחת שיש לה טיקים בפנים לא ממש יזיז להם.
חשוב לזכור שהדרך שבה תאילנדים מתייחסים לשונות גופנית היא מאוד שונה מהגישה המערבית.
בתאילנד, הגישה היא שזה חלק מהחיים והם גם ישמחו להצביע עליה כי מבחינתם זה לא כזה סיפור.
לכן הם יעירו על נכות, השמנת יתר ושאר שונויות גופניות, אבל מאין מאחורי ההערות רשעות או קנטרנות, אלא קבלה בלבד.
לכם אם תראי ילדים או מבוגרים מעירים לך או צוחקים, זו דרכם התאילנדית לומר לך שזה בסדר. במקרים רבים צחוק הם דרך להפגת מתחים. לא צוחקים עלייך אלא מנסים ליצור אווירה נעימה.
מבחינת התקפי חרדה, אותם כללים שאת מיישמת בישראל, יועילו גם כאן, ואת יודעת יותר טוב מכולם מה מלחיץ אותך ומה לא ואיך להימנע מהם מלכתחילה.
אינני פסיכולוג ואני לא מתכוון לתת ייעוץ דרך פורום, אבל כדאי להתכונן נפשית שהכל יהיה מאוד שונה מהמוכר והידוע, אבל בתאילנד תמצאי מהר מאוד הכל נינוח יותר מהמציאות אליה את רגילה.
טיול מהנה,
מרטין מה-`גרין האוס` בבנגקוק -
נינוחות?אני חושב שהמוכרים בשווקים המתויירים וב MBK וכו כבר עברו מזמן את שלב הנינוחות.
הם בשלב ה ''מצליח''.
כמו כן, הדבר הוא נכון ביותר לגבי טוקטוקים ומוניות אשר מסרבות להפעיל מונה.
רק שלשום נהג מונית רצה 300 באט מארמון המלך לסיאם פרגון. אז נכון, זה לא הרבה כסף, אבל אני לא אתחיל להתמקח עם טמבל שכזה שרוצה להפיל בפח תיירים (נסיעה במונה עלתה 71 באט).
ב MBK, הם נותנים מחיר עפי הפנים של התייר. הלכתי לברר על מזוודה, אמרו לי 2500. שלחתי את אשתי, אמרו 3500.
אז עם כל הכבוד לתרבות הנפלאה של התאילנדים, בשווקים התיירותיים זה מזמן כבר לא כך. -
נינוחות?:Remay_east הייתי מציע לך לא לומר פה בפורום שאתה מתווכח על מחירים...כי מישהו בשם מרטין יאמר שאתה גם אחד מהישראלים המכוערים