עונת סקי באירופה
-
רציתי לדעת אם ישנם אתרים שכבר נפתחו לסקי משום שאני מתגייס ב 3.12 וההינו מעונינים לנסוע לסקי לפני זה. אני לא מדבר על קרחונים שיש כל השנה אלא על שלג שירד ואם כן איפה ניפתחו כבר אתרי הסקי באירופה בתודה מראש עידן. -
עונת סקי באירופה:Re -
עונת סקי באירופה:Reבאופן רשמי אכן יש אתרים כמו ואל תורן שנפתחים בצרפת עוד כ-10 ימים או שבועיים, אך כדאי לזכור שבינתיים לא ירד שלג בצרפת ועפ''י התחזית הנוכחית לא צפוי באירופה שלג לפחות עד שבת הקרובה. במקרה כזה אם לא ירד שלג בצרפת בשבוע הבא הגלישה תהיה על ''שלג דאשתקד'' במלוא המובן המילולי של הביטוי.
באוסטריה לעומת זאת כבר ירדה מנה ראשונית יפה של שלגים, כך שלפחות באתרי הקרחונים כן מדובר על שלג טרי ואם יהיה מזל יכול להיות שגם באתר הרגיל שלידו יהיו חלקים פתוחים בחלקים הגבוהים של האתר כבר בנובמבר. לגבי צ`רביניה ירדו כבר כמה ס''מ השנה ועדיין יש בסיס מהעבר. -
עונת סקי באירופה:Reבנתיים המצב בצ`רבניה דיי עגום...
עד ה22.11 אין טיפת שלג שצפויה לרדת והטמפ` ינועו סביב )-5(-5
בכלל בהיסטורית השלג אני רואה שבצ`רויניה כמות השלג דיי קטנה יחסית לאתרים אחרים. זה בדר''כ 40 ס''מ במדרונות הנמוכים שזה ממש לא הרבה... באתרים נמוכים הרבה פחות יש במדרונות הנמוכים יותר שלג. -
קרחונים בכל זאתאין דין גלישה על הקרחונים בקיץ לעומת המצב שם עכשיו.
יתרונם של הקרחונים שהשלגים הראשונים שבשאר המקומות מפשירים , מתחילים להערם שם וליצר גלישה על שלג ולא על קרח.
מכולם (לפי האינטרנט) הינטרטוקס נראה הכי מענין:
מעל 10 מעליות פתוחות וכ- 50 ק''מ מסלולים והמצב משתפר עם כל שלג.
ניתן לעקוב דרך אתרים רלונטים.