רתמה לילד קטן
-
בהרצאה של פרץ אתמול ביריד, הוא המליץ על גלישה עם רתמה לילד קטן (הילד הגולש לפניך קשור אליך בריתמה).
למישהו יש ניסיון עם זה ?
היכן קונים דבר כזה ?
בחנויות למטייל אין (לפחות מה שאני ביררתי)
רונן
-
רתמה לילד קטן:Reתראה ראיתי מאות ואלפי הורים מלמדים את ילדיהם סקי, השימוש ברתמה כל כך נדיר גם במקומות שהרתמה קיימת (נניח ארה''ב) ואני מטיל ספק בנחיצותה.
למעט לגילאים מאוד קטנים (2-3)
רק לבן -
רתמה לילד קטן:Reמבלי שאתחרה בכישוריו של פרץ(ואין ספק שהוא שנים במקצוע)
ראיתי עשרות אם לא מאות ילדים גולשים ומעולם לא ראיתי ילדים רתומים. שהרי בתחילת הגלישה לומדים כיצד לעצור ובמדרונות מתונים ביותר. -
רתמה לילדנראה לי שהשנה אצטרך כזו, על מנת שרק לבנבן, בן ה-12 לא יברח לי
ויש גם סכנה שרק לבנבנון (בן
הידוע כקמיקזה רציני יברח גם כן.
עכשיו לסיפור אמיתי (אשכרה אמיתי), כשרק לבנבן היה בן חצי שנה נסענו לניו יורק לכמה שנים, ורק לבנבן היה תעלולן רציני, וכבר הצליח להעלם ב-IKEA ובקניונים, בקיצור פחד אמיתי. לקראת הגעתינו לחופשת מולדת (רק לבנבן בן פחות משלוש) פחדנו שהוא יעולל תעלולים בשדה התעופה ויעלם שם, וקנינו לו רתמה עם רצועה של איזה 2-3 מטר, מה אגיד לכם הרגשתי כמו האמא של כל הטיפשים.
הרתמה הזו היא להורים, לא לילדים.
רק לבן -
רתמה לילד:Reאני גר בסיאטל וגולש באתר מקומי בו גולשות הרבה משפחות. ניתן לראות הורים רבים המלמדים את ילדיהם הקטנים (שנתים-שלוש) בעזרת רתמה. נראה שהם יודעים מה הם עושים. -
רתמה לילד:Reכמו איתן גם אני לא זוכר שראיתי אי פעם באירופה שימוש ברתמה, אם כי אני מניח שאם פרץ מדבר על כך זה כנראה כן קיים במקומות מסוימים. מצד שני, לא מפתיע אותי שבאמריקה כן משתמשים בשיטה כזו בהמשך לגישה של רתמות לילדים בקניונים ושדות תעופה, שלמיטב זכרוני התחילו להופיע בתקופה של בהלה מחטיפות ילדים לפני כעשור או יותר. אישית נראה לי שגם ילד קטן מאד חייב לתרגל מיידית את העצמאות של גלישה ללא רתמה, אחרי שרכש את התנועות הבסיסיות ובמדרון מתון. -
רתמה לילד:Reהייתי מעונין להחליף איתך כמה במילים בטלפון
רונן -
איתי?שלך אימייל
רק לבן -
ריתמהReראיתי באיטליה אב שגלש כך עם בנו שנראה לי לא יותר מבן שנתיים וחצי. מה אגיד- אומץ לא נורמלי מצד האב ושליטה מדהימה בסקי. גלשו מסלול כחול (עם גוון כהה) כשהזעטוט פשוט גולש בקו ישר ומי שבולם אותו הוא האבא מאחוריו.