סקי והחלקה על גלגיליות
-
סיפרו לי שחויית ההחלקה על גלגיליות (רולר בליידס) דומה לסקי. אני יכול לקנות ולנסות אבל לפני שאני נכנס להרפתקאה שכזו האם יש מישהו יכול לאשר/לסתור?
-
לא דובים ולא עציםיש דמיון קלוש. בסקי את רוב העבודה עושה כח הכבידה ורוב המאמץ מושקע בהאטה ע''י סיבובים וכדומה.
לדעתי יש הרבה דמיון לגלישת רוח בים, שם הרוח עושה את העבודה. עדיין רב השונה על הדומה. -
תשמע...לגבי הדובים אין לי מושג אבל מנסיון של ברק ושלי על הרולרס,העניין בהחלט מספק ודי דומה,גם מבחינת הפעלת השרירים הנכונים אם כי לא כולם.
לקראת החורף שעבר התגלגלנו לאורך ורוחב תל אביב וניתן בהחלט לומר כי הרולרס משפרים את הטכניקה ואת הכושר.
השקעה של 1000 ש''ח ברולרס ובציוד הנלווה היא מעל ומעבר.
מגיני ברכיים,מרפקים,שורש כף היד וקסדה חובה !!!!!!!!!!!
שוורץ -
כן אתה צודק!!!אני אומר את זה כאן כל הזמן - אני גולש יחסית חדש - מאז 2004 ונכנסתידי מהר לעניינים - לא כי אני כזה מוכשר - אלא פשוט כי אני עושה המון - המון רולר - כבר כ- 7 שנים ובנשים האחרונות - 50 עד 60 ק''מ לשבוע.
שים לב יש ברולר המון סגנונות
סלאלאום - אומנותי - דאון הילינג - מהירות ומרחק (מרתונים וכד`) פאן (שזה מה שרוב האנושות עושה) , פעלולים ועוד.
לכל סוג יש את הרולר המתאים ואת המוימניות השונות.
לאחר שהתחלתי בסקי הגברתי את הפעילות שלי, מתוך הבנה שהדברים דומים וזה הדבר הכ דומה שיש בלי שלג ועם זמינות מקסימלית.
מבחינת שרירים הפעלת הארבע ראשי חיזוק אזור הברכיים עם מינימום מכות (בניגוד לריצה) ממליץ על מרחקים - תזהר מכבישים - קח את פארק הירקון ותחרוש אותו.
או אם אתה גר באזור השרון אז קח את הקניון של כפ''ס או את מגרש החינייה של האצטדיון של כפ''ס הוא ריק ולנסוע בין איי התנועה הלוך ושוב - כל סיבוב - כמעט 2 ק''מ - 10 סיבובים - 20 ק''מ - יופי של אימון.
אחריי שתתפוס קצת מימניות עצירה - ולשיטה תתחיל לאט - לאט לנסות ירידות מאד - אבל מאד מתונות - ליפול על אספלט פחות נעים מליפול על שלג - בדווק!!! - הייתי כבר כמה פעמים במיון מהשטויות שלי.
כשתתפוס מיומנות בירידות מתונות זה הזמן גם קצת - לאט לאט לתרגל סגנון הדומה לסקי - אם זה קארווינג - או עצירות תוך כדי סלאלום מתון בירידה או:
שים לב!! - השנה עשיתי אןפ פיסט פודרה בזאלבאך והמדריך נתן לי תרגיל לעשות במידה ואני רותה לתרגל את העניין כשאין פודרה - על מסלול רגיל - הקפצת הרגליים צמודות מצד לצד לכיוון החוצה בעדינות -( ההסבר המילולי קצת מבלבל ) - לא משנה העיקר שאת התרגיל א ני עושה ברולר ויש המון רגעים בנסיעות שלי - שאני עוצם עיניים ומוכנע שאני בשלג -
לסיכום זה נכון מה שאמרו לך - אבל ייקח לך זמן להבין את זה
לפרטים נוספים על רולר כנס לאתר:
http://israel-rollers.net/modules.php?name=Forums&file=faq&mode=about
אם תרצה פרטים נוספים - תשאיר מייל ואצור איתך קשר
אתר הרולר הישראלי -
מצוין. שכנעתם אותי. תודה.אם כבר הגענו עד הלום - יש המלצות על מודל מסוים? אמרו לי שסלומון הכי איכותיים. ושוב תודה. -
תודה פרלל על הפרוט -
סקי והחלקה על גלגיליות:Reהדבר מאוד בעייתי שכן המיסבים או בשמם העברי הקוגלרגרים מתמלאים בשלג וקופאים וכך ההחלקה על גלגיליות במדרון מושלג הופכת לבעייתית משהו.
ולפיכך נותר לי אלא להמליץ לגלוש במדרון על סקי או על סנובורד ולא על גלגיליות. -
צודק במאה אחוז.. !!!!דבר נוסף:הרולרס לא ממש אטומים למים ולכן המגף שלו צובר עובש במהירות.בעבר ניסיתי לגלוש עם רולרס על השלג ואז הסתבר לי שאחד מהברגים בצד הימני אחורי של הפדחת שלי לא היה מחוזק כראוי.
אילו היה מחוזק כראוי,הייתי עושה איתם בנג`י ג`אמפינג ואז הם היו במיטבם !
בכל מקרה,הרופא המשפחתי שלי המליץ לי לקחת וואליום פעמיים ביום ע''מ להתגבר על בעיות הראש שלי. הרי,כידוע,כשהראש לא עובד,כל הגוף סובל.
שוורץ -
על לא דבר ופרטים נוספים1 יש סרטון - אני אנסה להשיג אותו ולשים אותו פה של רולר על שלג/כפור בפרנקפורט - דבר מטורף
2. כשתרגיש קצת מיומנות - תנסה (אבל רק עם קסדה ומגינים וגוף קדימה!!) לנסוע על כביש רטוב - זה באמת הדבר הכי דומה לסקי - אבל מאד מסוכן.
למי שמיומן ברולר יש עצירות סלייד שונות שעל מים הן בכלל מזכירות עצירה על שלג
דרך אגב - אל תחשוש לנסוע על מים - פשוט תסובב את הגלגלגים לפני הנסיעה הבאה ובסוף החורף תחליף את המיסבים.
3. אני ממליץ לך בתור התחלה על סלומון בסביבות 600 - 700 ש''ח מודל פאן/כושר.
אל תשתגע בהתחלה - העיקר שיהיה לך נוח בנעל - לא מידה מעל ולא שטויות כאלה.
בהתחלה אל תוותר על ברקס אחורי ויש באתר שננתי לך גםקשיורים לשיעורים למתחילים ולנסיעות בקבוצה לכל הרמות
בהצלחה -
רכישת רולר בליידס בחו''לבביקור באיטליה לאחרונה חיפשתי שם רולר בליידס עבור בתי, וגיליתי כי סלומון שמככבים בארץ בחנויות ממש לא מוכרות שם (אולי הם לא רוצים לקדם מוצר צרפתי....). הפירמה הבולטת היא רולרבלייד האמריקאית, שכנראה הצליחו לנכס לעצמם את שם המותג עצמו ולפחות אצל האיטלקים נחשבים כ''הדבר האמיתי'' והמקורי. אני לא מומחה לרולרבליידס, אבל בהשוואה בין הרולרבליידס שקניתי עבורה לסלומון הנמכרים בארץ הם נראו לי לפחות באותה איכות, אם לא יותר.
ואחרי כל ההקדמה הארוכה אני מגיע לנושא המחיר - בסביבות 100 יורו שהם קצת פחות מהמחיר בארץ, אם אין מבצע (נקודות ספורט וכדומה). אז ההמלצה שלי היא למי שנוסעים לחו''ל פשוט לעשות השוואת מחירים.
נקודה נוספת - בדיוטי פרי היו מבצעים מדהימים על רולרבליידס (נכון ליוני), אבל כשהגעתי כבר נחטפו כל הנעליים במידה שרציתי. לא יודע אם בינתיים המבצע חודש או ממשיך. -
רכישת רולר בליידס בחו``ל:Reלגבי חברות סלומון - נחשבת חברה טובה עם קבוצה שזוכה בהרבה מרתונים
לרמות מתחילים ברמות המחירים האלה - זה ממש לא משנה - - אני דווקא הייתי ממליץ לקנות בארץ בחנות שמתמחה בנושא - ואז יש לך שרות והחלפת גלגגים - המלצות וכד`
היבואן של רולרבליידס נמצא באזור הקניון איילון
ואני ממליץ בחום על חנות ברחוב ברנר בת''א =- שם תמצאו את כל הרמות של נאיכות והמחירים עם שרות של חבר`ה שעושים דאון הילינג - לא להיבהל מהצלקות שלהם.
שם גם כשתתקדמו ייבנו עבורכם גשרים מיוחדים עם BOOT שנוח לכם - וגלגלים שמתאימים לירידות וכד` .
משהו חשוב לסקיירים - יש נעליים נמוכות ונעליים גבוהות - דמות קצת לסקי - הנעליים הנמוכות הן לספיד סקייט - להקל על תנועת הדאבל - פוש.
גם אני שמתחרה פה ושם ועושה מרתונים על רולר אוהב סגנון FSK
שזה פריסקייט - נעל גבוהה שאפשר לשלב עליה גשר עם חמישה גלגלים לדאון הילינג - לייט וגם אפשר להרביץ מרחקים ותאוצות.
וגם אפשר לנוסע עליו בעיר ישראלית עם בלטות רעוועות.
לרשותכם
פרלל -
קניתי רולרבליידס, עכשיו מה?קניתי לי ולנטע רולרבליידס. אני מסתדרת פחות או יותר (יותר בלהחליק, פחות בלעצור...), אבל איך מלמדים ילדה בת 6 להחליק על רולרבליידס? -
קניתי רולרבליידס, עכשיו מה?:Reפשוט מאד - את הילד שלי לימדתי בגיל 4 וזה עזר לו מאד בסקי
מלבישים להם את כל הציוד מגן!! - לא מוותרים על שום דבר
אומרים להם לכופף רגליים קדימה - פשוקות ברוחב המותניים ואת עומדת לפניה ומחזיקה לה את הידיים מלפנים ומלמדת אותה כמו בסקי - גוף קדימה ולהכניס אגן פנימה - ושתתחיל ללכת ועוד ועוד ועוד וכל פעם שהיא מתפרקת לך את מחזיקה - לא יקרה כלום אם פעם פעמיים תיפול
לגביי העצירות שלך אם יש לך ברקס אז פשוט גוף קדימה ברכיים מכופפות ולשלוח את העקב קדימה עם הברקס - תתחילי לאט וזה יבוא - לא לפחד ליפול -
כמו כן כנסי לקישור שננתי כמה שורות למעלה - יש שם באתר הפנייה לשיעוריי מתחילים
גלישה נעימה
פרלל -
קניתי רולרבליידס, עכשיו מה?:Reאם בא לך להשקיע גשי עם נטע לספורטק . בשישי שבת תוכלי למצוא ברחבת הרולרס חברה צעירים שמעבירים שעורים.
אחד כזה :לאון 052-5766076 נתן לעדי שעור אחד או שניים
ומשם המשיכה לבד. היום היא גולשת ועוצרת לא רע.הכל עינין של תרגול .(היתה לה בעיה בתחילה שניסתה לגלוש ברולרס בסיגנון סנואופלואו. -
תודה!