ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לזיוה - גנט ו-Marche בלגיה

פורום טיולי משפחות
    5
    21
    1923
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      אורח נערך לאחרונה על ידי

זיוה שלום רב,
      עברתי על השאלות ועל ההתכתבות בייננו. ראיתי שלא עניתי על שאלתך האחרונה, על כך אני מצטערת.
      גנט, על פי התרשמותינו היא בוודאי עיר נפלאה ויפה. מזכירה אך במעט את פרוז` רק שזו האחרונה לדעתי יפה ממנה.
      לגנט הגענו בערב הראשון שלנו בבלגיה. הסתובבנו שם מספר שעות (של אור). הבעייה היחידה והקריטית שם היתה שהגענו לשם בתאריך 25 יולי, יום לאחר שהסתיים שם פסטיבל נגט הגדול והעמוס. היה שם מלוכלך בצורה שלא נתנת לתאור. הלכנו בתוך לכלוך נוראי במיוחד בכיכר המרכזית, ונראה היה שלמרות שחלפה כבר יממה מאז סיום הפסטיבל, אף אחד עדיין לא טורח לנקות, חבל. רק התעלות הנפלאות ובתי הקפה המקושטים עדנייות פרחים הממוקמות ממש על שפת המים הצליחו קצת לתקן את הרושם.
      אני בטוחה שביום אחר היינו נהנים יותר.
      לגבי MARCHE זו עיירה או עיר מקסימה. זו היתה עיירת המחוז שלנו ובילנו שם הרבה. סמטאות יפות וציוריות כנסיה יפה והמון המון חנויות, כיף היה להשתובב שם. אבל לא משהו מיוחד שאין במקום אחר.
      ביי נועה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • זיוה
        זיוה נערך לאחרונה על ידי

גנט ו-Marche בלגיה:Re
        נועה,
        תודה רבה לך. שאלתי מתוך סקרנות. אני לא מרגישה שהפסדתי. היינו בערים מאד יפות. רציתי להחליף איתך קצת חוויות. זה הכל. הבנתי שגם העיר לה ראש אן ארדן מאד יפה ומלאה בחנויות. כמה שראיתי הרבה, ככה הרבה יותר מזה לא ראיתי. זה קצת מתסכל, אבל אין מה לעשות. אנחנו בסה''כ תיירים, אורחים לרגע.
        את יודעת מה עם ''הראשונה''? נעלמה לנו, שמת לב?
        • ?
          אורח נערך לאחרונה על ידי

לגבי marche
          זו עיירת מחוז סמוך לכפר התיירות דורבואי. יש בה את כל השירותים שתייר צריך. כשאנחנו גרנו בדירת נופש שכורה באזור דורבואי היינו עושים את כל הקניות במרשה. יש שם מרכז מסחרי מחוץ למרכז העיר, עם סופרמרקטים ענקיים שמוכרים מוצרים זולים פי כמה ממה שניתן להשיג בעיר.
          שם עשינו את כל רכישות המזון. שם גם קנינו בגדים במחיר זול מאשר בארץ - יש שם מחסנים גדולים של דברי הלבשה. עברנו עם האוטו בדרך מהסופר ואז ראינו שיש במקום מסויים סייל וזה היה שווה כל גרוש. במרשה יש גם מסעדות, קונדיטוריה וצ`יפסיאדה (פריטרי) וגם בנקומט ותחנות דלק וכו. לצערנו גילינו שיש במקום גם בית חולים משום שבננו הבכור שבר את היד כשרכב על אופניים בשבילי דורבואי והובהל לחדר המיון במרשה.
          • ?
            אורח נערך לאחרונה על ידי

לגבי marche:Re
            אני כתבתי את ההודעה הקודמת.
            • נועה
              נועה נערך לאחרונה על ידי

גנט ו-Marche בלגיה:Re
              היי זיוה,
              כן נועה נעלמה. אני מניחה שהרבה מהמשתתפים בפורום זה, מוצאים בו מין הסתם יותר תועלת לפני הנסיעה ופחות לאחר שחוזרים.
              נראה לי ששתינו עוף די מוזר בעניין הזה.
              האמת שאני זוכרת שנועה (הראשונה) כתבה שהיא תלון בהארדנים באחוזה כפרית, אם אינני טועה בלאנף או משהו כזה.
              אני בזמנו לא הצלחתי ליצור איתם קשר. הם כל פעם ענו לטלפון שלי ובקשו שאחזור אליהם מאוחר יותר. בסופו של דבר התייאשתי.
              לגבי גנט אני באמת לא חושבת שהפסדת, אני בטוחה שראית מקומות וערים מרשימים יותר בבלגיה.
              ביי נועה
              • נועה
                נועה נערך לאחרונה על ידי

כן זה נכון גם אנחנו ערכנו קניות באיזורים המסחריים שמחוץ ל- maRche. היו שם מספר חנויות של בגדים. שם הבנות שלי חגגו. המחירים היו מאד אטרקטיביים, רק חבל שהכל נסגר שם מוקדם כל כך.
                נועה
                • זיוה
                  זיוה נערך לאחרונה על ידי

תודה אריק,
                  הבנתי שזה אתה. אני זוכרת את הדיווחים שלך מהקיץ הקודם, שהיה להם חלק נכבד במוטיבציה והסקרנות שלי לגבי הארדנים. אני רואה שאתה מספר הרבה על גרמניה ואוסטריה (וגם בתאילנד עם הילדים הייתם). במבט מהצד על אירופה והטיולים שלכם, איפה אתה שם את האצבע על אזור, שמלבד נופים יפים יש בו אוירה מיוחדת והיסטוריה מעניינת (משהו ככה קצת מעבר לאטרקציות של פאן), כמובן ממבטך האישי.
                  שאלה קצת קשה? אני סקרנית לשמוע את דעתך.
                  תודה- זיוה
                  • זיוה
                    זיוה נערך לאחרונה על ידי

אריק-השאלה הקודמת בשבילך:Re
                    • ?
                      אורח נערך לאחרונה על ידי

לונדון - היא כן מחכה לנו. עיר נהדרת. כל כך הרבה היסטוריה תרבות אמנות ופאן. יש שם כל מה שרוצים. הבן שלי עשה שם טיול בר מצווה עם אשתי. הלכו בלילה לסיורים בעקבות החונק מבוסטון, סיורי לילה בעקבות שדים ורוחות. אני אהבתי לבקר בחדרי המלחמה של צ`רצ`יל ובמוזיאון חיל האויר הבריטי בקניגסטון ובבריטיש מוזיאום. היהכיף גם בהייד פארק ובהצגות, ובמגדל לונדון, ובכלל חוויה לבקר בלונדון בכל פעם מחדש.
                      גרמניה - איזה ארץ שיש להם. ביקור שם הוא לא סתם פאן. הוא ביקור עם מטען ורגשות והיסטוריה וכל מה שרק תרצי - ברלין, דרזדן, לייפציג, בוואריה, קן הנשרים וכל האיזור הפנטסטי הזה סביב ברכטסגאדן.
                      אוסטריה היא ארץ נהדרת לטיולי משפחות עם ילדים ועל כך כתבתי בהרחבה. הישראלים לא מכירים את בלגיה אבל היא פשוט מדינה שבנויה לטיולי משפחות. המגוון שם כל כך רחב וכל כךנהדר לטייל בה.
                      היינו בעבר גם בסקוטלנד. זה מקום שאני חולם לחזור אליו. אחד המקומות הכי יפים באירופה אם לא בעולם כולו. היינו בהיילנדס באזור פרתשיירס שהוא פנינתטבע פנטסטסית. ועוד ועוד.
                      • Iss
                        Iss נערך לאחרונה על ידי

לנועה השנייה
                        נועה שלום
                        גם אנו אמורים לנסוע לבלגיה,(מבלי לתכנן הרבה מראש) והבנתי כי היתה לכם בחירה מוצלחת של מקום לינה בארדנים. האם אפשר לקבל את הפרטים של המקום? איך ליצור עימם קשר, מחיר וכ`? אנחנו ארבעה.
                        המון תודה מראש
                        אבי
                        • זיוה
                          זיוה נערך לאחרונה על ידי

איזה כיף לכם, תודה:Re
                          אני נהנית לקרוא את האופן בו אתה מספר על הטיולים שלכם. יש המון נשמה ורגש מעבר לדיווח והעידכונים. תמשיכו לטייל בעולם ולספר סיפורים.
                          • זיוה
                            זיוה נערך לאחרונה על ידי

איזה כיף לכם, תודה!
                            לצערי אין באפשרותי להיות נוסעת דגולה כמוך, אבל אני ''מנויה'' על הסיפורים שלך. אתה לא מדווח על המקומות בהם אתה מטייל אלא מספר עם המון רגש, סקרנות, התלהבות ונקודת מבט אישית. במידה רבה נשביתי אחר סיפורי בלגיה שלך. בעתיד אולי אוסטריה ובוואריה.
                            • ענתי
                              ענתי נערך לאחרונה על ידי

לגבי בלגיה
                              לא זוכרת מי מכם יצר איתי קשר בעבר, אולם ברשותי מסמך מסכם (ממקורות שונים, כולל פורום ''למטייל'') על בלגיה.
                              מסמך איתו חרשנו את בלגיה, וזה היה הטיול המוצלח שהיה לנו ביותר עד היום.

מי שעדיין לא קיבל אותו - מוזמן ליצור איתי קשר במייל.

בלגיה מדהימה. בעיקר אזור הארדנים. ממליצה בחום.

ענתי
                              • ?
                                אורח נערך לאחרונה על ידי

לגבי הסיורים הליליים בלונדון הכוונה כמובן לג`ק המרטש ולא לחונק מבוסטון.
                                • זיוה
                                  זיוה נערך לאחרונה על ידי

לענתי- לגבי טיולים:Re
                                  ענתי שלום,
                                  הייתי בבלגיה בתחילת העונה. לא הייתי איתך בקשר, אבל קראתי את ההתכתבויות שלך לקראת הנסיעה לבלגיה בקיץ שעבר, ולמדתי גם מהן (באמצעות סריקה של הפורום). קראתי בחיוך את ההמלצות שלך על בלגיה מקיץ זה, שכן כבר הייתי אחרי ואני מסכימה איתך בכל לב.
                                  הצטערתי לקרוא בראש העמוד שהטיול ליער השחור לא מוצה עד הסוף. אני מבינה שגם הנסיבות קשורות בזה. ובתור נוסעת ותיקה, יש לך בודאי פרופורציות לגבי הענין.
                                  שיהיה רק טוב-
                                  זיוה
                                  • נועה
                                    נועה נערך לאחרונה על ידי

לנועה השנייה:Re
                                    אבי בוקר טוב,
                                    אנחנו הזמנו בית בכפר קטן וחמוד ליד בעיירה הקטנה דורבאיי. כמו שכתבתי המיקום היה נהדר מבחינתנו. משרדי החברה דרכה שכרנו את הבית ממוקמים בכפר סמוך בשם Sommmme-leuze . אנשי החברה מאד אמינים ודרכם אפשר גם לשכור סדינים ומגבות. הבתים ככל הנראה ברמה גבוהה ומאובזרים קומפלט, אם אפשר להקיש מהבית שאנחנו קיבלנו. ממליצה בחום.
                                    אתר האינטרנט שדרכו הזמנו את הבית:
                                    www.ardennen-online.com
                                    אם אתה צריך פרטים נוספים אשמח לעזור.
                                    בהצלחה
                                    נועה
                                    • נועה
                                      נועה נערך לאחרונה על ידי

לגבי בלגיה:Re
                                      היי ענתי,
                                      אני קבלתי ממך את החומר ונהנתי ממנו מאד. הוא עשה לנו סדר בבלגן האשיר שהיה לנו לגבי חלוקת האתרים לימים.
                                      הדפסתי אותו והחוברת שלך נסעה איתנו לטיול.
                                      תודה רבה שוב
                                      נועה
                                      • ?
                                        אורח נערך לאחרונה על ידי

היי. גם אנחנו גרנו בכפר הזה - הבית עם מגרש הטניס מול האחו שבו רועות הפרות ומול השדות בהם יש מחנה קיץ בנוסח אינדיאני. רק מה, נורא יקר.
                                        • ?
                                          אורח נערך לאחרונה על ידי

היי אריק,
                                          אנחנו גרנו, 6 אנשים, שבוע ימים בבית בשם Coin de Rue, בכפר בשם Noiseuxe. המחיר לא היה בשמיים שלמנו בסביבות 750 יורו עבור 7 לילות.
                                          האם זה אותו בית בו אתם גרתם? מקסים נכון?
                                          נועה
                                          • ענתי
                                            ענתי נערך לאחרונה על ידי

הי זיוה
                                            מצחיק, אבל גם אני ''עוקבת'' אחרי התכתובות שלך ונהנית מכל מילה....

מאוחר יותר אפרסם את הרשמים מהטיול ליער השחור. אם תשאלי את הילדים שלי, הם יגידו שהיה ''כיף'', אבל לעומת בלגיה והולנד בהן ביקרנו בטיולים קודמים - היה מאכזב.

שיהיה לנו רק טוב....

ענתי
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון