שוויץ- גן חיות ליד סנט גאלן
-
מתכננת את חופשת הקיץ בצפון מזרח שוייץ. ראיתי שיש גן חיות בעיירה GOSSAU ליד סנט גאלן.
אולי מישהו היה או שמע, האם גן החיות הזה מעניין/ראוי לביקור?
תודה! -
שוויץ- גן חיות ליד סנט גאלן:Reכןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן
נחמד מאד.
(תלוי כמובן בגילאי הילדים)לא גן חיות ענקי,אבל לילדים יש אפשרות לרכב על חמורים,פוני ו(גמל).ופינת ליטוף נחמדה לכבשים וכמובן יתר החיות המקובלות.
במרכז יש מעין אוהל קרקס עם מופעים (קוסמים,לצנים,בידור) בשוויצרית צחה. -
תודה יוניתחשבתי שבטח תעני כי כבר כתבת שטיילת באזור. אשמח לשמוע אם יש עוד אטרקציות בסביבה שמתאימות לילדים (נשכור דירה לשבוע באפנצל). אין כ``כ הרבה חומר על האזור הזה אבל שלחו לי הרבה מידע מלשכת התיירות של אפנצל.
אשמח גם לדעת האם מתאים להסתובב בסנט גאלן עם הילדים (במיוחד הייתי רוצה לראות את הספרייה). האם כל האתרים שם קרובים ברגל וקל למצוא שם חנייה.
תודה מראש!! -
(ילדים בגיל 5,
-
תודה יונית:Reנכון, בדיוק שם טיילתי לפני שנתיים והשנה שוב ...עשיתי השלמות נוספות.
מידע נוסף אני מקווה להעלות במהלך ינואר לאתר שלי(רק השבוע גמרתי להעלות את הנפות המערביות של אוסטריה) ותוכלו אולי להעזר במידע שם.
אפנצאל יפה מאד, אם כי צריך לחשוב אם היא נגישה מספיק לסביבתה.
הספרייה של סנט גאלן שווה ביקור (גם עם ילדים, העכברון שלי בן 10 מאד התרגש )כל האתרים בתוך העיר ממש בטווח הליכה קצרה אפילו.
רק גן הצבאים (פיטר ופול) נמצא מעל העיר וכדאי להגיע לשם עם מכונית(או תחבורה ציבורית מהעיר) כל יתר האתרים של סנט גאלן נמצאים במרכזה.
בדקו את ``כרטיסי ההנחות`` בהתאם ליעדים והמרחקים שאתם רוצים לבקר, כי יש כרטיסים שונים(של נפות שונות) ובחלקם טובים ומוזילים עלויות(במיוחד רכבלים,פארקי מים וכיוצא בזה).
ממליצה לא לפספס את העיירה שטיין אם אפנצאל, (כמו שטיין אם ריין אבל באפנצאל) יש בה בית חרושת לגבינה, מוזיאון פולקלור נחמד.
יש גם מפעל שוקולד לא רחוק מסנט גאלן שאפשר לבקר בו
מציעה להדרים קצת להיידילנד והמסלולים שם
וכמובן מרבית אתרי אגם קונסנץ בחלק הדרומי שלו-רלוונטים לכם(תלוי כמה רחוק אתם גם מוכנים לנסוע כי אם יש אפשרות ,ניתן גם להגיע ל``גדה הגרמנית`` של האגם או לפארק קוני לנד וקונסנץ ו... אני נסחפת .יש הרבה אפשרויות בקיצור. -
תודה יונית:Reתודה על התשובות בינתיים. אשאל עוד שאלות בודאי לקראת הקיץ. (אני אוהבת לתכנן מראש).
בחרתי את אפנצל כמקום לינה כיוון שאנחנו מעדיפים נוף הרים על פני נוף מישורי. וחוץ מזה נראה לי שיש מספיק מקומות לטייל בסביבה גם בלי להרחיק עד קוסטאנץ.
המקומות שחשבתי להגיע אליהם: הר סאנטיס, מפל UNTERWASSER, סנט. גאלן +גן חיות, מגלשת הרים בקרונברג, מוזיאונים לפולקלור, הכנת גבינות, וכמובן טיולים בהרים (יש עוד כמה רכבלים באזור).
לגבי הנחות:
מי שישן באפנצל יותר משלושה לילות מקבל כרטיס שמאפשר כניסה חינם למוזיאונים, בריכות, רכבלים, תחבורה ציבורית וכו`. -
תודה יונית:Reאז עוד טיפ מול מפלי אונדרווסר(אגב מאד מאכזבים)יש מעבר לאותו כביש ראשי של הכניסה לעיירה-הר, קרוניות תלולות בעלייה (מאד תלולות) נדמה לי שגם מגלשות הרים קצרות ואפשרות טיול בהר.
שניהם יחד ``סוגרים`` יום טיול.
אפרופו מגלשות הרים-Filzbach שווה,וגם כל האגם Walensee
מודלים של רכבות צעצוע מעניין אתכם? (נוסעות,אורות וכו?) וטרקטורים ישנים-לא הייתי מתאמצת במיוחד אבל אם אתם בסביבה של waltwil (אני יכולה לחפש את הכתובת במיוחד אם תרצו) נחמד- לא מדהים!
סנטיס פארק המים-שווה וגדול (ובטח עמוס בקיץ)
וכן, בדיוק לכך התכוונתי בכרטיסי הנחה מקומיים.ואם יהיו עוד שאלות בכיף-משחזרת לי בעונג רב את האזור. -
חניה באפנצאלסיוט!
יש חניונים רבים,רובם מלאים, אפשר לעשות שלשה סיבובים בעיר עד שמוצאים (ולרשום איפה חניתם כדי לחזור אל החניון הנכון) הייתי שלש פעמים בעיר(כן,אני אוהבת אותה בעיניי מקסימה) וכל פעם ``הסתבכנו`` עם החניה. -
חניה באפנצאל:Reהדירה שחשבתי לשכור נמצאת במרכז העיר, אז זה לפחות יפתור את בעיית החניה.
מצורף אתר הדירה. אשמח לדעת אם שמעת עליה משהו, או: מה דעתך על לינה בתוך אפנצל לעומת לינה בעיירות מסביב. (הבעיה שלי עם בחירת דירה היא שלרובן אין אתר אינטרנט וזה נראה לי סיכון לבחור משהו שלא רואים)
ושוב תודה...
http://www.appenzell-ai.ch/ferienwohnung-appenzell.html -
תודה יונית:Reאם מפלי UNTERWASSER מאכזבים אז אשקול לוותר כי זה כמעט שעה נסיעה מאפנצל. האם ידוע לך על מפלים אחרים בסביבה?
לגבי פארק המים בסנטיס: לא שמתי לב שיש דבר כזה, אשמח לדעת עוד פרטים.
תודה!!! -
חניה באפנצאל:Reלמען ההבהרה- אני התייחסתי לחניה בסנט גאלן לא באפנצאל!!! אין מה להשוות בין השתיים,הראשונה עיר והשנייה עיירונת.
אגב אם את שמה לב במפה שבאתר שלכם-הדירה נמצאת מעבר לנהר, לא במרכז העיר -לא שזה משנה הרבה, כול העיירה היא שניים ורבע רחובות.
לעולם אני לא מזמינה לינה בדירה בלי שראיתי תמונות שלה באינטרנט או לחלופין אם אין-אני מבקשת מבעלי הבית בתכתובת שישלחו לי תמונות שלה.
אין טוב ממראה עיניים במיוחד שהמידע ברובו בגרמנית.