ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

קוסטה ריקה

פורום מרכז אמריקה
    3
    11
    1302
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      אורח נערך לאחרונה על ידי

אינפורמציה על קוסטה ריקה (מאחת שגרה שם
      מסוף דצמבר-התקופה הטובה להגיע לקוסטה ריקה . בצפון קוסטה ריקה ישנם עדיין ימים גשומים אולם התקופה הרטובה בסופה.קחו בחשבון את הכריסמס- מה שאומר שאזרחי קוסטה ריקה בחופשה כשבוע וחצי- והמחירים עולים
      תחילת ה''עונה הרטובה'' היא סוף יוני אע''פ שהשנה הגשמים החזקים התחילו בסוף מאי
      לכל המטיילים בצפון קוסטה ריקה-במיוחד באזורים של הר הגעש ארנל- ושמורת הטבע של מונטה וורדה
      לקחת סווטשירטים -לאורך כל השנה!!. צפון קוסטה ריקה תמיד בשעות הערב קרירה ובשמורה עצמה קר.
      שמורת מונטה וורדה-השמורה הכי גדולה בקוסטה-.בעיירה --santa elena המרכז של השמורה- יש שני משרדי תיירות המספקים את כל השירותים לבילוי.אין הם גובים עמלה . מנסיון- כל שירות כזה ניתן לעשות דרך המלון או האכסנייה באותו המחיר אבל שווה את הקפיצה (ברגל כי הכל קטן שם) למרכזי התיירות
      שמורת מונטה וורדה היא השמורה היחידה שבה ניתן לעשות את ה''קנופי'' -מכל מרכז אמריקה -זה המקום היחיד שזה תחת פיקוח ממשלתי-מה שאומר שיש להם ביטוח ובדיקות קפדניות על אחזקת הציוד. שווה לקחת את הדיל של הקנופי (עלות לבנאדם$50) וגם הליכה על הגשרים התלויים באותה שמורה (עוד $50) לקחת את הטיול הראשון של הבוקר-כי זה יום שלם!!ולבקש שיאספו אותכם מהמלון שלכם(ללא תשלום).קחו בחשבון ללבוש בגדים ארוכים!!
      אני ממליצה דווקא על החברה של ''סלווטורה '' מאחר והטיול הכולל של הקנופי והגשרים הוא באותו המקום -החברה השנייה היא ''סקיי טרק'' שאצלהם זה מפוצל-קנופי במקום אחד וגשרים -מצריך הסעה פנימית שלהם.
      כמו כן- קחו סיור לילה ביער-שמורה-עלות של כ- $20 -זמן של סיור בערך 3 שעות-בקשו (אם אתם בערך 3 אנשים*) מדריך פרטי משלכם-חוויה לא נורמלית.
      את כל זה אם אתם מארגנים דרך משרדי התיירים בסנטה אלנה-אתם יכולים להוריד את המחיר בכ- 15 דולר.
      לפני או אחרי ההגעה לשמורה-הר ארנל-הר הגעש הפעיל בקוסטה ריקה-הפולט מידי ערב לבה.
      קחו אכסנייה או כל מלונון אחר למרגלות ההר. אין זה מבטיח לכם לראות את ההר כי לרוב הוא מכוסה בעננים- אבל שווה את הנסיון. העיירה הסמוכה שמה-פורטונה- יקרה להחריד והיא המרכז של המקום.כל חווה בדרך להר-מספקת שירותי לינה זולים ואפשרי להתווכח .קחו בחשבון סוף דצמבר? כריסמס-ובקוסטה ריקה זה אומר שכלל האזרחים בחופש כשבוע וחצי!!!!
      בסוף העיירה פורטונה -נמצאים המעיינות החמים. יש את המקום של התיירים -שמו ''באלדי''-עלות של כ- $25 כניסה - מקום מסודר הכולל באר (שחיטה) וקיוסק(שחיטה).אצלנו ''המקומיים'' עוברים את הכביש ממול לכניסה של ''באלדי'' יש מגרש חנייה עצום ובסופו את המעיינות של המקומיים-מה שאומר כניסה ב $10- למקום חלומי לא מסודר- אין שם באר וקיוסק-להגיע מצויידים לבילוי ארוך- הכי טוב להגיע בסביבות השעה 16:00 ומעלה -עד הסגירה ולהתארגן על פיקניק. המעיינות הרבה יותר טובים מ''באלדי''
      קשה לי להמליץ על מקומות לינה בשני העיירות כי כל חווה שנייה ובית שני נותן את שירותי לינה
      כלל חשוב לגבי כל קוסטה ריקה-שאתם מוצאים מקום לינה שניראה לכם השאלה השנייה אחרי המחיר זה ''האם יש מים חמים במקלחת''-רוב האכסניות בעיירות(לא בסאן חוזה) לא מספקות מים חמים
      tu tienes agua caliente??
      סאן חוזה והסביבה- יכולה להמליץ על בית מלון קטן ולא זול!!זאת לא אכסנייה לתרמילאים- זה בית מלוןאבל נחשב עדיין זול יחסית למה שנותן
      יש להם חנייה מקורה לכלי רכב(וזה חשוב מאוד בסאן חוזה) וארוחת בוקר נפלאה
      המחיר הוא-כ-55 דולר לזוג הטלפון.
      2961805
      מיותר לציין את אכסניית ''גליליאו''-הנמצא במרכז העיר וידוע לכל תרמילאי.
      לא להבתובב בעיר התחתי של סאן חוזה בשעות הלילה!!ואני רצינית-
      אזור הבילוי המועדף עלינו זה דווקא איזור חיצוני ממרכז סאן חוזה
      alajuela
      -שכונה ענקית בסאן חוזה שיש בה הכל-והכל יותר זול בה-יש שם קניונים וחנויות-פאבים מועדונים והכל
      כשמסתובבים בסאן חוזה-רצוי לקחת מונית למקומות הנמוכים-כולם עובדים עם מונה והתעריף זול!
      ליד סאן (שעה נסיעה) יש את חוות הנחשים במקום ששמו greace
      (יוון) שווה ביקור ולקחת עם הדרכה באנגלית-חוויה נהדרת למבוגרים וילדים
      חופי גלישה- קוסטה ריקה מצטיינת בהם- שני מקומות שהחופים מעולים וידועים הם בעיר ''חאקו''-בה יש ''קיבוץ ישראלי'' ובכפר (שלי) סנטה תרזה.
      חאקו במרחק שעה נסיעה מסאן חוזה וסנטה תרזה 5 שעות שמתוכם שעה וחצי במעבורת מעיר בשם .puntarenas
      המעבורת יוצאת כל שעתיים-בידקו לוח זמנים!!!
      בסנטה תרזה- לב התיירות שייך לשני אחים מדהימים ישראלים-אבי ורותם בבעלותם מסעדה ישראלית (מעולה).וכל מי שמגיע אליהם-הם מסדרים לו מקום לינה על פי סדר גודל התקציב שלו(לא גובים עלויות על שירותים
      בכלל רצוי אם מישהו יורד לכפר ''שלנו'' שייצור קשר איתם כי הם מסדרים הסעות זולות במוניות לקבוצות וכל שירות אחר-ולא גובים עמלה מאף אחד.
      מיותר לציין שאין כמו האוכל הבייתי הישראלי שאוכלים שם
      מס הטלפון שלהם
      6400644
      ישנם עוד המון מסלולי טיול מדהימים בקוסטה ריקה ואשמח לעזור !!
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        אורח נערך לאחרונה על ידי

תיקון מספר טלפון בקוסטה
        טעיתי!! סורי
        המספר טלפון של ''הסניף הישראלי'' בסנטה תרזה הוא
        6400614
        למקום קוראים ''זולה'' והוא שייך לצמד אחים בשם אבי ורותם
        • איתמר ב
          איתמר ב נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה על האינפורמציה!
          היא תוכנס למערכת 1001 טיפים.
          • ?
            אורח נערך לאחרונה על ידי

קוסטה ריקה:Re
            שלום הדס
            תודה על השיתוף במידע.
            אשמח אם תספרי קצת על יוקר המחיה בקוסטה ריקה.
            איפה כדאי לנחות ולצאת לדרך לטיול בן 30 יום לטירונים מוחלטים בשטח
            תודה אתי
            • ?
              אורח נערך לאחרונה על ידי

היי אתי
              קוסטה ריקה נחשבת המדינה היקרה במרכז אמריקה.אם אני משווה את זה למחירים של מדינות שכנות אנחנו מאוד יקרים
              ההוסטלים- מחירם מתחיל במינימום $10-12 דולר.לינה בכפרים נתונה למיקוח . אם את לוקחת לינה למספר ימים יש מקום לויכוח קטן אבל קחי בחשבון שאם זה בתקופה הקרובה?זה אומר שזאת תחילת העונת תיירות פה והם יותר עקשניים
              האוכל עצמו-המאכל המקומי נקרא ''גאיו פינטו'' שזה אומר בעברית אורז ושעועית- ממוצע המחירים של זה בתוספת עוף 15-20- ש''ח.אגב-זאת גם ארוחת הבוקר שלהם.(המטבע המקומי פה הוא קולונס וזה אומר בין 1500-2000 קולונס. וזה ממוצע הארוחות ה''חמות''. לאוכלי הבשר עוף נחשב מאכל זול פה- בממוצע זה המחיר של מנת עוף
              דגים כנ''ל ובמקומות רחוקים יותר מהים- יותר יקר.
              30 יום לקוסטה ריקה בלבד?.המון זמן אלא אם את הולכת לקחת פסק זמן באחד מהכפרים על הים לבטן גב.ישנם מקומות במדינה שממש לא מעניינים .
              הכפרים על הים-כגון חאקו jaco(שעה מסאן חוזה) ואיפה שאני גרה -סנטה תרזה יקרים.הרבה יותר מהערים.לינה בכפר בהוסטל ?יותר יקרה בלפחות ב- $5
              כניסות לפארקים?יקרות (שוב יחסית למדינות שכנות באזור) ראי המלצותי ''קוסטה ריקה''.
              תחבורה ציבורית מקומית?מאוד זולה-נסיעות באוטובוסים של תיירים?לא מנסיוני-משמיעה- מחירים סבירים תלוי לאיפה
              ההכי נכון זה שאם את יודעת שאת נוסעת לייעד כלשהו ויש עוד מטיילים?לסגור עם נהג מונית מחיר קבוע.
              דבר נוסף שצריך לקחת בחשבון זה חישוב זמני הנסעה במדינה. מאחר ולמעט בעיר הבירה סאן חוזה וקרוב אליה אין כבישים סלולים?וגם אן יש אחרי העונה הגשומה חיסלה את מרביתם??רוב הדרכים (לשמורות לדוגמא) הם דרכים עם בורות וחורים (סכנת נפשות אמיתית) זמן הנסיעה ממקום למקום הוא ארוך פי 3 מכל נסיעה אחרת.
              אני הייתי ממליצה להיות בסאן חוזה- לתייר בעיר קצת- כולל מוזיאון הזהב שנמצא ליד בנין העירייה (במרתף) מקום מקסים מאוד ולא מוכר להרבה- לעבור לגני -לה פז la paz מרחק של כשעה פלוס מסאן חוזה -יום טיול אחד - יש שם גנים מדהימים עם מפלים - ובאזור יש את volcano poas הר געש קטן -אזור מקסים --ביום אחרי לעלות לכיוון ארנל -הר הגעש כולל מרחצאות (יומיים) משם להמשיך לכיוון השמורה מונטה וורדה- משם לרדת לכיוון tamarindo נורא יקר שם אבל סופר מקום לחברה צעירים-תיירים מכל העולם בטן גב ים וגלישה .משם חזרה דרך סאן חוזה דרומה -וכאן בפורום יש מסלולים מעולים-כן ממליצה להגיע לאזור הקריבי-ששונה לגמרי מהאזור ''שלי'' שהוא הפסיפיק- יש שם שמורות קטנות יפייפיות עם מפרצי רחצה תוך כדי טיול בשמורה והמקומות עצמם מקסימים. עוד אופצייה-להמשיך דרומה על הפסיפיק זה לנסוע לחאקו- שוב התפננות- להמשיך לכיוון מנואל אנטוניו ( יקר מאוד אבל מקסים)
              או לנסוע מסאן חוזה לכיוון איי טורטוגרו -לקחת בחשבון זאת לא תקופת הצבים כרגע והסיורים יקרים
              אשמח לעזור אם תצטרכי עוד מידע
              במידה ותגיעי לאזור שלי-שאני חייבת לציין שזה כפר גלישה ידוע-לאוהבי גלישה!! santa teresa קחי בחשבון נסיעה מסן חוזה של כ- 5 שעות מתוכם שעה וחצי בפיירי(מעבורת) וזה מקום של בטן גב וגלישה -צרי קשר עם אבי או רותם מ''זולה '' יסייעו לך בכייף בחיבור לחברה שיורדים במונית עד אלינו ולינה על פי תקציבך- העזרה מצידם בחינם ונעשית מכל הלב!!
              נסיעה טובה ותהני!!!

• ?
                אורח נערך לאחרונה על ידי

הממם...
                אם הייתי קוראת את ההודעה שלך לא הייתי מבינה למה כולם מתלהבים כל כך מקוסטה ריקה, למען האמת.

אין שום בעיה למצוא הוסטלים עם דורמטוריוס במחירים שבין 5-10 דולרים ללילה. אלו גם המחירים כשישנים שניים בחדר.

חודש לקוסטה זה זמן נהדר, אם כוללים בו לא רק שמורות אלא גם עצירות על החופים - עם או בלי גלישה. ברור שיש מקומות במדינה שהם לא מעניינים. גם חדרה וקריית גת לא מעניינות, זה אומר שאין מה לעשות בישראל?
                בצד הקאריבי, טורטוגרו, קאוויטה ופורטו חימנס זה בכיף שבוע, משם אפשר לעבור לצד הפאסיפי ששם שבועיים הם ממש לא זמן מוגזם, ולהמשיך לשבוע נוסף בצפון המדינה.

נכון, השמורות יקרות, אבל מרשימות מאד. ולמען האמת אפילו מנקודת מבט אינטרסנטית זה די משמח - אם המדינה תרוויח כסף על שימור המקומות האלו, היא תדאג שהם לא יפגעו.
                התחבורה הציבורית בקוסטה ריקה היא אחת הידידותיות שיצא לי להתקל בהן, ופרט לפעם אחת (ממונטה ורדה ללה-פורטונה) לא נזקקתי לשירותי התחבורה התיירותיים.
                • ?
                  אורח נערך לאחרונה על ידי

הממם...:Re
                  יקירתי- כנראה לא קראת את ההודעות הקודמות שלי- קוסטה ריקה מדינה מדהימה אחרת לא הייתי גרה בה בדיוק....
                  לגבי ההוסטלים- והאוטובוסים?? אם תקראי שוב מה שכתבתי כבר- אני לא הייתי בהוסטלים ולא נסעתי אישית באוטובוס (מה לעשות??יש לי מכונית...) ולכן אני נסמכת על מידע שמטיילים אחרים שכן היו ונסעו וזה נכתב במפורש!
                  ושוב ---נכתב לגבי בטן גב על חופי הים שקיימת האופצייה אבל- אני כן חושבת שאם מישהו כבר מגיע לחודש ועבר את הטיסה עד לפה-- ולא מעניין אותו בטן גב??? יש לו עוד אופציות בסביבה ולא רק בקוסטה ריקה.
                  לגבי מקומות נוספים-?יש עוד המון מקומות מדהימים שאין טעם שאכתוב שוב- כי הם נכתבו פה בפורום (ולא רק על ידי!!) והם הודעות חשובות וטובות!!!
                  • ?
                    אורח נערך לאחרונה על ידי

הממם...:Re
                    אין לי שמץ של ספק שיש לך דעה חיובית מאד על קוסטה ריקה... (;
                    רק הוספתי כמה נקודות לתגובה הקודמת שלך, כי ברור לי שמי שגר במדינה רואה אותה אחרת מאשר מי שמטייל בה, ולכן רציתי להבהיר כמה נקודות לטובת מי שמנסה לאתר פרטים על המדינה ואופי המקומות בה.
                    יש הרבה אופציות בסביבה, אבל יש גם הרבה אופציות בקוסטה ריקה - זו בדיוק הייתה הנקודה שלי. אני כמעט ולא הייתי בחופים בקוסטה, ובעיקר עברתי משמורה לשמורה, מיער גשם לג`ונגל, ממפלים להרי געש - והייתי בקוסטה כמעט חודש. אז אני מניחה שאדם תזזיתי פחות ממני, שרוצה *גם* לנוח קצת בחופים (ואין לו גשם שמבריח אותו בכל פעם, למשל) יכול בכיף לבלות במדינה הזו חודש.

זה הכל - התגובה שלי לא נכתבה בטרוניה או ביקורת, אלא רק כדי להבהיר או להציג נקודת מבט נוספת. אם הייתי צריכה לתכנן מחדש את הטיול שלי והיה לי רק חודש - לק''ר הייתי מקדישה לפחות שלושה שבועות (ואת השבוע הנוסף, בפנמה או ניקרגואה השכנות. מזל שאני לא צריכה להחליט...), בטח לא עשרה ימים.
                    • ?
                      אורח נערך לאחרונה על ידי

🙂
                      אני יכולה להעיד מנסיון שעדיין אחרי 2-3 שנים לא מיציתי את הטיולים שיש לי פה לעשות וגם אם זה חצי שעה נסיעה מהבית
                      אני כן הייתי ממליצה בחום רב - למי שמגיע לחודש למרכז אמריקה כן לבדוק את המדינות השכנות (דווקא גווטאמלה ) כי מבחינתי (ושוב זה ממש סובייקטיבי) יש בה המון דברים מעניינים מאוד לראות ואני חשובת שמי שכבר טרח להגיע וטס עד לפה חבל שלא יעשה גם עוד מדינה.
                      קוסטה ריקה מדהימה (ואני לא מדברת על רביצה על החוף שזה כייף נפרד) ויש בה יערות ושמורות יותר יפות ממדינות אחרות- אבל שוב- הייתי ממליצה שבועיים חצי פה ושבועיים וחצי במדינה אחרת על מנת למצות כמה שאפשר
                      העיקר??שנהנית!!!! בפעם הבאה??בואי לסנטה תרזה לרבוץ על החוף!!! מתמכרים לזה... 🙂
                      • dalitsharon
                        dalitsharon נערך לאחרונה על ידי

הדס, המידע שמסרת הוא נפלא. אנו יכולים לצאת לטיול משפחתי בסוף יולי - תחילת אוגוסט ומעונינים לנסוע לקוסטה ריקה לשבועיים - שלושה. כל מראי המקום אינם ממליצים על תקופה זו. אשמח להתיחסותך בענין. תודה.
                        • ?
                          אורח נערך לאחרונה על ידי

תודה-ושמחה שהכל עזר לכם בכייף!!! ב-בגדול?זאת תקופה מאוד גבולית . השאלה עד כמה אתם מוכנהים לעבור גשם וגשם חזק לפעמים.אני יודעת שיש כאן בפורום חברה שטוענים שזה לא משנה-אני יכולה להעיד מנסיוני שזה מאוד משנה .בכל מקרה לגבי הגשמים התחילו פה בסנטה תרזה על הפסיפיק השבוע -אומנם לא רצוף ומאוד מוקדם לעונה .בדרך כלל יוני כבר עונה רטובה הדרכים פחות עבירות- יולי אוגוסט קחו בחשבון שיכולים להיות ימים שלדוגמא הדרך למונטה וורדה תיסגר כי היא תהיה בלתי עבירה שלא נדבר על לעשות קנופי בגשם שוטף זה לא חוויה מדהימה לטעמי. הר ארנל ?גשם באזור בחודשים שציינתם- קחו בחשבון זה לא אומר לא לנסוע -זה אומר לקחת בחשבון תקופה קרה- במיוחד בצפון קוסטה- וחוויות יותר רטובות. ושוב?מאוד סובייקטיבי-ראייה שלי בלבד-ואולי זה גם פאזה של גיל...[ באם תצטרכו עזרה ?אשמח לעזור!!!!!!
                          • 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון