האם זה מסוכן לנסוע לירדן???
-
אני חושב לנסוע לסופ''ש אני אשתי והילד למלון מובנפיק ים המלח שבירדן.
מה אתם אומרים האם זה מסוכן? איך היחס של הירדנים כלפינו, כמו בסיני?
האם עדיף לנסוע בלי הילד?
והמלצות לגבי המלון למי שבעבר היה בו?
תודה מראש.... -
האם זה מסוכן לנסוע לירדן???:Reאני הייתי בירדן בפסח האחון אומנם ישנתי רק בשטח בלילה, וביום טיילתי במקומות קצת נידחים בעיקר מירדנים אבל בכל מקום שהיה לי מגע עם ירדנים הם היו מאוד נחמדים ולא הרגשנו שום סכנה מרחפת באויר. -
האם זה מסוכן לנסוע לירדן???:Reהייתי בירדן בפסח האחרון ולא הרגשנו כל פחד. שכרנו מדריך בדואי עם רכב שטח לשלושה ימים והיה פשוט מעולה. הוא דאג לנו בצורה בלתי רגילה וליווה אותנו לכל מקום. אמנם לא תהערבבנו עם האוכלוסיה כל כך אבל כן הסתובבנו בשוק בעקבה ובעיר עצמה והרגשנו בטוחים לחלוטין. לפי הבנתי בירדן בטוח יותר מסיני אבל אם שואלים את משרד נחוץ והמטה ללוחמה בטרור, לא מומלץ לנסוע בכלל. ירדן מדינה מדהימה, תהנו!! -
תלוי מאוד איפה
אין דימיון בין עיר לבין טיול במדבר שבקושי רואים נפש חיה ובוודאי לא מגיעים לקהילות פלסטיניות. בדרום יש יותר בדווים ומן הסתם יותר בטוח. בצפון (מדבה לא כזה צפון, מקבילה לירושלים; עמאן; דיר עלא, וכו`) רוב פלסטיני מוחץ וזה מורגש. אנשים נחמדים והכל, אבל מן הסתם בתור פליטים הסימפטיה אלינו לא בשמיים. הדעות שלהם והתחושות כמובן מאוד מובנות ובוודאי לגיטימיות רק שיכול להיות לא הכי נעים להסתובב לבד.
אני לא הייתי מפטפטת בעברית יותר מדי בקול בעיר גדולה. לא שיקפצו עליך עם סכינים אבל אתה אף פעם לא יודע על איזה פצעים תדרוך.
אין דימיון בין עיר גדולה לבין טיול במדבר שבקושי רואים נפש חיה ובוודאי לא מגיעים לקהילות פלסטיניות. בדרום יש יותר בדווים ומן הסתם יותר בטוח. בצפון (מדבה לא כזה צפון, מקבילה לירושלים; עמאן; דיר עלא, וכו`) רוב פלסטיני מוחץ וזה מורגש בכל פינה. אנשים נחמדים והכל, אבל מן הסתם בתור פליטים הסימפטיה אלינו לא בשמיים. הדעות שלהם והתחושות כמובן מאוד מובנות ובוודאי לגיטימיות רק שיכול להיות לא הכי נעים להסתובב לבד.
אני לא הייתי מפטפטת בעברית יותר מדי בקול בעיר גדולה. לא שיקפצו עליך עם סכינים אבל אתה אף פעם לא יודע על איזה פצעים תדרוך.
לכן, לדעתי במקומות צפופי אוכלוסין בירדן, צריך להיות ערני וזהיר שלא להכעיס ולא לזרות מלח על פצעים, ישנים כחדשים
גם לא תמיד כדאי להזדהות כישראלים.
זה לא מפרנויה, זה מניסיון.
חוץ מזה ארץ יפהפיה ומרתקת. תיהנו -
תלוי מאוד איפה:Reאם מדובר בשהייה במלון- כמובן שזה שונה מכל הטיולים שדובר בהם.
לפני שנה היינו בטאיבת זמאן ולא הרגשנו בעיה - אבל כמובן שאי אפשר לדעת . לא היינו במובנפיק ים המלח אבל אני יודעת שזהו מלון ברמה הכי גבוהה כך שתקחו בחשבון מפגש אפשרי עם צמרת האצולה הערבית מכל מיני מדינות שאינן בהכרח רק ירדן. -
לתמרהאם תוכלי לשלוח לי את פרטי המדריך הבדואי.הסוכנות שאיתו נסעתם? איך ניתן ליצור איתו קשר מהארץ? תודה!