שביל ישראל בחורף???
-
שלום,
שמי עוז ואני מתכוון לצאת לשביל ישראל בדצמבר ועומדות בפניי כמה שאלות כרגע, כגון: איזה ציוד לקחת (בפירוט מלא בבקשה), מאיפה להתחיל צפון/דרום? איך להסתדר מבחינת מים ואוכל בדרום (איפה קונים?,איפה ממלאים מים?)?, האם שווה לעשות הטמנות ואיך (לפזר באופן עצמאי או בעזרת פקח)?, איך משיגים מפות בזול?
בתודה מראש עוז פלד. -
שביל ישראל בחורף???:Reאהלן, קשה לנבא מה יהיה מזג האויר בדצמבר באזורים שונים לאורך שביל ישראל. אבל מה שבטוח- בלילות יהיה קר!! גם בדרום הארץ (בו אני חי..) וגם במרכזה וצפונה. טיול מסוג כזה יכול להיות מעניין ואתגרי מכמה בחינות כמו משקל על הגב של ביגוד חם מאוד ללילות קרים+ אוהל בנוסף למשקל המזון והמים שסוחבים. כמו כן קצב ההליכה והתכנון היומי משתנים, צריך להגיע לחניוני לילה לפני החושך שיורד מוקדם בעונה זו! (לרדת את נחל קדש או להיות תקוע באמצע הכרבולת בשעה 16:30 שכבר מתחיל לרדת החושך זה נראה לי סיוט מפחיד)
בעונה זו אני לא רואה חשיבות גדולה מידי איפה להתחיל, אתה באמת צריך לתכנן טוב טוב את המסלולים! לגבי מים- ברור שהכמות שלוקחים לשתיה, יכולה לרדת במעט בגלל המזג אויר הקריר. המון מידע וטיפים על מקומות למלא מים וקניית מזון אתה בהחלט יכול למצוא כאן ב''שאלות נפוצות-שביל ישראל'' וב''1001 טיפים''. המוני מטיילים נתנו את משנתם- איפה ומה יותר כדאי... אני רק יכול לאחל לך בהצלחה!! -
פשש...איזה רעיון... אני מניח שיש לך אילוצים של זמן. (אחרת הזמן האידיאלי הוא ללכת את השביל באביב או בסתיו...)
בכל מקרה, אני לא ממש רואה יתרון בהתחלה מהצפון\דרום בעונה הזאת...
ציוד:
הרבה ביגוד חם (חליפה תרמית+חולצה ארוכה או שתיים+פליז).
שק''ש חם (-5 מספיק לארץ, אם אתה רגיש לקור יש פנימיות שיוסיפו עוד כמה מעלות).
בקבוק חם (100 גרם של גומי וכוס מים רותחים ואתה מסודר).
אוהל דרוש רק לצפון (צפונה לערד בערך) וחבל לסחוב אם אין צורך.
כיסוי גשם לתיק (עדיף פונצ`ו שמכסה גם אותך וגם את התיק).
נעליים עם גורטקס (או נעליים רגילות משומנות היטב).
מים:
בכל הצפון אין שום בעיה, ביחוד בעונה הזאת. מספיק לסחוב 2-3 ליטר מים ליום. כנ''ל לגבי אוכל.
בדרום זה תלוי:
אם היו שטפונות במקומות האלו ואם אין לך בעיה לטהר ולשתות מים ממעיינות וגבים אז אתה יכול לצאת בלי הטמנות ולסמוך על מים מהשטח כמעט לכל יום.
אם אין לך בעיה לסחוב מים ליומיים-שלושה (בערך 4-5 ל` לאדם ליום כולל בישול, ספייר ושטויות בעונה הזאת) אז בכלל אין לך בעיה ואתה יכול לצאת בלי הטמנות ובלי לסמוך על מקורות מים בשטח.
אם יש עוד שאלות, בכיף...
גלעד -
שביל ישראל בחורף???:Reבשני בקישורים הבאים תוכל למצוא הרבה מידל לקראת יציאה לשביל ישראל: ציוד, משקלים, הטמנות מים, קניית מפות וכו`.
אם עדיין נשארות לך שאלות אתה מוזמן לשלוח לי מייל.
שביל ישראל - מידע שימושי וטיפים
hike - פורום שביל ישראל, ציוד, שותפים.. -
שביל ישראל בחורף???:Reאני סיימתי את השביל לפני שבוע. וגם בדרום איפו שסיימתי, היה קר. אז בטח ובטח בהר מירון יהיה קר.תצטרך הרבה בגדים חמים.
נסה לישון לילה אחד בחוץ לפני הטיול. אפילו בסתם גינה ציבורית ליד הבית ותגלה כמה בגדים אתה צריך. בהתאם לכמה שאתה רגיל לקור.
הגנה מפני הגשם תצטרך לאורך כל השביל. עלינו למשל ירד גשם בקניון שחורת ליד אילת. בלילה אחד לפני האחרון, אחרי שכל השביל היינו יבשים.
נכון ללפני כמה ימים, הגבים היו עדיין יבשים. לא ירד עדיין מספיק גשם בדרום בשביל למלא אותם. חוץ מהגבים שמלאים כל השנה. באופן כללי, אפשר לעשות את השביל בלי הטמנות בכלל. אבל זה כואב בגב. אפילו בכמיות מים של החורף, 4-5 ליטר ליום במקום 7 . תצטרך לסחוב מים ליומיים ואוכל ל5 ימים במקרה הכי חמור. אבל אם תשקיע ותטמין הטיול יהיה הרבה יותר קל. במיוחד אם תטמין גם אוכל יבש (אורז ופחיות שימורים).
אבל באופן כללי הייתי אומר שתחכה לפברואר או למרץ כשיהיה חמים יותר, ירוק יותר ורטוב יותר.
הא ותעשה את השביל מצפון לדרום, השביל מתוכנן ככה. בין היתר הרבה יותר כיך לסיים בים של אילת מאשר ליד בית אושסקין בדן כשאין לך מה לעשות חוץ מלהתפרץ לבריכה הסגורה שלהם ולתפוס אוטובוס הבייתה.