מוונקובר לקליירוות`ר
-
אבקש הערכה כמה זמן זה לוקח לנסוע מוונקובר לקליירוות`ר דרך וויסטלר? בשלושה אתרים שונים רשום זמני נהיגה שונים, אבקש ממישהו שעשה את הדרך, שיגיד לי איזה מהם נכון? תודה רבה -
מוונקובר לקליירוות`ר:Reתמנע קודם כל אנחנו נסענו לבקר מוואנקובר רק עד ויסטלר,אך מאחר ולא הגיבו לך בהודעה הקודמת שלך בנידון אלה שכן עשו זאת,אני עושה לך העתקה להתיחסות של האיש וההאגדה בעיניני הרוקיס הלא הוא יובל, שמשום מה לצערי מדיר רגליו מהפורום. אולי תוכלי להקיש מההתיחסות שלו לשאלתך,והוא בשורה התחתונה קובע חד משמעית, שזה מזעזע לעשות את הקטע ביום אחד, והנה ציטוט של דברי יובל, לא נגעתי!:- בוודאי שלא לעשות ביום אחד. עדיף לצאת לוויסלר בבוקר, לטייל קצת בסביבה או לעלות ברכבל כדי לראות את הנוף, ללון בעיירה, למחרת לטייל עוד קצת בנחת ואז לצאת לעבר היעד הבא. וויסלר בכל מקרה שווה לילה אחד לפחות. מה כדאי שהיעד הבא יהיה? אני חשבתי שיהיה נוח לעשות את וויסלר-קלירווטר ביום אחד מפני שמדובר בערך ב-400 ק``מ פחות או יותר, אבל כאשר סיפרנו על כך למארחת שלנו ב-B&B היא נבהלה, ואמרה לנו שזו נסיעה של לא פחות מ-7 שעות. בעיקר בגלל כבישים מפותלים. ואכן היא צדקה, זה היה יום מאד מעייף של נסיעות. בקושי הספקנו לעשות בבוקר טיול רגלי קצר לאגם ליד וויסלר, וכבר היינו חייבים לחזור כדי לצאת לדרך. לקלירווטר הגענו מאוחר בערב ומשהו אחרי נסיעה ממושכת, לא השעה הכי נוחה (מזל שיש אור עד מאוחר). אם כך, אני לא ממליץ לנסוע ישר לקלירווטר אחרי לינה ויציאה מויסטלר, אלא לעצור ללון בקמלופס ואולי אפילו לפניה אם מעדיפים לטייל יותר בנחת. עד כאן דברי יובל,מצטער שאני אישית לא יכול להיות לך לעזר בנידון. מוני -
מוונקובר לקליירוות`ר:Reתודה רבה מוני, גם אני קראתי הרבה תגובות של יובל וגם את הכתבה שלו אבל לא ראיתי את הערכת זמן של המקומות האלו. חשבתי בתחילה לעשות את הדרך ביומיים אבל הבנתי שדי משעמם בקמלופז אז חשבתי להמשיך לקלירוות`ר עכשיו אני מבינה שלא כדאי. אגב, בנוגע לוויסטלר עצמה יש לי שאלה אחרת- כמה זמן כדאי לבלות בה? חשבתי לנסוע אליה מוקדם בבוקר, לבלות שם מספר שעות ולהמשיך צפונה. האם כדאי? אולי לנסוע לשם כבר אחה``צ שלפני, לאחר חצי יום בוונקובר על מנת לשהות בוויסטלר במהלך הבוקר וצהריים ולהמשיך צפונה אח``כ. מה אתה אומר? -
מוונקובר לקליירוות`ר:Reהשאלה עד היכן צפונה?,אגב אם מגיעים ערב קודם לויסטלר(עיירת סקי לא זולה) לדעתי אפשר למחרת לצאת ממנה עוד לפני הצהריים,תבלו שם בערב, השלמות קלות בבוקר והופ לדרך. כך שאם התבלבלת לרגע אז אני מאוד בעד הרעיון האחרון שלך. רק זכרי שאנחנו יצאנו לויסטלר ממערב וואנקובר שם התגוררנו קלי קלות,כך שאם אתם בדאון טאון שלא לדבר על ריצ`מונד ששם אני יודע שהמגורים זולים יותר אז תביאו בחשבון שאתם עלולים ליפול לפקקים ,לכן צאו בעוד מועד! מוני -
מוונקובר לקליירוות`ר:Reאחרי וויסטלר אנחנו מתכוונים לנסוע עד ג`ספר. נראה לי שניקח יומיים נסיעה: ביום הראשון וויסטלר ונסיעה עד קמלופז יום השני ביקור בפארק המחוזי ווילס גריי ולינה בדרך לג`ספר וביום השלישי להגיע לג`ספר דרך הר רובסון זה הגיוני? אנחנו בוונקובר נלון אצל משפחה בדרום מערב וונקובר, מה שאומר שעלינו לעבור בדאונטאון כדי להגיע לוויסטלר.. אולי כדאי ביום זה לבלות חצי יום בצפון וונקובר, למשל הר גראוס ונהר קפילנו? או סנטלי פארק? כדי להמשיך לוויסטלר באותו יום. -
מוונקובר לקליירוות`ר:Reבשני המקרים שהעלית אני מסכים אתך ב-100% האמת שהיתה לי הרגשה שאתם לנים דרומה ובהחלט שרציתי להמליץ על הביקור בצפון וואנקובר לפני יציאה לוויסלר. עכשו ביחס ללינה אפשרית בדרך לג`ספר תעשו בנקודה הנקראת- Valemount המצויה 20 קמ` מהצומת של ה-5 עם ה-16 ו-136 קמ` מג`ספר. אנחנו בזמנו לנו שם בבסט ווסטרן שעד כמה שידוע לי כיום הוא בטח שייך לרשת מוטלים אחרת. מוני -
תודה!! -
מוונקובר לקליירוות`ר:Reשלום שלום... קודם כל תודה למוני שממשיך להאדיר פה את שמי כאילו הייתי תושב בריטיש קולומביאני וותיק
הדרך מונקובר לוויסלר לוקחת כשעתיים, אם לא מחשיבים עצירות בכל מיני מקומות נחמדים בדרך (יש שני מפלים חביבים ועוד הרבה פינות חמד לחופי הפיורד הסמוך).
בוויסלר עצמה יש המון מה לעשות מבחינת פעילויות, אישית אין לי ניסיון בזה כי עצרנו רק ללילה אחד אבל קראתי הרבה כתבות שמהללות את המקום הזה ואת שלל האופציות שהוא מציע לתיירים.
יש גם כמה אגמים מאד מאד יפים בפארק גאריבלדי הסמוך שטיול אליהם לוקח כמה שעות טובות.
כפי שציינתי בהודעה הישנה שלי שמוני הביא פה, הנסיעה מוויסלר לקלירווטר היא פשוט בלתי נגמרת, משהו כמו 7 שעות של דרך מאד מאד יפה אבל איטית ומפותלת בחלקה, שעוברת בנופים מתחלפים (אפילו חצי-מדבר תראו שם) ובעיירות די נידחות ואפרוריות. מאד מומלץ למצוא מקום לינה עוד לפני קלירווטר, כי הנסיעה הארוכה הזאת פשוט התישה אותנו. נשאר רק להסתכל במפה, להכניס את המקומות בגוגל ולחפש מקום לינה שנראה לכם.
בהצלחה! -
מודה באשמה יובל, התגעגעתי!נכון שהרבה בוגרי רוקיס נהדרים נוספו לפורום, רובם אגב נעזרו ביומנך ,אך מה לעשות שהרגלת אותנו בעבר לתשובותיך המקיפות בנושא,ולכן אתה לא יכול סתם ככה לנטוש,וביחוד כעת כשהפורום מתגייס כולו לספק מידע בנתיבי הרוקיס עבור אגדת פורום נוספת, נוכחותך נדרשת! מוני -
תודה יובל!! -
מוונקובר לקליירוות`רגם ממני תודה ליובל שנעזרתי ביומנו לתכנון טיול באיזור. מנסיוני לוויסלר מונקובר וחזרה טיול יפה של יום אחד מלא. לכיוון מזרח ממליץ לנסוע דווקא דרך עמק אוקאנגאן. -
מוונקובר לקליירוות`ר:Reתמנע טילנו בקיץ שעבר. נעזרנו המון בעצות בפורום וזאת הזדמנות להודות ליובל, מוני וכל השאר. באשר לוויסלר - אל תחמיצו את העצירות בדרך במפלי שאנון וברנדיווין. אם אתם אוהבים טיולים קצת אתגריים, מומלץ מומלץ מומלץ לעשות את הטיול ל-Stawamus Chief שע``י סקוומיש (תחילת המסלול ממפלי שאנון). מסלול זה היה אחת מפסגות הטיול שלנו, תרתי משמע. תוכלי לקבל עליו מידע בלינקים המצורפים. המסלול לא קל, אך בננו הקטן בן ה-8 עשה אותו ללא בעיות. הנוף מהפסגה מרהיב. המסלול מומלץ כשיש ראות ומזג האויר טוב. באשר ללינה בוויסלר, אני מאוד ממליצה על מקום הלינה שלנו
http://www.vrbo.com/3634. באשר לנסיעה עד clearwater, אנחנו החלטנו ``להקריב`` יום שלם לצורך נסיעה זאת. יצאנו בבוקר כך שיכולנו לעצור בדרך ולא נשארה לנו טראומה מהנסיעה... מאוד מומלץ לעצור בדרך באגמי ג`ופרי - מסלול קצרצר של כ-10 דקות מוביל לאגם טורקיזי כמו ברוקים ומעליו קרחון, ובאגם סטון (מקום טוב להפסקת צהרים). תהנו ענת
מפת המסלול ל-Stawamus Chief
תאור המסלול ל-Stawamus Chief -
מוונקובר לרוקי`סאם מוכנים להקדיש לדרך הזאת 2-3 ימים, ולא לההרג בנסיעות רק כדי לעבור אותן, אפשר גם לנסוע דרך עמק הנהר פרייז`ר, עם עצירה בהל`ס גייט, ולהמשיך צפונה, עד קאש קריק וקאמלופס בכיוון כללי של צפון הרוקי`ס, או בתנועת זיג-זג לחזור דרומה דרך סיקאמוס וסלמון ארם, דרך עמק אוקאנגאן עד אוסויוס, לא לפספס את האגם המנוקד, ומשם בכיוון כללי של דרום הרוקי`ס. בדרך זו עוברים שינויי נופים וטופוגרפיה מדהימים, ובסוף, מגיעים לרוקי`ס שצריכים להיות פסגת הטיול, והחלק האחרון בטיול במערב קנדה.