צפון קרולינה???
-
יש לי סופ``ש בצפון קרולינה (greensboro) בעוד 3 שבועות אני אהיה לבד וזאת פעם ראשונה שלי בעיר הנ``ל האם יש מה לעשות בעיר עצמה? או האם להשכיר רכב ולטייל באיזור ואם כן לאן? האם ניתן לשלב מסלול מעגלי לכיוון הסמוקי מאונטיין? אני אוהבת טבע אבל גם ערים כך שאני די מתלבטת.... סליחה על כמות השאלות תודה לעונים -
צפון קרולינה???:Reאני נחתתי ב-ש.ת.גרינסבורו ומשם נסעתי לוינסטון סיילם שם שהיתי בדיוק יום אחד לצורכי עבודה. ככל הידוע לי בגרינסבורו אין משהוא מיוחד. גם בוינסטון סיילם אין משהוא מיוחד אבל היא עיר די נחמדה ונעימה והייתי ממליץ לך לבקר שם איזה ערב (אולי לרדת על איזה סטייק דרומי עסיסי). אם ברצונך לטייל בסופי שבוע אז האפלצ`ים זה הכיוון. את יכולה לנסוע לבלווינג רוק (יש תצפית טובה) ומשם לעלות על הבלו רידג` ולסייר לאורכו כולל תצפיות מהמצפורים הרבים וכולל מסלולי הליכה. לאן תגיעי זה תלוי בכמה מסלולי הליכה תעשי. זה גן עדן לחובבי Hiking. בכל אופן לאורך הכביש כדאי לעצור בהר סבא, מפלי לינוויל, העיירה ליטל סוויטזרלנד וכך עד העיירה האינדיאנית צ`ירוקי בקצה הבלו רידג`. אני לא הגעתי לסמוקיס אבל למיטב ידיעתי לא רואים שם משהוא שונה מיתרת האפלצ`ים. תוכלי לסטות מהכביש ולבקר באחוזת בילטמור באשוויל (קצת יקר כ- 40$) ולנסוע לצ`ימיני רוק שם תעלי דרך הסלע במעלית ותוכלי לצפות על הסביבה כולל אגם לור ואז לעשות מסלול הליכה חזרה למטה. כמובן אם יש לך סוף שבוע אחד ההספק תלוי בכמה הליכות תעשי אבל לא חובה להספיק הכל. -
צפון קרולינה???:Reהערים של צפון קרוליינה לא מעניינות (לפחות לדעתי). בדוראהם שנמצאת בערך 40 דקות נסיעה מגרינסבורו נמצאת אוניברסיטת דיוק ובה קתדרלה יפה בסגנון גותי ומסביבה מבנים נוספים מאותו סגנון. הקתדרלה מרשימה, אבל אני לא בטוחה ששווה נסיעה במיוחד. מבחינת טבע יש כמה אתרים ששווים לדעתי ביקור ונמצאים במרחק של מספר שעות נסיעה. 1. מערת לאורי בעמק שננדואה בוירג`ינה - זאת מערת נטיפים יפה. הביקור בה בקבוצה עם מדריך והכניסה בתשלום (יש הנחת AAA קטנה). ניתן לשלב את הביקור במערה עם מסלול בסקיי ליין דרייב. 2. הצ`ימיני רוק. אתר יפה בקרבה (יחסית) לסמוקיס. כולל טיפוס במעלית או במדרגות לארובה מסלע ממנה ניתן להשקיף על האזור, ויש מפל מים ניחמד. ניתן לעשות מספר מסלולי הליכה בדרגות קושי שונות (רובם קלים ביותר, לדעתי). הכניסה לאתר בתשלום (גם כאן יש הנחת AAA) ולמרות שהאתר מאד ממסוחר הוא מרשים. קחי בחשבון שעכשיו חורף והאזור נמצא בשלכת וגם עלול להיות קר באזור ההרים. -
עוד מס` שאלות קטנות.......יש מה לראות בגרינסבורו עצמה או שזו סתם עיר אמריקאית טיפוסית? אגב זו מדינה יקרה? כלומר להשכיר רכב או מוטלים ניתן למצוא במקומות טובים יחסית ובמחירים הוגנים? האם ניתן לעשות את המסלולים בתקופה הזאת של השנה? והאם שווה לצאת אליהם גם עם מזג האויר יהיה סגרירי? בכל אופן תודה על ההמלצה אני אחזור למפה לבדוק את האופציות. -
עוד מס` שאלות קטנות.......:Reלגבי גרינסבורו הייתי רק בשדה התעופה הקטן שלה אבל למיטב ידיעתי אין משהוא מיוחד. מחירי מוטלים דומים לשאר ארה``ב. לפחות כשטיילתי שם ב-1999 ו- 2004 זה היה כך. ניראה לי בין 40-50$. השכרת רכב אני לא יודע כי בשהות אחת לא שכרתי רכב ובפעמיים נוספות ההשכרה התבצעה במדינה אחרת משם הגעתי לצפון קרולינה. אם התכוונת שאת נוסעת בעונה זאת אז אני בספק אם זה כדאי להגיע לאפלצ`ים כי לדעתי לא תהיה ראות גם אם לא יהיו גשמים. הרי ערפילי שם גם בקייץ (סמוקי) במידה פחותה. אם יהיה במקרה מזג אויר טוב תוכלי לעשות מסלולי הליכה אבל לא לצפות. אני בכל אופן טיילתי שם ביולי ובאוגוסט. במקרה כזה הייתי כן ממליץ לנסוע לאחוזת בילטמור אם את רוצה לראות אחוזה בסיגנון אירופי באמריקה כולל גנים יפים, יקב, ארמון וכולי רק שכמו שכתבתי כניסה עולה 40$. גם צ`ימיני רוק עלול להיות אפשרי אם תתפסי מזג אויר טוב. -
תודה עודד ורוני עזרתםמאוד:) -
צפון קרולינה???:Reאני לא יודע אם תראי הודעה זו, אבל יצא לי לשהות במספר ביקורים תקופה של מספר חודשים בצפון קרולינה, כך שחשבתי להוסיף את השתי אגורות שלי. לא לנתי ב- greensboro, ופשוט עברתי לידה על I-40 בדרך מערבה. בכל אופן, אם את מתענינת במלחמת האזרחים האמריקאנית, אז יש שם גן באיזור שהתנהל בו אחד הקרבות, ולצערי אינני זוכר את שמו וודאי תוכלי למצוא אותו שם. Winston-Salem קרובה מאד ל- Greensboro ושם ניתן לבקר באיזור ההתישבות הראשונה, שהיא קצת מחוץ לעיר. ניתן גם לנסוע מזרחי לאיזור ה- Triangle שמרוחק כמה עשרות קילומטרים בלבד. ב- Ralleigh יש מוזיאון אמנות נחמד (אם כי לא מדהים), יש את אוניברסיטת Duke ב- Durham ובה ניתן לבקר גם ב- Chappel (מגדל גבוה ויפה) וגם בגנים, הנמצאים מחוץ לקמפוס. גם Chappel Hill הסמוכה, בה יושבת אוניברסיטת UNC היא מאד נחמדה, אם כי מחוץ לרחוב הראשי אין מה לראות. אם מזג האויר יפה ומאפשר ביקור בהרים, הייתי נוסע לכוון ה- Blue Ridge Parkway ומטיל לאורכו. מזג האויר יהיה טוב יותר מאשר בקיץ, כשהלחות והחום גרועים בהרבה מבמישור החוף. לדעתי גם יהיה פחות גשם מאשר בקיץ. הסמוקיס קצת רחוקים, ויש לקחת בחשבון חצי יום של נהיגה לכל כוון. שוב, אם לא אכפת לנסוע רחוק ומזג האויר יפה, ניתן גם לנסוע מזרחה לכוון החוף (ה- outer banks) ולבקר באי רואנוק ובקיטי הוק (הטיסה הראשונה של האחים רייט) ומשם גם ניתן להמשיך צפונה לכוון ה- colonial parkway בדרום מזרח וירג`יניה, שם יש אתרים היסטוריים ב- Jamestown (ההתישבות הראשונה היציבה של הבריטים בצפון אמריקה), ב- Yorktown (הקרב האחרון של מלחמת העצמאות האמריקאנית) וב- Williamsburg.