ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חשבון בנק בארה``ב - אפשרי?!

פורום צפון אמריקה
    6
    18
    4777
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      אורח נערך לאחרונה על ידי

שלום, אני ראיתי פירסום קודם בנושא זה שבו המליצה המשתמשת ``הקמחים`` על פתיחת חשבון כזה ב-סיטיבנק... לאחר שיחה איתם (הנה הטלפונים אם מישהו מעוניין: 001-212-559-10000 (NY) 001-800-285-1709 (Toll Free) 001-210-677-0065 24hrs (WA) ) נאמר לי כי אין אפשרות לפתוח חשבון בנק שם ללא SSN - אז האם זה אפשרי או לאו - לא הייתי רוצה להגיע לLA עם חבילה של כמה אלפי דולרים ואז לגלות שאני לא יכול להפקיד אותה בשום מקום 😞 האם מישהו יודע בוודאות את הנוהל (המעודכן ביותר) בנושא הזה? תודה רבה מראש! אלעד.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דודו מרמת גן
        דודו מרמת גן נערך לאחרונה על ידי

חשבון בנק בארה``ב - אפשרי?!:Re
        אני בעד שימוש בכרטיס אשראי. זו הדרך הנוחה והפשוטה ביותר והכי פחות מסורבלת. אין התעסקות בפרוצדורות של פתיחת חשבון וסגירתו לאחר מכן וכמובן בזבוז הזמן שכרוך בזה. (זמו = כסף) טיול לארה``ב שעולה כל כך הרבה כסף, יעלה עוד כמה שקלים. סכום כל העמלות שישולמו על משיכות והמרות, זניח ביותר ובטל בשישים.
        דיון קודם שהתנהל בפורום
        • אושרה קמחי
          אושרה קמחי נערך לאחרונה על ידי

הכל תלוי לכמה זמן נוסעים
          לטיול ארוך של מס חודשים רצוי לפתוח חשבון בנק בארה``ב. אנחנו פתחנו בבנק אוף אמריקה בלי שום בעיה. לא היינו הראשונים ובטח גם לא האחרונים. העמלות על משיכה כספים במשך מס` חודשים מצטברות לסכומים גבוהים מאוד. גם משיכת כספים בארה``ב מחשבון בנק אמריקאי כרוכות בעמלה (כמובן קטנה יותר). ככלל - כל משיכת מזומנים בסניף שלא שייך לבנק בו מנוהל החשבון שלך - יגרור עמלה. לדוגמה - פתחתם חשבו פועלים ומשכתם מסניף של דיסקונט = עמלה. עכשיו, אם המשיכה היא לא רק בין בנקים אלא גם בין מדינות - קל וחומר שעמלה תרקיע שחקים. אם הכוונה לנסוע למס` שבועות - ממש לא כדאי לפתוח חשבון בארה``ב. בנוסף - יש בארה``ב פטנט מאוד יפה בו מושכים כסף ללא עמלה מחנויות. הרעיון הוא שבתשלום על הקניה מוספים 100$-200$ ומחייבים את הכרטיס המגנטי. הקופאי נותן במזומן את סכום המשיכה.סכום הקניה כולל משיכת המזומן ירד מהחשבון בסכום אחד וללא עמלה. זה נפוץ מאוד בארה``ב והשתמשנו בשיטה הזו המון. לגבי סיטי בנק - לא הכרתי באופן אישי - ההמלצה היתה בעקבות שמועה. בכל אופן, אם יש לך שאלות נוספות פני דרך המייל. בהצלחה אושרה
          • דודו מרמת גן

הכל תלוי לכמה זמן נוסעים:Re
            העמלות מצטברות, אבל לא לסכומים גבוהים מאוד כפי שאתם כותבים. שלא ישתמע חס וחלילה שאני מזלזל בכסף, ובפרט שזהו לא הכסף שלי. העמלות על משיכת כספים בחו``ל במסטרכארד (וכך גם בחברות האחרות) ממכשירי בנק אוטומטיים, הן 2.75% + 0.33% מסכום המשיכה. כלומר על כל משיכת 1,000 דולר תשלם 6 דולר עמלה. על משיכת 10,000 דולר (במכה) 35.75 דולר עמלה. כמובן שפחות כדאי למשוך משיכות של 100 200 דולר. על משיכה בבנק - העמלה היא 5.5$ או 1% מגובה המשיכה, הגבוה מבין השניים. אלה סכומים זניחים ביותר לדעתי בהתחשב בסכום הכולל שמוציאים על כל הטיול.
            ישראכרט - משיכות בחו``ל
            • ?
              אורח נערך לאחרונה על ידי

אל תשכח - הם מבצעים את החיוב ע``פ שער ההמחאות הגבוה של הבנק - בערך 2 אחוזים יותר מהשער שבו סביר שתקנה את הדולרים בארץ (נגיד בדואר...)
              • דודו מרמת גן

מה זה משנה אם יש לך חשבון דולרי בחו``ל או חשבון דולרי בסניף בנק בארץ? הרי את הדולרים אתה צריך להכניס כאן או שם. לכן מה הקשר לחיוב בשער כזה או אחר?
                • ?
                  אורח נערך לאחרונה על ידי

אני לא הבנתי ממך שצריך לעשות חשבון דולרי בארץ. אני אברר את הנושא עם הבנק שלי! תודה 🙂
                  • anatls
                    anatls נערך לאחרונה על ידי

אתה יכול לפתוח חשבון דולרי בבנק שלך בארץ ואז להורות לסניף שכל קנייה בארה``ב בכרטיס אשראי תחייב את החשבון הדולרי ללא שום שערי חליפין כי לא מתבצעת פה המרת מטבע. בקשר לעמלות אני מניחה שהכוונה הייתה למשיכות מזומן בלבד, אנחנו השתמשנו בשיטה שאושרה הזכירה (ותודה לאושרה על הרעיון) ואז אין עמלות משיכה. מה שכן אני לא בדיוק יודעת אם יש הבדל בין ויזה למסטרכרד בפעולת החיוב בדולרים ואת זה כדאי לשאול בבנק.
                    • daf
                      daf נערך לאחרונה על ידי

אין סיבה שבעולם לכך!
                      גם בדיון הקודם בנושא הבעתי דעה שאין כל סיבה שבעולם לפתוח חשבון דולרי בארה``ב ואין בו כל יתרון יחסי - ואין זה משנה לכמה זמן נוסעים. חבל שממשיכים להמליץ על פתיחת חשבון כזה לאנשים בפורום. בדקתי את הנושא אישית ואני מיישם אותו עכשיו לקראת נסיעתנו הקרובה והממושכת. כדי לסייע למי שמתענין, להלן הדברים שכתבתי: ``ישנו פתרון פשוט המאפשר להשתמש בחו``ל בכרטיס אשראי בינלאומי שהונפק בישראל ללא תשלום עמלות והפרשי המרה, דבר שמייתר לחלוטין את הצורך בפתיחת חשבון בחו``ל. צריך פשוט ליצור חשבון מט``ח דולרי בחשבון הבנק שלך בישראל ולהורות לחברת האשראי להוריד תשלומים בחו``ל הנקובים בדולרים - מחשבון מט``ח זה. זה יורד דולר מול דולר - ללא עמלות. נכון שכדי ליצור את חשבון המט``ח כאן בארץ צריך להפקיד בו דולרים, אבל זה צריך לעשות גם אם פותחים חשבון מט``ח בחו``ל. ואת הדולרים בארץ אפשר לרכוש בהוראת קבע במשך כמה חודשים לפני הנסיעה, לפי שער המחאות שנמוך משער המזומנים, ללא עמלות ואפילו לקבל ריבית על הדולרים שמצטברים בחשבון...``
                      • daf
                        daf נערך לאחרונה על ידי

אין סיבה שבעולם לכך!:Re
                        וברצוני להוסיף עוד: כל הדברים שכתבתי לעיל מתייחסים לקניות באמצעות כרטיס אשראי בינלאומי בארה``ב. אשר למשיכת מזומנים: אם מושכים בארה``ב מזומן במכשירים האלקטרוניים מחשבון דולרי ישראלי - אכן משלמים עמלת משיכה, אבל פטורים מהפרשי שער בארץ ומעמלה נוספת של המרות מטבע. ועמלת משיכה - הרי תשלם בכל מקרה, גם אם תמשוך מזומן מחשבון דולרי אמריקאי שתפתח לצורך כך. גם ההפרשים בגובה העמלה בין העמלה הישראלית לעמלה האמריקאית הם הפרשים זניחים אפילו בטיול ארוך, שכן לא מושכים מזומן בסכומים גדולים כל יום-יומיים ואת מרבית הקניות ממילא מבצעים בכרטיס. כך שמכל היבט - לא כדאי לפתוח חשבון בארה``ב.
                        • ?
                          אורח נערך לאחרונה על ידי

ובכן, כרגיל בישראל יש עמלות מטורפות על כמעט כל דבר וכן על הפקדת דולרים - לפחות בבנק הפועלים - קניית מטח נעשית בשער הגבוה ב10 אגורות לדולר מהשער היציג, על כך יש להוסיף עמת חליפין של כ 200 שח, וכן על הפקד בחשבון המט``ח - יש עמלה של 0.07% מההפקדה... זאת לאחר שיחה עם הבנק
                          • דודו מרמת גן

ואיך חשבת להצטייד בדולרים? גם בהפקדה לחשבון דולרים בחו``ל יש עמלה. אין שום פטנט להמנע מעמלות המרת שקלים לדולרים ו/או משיכת כספים מהקיר. לא ברור לי עם איזה בנק הפועלים דיברת - אבל יש לך גם אפשרות לסגור חלק מהסכום בדולרים ולקבל עליו ריבית. כשיגמר הכסף תמיד תוכל למכור חלק נוסף. שאל בסניפים נוספים וגם בבנקים נוספים. לפעמים כל הנושא הוא מסחרה. ואומר שוב - על איזה סכום אתה מדבר? על כמה מאות אלפי / מיליוני דולרים , או על כמה אלפי דולרים בודדים שהסכום הכולל של העמלות ייקר לך את עלות הטיול בעוד 100-200 דולר? לא חבל להוציא את האנרגיות בנסיון לחסוך כמה גרושים?
                            • חגיתY
                              חגיתY נערך לאחרונה על ידי

אני מסכימה עם דודו. כמובן בהסתיגות שאכן הנסיעה היא לא לתקופה של מספר רב של חודשים. במידה ובלאוו הכי משלמים על הרכב בארץ, וגם את הטיסות, שהן מהוות מרכיב מאד משמעותי מהוצאות הטיול - לא מדובר בהרבה כסף ששווה לחסוך אותו. ושער ההמרות לא מאד גבוה (לא כמו זה שמשלמים בקניית כרטיסי הטיסה). מ- 12.000$ שעלה לנו הטיול -לא הגענו לדעתי ל-50$ עמלות.
                              • daf
                                daf נערך לאחרונה על ידי

קיבלת ייעוץ גרוע!
                                לא מדובר על קניית דולרים במזומן והפקדתם בחשבון דולרי. התייחסתי כבר לשיטה הרצויה ואני חוזר למענכם על כך: חודשיים שלושה לפני הנסיעה אתה חותם על הוראת קבע. למשל - בבנק הפועלים, כן - בנק הפועלים שאיתו דיברתם. אתם קובעים מה יהיה גודל ההוראה ואת המועד החודשי להורדת הכסף. לדוגמא - אם ברצונכם לצבור 9000 דולר לקראת הנסיעה - אפשר להחליט על הוראת קבע בסך 3000 דולר במשך שלושה חודשים (ואגב, הוראת הקבע ניתנת לביטול מתי שרוצים). הכסף אשר יורד מחשבון העו``ש בהוראת הקבע הופך לדולרים לפי שער העברות והמחאות (שהוא נמוך משער המזומן!) ונצבר בחשבון מט``ח. על כסף זה גם מקבלים ריבית חודשית. וכל הסיפור הזה לא רק שלא עולה עמלה כלשהי, אלא שכשאתה מוציא את הדולרים - בקנייה למשל, אתה פטור מעמלה כלשהי והפרשי שער למרות שרכשת אותם לפי שער המחאות והוצאת אותם ככסף מזומן. עד כאן. נראה לי שזו התייחסות מספיק מפורטת כדי שכל אחד יוכל להבין ולחשוב מה כדאי לו לעשות.
                                • ?
                                  אורח נערך לאחרונה על ידי

עוד תוספת לדיון
                                  שלום, אכן רלוונטית השאלה באיזה פרק זמן מדובר. אם מדובר בנסיעה של כמה שבועות, לא הייתי טורחת לפתוח חשבון, כי בכל זאת מדובר בפרוצדורה שגוזלת זמן. אנחנו (טיול של כמה חודשים) פתחנו חשבון בBank Of America . יש למסור כתובת בארה``ב, להפקיד את הדולארים, ותוך שלושה ימים מקבלים את כרטיס האשראי . אם הפקדת בחשבון מעל 700$ אין שום עמלות (לא גלויות ולא נסתרות מעצבנות כפי שנהוג בארץ).כפי שאושרה (מה ``קימחים``) כבר ציינה, זה פותר גם את בעיית ה``מזומנים`` כי כמעט בכל סופרמרקט מקובלת שיטת ה cash back - מחייבים את כרטיס האשראי שלך בסכום גבוה מסכום הקניה בפועל, ואת ההפרש אתה מקבל במזומן. זה נוח מאד, וחוסך את העמלות הגבוהות על מכשירי ה ATM. לעומת זאת אם הנסיעה היא קצרה יותר, מומלץ, כפי שאחרים כבר ציינו, להפקיד את הדולארים שלך כמט``ח בחשבונך בארץ, ולהורות לחברת כרטיס האשראי להוריד חיובים שמגיעים מחו``ל ישירות מהמט``ח שלך. זה חוסך את העמלות על המרת המטבע. יש להביא בחשבון שבארצנו הקטנטונת יש כנראה חובה על הבנקים לדווח לרשויות המס על הפקדה של מעל 5000$ לחשבונך, כך שיתכן שתצטרך מתישהו למצא את עצמך נותן הסברים למס הכנסה מאיפה המזומן הדולארי. והכי חשוב, שיהיה טיול בכיף. אל תתן לכמה דולארים לכאן או לכאן לשנות לך את המצב רוח... תהנו ! צוף
                                  • daf
                                    daf נערך לאחרונה על ידי

לצוף
                                    שלום לך ראשית אני חייב לומר כי קראתי על הטיול שערכתם וגם על הטיול של הקימחים ואימצתי לא מעט טיפים משני טיולים אלה. תודה רבה על כך. אשר לנושא הנדון כאן, הנסיעה שלנו היא לחודשיים פלוס. בהתאם, ערכתי בדיקה מה כדאי לעשות, והדברים שכתבתי על חשבון בנק דולרי בישראל נובעים ממסקנות בדיקה זו. ייתכן ולא הבנתי. אינני אוהב ``לנדנד``, אבל חשוב לי להבין את הנושא עד תום: מאחר וקנייה בכרטיס אשראי כשהחיוב הוא מחשבון בנק ישראלי בדולרים איננה כרוכה בשום עמלה, לא גלויה ולא נסתרת, ונושא משיכת הדולרים במזומן מוסדר באמצעות באמצעות קנייה בסופרמרקטים בשיטה אותה הסברתם, אז בכל זאת, מדוע לפתוח חשבון בנק בארה``ב???
                                    • ?
                                      אורח נערך לאחרונה על ידי

לדפ Re
                                      שלום, קודם כל תודה -כיף לדעת שקוראים את ה``הגיגים`` המבולבלים שלי ועוד עושים בהם שימוש... ולעניני הבנק- אנחנו בחרנו לעשות את שני הדברים (גם פתיחת חשבון אמריקאי וגם פתיחת עו``ש דולארי בחשבוננו בארץ). מכיוון שמדובר היה בתקופה ארוכה חשבנו שיהיה יותר נכון שתהינה לנו שתי האופציות (במקרה של אובדן כרטיס האשראי למשל) במקרה שלכם, נראה לי שעדיף להסתפק בפתיחת ע``וש דולארי בחשבונכם בארץ (משיקולים של חיסכון בזמן בחו``ל). שיהיה לכם טיול נהדר ! (אני מקנאה בכם כבר מעכשיו), צוף
                                      • daf
                                        daf נערך לאחרונה על ידי

תודה
                                        • 1 / 1
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון