ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כמה נותנים טיפ בארה``ב?

פורום צפון אמריקה
    6
    15
    10354
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • havush9
      havush9 נערך לאחרונה על ידי

במסעדה? לסבל במלון? כמה מקובל לתת?
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        אורח נערך לאחרונה על ידי

כמה נותנים טיפ בארה``ב?:Re
        מצורף דיון ``מרתק`` שהתקיים כאן לא מזמן.
        טיפ
        • עודד
          עודד נערך לאחרונה על ידי

במסעדה 15%. בפעמים האחרונות כבר רמזו על 18% ו-21% ע``י כתיבת שוביים על החשבון אבל אני חושב שזה הגזמה פראית ואפשר להישאר עם ה-15.
          • דודו מרמת גן
            דודו מרמת גן נערך לאחרונה על ידי

טיפ בארה``ב - בהמשך לדיון קודם
            בדיון הקודם לא יצא לי להשתתף, ועל מנת להביא דברים על דיוקם, הנה מה שנהוג בכל רחבי ארה``ב ולא משנה היכן גרים. מלצר/ית במסעדה או במלון - 15%-20% - תלוי אך ורק בדעתך ובמידת שביעות הרצון מהשרות שקיבלת. (בדומה למצב בארץ - הטיפ למלצרים מהווה חלק מהמשכורת הנמוכה שלהם). בדרך כלל כמעט אף פעם דמי השרות לא מתווספים לחשבון הסופי. אם מוזג/ת או מלצר/ית משרת אותך בבאר או בדלפק - 10% לפחות, ולא פחות מ 50 סנט. שליח (של מסעדה או מכולת) דולר או שניים. נהגי מוניות - 15%. רחיצת מכוניות - נהוג לשים דולר או שניים בקופסת הטיפים. Valet parking - דולר או שניים. מתדלקים בתחנות דלק - אם מקבלים שרות יוצא דופן, או שהמתדלק מנקה את השמשות - נותנים משהו כמו 50 סנט. על התדלוק עצמו לא נותנים טיפ. סבל בשדה התעופה (פורטר), ובמלון (בל בוי)- דולר לכל מזוודה. אם מדובר על מספר גדול של מזוודות, מהשלישית ומעלה 50 סנט לכל מזוודה. חדרנית בבית מלון - בעיקר במידה ונשארים מספר לילות - נהוג (ואולי רצוי) להשאיר על הכרית כל בוקר דולר. כבר שמעתי על כאלה שבחדרם היה ריח לא נעים, עד שלמחרת השאירו טיפ והריח התחלף בריח מבושם. מלצר של שרות חדרים - 15%. השוער של בית המלון (לא בל בוי) - במידה ובא לעזור עם מזוודות או כל דבר אחר ועוזב את מקומו לצורך כך - מ 10 דולר עד 20 דולר. ספר/ית 10% מהתשלום. לגברים זה כולל תספורת וגילוח. מצחצח נעליים - 50 סנט או דולר. מלתחות - הפקדת מעילים במידה והשרות חינמי ולא מחייבים עליו - נהוג לתת דולר. אני חושב שהזכרתי את רוב מקבלי הטיפים. אם יש עוד מישהו ששכחתי - אשמח להוסיף.
            • ?
              אורח נערך לאחרונה על ידי

דודו - אתה מלך!!!
              אני מחפשת את המידע הזה כבר כ``כ הרבה זמן... סוף סוף!!!
              • Anichka
                Anichka נערך לאחרונה על ידי

צירפתי את דעתי למה שכתבת 🙂
                מלצר/ית במסעדה או במלון - 15%-20% - תלוי אך ורק בדעתך ובמידת שביעות הרצון מהשרות שקיבלת. אף פעם דמי השרות לא מתווספים לחשבון הסופי-ה``כמעט`` לא רלוונטי. אלא אם כן מספר הסועדים עולה על 6 או 8 ואז יש תוספת של 15% לחשבון. אם מוזג/ת או מלצר/ית משרת אותך בבאר או בדלפק - 10% לפחות, ולא פחות מ 50 סנט - מסכימה. שליח (של מסעדה או מכולת) דולר או שניים - מסכימה. נהגי מוניות - 15% - לא מסכימה - בד``כ מעגלים לדולר הקרוב או לעשיריה הקרובה אם החשבון גבוה (מ 38 מעגלים ל 40 נניח). נהגים של טאון קארס מצפים ליותר (20% בערך) מה שלא מחייב אותך לתת... רחיצת מכוניות - נהוג לשים דולר או שניים בקופסת הטיפים-אף פעם לא נתקלתי בדבר כזה לא בקנדה ולא בארה``ב (שלא נדבר על זה שמירב הרחיצות הן אוטומטיות או לחילופין בשרות עצמי). Valet parking - דולר או שניים - בד``כ אנשים פחות נותנים על החניה ויותר על עניין המזוודות אם זה אותו האדם ואם לא אז הוולה בד``כ לא מקבל כלום. מתדלקים בתחנות דלק - אם מקבלים שרות יוצא דופן - מה יכול להיות יוצא דופן בתדלוק??? כשהמתדלק מנקה את השמשות - נותנים משהו כמו 50 סנט. סבל בשדה התעופה (פורטר), ובמלון (בל בוי)- דולר לכל מזוודה ואם מדובר על מספר גדול של מזוודות, מהשלישית ומעלה 50 סנט לכל מזוודה.- אתה צוחק עלי??? מנסיוני בד``כ נותנים מ 1 עד 5 דולר בלי קשר למספר המזוודות. חדרנית בבית מלון - בעיקר במידה ונשארים מספר לילות - נהוג (ואולי רצוי) להשאיר על הכרית כל בוקר דולר- או לחילופין כמה דולרים בסוף השהות. בהרבה מקומות ראיתי מעטפות מיוחדות לחדרנים\יות. כבר שמעתי על כאלה שבחדרם היה ריח לא נעים, עד שלמחרת השאירו טיפ והריח התחלף בריח מבושם - אני לא יודעת באיזה מלון היה דבר כזה אבל אף פעם לא נתקלתי בחדרניות נקמניות...יצא חרוז אפילו... 🙂 מלצר של שרות חדרים - 15% - בד``כ שרות החדרים כולל בתוכו כמה דולרים על השרות ($3-5) + אחוז מסוים (15-20%) מהחשבון גם על השרות...אז עוד 15% נראה לי מוגזם מעבר לכל גבול. השוער של בית המלון (לא בל בוי) - במידה ובא לעזור עם מזוודות או כל דבר אחר ועוזב את מקומו לצורך כך - מ 10 דולר עד 20 דולר - ??????????????????????????? ספר/ית 10% מהתשלום. לגברים זה כולל תספורת וגילוח - מסכימה...במקומות יותר יקרים מצפים לטיפ גדול יותר... מצחצח נעליים - 50 סנט או דולר - מסכימה. מלתחות - הפקדת מעילים במידה והשרות חינמי ולא מחייבים עליו - נהוג לתת דולר - או כמה מטבעות. מקובל להשאיר את הטיפ במקומות כמו תיאטרון או קלאב שיש בו הופעה כלשהי או מוזיאון...לא מקובל להשאיר כלום במסעדות וכדומה...
                • ?
                  אורח נערך לאחרונה על ידי

סוף סוף...
                  • דודו מרמת גן

צירפתי את דעתי למה שכתבת :):Re
                    זהו לא ענין של דיעה או הסכמה עם הדברים או לא. אלה דברים מקובלים בארה``ב ושעל פיהם נוהגים . זכותו של כל אחד לנהוג לפי איך שנראה לו ועל פי הרגשתו. (סתם להשכלה כללית - שוער במלון - Concierge. זה שסוחב את המזוודות לחדר וממנו - Bellboy).
                    • Anichka

הדיעה שלי נובעת ממה שאני כמישהי שגרה כאן ומטיילת גם כאן וגם בקנדה די הרבה רואה...וכשכתבתי באם אני מסכימה (או לא) התכוונתי לעובדה באם זה קיים בשטח. מה שמקובל הוא מה שאנשים עושים, נכון? וקשה להאמין שמישהו יתן לקונסיירז` (העבודה שלו היא לייעץ בנוגע לכל הדברים שיש בעיר כמו מסעדות אטרקציות, חנויות וכדומה ונראה לי מוזר שקראת לו ``שוער``) 10 או 20 דולר על זה שהוא עזר למישהו להרים מזוודות... שלא נדבר על זה שבחיים לא ראיתי קונסיירז` שמרים מזוודות למישהו.... אז...בתור תושבת ומישהי שמטיילת ביבשת אני יכולה בבטחון להצביע על מה שנראה לי הגיוני לפי מנהג המקומיים ומה שנראה לי מוזר... שוב, דעתי האישית כפי שאני רואה את הדברים מכאן.
                      • ?
                        אורח נערך לאחרונה על ידי

ראשית דודו, אני חייב לציין שהרשימה שלך מקיפה מאד ובודאי מועילה למי שבא כתייר לארה``ב. אני למדתי 2-3 דברים. אם זאת, כדי להביא דברים על דיוקם, אומר שיש דברים שאין בהם דיוק. כשאשתי הגיעה ללמוד בארה``ב היא היתה בכנס של סטודנטים זרים ושם נאמר להם בין השאר שבמסעדות מקובל להשאיר 20%. גם אני למדתי כך ממהמקומיים והתרשמתי שכך הם גם עושים. mabat לעומת זאת גרה 4 שנים בס.פ. וטוענת שהיה מקובל 12-15%. אתה טוען 15-20%. אז מי צודק? מן הסתם, כולם צודקים. אגב, על סמך מה אתה קובע בנחרצות כזאת שכך נהוג בכל רחבי ארה``ב? אני לא חלילה חולק על כך (זה יהיה לא חכם מצידי לחלוק על מילה של מי שזה עתה נמשך למלוכה...) - אני פשוט מעריך שצריך מחקר מקיף מאוד כדי לקבוע בפסקנות דבר כזה.
                        • דודו מרמת גן

כל הנאמר הוא על פי נסיוני האישי, שכמובן מושפע מהסביבה ומהאנשים איתם אני נפגש. החל מפגישות עם אנשי עסקים ואנשי מקצוע בתחום שלי ברחבי ארה``ב, והמשך דרך פגישות ובילויים עם חברים ובני משפחה.
                          • ?
                            אורח נערך לאחרונה על ידי

מקובל לתת 10-15%
                            • ?
                              אורח נערך לאחרונה על ידי

לאורי -
                              אל תהיה נאיבי...הכל פןליטיקה...
                              • דליה 590
                                דליה 590 נערך לאחרונה על ידי

צירפתי את דעתי למה שכתבת :
                                הסכומים והאחוזים שמובאים כאן ושאת אינך מסכימה איתם בכזה להט, מאוד מדוייקים. העובדה שלא שמעת או לא נתקלת או לא ראית , לא אומרת שזה לא נכון. זה נכון ועוד איך נכון. מדברייך משתמע שאת צעירה וכנראה שעדיין לא חווית מקרים כאלה, מה שאומר שיש לך עוד מספיק מה ללמוד בחיים.
                                • Anichka

בואי נסכים שלא להסכים...
                                  ואין שום להט...זה לא שאני מקבלת טיפים או שאי פעם עבדתי בעבודה שמקבלים בה טיפים שיש לי איזשהי אג`נדה אישית...אני כמו מירב האנשים משתמשת בהרבה שרותים שמקובל לתת בהם טיפים ממסעדות למוניות ועובדי מלונות, והנסיון שלי מראה לי מה מקובל ומה לא איפה שאני גרה (כרגע בסיאטל ועד לפני פחות משנה באוטווה) או איפה שטיילתי...ואני לא חושבת שהעובדה שאני לא בת 50 מצביעה על זה שמה שאני אומרת איננו רלוונטי או מבוסס על מספיק נסיון.
                                  • 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון