טיול מאורגן או לבד
-
אני נוסעת פעם ראשונה לחו``ל ואני נוסעת לבד ואני מתלבטת בין טיול מאורגן לבין טיול לבד (ספר הדרכה ואני אעשה לעצמי טיול מאורגן
) מה אתם אומרים ?
-
ועוד משהו ....הנסיעה המתוכננת היא לספרד.. -
ועוד משהו ....:Reפעם ראשונה בחו``ל, אני בהחלט ממליץ על מאורגן, או לפחות על חבילת עיר(כמו לברצלונה),שבה יש גם העברות למלון, ומלווה דובר עברית שמציע טיולי יום/חצי-יום מאורגנים כאופציה. בפעם השנייה והשלישית, כבר יהיה יותר קל ופשוט. אפשר גם בפעם הראשונה לבד, אבל אי-הידיעה את הפרטים הקטנים והסתבכות בהם, עלולה לפגוע בהנאה וברגיעה. -
ועוד משהו ....:Reכמה מילים מנסיון. אני אוהבת לטייל לבד. זה קל מאד כשמתמקדים בעיר או אזור שבו קל להתנייד בתחבורה ציבורית. (כמובן אם את שוכרת רכב השיקולים שונים). כשרוצים ``לכסות`` שטח גדול יותר יש הרבה מעלות לטיול מאורגן.(עם ``המחיר`` של סדר יום מובנה ואנשים שלא בחרת). עכשיו לספרד בה ביקרתי רק בברצלונה. ב בלברצלונה והסביבה בהחלט ניתן לטייל לבד ולהעזר בתחבורה ציבורית או בטיולי יום (בעברית או מקומיים). כנ``ל מן הסתם לגבי מדריד וסביבתה. נראה לי שזה הרבה יותר מורכב באיזור צפון ספרד . לאנדלוסיה יש בעונה חבילות שכוללות טיולי יום, עם לינה במלגה או טורמולינוס. למרות שלא התנסיתי אני יודעת שבגלל המרחקים שם הטיולים נמשכים במשך יום ארוך ונראה לי שאולי יעיל יותר לטייל שם מאורגן בטיול שלן בערים השונות. אם זו נסיעה ראשונה ואת אוהבת להיות עם עצמך (בד``כ כשנוסעים לבד מתקשרים הרבה יותר בקלות עם מקומיים ותיירים אחרים) הייתי בוחרת באמת בברצלונה שקלה מאד לטיול ובכלל נחמדה. -
ועוד משהו ....:Reאת ברצלונה , אמנם לא בפעם הראשונה בחו''ל , עשיתי עם ספר טוב , מפות טובות , והרבה עבודת רגליים. אני תמיד ממליץ על טיול עצמי ולא על מאורגן בצורה הזאת אתה מתמקד על מה שאתה אוהב ולא על מה שהמדריך אוהב -
הערה על הערותהשואלת ציינה ספרד,ולא ברצלונה דווקא,שבה ניתן בהחלט להסתדר לבד או במסגרת חבילת-עיר. טיול מאורגן הוא לא לפי מה שהמדריך אוהב,אלא לפי תוכנית שהוכנה ופורסמה מראש.אז נא לא להטעות. השתתפתי בטיולים מאורגנים ברוסיה,אוזבקיסטאן ועוד, וברכתי על כל רגע שלא ניסיתי לעשות זאת לבד. נוחיות וחוסר דאגות מהפרטים הקטנים והמטרידים,הם מרכיב חשוב בהנאה. -
טיול מאורגן או לבד:Reתודה על התגובות , עוד לא החלטתי אבל אני נוטה לטוס לבד.. אולי עד מאי אמצא שותפ/ה לטיול ואז יהיה יותר קל -
הערה על הביקורתקודם כל דיברתי עלי ולא על השואלת , אני מעדיף טיול עצמאי ולא מאורגן. ברצלונה עלתה כאן לפני שהעלתי אותה ובגלל שזאת הייתה הדוגמא הרשתי לעצמי להביא אותה גם. בנוסף שהייתי בברצלונה , לקחתי שתי נסיעות מחוץ לעיר , אחת לחירונה ופיגרס , ואחת לאנדורה , וגם שם הסתדרתי. נכון שבקבוצה מאורגנת הכל מפורסם מראש וידוע , אבל , הטעם הוא אישי ולא קבוצתי , לכן שאתה נוסע בטיול מאורגן , שאמנם יכול לחסוך כאבי ראש לפעמים , אתה מראש מודע לכך שיכול להיות שתרצה לראות דברים והם לא יהיו במסלול או שתרצה להתעכב במקום מסוים ולא יהיה מספיק זמן. אני בסה''כ נתתי מהנסיון האישי שלי ואת חוות דעתי , לא ניסיתי ואני מאמין שגם לא הצלחתי להטעות , זאת לדעתי מטרת הפורום - אנשים שואלים שאלות ובעלי הנסיון - עונים. -
לנתיגם אני רוצה לנסוע לספרד (לברצלונה)לבד.בדקתי תכניות של טיולים מאורגנים,התאכזבתי לראות שבכולם יש יותר מידי שהייה בקוסטה ברווה+זמן חופשי שם=בטלה בחוף ים-אותי זה לא מעניין,ומעט זמן בברצלונה עצמה.כך שהחלטתי לטייל בעיר לבדי.עד כה-טיילתי תמיד לבד,ובערים-זה נהדר(אם את לא ``סובלת``מ``בדידות``).לי-הדגש תמיד על הליכה בשעות יום,לא על בלויי לילה(בטיחות). כרגע-הטיול לברצלונה נדחה(טיול אחר קבל עדיפות)אבל אם בעקרון את מעוניינת בשותפה-לחלוק חדר ואולי לעשות יחד חלק מהפעילויות-אשמח להכיר. -
ועוד משהו ....:Reכדאי לך לטוס למדריד לקחת רכב שכור ולטייל לטולדו ודרום גרנדה וסיבליה מלגה קוסטה דסול כפרים הלבנים עד גיברלטר לעשות שבת בקהילה יהודית במקום (קהילה מאוד חמה)לעבור לפורטוגל ולחזור למדריד להחזיר את הרכב ולטייל במדריד בלי רכב ולחזור ממדריד חזרה לארץ. השמח לתת לך פרטים נוספים כאן באיימל. -
טיול מאורגן או לבד:Reיש ספרד ויש ספרד יש טיול של 5-7 ימים בעיר גדולה או יעד תיירות מוכר ויש טיול בהרי הפירנאים עם מקל ותרמיל. אין בעיה לטייל לבד, באיזורים מתויירים,בערים ועיירות גדולות. אם זה טיול ראשון שלך לא הייתי מציעה לעשות מסלול מורכב מדי עם הרבה נקודות התניידות, ובהחלט אפשר להתבסס על דילים ישראליים שאפשר להשתמש/לא להשתמש בשירותי ההדרכה שלהם כך שנותרות לך האפשרויות גם לטייל לבד, וגם לא לבד- בהתאם לטיב הקבוצה,הקצב שלה ,איכות ההדרכה ומה שבא לך. אם יש לך יותר אומץ- אז טיול לבד אינו משימה קשה מדי.אבל צריך להיות בנוי גם ריגשית לטיול מסוג זה,ואת זה רק את יודעת על עצמך. -
לנתי:Reכן אני הייתי שמחה מאוד להכיר המייל שלי הוא [email protected] אני מעוניינת לטוס לברצלונה , מה דעתך ? הטיול מתוכנן למאי -
ועוד משהו ....:Reזה טיול ראשון שלי (כפי שציינתי ) אז אשמח לקבל הסבר מורחב יותר (איך וכמה זמן ואיפה..) תודה