שאלה נורווגית מעבורות
-
אם אני צריכה לקחת את המעבורת מKaupanger ל Lærdal המשמעות הכלכלית לקרוון מעל 6 מטר -625קרונות,ועוד מחירי הנוסעים -מסתכם בסכום של קרוב ל1000 קרונות? או שאני לא קוראת משהו נכון שם? (והמחירים מאד עדכניים ל2005) ואם זה המחיר-האם יש דרכים חלופיות (יפות )כי אני לא מוצאת במפה,ונראה לי שאין הרבה חלופות אלא להתביית על המעבורת של 4 פעמים ביום במחיר זה?
תחשיב המעבורת
-
שלום יונית,האם את יכולה לרשום עלויות ומסלול מפורט? אני רוצה לעשות את נורבגיה בקרוואן שנה הבאה. השנה זאת תהיה הפעם הראשונה שלנו בקרוואן והחלטנו להתחיל מאוסטריה. -
שלום יונית,:Reלא עדיף לחכות אחרי שאסע? טרם נסעתי בנתיים העלויות נראות לי מוטרפות. -
שאלה נורווגית מעבורות:Reהיי יונית, לא הצלחתי להתפקסס על האיזור, תוכלי לתת ציון מקום יותר ברור, איזה רמז , כדי להשתלט על הסקלרוזה ? -
מבריקסדאל לקאופנגריונית שלום ! שאלה- מדוע את מגיעה לקאופנגר אם לא לנסוע עם המעבורת לכוון פלאם. בכל מקרה אני רואה שאת רוצה לעשות את הטעות שאני עשיתי, כאשר אחרתי למעבורת והחלטתי לנסוע מקאופנגר לפלאם ולא להמתין למעבורת הבאה. מצ``ב המסלול הלא ממולץ מבריקסדאל לקאופנגר ומקאופנגאר לכוון פלאם, כפי שרשום אצלי בקובץ. (אין דרך אחרת - זו הדרך היחידב האפשרית המסלול אינו מופיע ברשימה שקיימת ב- 1001 טיפים): מהקרחון, יש לחזור את כל הדרך חזרה וא``כ לנסוע בכביש 60 לעיירה Olden וא``כ לעיירה Byrkjelo. לאורך הדרך היפה יש המון צימרים להשכרה. באמצע הדרך קיימת תצפית נהדרת על פיורד - חובה לעצור ולהפנים את הנוף הנפלא. המשך נסיעה לעיירה Skei, ( יש תחנת דלק ) א``כ ל- Forde וא``כ ל-Fande , א``כ המשך נסיעה בכביש E 39 לכוון Valdheim. במהלך הנסיעה נכנסים למנהרה שאורכה 7.5 ק``מ. א``כ המשך נסיעה בכביש 55 עד שהכביש ``נגמר``. עולים על מעבורת ( שייט שישי, 20:15 ) מהעיירה Dragsvik לעיירה Hella ( עלות 57 קרונות ). ומ Hella - המשך נסיעה לעיירה ( 21:30 ) Sogndal וא``כ המשך נסיעה לכוון העיירה ``kaupanger`` . לינה לפני הכניסה ל``קאופאנגר`` בצד שמאל של הכביש שכרנו Rom, בית, נחמד. הבית כלל מטבח מאובזר היטב, סלון עם טלביזיה, שני חדרי שינה עם 4 מיטות כולל מצעים, מקלחת ושירותים מצויינים. העלות - 450 קרונות, ללא ארוחת בוקר. בהמשך, לאחר כקילומטר קיים מרכז ובו תחנת דלק ו``סופר מרקט``.
http://www.environment.no/templates/TopPage____3145.aspx
http://www.fjordnorway.com/uploads/2004E96-110.pdf למעשה המטרה היתה לשוט במעבורת על ה- Sognefjord מ``קופאנגר`` עד לעיירה ``גודוונגן``, ומשם לנסוע ל``פלאם``. אולם, כשהגענו בשעה 10:10 לתחנת המעבורת, הסתבר שהמעבורת יוצאת בשעה 12:00. לא בררתי את שעת ההפלגה ו``אכלתי`` אותה. עלות השייט מ``קופאנגר`` ל``גודוואנגאן `` - רכב + 4 מבוגרים 367 קרונות. לינקים :
http://www.sognefjord.no/
http://www.geocities.com/nordkapp_71_10_21/Pages/esp/picfjd46.html החלטנו לנסוע מ``קופאנגר`` לעיירה ``פלאם`` ברכב ולא להמתין למעבורת. (טעות). תאור המסלול ברכב מ``קאופאנגר`` ל``פלאם`` : מכיוון שהסתבכתי כעשרים דקות עד למציאת הכביש הנכון לצאת מ``קואפנגר``, נא לשים לב. מתחנת הדלק שבמרכז יש לנסוע לכוון תחנת המעבורת וברמזור הראשון לפנות שמאלה לכוון פסגת ההר. לאחר נסיעה של כ- 50מטר לבצע פניית עקלתון, כלומר פניה בעיקול שמאלה ועוד פעם שמאלה, כדי לעלות לכביש הראשי - שילוט לכוון ``laerdal``(``לארדאל``). מגיעים לעיירה בשם Mannheller ועולים לשייט לעיירה Fodnes. זמני הפלגה :
http://www.ruteinfo.net/ruter/r/14-107.htm לאחר ההפלגה, המשך נסיעה לעיירה Laerdal ומשם לעיירה Aurland
http://www.fjordinfo.no/naeringsliv/sfr/ALR.html וא``כ דרומה בכביש מס` 50 עד לעיירה FLAM. - 3:15. במהלך הדרך נוסעים בתוך מספר מנהרות, כאשר שתי מנהרות הן ארוכות במיוחד: האחת באורך 7.5 ק``מ והשניה באורך 24.5 ק``מ. הנסיעה במנהרות אינה כרוכה בתשלום. בדיעבד, היה כדאי להמתין להפלגה מ``קאופאנגר`` ל``גודוואנגאן`` ומשם לנסוע ל``פלאם``, ולא לנסוע כפי שתואר לעיל. הערה : למי שאיננו מעוניין להגיע כלל ל``קאופנגאר``, אזי מהעיירה hella, שצויינה לעיל - לנסוע דרומה בכביש 13. באזור oppheim לפנות שמאלה לכביש 16E לכוון ``גודוואנגאן`` והלאה בכביש 50 ל``פלאם``. בהצלחה -
השאלה היאמדוע את מגיעה לקאופנגר אם את לא מעוניינת לנסוע עם המעבורת לכוון פלאם. -
סקנדינביה: 3 שבועות בקרוואןכמה שאני מקנא בך !!! מתכנן נסיעה לאוסטריה בפעם השביעית וכבר חושב על הטיול בנורבגיה. חומר נוסף על נורבגיה תוכל למצוא, אם תקיש במנוע החיפוש : ``יהודה`` או ``נורבגיה`` אגב, נהניתי ושמרתי את התמונות שלך מאוסטריה וסלובניה. ת - ה- נ- ה.
סקנדינביה: שלושה שבועות בקרוואן
מסלול ל- 9 ימים בנורבגיה -
שאלה נורווגית מעבורות:Re``כלל האצבע`` בענין מעבורות קובע שאם הנסיעה היא קצרה יותר אז היא זולה יותר והתדירות גבוהה יותר... אז החציה הקצרה ביותר של הסונייפיורד בחלק המזרחי שלו היא בין MANHILLER ו-FODNES. להערכתי, המעבורת שנוסעת מ-LAERDAL ל-KAUPANGER היא זאת שממשיכה מקאופנגר ל-GUDVANGEN, ואם את רוצה להגיע בדרך הקצרה מהגדה הצפונית של הסונייפיורד לגודואנגן (מבחינת זמן) היא כנראה עדיפה, אבל סביר להניח שהיא יקרה בהרבה, וכאמור התדירות מצומצמת (ובעונה שאת נוסעת אפילו יותר מעונת השיא). מלארדל לאורלאנד ופלאם אפשר לנסוע במנהרה הארוכה שהוזכרה פה, או בכביש הררי ישן ומתפתל (סגור מאוקטובר עד מאי לפי המפה שלי). יש 2 סיבות טובות להגיע לאורלנדפיורד (הזרוע הימנית של ``המזלג`` שנשלח מדרום לסונייפיורד, כאשר בקצה הזרוע השמאלית נמצאת גודואנגן): הרכבת שעולה מפלאם למירדאל (שנמצאת על הקו הראשי אוסלו-ברגן), והספינה (לא מעבורת!) מפלאם לגודואנגן. מכיוון שאתם מצוידים ברכב, אם תבחרו באטרקציות האלה תצטרכו לנסוע הלוך וחזור, או במקרה של הספינה יש גם אפשרות לעשות כוון אחד באוטובוס. זה כמובן מגדיל את ההשקעה גם בכסף וגם בזמן. האטרקציות האלה מומלצות מאד למי שאין לו רכב ואין לו זמן ליותר מביקור חטוף בפיורדים, ועושה מסלול מעגלי מירדאל-פלאם-גודוונגן-ווס-מירדאל או עושה את המסלול ממירדאל לווס (או להפך) כחלק מנסיעה מאוסלו לברגן. המסלול הזה משווק ע``י רשויות התיירות בנורבגיה תחת שם המותג NORWAY IN A NETSHELL. אם אין לכם כוונה להשתמש באטרקציות האלה, אולי כדאי לשקול אפשרות לוותר בכלל על הקטע הזה במסלול. במקרה הזה עדיף לקחת את המעבורת שחוצה את הסונייפיורד בין HELLA ו-VANGSNES, ומשם לנסוע ישר ל-VOSS. הקטע בין גודואנגן ו-VINJE הוא יפה, אבל לדעתי אחרי שתעשו את דרך הטרולים ודרך הנשרים זה יהיה עוד משהו מאותו ז`אנר. מסלול המעבורת לגודואנגן כולל חצי של המסלול פלאם-גודואנגן, וזה החצי הטוב יותר. השאלה היא אם זה שווה את ההשקעה בנסיעה היקרה מקאופנגר. -
סקנדינביה: 3 שבועות בקרוואןיוו איזו הפתעה נעימה
להגיד לך את האמת היתי גם בנורבגיה..
זה היה בקיץ 2002, עבדתי קשה לפני הצבא וחסכתי לטיול.
ואני נורא מתגעגע לחזור לשם.
במיוחד לבשר שמוגש שם עם איזו ריבה טעימה בכל מסעדה
תודה יהודה. -
מבריקסדאל לקאופנגר:Reאבל!!!! אני בכלל לא נעה על הגדה של הלה, אלא מהגדה השנייה של הפיורד לכוון סוגדאל. אני רוצה להגיע ללרדאל -כי שם יש מרכז דגי סלומון לבורגונד BORGUND לידה (פלוס מינוס) כי זו כנסיית הלוחות היחידה שפתוחה בעיתוי בו אהיה בנורווגיה. ולכן- אני צריכה להגיע בתוואי של- קרחון בריקסדאל-דרך Fjærland(מוזיאון הקרחונים ועיירת ספרים משומשים) ל Lærdal-משם לכוון סוגדאל והלאה. מכאן לא מוצאת דרך חלופית ...אלא במחירים האלו על המעבורת,או שאני טועה ואשמח לתיקון. -
בשר בנורבגיה??? אצלי זהלא היה בתקציב... -
מבריקסדאל לקאופנגר:Reאם את נוסעת ללארדל, אז הדרך היחידה שבאה בחשבון לדעתי זו המעבורת מאנהילר-פודנס, ולא מתקבל על דעתי שהיא לא פועלת כל השנה כי זה למעשה חלק מהכביש הראשי שמקשר את אוסלו עם מחוז SOGN-OG-FJORDANE. המעבורת הזו מעבירה אוטובוסים, אז לא מתקבל על הדעת שהיא לא תעביר קרוונים. -
1000 תודות!!!!!!!!!!!!!!!!!זה מה שחיפשתי!!!! פשוט זה . עכשיו אני רק צריכה להבין את שיטת התמחור של המעבורות האלו-כי לא מוצאת יותר מדי את הרציונל שלהן,אבל זו המעבורת שחיפשתי.
בינגו! -
מבריקסדאל לקאופנגר:Reכן. מצאתי אותה בסיוע של יהודה למעלה. תודה. -
ביטול שאלה-קיבלתי מענה. -
מבריקסדאל לקאופנגר:Reהנה הלו``ז למעבורת שאת צריכה. היא שטה כל חצי שעה, חוץ מבלילה שיש רק מעבורת כל שעה. את לא צריכה לתכנן להגיע בשעה מסוימת, ואני גם לא חושב שצריך לשריין מקום מראש לקרוון. מקסימום אם לא יהיה מקום תחכי למעבורת הבאה. אם יש לך ספק, יש בדף מספרי טלפון/פקס של חברת המעבורות שיוכלו לענות על כל שאלה.
http://www.ruteinfo.net/ruter-f1/t/14-107.htm -
אוי אוי אוי איך שכחתי אתשוק הדגים בברגן. קניתי שם 3 קילו פירות ים שונים.. וואו אחד הדברים הטעימים, יש שם איזו סוג של מולים, קטנים כאלה נורא נורא טעימים. הם מטגנים אותם במקום. כן וכל מבחר הנקנקיות ברחוב? אחד הטעימים והלא כשרים זה נקנקית חזיר ממולאת בגבינה כמובן עם רוטב חרדל דבש נורבגי מעל.. יאמי! והמלך של כל הבשרים זה בשר צבי.. אפשר להתקל בסאומים שמוחרים אותו בתור נקניק.. אך.. ומצודת אוקרשוס באוסלו, וכביש הנשרים ופסגת הדלסניבה מתגעגע
-
1000 תודות!!!!!!!!!!!!!!!!!:Reאם הבנתי את כוונתך בענין המחירים... יש מעבורות שהן חלק הכרחי של מערכת התחבורה בנורבגיה, והן כמו מצרכי יסוד שכל אחד משתמש בהם. ההיגיון (שלי לפחות) מחייב שהמחירים שלהן יהיו כאלה שכל אחד יכול לשלם. יש מעבורות שהן לא הכרחיות, ומשמשות בעיקר תיירים. המחיר שלהן מותאם למה שתיירים מוכנים לשלם... -
-
בתקציב של 25 דולר ליום,אפילו בשר בקופסאות שימורים היה יקר מדי... כל אחד והזכרונות שלו... שלא יהיה ספק, נהניתי מהטיול ולא היה חסר לי שלא טעמתי מהדברים שהזכרת...