ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

נורבגיה - יוני או יולי?

פורום אירופה
    5
    15
    4041
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ludar
      ludar נערך לאחרונה על ידי

אנחנו מתכננים טיול של 10 ימים לנורבגיה. האפשרויות שלנו הן לצאת בתחילת יוני או בתחילת יולי (יש גם סיכוי קטן לאמצע יוני). מתי עדיף לצאת? האם קיים הבדל משמעותי בין מזג האויר של יוני לזה של יולי? האם ביולי נורבגיה מפוצצת ממטיילים?
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        אורח נערך לאחרונה על ידי

נורבגיה - יוני או יולי?:Re
        יוני פחות צפוף מיולי. מבחינת מזג אויר ההבדל לא משמעותי. אלה החודשים שבהם הימים הארוכים ביותר ואם תגיע מעבר לחוג הקוטב תוכל לראות את השמש בחצות. הסקנדינבים חוגגים את היום הארוך ביותר ב-21 ביוני. יכול להיות מעניין.
        • ?
          אורח נערך לאחרונה על ידי

בזמן הקצר שלכם כנראה שלא תגיעו לחוג הקוטב, אלא אם תטוסו לשם. לא נורא... תראו את השמש שוקעת בחצות וזורחת ב-2 בלילה...
          • רבקה.ק.
            רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

אם נוסעים ל10 ימים, כדאי להתרכז באזור היפה ביותר הנורבגיה - אזור הפיורדים שבין אוסלו לברגן, דרומה ומערבה. ולמרות שנכון שביולי יותר צפוף, בנורבגיה זה לא ממש צפוף. ממליצה לקרוא ב1001 טיפים חוויות של מטיילים. רבקה
            • shirisol
              shirisol נערך לאחרונה על ידי

רבקה
              לדעתך אזור מרכז נורווגיה יפה יותר מהצפון הרחוק? אני מתכננת טיול של שלושה שבועות, מתכננת נורווגיה מרכז וצפון +סטוקהולם בשוודיה, ומנסה להבין מה חלוקת הזמן האופטימלית. חוצמזה אני מעדיפה לבנות את הטיול כשהשיא בסוף ולכן מנסה להבין מה השיא תודה!
              • רבקה.ק.

רבקה:Re
                כיוון שלא הייתי בצפון הרחוק, הגענו עד ל- rv17 המדהים אני יכולה להסתמך על עדויות אנשי הפורום ועל ספרי תיירות כמו מישלן שאזור הפיורדים הוא מהמקומות היפים בעולם! כך גם אני חושבת, אף על פי שאת רוב העולם טרם ראיתי. ואני מציעה בחום להשאיר את שטוקהולם לטיול נפרד, אם אפשר. רבקה
                • ?
                  אורח נערך לאחרונה על ידי

נראה לי שאת לא מודעת
                  למרחקים בסקנדינביה... אפשר ב-3 שבועות לבקר בסטוקהולם, לנסוע לצפון דרך שבדיה ולחזור דרומה דרך נורבגיה, אבל מדובר להערכתי במסלול של כ-5000 ק``מ באזור שכמעט אין בו אוטוסטרדות... למרות שלא חסרים מקומות יפים בצפון, אפשר בהחלט להסתפק בחלק הדרומי של נורבגיה. רוב הפיורדים היפים מרוכזים בקטע שבין סטוונגר ואנדלסנס, והמרחיבים יגידו עד טרונהיים. זה רק השליש הדרומי של נורבגיה. השליש המרכזי הוא מטרונהיים עד חוג הקוטב, והשליש הצפוני מעבר לחוג הקוטב. אני בהחלט ממליץ לבקר בסטוקהולם, שהיא לטעמי בין ערי הבירה היפות באירופה, וללא ספק העיר היפה בסקנדינביה. תוכלו להתחיל בסטוקהולם, לנסוע צפונה דרך אזור דאלארנה לאסטרסונד, משם מערבה לטרונהיים ולהתחיל את המסע דרומה לפחות עד ברגן, ולסיים באוסלו. לחילופין, אפשר לנסוע מערבה לאוסלו, לעלות צפונה דרך לילהאמר ורורוס במזרח נורבגיה ולחזור בצד המערבי.
                  • shirisol

נראה לי שאת לא מודעת:Re
                    תודה. אבדוק את נושא הקילומטראז` נאמר כאן בעבר שניתן לתכנן לפי 300 ק``מ ביום בכל מקרה אנחנו לא מפחדים מנסיעות ואוהבים לנהוג
                    • רבקה.ק.

לניצן
                      אם פנית אלי, אז אני עונה: את המרחקים אני מכירה היטב, כיוון שבטיול הראשון נסענו בנורווגיה + דנמרק במשך 3 וחצי שבועות, בטיול השני נסענו מקופנהגן לשטוקהולם ובחזרה. בגלל שאני מעריכה את שטוקהולם כאחת הערים היפות ביותר, בכלל, המלצתי להשאיר אותה לטיול נפרד, על מנת להקדיש לה את הזמן הראוי. שלושה שבועות בנורווגיה הם בכלל לא הרבה זמן. אמנם 300 ק``מ ליום הם מרחק סביר לנסיעה, אך הנסיעה איטית, גם בגלל הכבישים הצרים, גם בגלל הנופים המדהימים, העצירות הרבות, הסרפנטינות בחלק מהם. רבקה
                      • shirisol

ריבקה
                        ניצן שרשר אלי, והוא צודק- אין לי שום הערכה לגבי המרחקים עליהם מדובר. אני מניחה שייקח זמן עד שנחזור לסקנדינביה. יש עוד המון מקומות בעולם שאנחנו רוצים לראות והתקציב שלנו כמו גם ימי החופש שלנו מוגבלים. וזה הבסיס שלנו לתכנון הטיול. חשבנו גם על גיחה של כמה ימים לאי מצפון לנורווגיה (משהו עם ס`, לא זוכרת כרגע את שמו) מה שיקצר לנו עוד יותר את הזמן, אבל הביקור בו נשמע כמו משהו חוויתי באמת. מה היה סגנון הטיול שלכם? מה מילא לכם את הימים? נסיעות? טיולים רגליים? מוזיאונים? התרגעות מול הנוף? אני מנסה להבין מה המשמעות של התכניות שלנו, עם הקילומטראז הגבוה. תודה
                        • רבקה.ק.

שירי
                          הבנתי. תודה. הטיול לנורבגיה היה טיול משפחתי, עם ילדים בני 10, 7. היה לנו מסלול כללי שאותו קיווינו להשיג, והתקדמנו כל יום לפי היכולת - של הנסיעה, סיבולת הילדים באוטו וכו`. למרות שמאוד רצינו להגיע צפונה, לא הצלחנו, גם בגלל שהנהיגה מאוד מעייפת, אף על פי ששנינו נהגנו, ואף על פי שהנהגים הנורווגים מתחשבים, ורכבים איטיים יורדים מיד לשוליים ונותנים לעבור. עצרנו הרבה בדרכים, אם כדי לצפות על הנוף, ואם כדי לשתות/לאכול - הבנו איתנו גזיה ודאגנו שארוחות הצהריים יהיו תמיד אל מול נוף מדהים. דאגנו לשלב כל פעם אטרקציה לילדים, כדי שיהיה להם למה לצפות בנסיעות הארוכות, כי לומר את האמת - הנוף ממש לא עניין אותם, ואחרי ההלהבות מהפיורד הראשון, היתה התעלמות מוחלטת במושב האחורי.... אנחנו חושבים הרבה פעמים להשלים את מה שהחסרנו בטיול ההוא - ליסוע רק לצפון, ולא עושים את זה בעיקר בגלל העלות הגבוהה מאוד של השכרת הרכב. רבקה
                          • ?
                            אורח נערך לאחרונה על ידי

לצפון עדיף לטוס
                            אם הכוונה היא להגיע לצפון הרחוק, כלומר מעבר לחוג הקוטב, הכי טוב זה לטוס לשם. זה לא כל-כך יקר - סד``ג של 100-150 יורו לטיסה מדרום נורבגיה או שבדיה לצפון, אבל זה חוסך לפחות יומיים נסיעה כל כוון (בקילומטרים זה בסביבות 1000 מטרונהיים, שהיא בדרך כלל הגבול הצפוני שמגיעים אליו בטיול בנורבגיה). אפשרות נוספת היא לנסוע ברכבת לילה מטרונהיים לבודה, ומשם אפשר להפליג לאיי לופוטן, שהם האטרקציה המרכזית בצפון. צריך לבדוק את העלות הכוללת במקרה כזה, כי חוסכים כמה ימי השכרת רכב, אבל החסכון העיקרי הוא בזמן, שהוא לרוב המצרך היקר ביותר בטיולים. אם את חושבת ש-300 ק``מ ביום זה סביר, אז דבר ראשון תקחי בחשבון שזה בסביבות 6 שעות נסיעה אם לא יותר בתנאי הכבישים של נורבגיה, ודבר שני זה ממוצע, ויהיו גם ימים שתצטרכי לנסוע 400-500 ק``מ... ביום כזה כמעט לא נשאר זמן לאטרקציות בדרך... לגבי השאלה אם לחבר את סטוקהולם לטיול בנורבגיה או לא, זה נתון לשיקולך... אם את חושבת שתהיה לך הזדמנות להגיע שוב לסקנדינביה, אז אפשר לעשות טיול של שבדיה ופינלנד למשל... לא צריך להקיף את כל המפרץ הבוטני כדי להגיע לפינלנד, עדיף לשוט במעבורת משטוקהולם לטורקו או הלסינקי. אבל זה כבר חורג מהשאלה שלך...
                            • נירית
                              נירית נערך לאחרונה על ידי

נראה לי שאת לא מודעת:Re
                              היי שירי זה נכון שבאופן תיאורטי אפשר לנסוע 300 ק``מ ו``לעשות`` מרחק גדול או ``להספיק`` הרבה. יחד עם זאת, אם רוצים גם לטייל קצת (או הרבה) ברגל- יש בנורבגיה מסלולים נפלאים, וגם קצת להנות מול הנוף ברוגע ובנחת, ופה ושם מחכים למעבורת או לסיור המאורגן באיזה אתר... אז 300 ק``מ בדרכים העקלקלות והמדהימות של נורבגיה זה הרבה מדי. אנחנו היינו כ-שלושה שבועות רק באזור המרכז עד טרונהיים וקצת בדרום ולא היה לנו יום מיותר אחד. כל יום הלכנו ברגל וגם היינו במוזיאון/כנסיה או אתר אחר , יש שיט בפיורד, יש אפשרות לטיול בקרחונים, ביקורים בחוות ומוזיאונים ייחודיים, כך שחבל לרוץ. אישית לא הייתי מרחיבה טיול למרחקים גדולים מדי רק כדי להספיק... אבל הכל עניין של אופי והשקפת עולם- אנחנו דוגלים בטיול איטי, ומי שאוהב להספיק הרבה ולטייל מהר- חושב אחרת, ובעולמנו יש מקום לכולם...
                              • shirisol

תודה לך על העזרה וההערות
                                • shirisol

לצפון עדיף לטוס:Re
                                  ניצן, נתת לי חומר למחשבה, תודה!
                                  • 1 / 1
                                  • פוסט ראשון