יתרון לדרכון אירופאי ?
-
האם לקחת דרכון אירופאי לטיול של שבוע באיטליה ? יש לזה יתרונות בכלל? -
בעיני - כןקודם כל בנחיתה, לפחות בשדות התעופה שאני מכירה, יש תור לאזרחים אירופאים, שמתקדם מהר, ותור ללא אירופאים, שעוברים החתמת דרכונים וכו. חוץ מזה, לפעמים יש לזה חשיבות אם צריך לסדר ענינים מול הרשויות- כמו עם משטרת התנועה (מניסיון), ועוד... -
בהחלטתור נפרד ומהיר לביקורת דרכונים. הנחות באתרים שונים (צעירים, מבוגרים וכו`) בחלק מהמקומות מותנה בהוכחת אזרחות אירופאית. -
הנחות ?אני טס עם אישתי לאיטליה ולה אין דרכון אירופאי כך שעניין התורים המקוצרים לא רלוונטי, האם יש באמת הנחות משמעותיות לבעלי דרכון אירופאי ברומא/פירנצה? -
הנחות ?:Reקח בחשבון שבכל מקרה בעלי דרכון ישראלי מחוייבים בכניסה/יציאה מהארץ עם דרכון כזה, כך שאותו אתה חייב לקחת. לגבי הנחות- היחידות שאני מכיר שיחודיות לאזרחים אירופאים הן אזרח ותיק וסטודנט (כלומר, אזרח אירופי שלומד באירופה!), אם אתה לא אף אחד מאלו אין שום הנחות מיוחדות לאזרחי האיחוד האירופי -
הנחות ?:Reממתי הנחות לסטודנטים מוגבלות לאירופים בלבד? תעודת ISIC מקנה הנחות לסטודנטים מכל העולם. -
הנחות ?:Reלא לגמרה נכון.....לפחות בגרמניה יש לא מעט מוזיאונים, תיאטראות ובתי קולנוע (לדוגמא) שמעניקים הנחות רק לכרטיסי סטודנט מהאיחוד האירופי, שלא לדבר על ההנחות הנוספות שכל מדינה וכל עיר מעניקות לסטודנטים שלה בלבד (וגם כאלה יש המון). כרטיס הסטודנט ``הבינלאומי`` אותו מנסה איסתא לקדם ללא לאות, שווה בחשיבותו לכרטיס סטודנט ישראלי ``רגיל``, לא יותר מכך(כזה שיש עליו כיתוב STUDENT CARD ותמונה). -
יתרון לדרכון אירופאי ?:Reבאיטליה ספציפית ובעיקר ברומא הנחות לתושבי האיחוד אנחנו הצטערנו שהשארנו בבית. גם שניים שלושה יורו לאדם מצטברים במהלך הטיול.