ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אירלנד? אין סיבה

פורום אירופה
    5
    17
    3550
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      אורח נערך לאחרונה על ידי

שלום אני מכבדת את אופיו הרגוע של הפורום אבל לא מבינה את הפרויקט החדש של למטייל בשיתוף לשכת התיירות של אירלנד - אתם חברה פרטית זכותכם אבל לי יש כמה דברים להגיד בענין ראשית אירלנד היא מדינה מאכזבת מבחינה תיירותית בהשוואה לבריטניה ביקרתי לפני 5 שנים ``ביליתי`` 5 ימים וברחתי.... נסעתי באוטובוסים כבישים רעועים ומלאי מהמורות, האוכל שלהם זוועה ומזג האוויר הם לא אשמים אבל מגיע להם כל הזמן גשם וסגרירי..... חוץ מגאלווי שהייתה מקבלת ציון עובר בזכות המדרחוב החביב והפאבים, דבלין משעמממת קרתנית ואירלנד יקרה להחריד- הבוננזה הכלכלית הפכה אותה לאחת המדינות היקרות באירופה והכל כמובן ביורו. קילרני - לא שווה את המאמץ והטיול בטבעת קרי... נו באמת 200 מסלולים יותר יפים תמצאו בכל מקום באירופה. וחוץ מזה אירלנד היא המדינה הכי אנטי- ישראלית באירופה. רק להזכיר לכם במלחמת לבנון האחרונה הם אסרו בהחלטת ממשלה על מטוסים שהעבירו ציוד לישראל לטוס בתחומם. הם ממש לא סובלים אותנו אז לעודד עוד אנשים לנסוע לשם? עדיף לנסוע לסקוטלנד- הרבה יותר נעימה נגישה ופחות יקרה אם מתאכסנים בבד אנד ברקפסט שלהם.. ברוח הדמוקרטיה תנו גם לדעות שאולי פוגעות לכם בכיס להשמע כאן שבת שלום וסעו לשלום ולא לאירלנדדדדדדדדדדדדדדד אילנה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • gilgi
        gilgi נערך לאחרונה על ידי

הביקור בגינס
        הביקור בבית החרושת של הבירה המפורסמת הוא יקר ומיותר. אפשר להשיג פינט גינס טריה בכל פאב בעיר ובמחיר שפוי.
        • ?
          אורח נערך לאחרונה על ידי

אירלנד? אין סיבה:Re
          אילנה, את כל כך צודקת אבל לפעמים נדמה שכל כך הרבה תיירים (גם מישראל וגם מאירופה שמבקרים פה) ממש לא רואים כמה המלך הוא עירום. בשיווק חכם וסמלים מומצאים לחלוטין, הצליחה אירלנד להמציאה לעצמה תדמית שלא ממש קיימת. יוקר המחייה הוא סיבה מספיק טובה שלא לטייל פה אבל יש עוד המון. המדינה משעממת כל כך וחוץ מפאבים אין הרבה מה לעשות פה. אני מנסה להסביר לאנשים שאירלנד רחוקה מלהיות מדינה אטרקטיבית, לפעמים זה עובד, לפעמים הם מובלים כעיוורים לשדה התעופה בדבלין. נכון - יש מקומות יפים, יפים מאוד, אבל לא היתה עד היום במדינה בה לא היו מקומות יפים. האוכל מזעזע, האנשים נחמדים אבל לא יותר מזה. בטח לא כמו השם שיצא להם. אין נשמה, אין ייחוד, אין מסורת, אין זהות עצמית. אין שום דבר בחינם ואנשים התרגלו לעשות כל דבר שצריך לשלם עליו. והרבה. חברים ומשפחה שבאים לבקר אותי באירלנד זוכים לאירוח חינם אבל חושבים בדיוק כמוני. אם לא הייתי שם - הם לא היו מגיעים לשם. יש הרבה אנשים שבאים לבקר באירלנד כי הם מנסים `לחוות` את העבר. יש לאירלנד עבר עם הרבה היסטוריה אבל כשמטיילים - רואים את ההווה. וההווה אפור - בדיוק כמו מזג האוויר התמידי.
          • ?
            אורח נערך לאחרונה על ידי

אירלנד? אין סיבה:Re
            קטונתי..... בתור אחת שחיה שם. האם יש תחושה של קסנופוביה ואפילו אנטישמיות? לי יש רושם שבאירלנד הקתוליות העבירה אותם על דעתם ועל דתם. חוץ מזה עוד רושם אין שם קהילה מוסלמית כמו ביבשת אירופה לכן הם לא הרגישו עוד את נחת זרועם כדי לשנוא את המוסלמים כמו הצרפתים הוותיקים... אבל לא משנאת המן נוושע..... אין סםפק שצריך להוריד לפני האירים את הכובע בזכות ההישגים הכלכליים והללואי עלינו אבל זה עוד לא אומר שצריך לבקר אותם ולהכניס כסף לקופתם. ביחוד לאור שנאת ישראל שנושבת משם. שבת שלום והרבה שמש. אילנה
            • shagi
              shagi נערך לאחרונה על ידי

אירלנד? אין סיבה:Re יש ועוד איך סיבה
              אני קוראת ולא מאמינה. השנה תהיה זו הפעם השלישית שאנו נוסעים לאירלנד ועדיין , אני בטוחה ומקווה, שנרגיש כמו עד כה, שעדיין לא מיצינו. האם מדובר כאן באותה ארץ שאנו מכירים והיטב, או שמא מאז ביקורנו האחרון ב 2004 הכל השתנה?, נכון, איננו מתעלקים על איש, אנחנו משלמים וגרים בצימרים, אנחנו גם לא אוכלים על חשבון איש, אנחנו משלמים במסעדות ומצליחים אפילו די להנו על אף, שאמת, האוכל זה ממש לא צד חזק אצל האירים, אנחנו גם לא נתקעים בדבלין או עיר אחרת , אנחנו מטיילים במה שאירלנד יכולה להציע ובגדול: בנופים מדהימים, מרחבים נפלאים, קבלת פנים חמה ואוהדת ובמקומות טיול שקטים ואוירה קסומה. השנה בכוונתנו לטייל בצפון אירלנד בה האנשים שונים מאנשי הרפובליקה ומקווים שלא נתאכזב.
              • y y y
                y y y נערך לאחרונה על ידי

יש ועוד איך סיבה
                אני בהחלט בצד של עופרה, וגם לא כ``כ מבין על מה כולכם מדברים. נכון, ההרים בסקוטלנד גבוהים יותר והאגמים כחולים יותר. נכון, האוכל באיטליה טעים יותר. נכון, מזג האויר בספרד נוח יותר. אבל יש באירלנד משהו שעופרה קראה לו ``מקומות קסומים`` ואני חייב להסכים איתה, אני מצאתי במקומות מסויימים באירלנד קסם שאין בשום מקום אחר. הקסם הזה אכן לא נמצא בדבלין, לא בגאלואי, לא בקילרני ואפילו לא בטבעת קרי, אלא בשוליים, במקומות שצריך להתאמץ בשביל להגיע אליהם וצריך להיות מסוגלים לעצור כשמגיעים אליהם (הקסם שלי- אליהיז בברה והאי אקיל). אילנה- האם נתקלת ביחס רע או אנטישמיות בעת ביקורך במקום. יצא לי בחיי לבקר בלא מעט מקומות שתויגו בתקשורת כ``שונאי ישראל`` אבל בביקור בהם התגלו כמקומות חמים וידידותיים להפליא. בשאר העולם, מסתבר, אנשים יודעים לעשות את ההפרדה בין דעותיהם הפוליטיות הכלליות על מדינה לבין יחסים בין-אישיים עם אנשים שבאו מאותה המדינה. אצלנו, כפי הנראה, עוד לא למדו לעשות את ההפרדה הזאת, וכך החלטה פוליטית של ממשלת אירלנד הופכת לכך שכל האירים ``ממש לא סובלים אותנו``.
                • Yonatan in Dublin
                  Yonatan in Dublin נערך לאחרונה על ידי

למה אתה לא עוזב אם כל כך רע לך?
                  • Yonatan in Dublin

• Yonatan in Dublin

• ?
                        אורח נערך לאחרונה על ידי

למה אתה לא עוזב אם כל כך רע לך?:Re
                        יונתן הקטן..... שלחת הודעות וברחת למה? אתה מוכר תמונות ועוד לא תפסו אותך? חחחחחחחחח
                        • ?
                          אורח נערך לאחרונה על ידי

למה אתה לא עוזב אם כל כך רע לך?:Re
                          עזבתי.....מהר ויותר לא אחזור לאירלנד. לא היה לי מה לחפש שם מצ`עמם..... קר..... יקר..... ומדוע אסור להביע פה דעה שונה? מה אתה חי באירן יונתן הקטן?
                          • ?
                            אורח נערך לאחרונה על ידי

יש ועוד איך סיבה:Re - לכבד דעה שונה!!!!!
                            יקירי..... תרבות הדיבור היא מה שאני אוהבת בריטניה ולא אוהבת בפרובינציה הישראלית. אתה לא צריך להיות ב``צד`` של עפרה או של מוישה.... אני מכבדת את דעתך ומצפה מאחרים לאותה גישה. עובדה שגם לטעמך צריך מאד להתאמץ כדי למצוא סיבה טובה באיזה מקום נידח כדי שאירלנד תהיה שווה ..... משהו. ולגבי הדעה הפוליטית- מדוע העדר הישראלי מוכן למכור את אמא שלו בשביל לבקר בעוד איזה חור נידח ולא אכפת לו אם שונאים אותו בקשמיר או במצרים או אפילו גם באירלנד ``החופשית``..... הממשלה שלהם כמו המשלה שלנו מייצגת את העם גם אם פה ושם יש אנשים נחמדים...... אירלנד מכירה את האופי הישראלי המתחנחן ולכן בצביעות רבה הם יחליטו נגדנו אבל יפתו אותנו במודעות ובטיולי עיתונאים משוחדים שיכתבו כמה אירלנד יפה וכמה היא שווה.... לדעתי היא לא שווה !!!!!!
                            • ?
                              אורח נערך לאחרונה על ידי

הכל בעיני המתבונן
                              יש מי שסובל מקור ואפרוריות,ויש מי שסובל מזיעה וסאחבקיות מזרח-תיכוניים, יש מי שרואה את העולם בשחור/לבן,ויש מי שרואה גם וורוד/אפור, יש מי שפסימיסט פאראנואידי, ויש מי שאופטימי. בקיצור, הויכוח כאן עקר ומיותר: אירלנד חיובית/שלילית על פי עיני המתבונן,כמו ישראל ושאר מדינות העולם. סעו לשלום,והפסיקו כבר עם הפאראנואידיות האנטישמית שלכם.
                              • ?
                                אורח נערך לאחרונה על ידי

אגב
                                האנטישמיות הכי רבה קיימת במדינת היהודים השמים: ישראל, לא כן?
                                • Yonatan in Dublin

השאלה שלי לא היתה מופנית אליך
                                  הבנתי שאת עזבת, וממילא רק היית תיירת. השאלה היתה מפנית ל``נשמע כל כך מוכר`` שכנראה גר באורלנד וסובל.
                                  • Yonatan in Dublin

לא הבנתי
                                    לא, אני לא מוכר תמונות, ולא ברחתי לשום מקום. נ.ב. השם שלי הוא לא ``יונתן הקטן``
                                    • y y y
                                      y y y נערך לאחרונה על ידי

יש ועוד איך סיבה:Re - לכבד דעה שונה!!!!!
                                      לא שאני חושב שהדיון הזה באמת יוביל לאנשהו אבל בכל זאת, לשם הדיון- יש לי ידיעה מרעישה בשבילך, אף אחד לא שונא אותך באירלנד!! נשבע לך, במליון אחוז! וגם אותי אף אחד לא שונא שם. ספק אם מישהו שם זוכר אותי, אבל גם אם כן אז זה בטח לא בשנאה. אין גוף מונוליטי בשם`` אירלנד`` באותה מידה שאין גוף מונוליטי בשם ``ישראל``, ולכן אין לי מספיק מילים בשביל לתאר את חוסר הסכמתי עם משפט כגון ``אירלנד מכירה את האופי הישראלי``, הוא באמת נאמר ברצינות?? מתוך האינטנסיביות של העיסוק הפוליטי בארץ, והקשר הישיר בינו לבין חיי היומיום, התרגלנו לעשות קישור אוטומטי בין הדעה הפוליטית לבין היחסים האישיים, ורק תקופה לא קצרה של חיים באירופה לימדה אותי שזה לא בהכרח המצב הנורמלי. האירי (או הגרמני, או הצרפתי, או האנגלי) יכול ללכת בצהרים להפגנה נגד הכיבוש הישראלי, ובערב לשבת איתך על כוס בירה בפאב ולהעביר ערב מבדר. הוא יעשה את זה לא מתוך צביעות או רצון לשדוד את כספך, אלא כי הוא באמת לא רואה שום ניגוד בין הדברים ובינינו, הוא צודק! נ.ב - זה שלא נהנת באיזה טיול בארץ מסויימת לפני 5 שנים זה זכותך, אבל מכאן ועד להגיד שהעובדה שנהנתי בארץ הזאת אומרת שאני ``מוכן למכור את אמא שלי`` המרחק ארוך, ודי חבל שהצלחת לעבור את המרחק הזה כל כך במהירות. ארנסט האמינגואי, כשנשאל על מקומות ``לא טובים`` שהיה בהם במהלך חייו, ענה ``אולי אני לא הייתי טוב במקומות האלו``.
                                      • 1 / 1
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון