גשר ספרד ואגם גוב בפירנאים הצרפתיים
-
האם הבנתי נכון והגישה לאגם גוב היא באמצעות רכבל שיוצא מאזור הגשר? כלומר, אם לא רוצים לעשות טרק, כמובן
בהנחה ועולים ברכבל, כמה זמן זה לוקח? ובכלל, כמה זמן להקדיש למקום?
אני יודעת שזה כמו לשאול "מה האורך של חבל" אבל, בגדול, בהנחה שלא מתכוונים לעשות מסלול הליכה קשה וארוך.
תודה,
נעה -
גשר ספרד ואגם גוב בפירנאים הצרפתייםלא הצלחתי להגיע לאגם גוב כי הרכבל האחרון עולה מגשר ספרד בערך ב16:30 גם כאשר מחשיך בסביבות 22:00 אז קחי זאת בחשבון בתכנון היום. -
גשר ספרד ואגם גוב בפירנאים הצרפתייםאנחנו עלינו ברגל כי הרכבל מפסיק לעבוד בסוף ספטמבר.
העליה לא קשה, ולוקחת כשעה - שעה וחצי. הירידה פחות. באגם עצמו אין צורך ביותר מחצי שעה.
לדעתי העליה ברגל יותר חוויתית מהאגם עצמו. -
גשר ספרד ואגם גוב בפירנאים הצרפתייםהיי נעה,
מותר לברך אותך על היעד החדש? זה לקיץ הקרוב?
אם יש לכם זמן, ממליצה מאד לטייל גם סביב האגם. אפשר להגיע עד הקצה המרוחק מהבקתה-בית קפה (שהיא אגב מאד חביבה ומאד נהננו לשתות שם), ולטייל עוד קצת עם תצפיות נהדרות לפסגות המושלגות ולפריחה אלפינית יפה.
כדאי לרדת ברגל ולהמשיך ברגל עד cauterers בדרך "המפלים". דרך לא קשה ויפה מאד . אפשר להשאיר את הרכב בקוטרה, לנסוע באוטובוס או מונית לגשר ספרד, ולחזור ברגל לרכב.
זהו טיול נפלא של כמה שעות, באחד האזורים היפים ביותר בפירנאים.
אם עולים ברכבל ומטיילים קצרות באגם, אפשר "להסתפק" גם בשעתיים-שלוש..
אגב, בעיני העלייה ברגל ממש לא קשה, ולוקחת בערך שעה בקצב די נינוח. -
גשר ספרד ואגם גוב בפירנאים הצרפתייםפרק זמן ריאלי לעליה לגשר, רכבל לאגם וירידה ממנו כ3 שעות, פרק זמן ריאלי לטיול רגלי מורחב -5 שעות בהליכה נינוחה
את הכרטיסים לרכבל יש לרכוש בכניסה לשמורה
אם הרכבל לא פועל, כל מי שבכושר סביר יכול לעלות ברגל מהחנייה ליד גשר ספרד. שעה בהליכה מהירה ועוד חצי שעה, אם הולכים ממש לאט.
כמובן, אם מזג האוויר מאפשר, חבל להפסיד. !
השמורה כולה משולטת בצרפתית עם מפות שמקלות על ההתמצאות, והמרחבים בה מרשימים.כל האזור (בעיקר החלק הפונה לכוון מערב) מבוך של שבילים,אגמים ופסגות.
המסלול יכול להתבצע בכמה אופנים, או ברגל כולו או חלקו או לקצר חלקים מסוימים באמצעות רכבלים
מכירת כרטיסים לרכבל התחתי במבנה החניון ,שם גם ניתן לקבל מפות . ההסברים באנגלית. שירותים במקום נקיים וחינם אפילו.
אם קונים כרטיס משולב גם לרכבל התחתי וגם לרכבל הכיסאות ניתן לרכוש אותו ביחד בכניסה.מאידך אם רוצים רק את רכבל הכיסאות (ממליצה) הרי יש לרכוש אותו בתחנה הגבוהה לאחר גשר שער ספרד
כרטיסי רכבל- 7.5€ (2010) לבוגר 5 יורו לילד . אין הנחה או כרטיס משפחתי
איזה כיף לך! -
גשר ספרד ואגם גוב בפירנאים הצרפתייםוואו! תודה לכולכם!
האמת, אני לא בטוחה כמה כיף לנו. אנחנו נוסעים שוב תחת הכותרת של "חופשת דיג" אבל הפעם הבטיחו לי גם טיולים (קצת...) אז אני מתחילה לתכנן.
נהיה בז'יט באזור Saint Gaudens, והאמת היא שחשבתי על מסלול הרבה יותר ארוך ליום הזה, אבל עכשיו אני מבינה שטעיתי בהערכת הזמנים.
אולי בכל זאת - - - לשיפוטכם אודה:
Grotte de Medous
מעבר ההרים Tourmalet
גבארני ועמק Cirque
גשר ספרד ואגם גוב
ולסיים בלורד בערב לתהלוכת הלפידים (שעדיין לא ביררתי אם היא בכלל מתקיימת, ומתי... אני רק בראשית התכנון).
אז אני מבינה שדחסתי ליום אחד יותר ממה שהגיוני וסביר?
נעה -
גשר ספרד ואגם גוב בפירנאים הצרפתייםלמה את לא בטוחה? מתי אתם נוסעים?
אאל"ט תהלכות הלפידים מתקיימות מאפריל עד סוף אוקטובר, מבערך 9 בערב.
לטעמי , המסלול שתארת ארוך מדי. קחי בחשבון נסיעה די איטית במעבר tourmalet הנהדר, וקרקס גברני גם הוא עיניין של שעתיים-שלוש לפחות.
מצד שני, קראתי תיאורי טיול ש"עשו" את אגם גוב וקרקס גברני באותו יום.
אם תטיילו ממש' אבל ממש זריז, תעלו ברכבלים לאגם ותקצרו את הביקור, אולי תספיקו.
לא היית עושה מאמץ להגיע למערת מדוז.
והתהלוכה בכל מקרה בחושך כשכל טיולי הטבע "הסתיימו".
-
גשר ספרד ואגם גוב בפירנאים הצרפתייםהי, נירית,
המערות בדרך שלנו, זאת לא נסיעה מיוחדת - הן על המסלול ממקום הלינה למעבר טורמלה.
אנחנו נוסעים ביולי ובאמת מהמעט שראיתי התרשמתי שתהלוכת הלפידים מתקיימת בכל יום בתקופה הזאת, וכן, לקחתי בחשבון שזה בערב, אחרי הטיולים ואפילו ארוחת ערב.
למה אני לא בטוחה? כי אני רוצה לטייל כמה שיותר, והחבר'ה רוצים לרבוץ על "צידם האחורי" כמה שיותר...
אני צריכה למצוא את האיזון בין שני הרצונות. לכן גם רוצה לדחוס כמה שיותר ליום אחד.
מצד שני, ככל שאני קוראת על האזור ברור לי שאנחנו צריכים להגיע לשם לטיול עומק ובגישה שונה מהנסיעה הקרובה, כזאת שברור שבאים לטייל וללכת הרבה ולא לשבת עם חכה על שפת האגם או לעשות מרתון "חת-חתול"
בינתיים מהתשובות שלכם קיבלתי מושג יותר ברור על האזור, ותודה.
אמשיך לקרוא, לסמן מפות ולחשב זמנים....
נעה -
גשר ספרד ואגם גוב בפירנאים הצרפתייםOK, הבנתי.
מקווה שהפירנאים יימצאו חן בענייך ותחזרי אליהם.
הבעיה עם מערת מדוז =שעות הפתיחה. יש הפסקה בצהריים, ולא יוצאים סיורים אלא אם יש 6 אנשים.
אנחנו חיכינו שם די הרבה זמן, אבל היות שהטיול שלנו היה ארוך, נחנו לנו בכיף. ביום אחד באזור לא בטוח שתספיקו.
בקיצור, אם יורד גשם או בדיוק הגעתם בזמן יציאת סיור, יופי. אבל אם תפספסו, לא נורא בעיני...
-
גשר ספרד ואגם גוב בפירנאים הצרפתייםתודה, לוקחת את זה בחשבון.
[התכנון היה להתייצב שם בשעת הפתיחה - 9:00 - ולקוות שיהיה שם עוד זוג, לפחות.... אבל אם את אומרת שלא נורא לא לבקר במערה, מאמינה לך!]
אני מאד מקווה שאצליח לחזור לטיול רציני יותר לאזור. ואז ודאי אתחיל לתכנן הרבה יותר מוקדם ו"אציק" לך לא מעט
נעה -
גשר ספרד ואגם גוב בפירנאים הצרפתייםנעה היי,
אני חוזר מהאיזור ב15 ליולי-אם עדיין לא תגיעי עד אז בהחלט אשמח לתת לך מידע והערכות זמנים.
רונן -
גשר ספרד ואגם גוב בפירנאים הצרפתייםתודה רבה!
זה סוף הטיול שלנו, בערך, אז נהיה שם לפני ה-15.
לא נורא, זה לא היה מתוכנן להיות טיול לפירנאים, אז כל מה שנספיק זה בונוס, ומה שלא נספיק נעשה בטיול אחר, "רציני" יותר.
נעה -
גשר ספרד ואגם גוב בפירנאים הצרפתייםנועה לקרקס גוורני עדיף להגיע אחה"צ כאשר השמש (אם לא מעונן)מאירה את המפל הגדול.
אפשר ברכב לעלות גם לקרקס טרומוז הסמוך. דרך יפה ושווה לעלות.
בויה משליין תגדילי את מפת אזור גוורני ותוכלי לראות מהיכן עולים.יש גם שלוט במקום.
אם מזג האויר בהיר תשקלי האם לא לעלות לפיק דה מידי ברכבל. כל פסגות הפירנאים פרוסות בפניך מאופק עד אופק.אם מעונן לא לעלות חבל על הכסף.
במסלול שלך פיק דה מידי זה לפני מעבר הטורמלוז.
-
גשר ספרד ואגם גוב בפירנאים הצרפתייםתודה, ראנצ'י. מיד בודקת.
נעה -
גשר ספרד ואגם גוב בפירנאים הצרפתיים
נועה, בוקר טוב,
אם תוכלי לכוון אותי בבקשה איפה המיקום של המקומות שציינת בהודעה,
אגם גוב, גשר ספרד, גבראני ועמק crique, מעבר ההרים toumalet ,לורד, grotte de medous, ליד איזה פארק או ישוב הם נמצאים, לא הצלחתי למצוא אותם,
תודה,
אביחי. -
גשר ספרד ואגם גוב בפירנאים הצרפתייםהי אבישי,
חפש במפות גוגל לפי האיות הבא:
Lac du Gaube
PONT D'ESPAGNE, 65110 Cauterets, France
Gavarnie
Cirque de Gavarnie
Col de Tourmalet
Grottes de Médous, Route des Cols, Asté, France
אם תמצא את העיר Lourds כל הסיבוב הזה הוא מדרום וממזרח לה.
מדובר על מחוז Midi-Pyrenees בדרום מערב צרפת לא רחוק מהגבול הספרדי. גברני נמצא ממש מעבר לגבול לפארק אורדסה בספרד.
מקווה שתצליח הפעם, אם לא, אנסה לשלוח לך את המסלול על המפה שיצרתי.
נעה -
תיקון איותשם העיר נכתב Lourdes.
נעה