מחייה בסין והפעם באמת
-
שלום, אני טסה לכ3 חודשים לסין לטיול תרמילאים... ואני מנסה להבין מה בערך הוצאות המחייה (כולל נסיעות, כניסות לאתרים, לינה,אוכל...בלי שופינג וכאלה..) כל פעם אומרים לי משהו אחר.. תעזרו לי!
תודה
-
מחייה בסין והפעם באמת:Reהתשובה תלוייה בעיקר אם תישני בדורמס (3-5 דולר ללילה) או בחדר (10-25 דולר ללילה), ובנוסף אם תטוסי בתוך סין או תשתמשי רק ברכבות ואוטובוסים. מנסיוני האישי כמי שטייל לבד, ישן במלונות וגם טס פעמיים, ההוצאה הינה כ- 800-900 דולר לחודש בממוצע. -
מחייה בסין והפעם באמת:Reאכן יוקר המחייה תלוי ברמת החיים, וכמי שטייל ברמה ``תרמילאית``, כלומר דורמס, רכבות-``הארד סליפ``, אוכל מקומי, בלי טיסות (חוץ מאחת לטיבט) ובקיצור תרמילאי ממוצע אז זה בערך 500 דולר לחודש. -
מחייה בסין והפעם באמת:Reתודה על התשובות, אבל הינה המחשתם לי בדיוק את מה ששאלתי...אחד אומר 500 ואחד900...תראו, סך הכל אני לא הולכת לטוס בתוך סין, והלינה תתמקד בדורמס פשוטים,אוכל מקומי אבל כמובן בגבול ההגיינה המינימלית.. אז מה אתם אומרים כמה לקחת ל3 חודשים? -
מחייה בסין והפעם באמת:Reכמו שנאמר- חודש יעלה לך 500-600 דולר. תקחי 2000 דולר ותהיי רגועה שזה בטוח יספיק. -
מחייה בסין והפעם באמת:Reכל מה שאנ כותב לך הוא לטיול תרמילאים- לא מסע תענוגות. בסין, ככל שהמקום מפותח יותר, כך הוא גם יקר יותר. מיטה בחדר משותף בהוסטל נוח תעלה בין 60 יואן (שנגחאי) ל-15 יואן (יונאן), בהנחה שתעשה כרטיס חבר שעולה כ-70 יואן. לרוב, ככל שתנוע יותר מזרחה המחירים יהיו יקרים יותר. נסיעות ברכבת- נסיעה ארוכה בסין (לא כולל טיבט), עשויה להגיע לכ-200 יואן ואולי אפילו קצת יותר, ולעיתים גם פחות מכך. בממוצע, פחות או יותר, תחשב את זה בערך שכל שעה ברכבת תעלה כ-10 יואן. בערך. אטרקציות: צבא חיילי החרס בשיאן לדוגמא, עלה בקיץ האחרון 90 יואן. טיולים מאורגנים עולים יחסית הרבה ולרוב הם לא משתלמים ופחות מהנים. אוכל ושתיה, בהנחה שלא תזלול במסעדות יוקרה, זה באמת זניח, ואם תמצא את עצמך אוכל ביותר מ-30-50 יואן ביום, זה סימן שאכלת ממש, אבל ממש טוב באותו יום. 25 יואן נראה מספיק בהחלט בשביל לאכול טוב ברוב חלקי סין. אוטובוסים עולים פחות או יותר כמו רכבת. העמלות על טרוולים הם 0.7% ואותם ניתן לפדות רק ב bank of china. רשימת הוסטלים תוכל למצוא באתר yhachina.com. בקיצור, 400 דולר לחודש לטיול תרמילאים בסין נשמע לי הגיוני, ואם תתמקח ותשתדל לחסוך, תוכל גם לסגור חודש בפחות. וכן, עדיין תוכל להינות. -
היא שאלה על טיול תרמילאים-לא איך שייח סעודי מטייל... -
מחייה בסין והפעם באמת:Re``עם כל הצער שבדבר`` 400 דולר לחודש זהו מספר מוטה כלפי מטה. 500-600 דולר לחודש זה סכום יותר הגיוני למי שישן בדורמס. כניסה לאתרים ופארקים בסין התייקרה מאד בשנת 2006. נסיעה ארוכה ברכבת (בייג`ין-שנחאי) ב-HARD SLEEPER תעלה מעל 300יואן. -
מחייה בסין והפעם באמת:Reואני כל הזמן התביישתי להגיד 400 דולר, עם לינה בחדר זוגי עם מקלחת ושירותים בחדר (רק שבמלונות סינים, ולא ב``מאמא נאשי`` וכל השטויות האלו), אבל בגלל שהסכום הזה כבר נאמר, אז גם אני מרגיש הצדקה להגיד אותו. כמו שכבר נאמר, העלות העיקרית בטיול בסין היא הנסיעות רכבת או אוטובוסים (כניסות לאתרים זה גם שולי, בכל הטיול לסין אתה נכנס לשלושה-ארבעה אתרים שהעלות שלהם משמעותית) ולדעתי היא מגיעה לבערך 50 אחוז מכלל ההוצאות. עכשיו, מכיוון שכולם עושים בערך את אותו מסלול רק באורכים שונים, אז יש מישהו שמטייל רק חודש ומשלם בחודש הזה את כל העלויות של כל הנסיעות במסלול, ויש מישהו שמטייל שלושה חודשים ומשלם כול חודש רק על שליש מהנסיעות של המסלול, וכך אולי נוצר ההבדל בין 900 דולר ל-400 דולר, כי להערכתי כולם ישנים בדיוק באותם מקומות ואוכלים בדיוק באותה רמה, אף אחד לא רוטשילד. בהנחה שטיול של שלושה חודשים אומר שגם קצב הטיול הוא קצת יותר איטי מהממוצע, ובהנחה שתסתפקי כמו שאמרת בדורמס, בלי טיסות וכו`, לדעתי 400-500 דולר יהיה בהחלט מספיק. בכל מקרה, לוקחים כמה שלוקחים ובגיבוי גם תמיד מחזיקים כרטיס אשראי, ככה שלא תתקעי בלי כסף...