עזרה לגבי מסלול בהודו
-
שלום רב, אני מגיע באמצע אפריל לטיול בהודו עם חברה שלי. התיכנון שלנו הוא אזור אוטראנצ`ל והימאצ`ל פרדש. חשבנו על המסלול הבא: דלהי-נייניטאל.עכשיו אחרי נייניטאל יש התלבטות מפאת קוצר זמן:או אלמורה+קוסאני או מאסורי(שליד דרה דון)שגם ככה אנחנו מגיעים לרישיקש אז זה לא מאריך את הדרך בהרבה. אחרי היעד השלישי שלנו ממשיכים לדארמסללה ואז לאזור מנאלי וקאסול. מה לדעתכם כדאי?אלמורה+קוסאני?או מאסורי? מעיון בלונלי פלנט ראיתי שנסיעות לאלמורה וקוסאני זה רק באוטובוסים מיושנים,נסיעות יום לא נוחות לעומת הנסיעה לדרה דון שקרובה למאסורי שזה ברכבת. עוד משהו זה גם שיש יותר מה לעשות במאסורי אבל היא יותר יקרה(הכסף לא יכריע את ההחלטה). מה המלצתכם?אנחנו מחפשים מקום עם נוף אבל לא רק אלא גם עוד פעילויות. -
עזרה לגבי מסלול בהודו:Reאפשר גם וגם... לאלמורה אפשר לצאת לטיול יומי מנאיני טאל. זה לוקח 3 שעות כל כיון ועובר בנופים מדהימים עם תצפית על פסגות ההימאליה. נאיני טאל עצמה היא יפהיפיה ומאד פוטוגנית ואפשר להעביר בה גם שבוע בכיף. יש באזורה הרבה מסלולים נפלאים לטיולי יום (וגם לטרקים ארוכים יותר). באלמורה עצמה אין הרבה מה לעשות חוץ מתצפית יפה על הרים וכך גם בקוסאני. מקום נוסף המומלץ באזור הוא העיירה ראניקט שיש סביבה מסלולים יפים רבים. לגבי מוסורי- מקום מקסים ובהחלט שווה ביקור. גם במוסורי אין יותר מידי אטרקציות מיוחדות- מלבד מסלולים רגליים מנוחה באויר ההימאליה. דבר נוסף אשר כדילשקול בהתאם לזמן הא טרקים באוטאר אנצ`אל למשל הטרק לגנגוטרי, או לעמק הפרחים והטרק ליאמווטרי והאר קי דון. הנסיעה מנאיני טל לרישיקש אורכת כ 9-10 שעות וקצת מעייפת אבל שווה את המאמץ! חשוב לזכור כי עכשיו מתחילה וענת השיא באזורים אלה ולכן המחירים יכולים להיות גבוהים ויש הרבה תיירים. עדות אישית בספטמבר האחרון ביליתי 3 שבועות באוטאר אנצ`אל והייתי ברוב האתרים שצויונו לעיל (מוסורי, נאיני טל ואלמורה) וגם עשיתי טרקים (גנגוטרי ויאמונוטרי) ומאד נהניתי. תהנו ושיהיה בהצלחה -
עזרה לגבי מסלול בהודו:Reתודה רבה. אני מגיע עם חברה שלי אבל בגלל קוצר זמן החלטנו לוותר על טרק עמק הפרחים(מה גם שהבנתי שזו לא העונה של הפרחים בסוף אפריל)והגנגוטרי בהתחלה נלקח בחשבון אבל אחרי ששמעתי את הדרך לשם והמסלול שם וסיפרתי לה היא לא רצתה. אם היינו עושים טרק זה היה במקום אלמורה וקוסאני/מאסורי(שוב זמן)כי הטרק כולל נסיעות אליו זה משהו כמו 6 ימים והגענו למסקנה שעדיף העיירות האלה מאשר טרק. אני יכול ``לספוג`` יום טיול לאלמורה מבחינת הזמנים אבל לא כמו שתיכננתי לילה באלמורה,לילה בקוסאני זה כבר יבוא על חשבון מאסורי מפאת קוצר זמן והכסף הוא לא השיקול גם אם בניינטאל ומאסורי יקר בתקופה הזו מדובר על כ-6 לילות וזה לא נורא. אז מה שאתה ממליץ זה נייניטאל,יום טיול לאלמורה ומאסורי? אגב בלונלי פלאנט מוזכר יום טיול לראניקהט. מה יותר מומלץ לדעתך אם שמעת/ראית:יום טיול לאלמורה או יום טיול לראניקהט מנייניטאל? -
yes - something like thatalow about 4-6 days in Naini tal (includ a daily tryp to alamora) and 3-5 days in Musoorie. and if you have days more - then go to some short trek - like Har-ki-doon (5-6 days includ the bus tryp) or Yamunotri (3-4 days include the bus tryp). i don`t know about ranikhet because i havn`t been there, but i heared that it`s nice and it`s better to go there for a few days, and not in 1 daily tryp if you going to musoorie - i am highly recomend on Broadway G.H for acomoodation - i was there 2 times and it`s realy nice crew and nice room good luck! -
דעה שונה...ניני טאל ומאסורי משתייכות לקבוצת ה``היל סטיישן`` שאני משום מה לא כל כך אהבתי. אילו ערי תיירות הודיות עמוסות. מורכבות מרחוב ראשי שנקרא ה``מול`` ובו מיליון מסעדות שמנסות להיות מערביות אבל יוצאות החלאה לא מוגדרת בין קיטש אמריקאי להודי. בשניהן יש בערך 1000 גסט האוסים עמוסים והמון תיירות הודית. לדעי, אילו אינם מקומות שקטים ואידאלים לטיול. הייתי מעדיף את קאסאר דוי וקוסאני אליהן. לדעתי: יום יומיים לניני טאל, לותר על מאסורי ולהקדיש את הזמן לקאסטאר דוי, קוסאני ורישיקש. ערן