הודו וסמים
-
אני לא יודע אם זה המקום לשאול את השאלה כי אני יוצא מנקודת הנחה שהאתר ובעליו לא מעודדים שימוש בסמים, אבל הייתי רוצה לשאול שאלה שמטרידה אותי מאוד בנושא הסמים בהודו ואשמח לתשובות ענייניות (כי השאלה שלי היא רצינית לכל דבר) - אני מתכנן נסיעה למזרח הרחוק שכוללת שהייה ממושכת מן הסתם בהודו. מכל מי שדיברתי איתו בנושא שמעתי את המשפט הבא: ``אם אתה לא מעשן סמים אין לך מה לחפש שם``. אני בן אדם שלא מעשן ולא יעשן סמים (מאוד נגד זה, ולא נכנס לזה עכשיו). האם נכון הוא המשפט? האם באמת אופי האנשים שמטיילים בהודו נע סביב עישון הסמים? האם באמת ``אין לי מה לחפש שם``? * אני יודע שעישון הסמים הינה בחירה וכמובן שלא מוכרחים (וכמובן שרצוי שלא) לעשן באף מקום. -
לא נכון ! :Re -
משפט ממש - אבל ממש לא נכון!בוקר טוב, המשפט פשוט שגוי מיסודו ונובע מסטיגמות חסרות כל בסיס. למען האמת - נדמה לי שהודו היא המדינה שמודבקות עליה הכי הרבה סטיגמות ובמיוחד על ידי אלו שלא ביקרו בה. עד כמה שאני יכול להעיד מהכרות אישית:רוב המטיילים בהודו נוסעים לטייל, לא לעשן סמים. (כמובן שיש כאלו שנוסעים בעיקר בשביל הסמים, אבל מעולם לא חשתי שהם הרוב, ההיפך - ויותר מכך הם על פי רוב מרוכזים במקומות מסויימים המוכרים וידועים לכל המטיילים)המדינה הזו מציעה הרבה, הרבה יותר מסמים. מי שאוהב לטייל ימצא בהודו הכל - נופים מגוונים שכוללים פסגות מושלגות, יערות ירוקים, מדבריות, גו`נגלים, חופים טרופיים - ובקיצור הכל..מבחינת תרבות: לא מכיר עוד מקום שיכול להתחרות במגוון התרבויות, הדתות, האמונות וכדו` שיש שם. מבחינה ארכיטקטונית- נמצאים שם פנינות של ממש, כולל הטאג` המפורסם ובקיצור - יש בה הכל והרבה. ויש הרבה מה לחפש בלי סמים. המשך יום מהנה קובי -
נו, טוב... -
זה גם מה שאמרו ליובכל זאת נסעתי והייתי מאוד מרוצה. זאת באמת סטיגמה שהודבקה למקום. זה נכון שיש הרבה שמשתמשים אבל בגללם אתה לא צריך לראות את כל הדברים שקודמי אמר? אם יש לך בעיה פשוט תתרחק מהאנשים הללו זה מה שאני עשיתי חבל שבגללם תפספס את המדינה הנפלאה הזאת. -
לא בדיוק סטיגמהאמצעי התקשורת מדווחים חזור ודווח על סטטיסטיקה של מעל ל- 90 אחוזים מהמטיילים הישראלים כמשתמשים בסמים קלים בהודו. על מהות ומשמעות העניין לא נדון בפורום... אבל, אין בכך לפגום בהנאה מהטיול שלך, הרי טיול משמעותו ``חגיגה של חופש הבחירה`` ואתה תעשה מה שבא לך ותסתובב עם מי שבא לך. המשפט שחברך אמר לך שגוי מיסודו. ניתן גם ניתן ליהנות בהודו מבלי לגעת בעשב כזה או אחר. רבים עושים זאת, ועוד רבים יעשו זאת. סע ותהנה! -
חמי-זו סטיגמה מארץ הסטיגמות...הי חמי, מה המצב? הדיווחים על ``90% משתמשים בסמים`` מעוררים בי תמיד דילמה בין גיחוך לבין כעס - מאיפה לע...ל הם הקריצו את המספר הזה??? בו נפשיט רגע את המספר הזה- מתוך 10 מטיילים 9 משתמשים בסמים...זה קשקוש מוחלט. אין למספר הזה שום בסיס. שום מחקר מקיף, רציני ואובייקטיבי (בדש רב על אובייקטיבי, כי כידוע מאחרי חלק גדול מהמחקרים שמתפרסמים יש גופים לא בדיוק אובייקטיבים שממנים אותם...וכאן גם נכנסת מעוז דרך אגב) נעשה במקום. אני יכול לקחת אותך למקומות בהודו שאם תעשה בהם סקר כמות המשתמשים בסמים תהיה קרובה ל 70אחוז. אני גם יכול לקחת אותך באותה מידה למקומות שאחוז המטיילים שנוגעים בסמים שואף לאפס. ההכרזות הללו הן נטייה מובהקת להקצין דברים - כי את מי בעצם מעניין אם לדוגמא יתברר כי רק 20 אחוז משתמשים בסמים? התקשורת היא האמצעי הכי פחות אמין להתבסס עליו. הייתי 3 פעמים בהודו ולמה שאני אכתוב כרגע אין ערב מדעי-אקדמי אומנם ,אך מעולם אני מדגיש מעולם לא הייתי מוקף ב-90% חברה שמתמשים בסמים - מעולם לא. ההיפך הנכון. יום מוצלח!! קובי -
נכון!כן!!!!!!!!!! רוב המטיילים בהודו, בעיקר הישראלים משתמשים בסמים ועיקר הטיול שלהם סובב סביב הסם!!! גם אני לא צורך (ולא צרכתי) סמים ולמסתכל מהצד ה`מסוממים` נראים כמו חבורת משועממים שכל חייהם העלובים סובבים סביב- ממי נקנה? מתי נקנה? כמה??? איך נעשן- באנג? אולי נגלגל??? ללא מסוממים, קשה להתחבר לאנשים האלה. הרבה מסוממים יספרו לך על רוחניות וקשקושים כאלה שאתה יכול לחוש בהודו. בתכל`ס, האוכל הזול (שמוביל לשלשולים) המגורים הזולים (והמסריחים) והסמים הזולים והזמינים הם מה שהופך את הודו ל``קסומה`` בעיני רוב הישראלים. תרבות השימוש בסמים היא אחת הסיבות להוצאת שם רע לישראלים בחו``ל בכלל ובהודו בפרט. עם זאת- הודו היא בהחלט יעד מרתק גם בלי הזבל הזה. אם אתה בא בראש פתוח לטייל וכו` תוכל להנות... אנשים כמוך, לא תמצא הרבה שם. -
קובי אז בלי קשר.... מתי נוסעים?? -
קובי - מילים כדורבנותבדיוק מה שרציתי להגיד - גם על הודו עצמה וגם על הסטיגמות של השימוש בסמים וגם על כך שיש גורמים אינטרסנטיים שעושים מחקרים מגמתיים ואני אסביר: ראשית כל חיי עבדתי בתחום התקשורת ואני מכירה את הדברים מבפנים - כתבה טובה היא כתבה שעושה הרבה רוח וצילצולים וכתב לא טוב הוא כזה שמוכן להיות מוזן מ``מחקרים``, מבלי לבדוק אם הם נעשו מטעם או לא. ומי עושה מחקרים כאלה מטעם? בעיקר הרשות למלחמה בסמים, שצריכה להצדיק את קיומה ולקבל תקציבים. ואני אומרת זאת למרות שבעבר הייתי מועמדת לנסוע מטעמם לנהל את ה``בית החם`` בהודו ואולי הם יאמרו כי אני אומרת כך, מאחר ולא הייתי זו שנבחרה לנסוע. אולי. אבל זו בכל זאת האמת. הם עושים מחקרים והם מסיקים מסקנות והם פונים לכתבים ועושים את כל הרעש מסביב. זה בסדר, כי הם עושים את העבודה שלהם, אבל כתב טוב צריך לבדוק את המחקרים המנוגדים שנעשים גם כן ולתת את העובדות האמיתיות. אני נסעתי להודו שבע פעמים ואני לא יכולה להגיד שלא ראיתי ישראלים מעשנים סמים ויש אפילו ריכוזים של כאלה במקומות מסוימים, אבל הם המיעוט!!!! ואני אומרת זאת באחריות. פגשתי רבים מאוד שנוסעים ומטיילים בהודו ולא נוגעים בסמים ויחד עם זאת פגשתי רבים - סטודנטים וצעירים וגם מבוגרים שמעשנים בארץ סמים בלי סוף, אז מה? אין בישראל מה לעשות חוץ מסמים? האם אפשר להקיש מכך על אופי המדינה ועל העיסוק העיקרי בה? שטויות במיץ עגבניות. -
הודו וסמים:Reעמית דרלינג, אם מתחשק לך לטייל בהודו, המדינה, התרבות,הנוף והאנשים מושכים אותך לך על זה, לא תצטער. כן לצערך תגלה הרבה חבר`ה שנסעו בשביל סמים, שיהיה להם לבריאות, המצב לא שונה מהארץ גם כאן לא חסר, להפך זה רק ישקף לך כמה המצב שלנו רע. יכול להיות שהם יראו לך כמו שהחבר`ה לפני אמרו חבורה של אנשים מסטולים, משועממים מסכנים שרק מחפשים ממי לקנות ויכול להיות שדווקא תהנה מהאווירה שלהם.אל תפסול מהר. גם אני לא מעשנת סמים ודווקא בארץ יצא לי להיות נוכחת בסביבה של חבר`ה שזה מרבית סדר היום שלהם, בהתחלה הרגשתי גועל ושאני בחיים לא אתחבר אליהם, כיום הם חברים שאני מאוד אוהבת (כי סה``כ הם מחפשים כינוס בעצמם ונהנים מחפחירות דווקא דיי מענינות). בכל אופן אני גם לראשונה נוסעת ביולי לטייל בהודו ומשום מה עד כה פגשתי רק אנשים שדבר ראשון אמרו לי שהם לא מעשנים, אז גם כאלו לא חסרים בכלל, בעיקר בהודו שמגוון הגילאים והאופי של המטיילים כ``כ רחב ולדעתי מהאלו שלא מעשנים הוא גם מהמשובח. עם הלב לקח אותך להודו לך על זה...אתה כבר תמצא את החבר`ה שאיתם יהיה לך הכי נוח ולא משנה מה הם וגם אם לא לעיתים,אז גם זה חלק מהטיול. בטוחה שלא תסבול ושנפגש במקום מבודד נשב ליד המסטולים ונצחק בסטלה טבעית על זה. טיול מהנה! -
חמי-נקווה שבקרוב...תתכונן... -
הודו וסמים:Reאהלן שי-לי, תכנון הטיסה שלי לאיזור אוקטובר. למרות זאת אשמח אם אוכל להתייעץ איתך בכמה שאלות לגבי תכנון הטיול (לשמוע ממישהו שכבר עבר את הדברים האלה), זמן ומחירים. אם בא לך, יותר אשמח אם תשלחי לי מייל ל[email protected]. תודה בכל אופן לך באופן אישי ובכלל לכל מי שעזר והביע דעתו
-
שי-לי ריגשת אותי -
ל- brb המרוגש...תודה, אבל נראה לי שתו``כ שכתבתי לו עניתי גם לעצמי אז זה באמת הגיע מהלב. אני שמחה שהריגוש הקטנטן שלך גרם לך לענות כי כבר מזמן רציתי לשאול אותך ספציפית לגבי טרק לא מתוייר שעשית בנפאל עם מפות והסבר ממקומיים שם (נתת עליו בעבר קצת מידע), אם מתחשק לך לספר לי עליו וקצת על אירגון, אני זוכרת שזה קרץ לי עוד מאז. ומקווה לא לפשל אבל נדמה לי שגם ענית לי פעם בשאלה לגבי הסיקים, אז אם מתחשק לך גם לתת לי מידע נחמד, יש לי הרגשה טובה. תודה בכל מקרה brb זה המייל: [email protected] -
חמי-זו סטיגמה מארץ הסטיגמות...:Reאני לא יודע מה קורה בהודו, אבל לפני שבוע חזרתי מטיול של 5 שבועות בנפאל. בכל (בכל!!) פורום ישראלים שהיינו (אני ושותפתי לטיול), אנחנו היינו היחידים שלא מעשנים סמים!! 90% אולי לא אבל לפי הסטטיסטיקה שלי- 80% כן.... כמובן זה כנראה לא באמת נתון מייצג לגבי כלל מטיילי הודו/נפאל וגם אם כן, זה לא אמור לפגום בחווית הטיול או קיומו. -
הודו וסמים:Reאתה תתפלא כשתבין איזה קהילה גדולה של ישראלים מטיילים יש בהודו שלא קשורים לסמים. ולא היה מצב שישבתי עם חברה ישראלים והרגשתי לחץ לעשן, מצד שני גם לא היה מצב שישבתי עם חברה שלא עשנו...