כשרות בקניה/טנזניה
-
שלום, יש לי שאלה לאנשים ``יראי שמים`` שעשו את הספארי, ובכלל טיול לאיזור קניה/טנזניה: איך הסתדרתם שם עם אוכל? אני יודע שאפשר להזמין צמחוני - אבל לגבי הכלים שמכינים איתם אוכל, מה האפשרויות העומדות בפני? בספארי רצוף של נגיד 10 ימים מה עשיתם בשבתות? האם צריך לשלם לנהג/מדריך גם על יום שלא מטיילים בו וישנים רק בלודג`? או לשלם רק על השהייה בספארי? תודה רבה לכל מי שיוכל לעזור! -
כשרות בקניה/טנזניה:Reאהלן, אני לא ``ירא שמיים``, אלא אם כן השמיים מאיימים עלי בגשם באמצע הטיול. ואז אכן אני ירא מהם. אבל פגשתי לא מעט דתיים במהלך הטיול. מה הם עשו? תלוי במידת ההחמרה שלהם: היו כאילו שאכלו במסעדות צמחוניות או מנות צמחוניות במסעדות שהגישו גם בשר. היו כאילו שרק בישלו לעצמם את האוכל (ככה גם אני נהגתי, אבל מסיבות אחרות) - אין בעיה למצוא מוצרים כשרים במכולות בקניה וטנזניה, צריך רק להכיר את סוגי חותמות הכשרות השונות (מרבית המוצרים גם ככה מיוצרים ע``י נסטלה בדרא``פ, אשר כשרים). בנוגע לספארי, צרו קשר מראש עם סוכנות הטיול ותשאלו אם יש בעיה שאתם תביאו סיר לספארי ותבקשו שהמזון יבושל בו. זה עשוי להיות בעייתי כי לפעמים הטבחים מבשלים מזון למספר אנשים חוץ מכם בסירים גדולים, אבל שווה לנסות. צלחות, כוסות וסכו``ם אתם יכולים להביא מהארץ. בקשר לשבת, הייתי מציע אולי במקום ספארי של 10 ימים, להזמין שני טיולי ספארי של ארבעה-חמישה ימים (אחד למאסאי מארה ואחד לאזור הסמבורו, או אחד בקניה ואחד בטנזניה), ובין לבין להעביר את השבת בניירובי או באגם נאייואשה. ובגלל שפסח מתקרב בצעדי ענק - הנה התמונות מהסדר בשמורת Chobe
תמונות מהסדר ב Chobe -
כשרות בקניה/טנזניה:Reהיי, תודה על התגובה המהירה! אם אני יוצא לטיול זוגי לספארי וכך אולי ימנע את הדבר של טבח שמכין כמות למספר רב של אנשים כי זה רק שנינו, זה יכול להיות פחות בעייתי? ישנה אפשרות שפשוט אני אכין לעצמי עם אישתי את האוכל גם בספארי, או שזה פשוט יהיה יותר מדי טירטור ובזבוז זמן מיותר? אבל אז אולי לא יהיה צורך בטבח? תודה מראש -
כשרות בקניה/טנזניה:Reבקשר לאפשרות להביא לטבח סיר חדש ולבקש ממנו לבשל בו... זה אפשרי. חשוב לברר את הסוגיה מראש, חשוב להדגיש שזה מטעמים דתיים (אם כי טעמים ``צמחוניים`` גם מתקבלים), ויתכן כי סיר אחד לא יספיק (מנה עיקרית, תוספות, מרק...). לבשל בעצמכם? כבר שילמתם על ספארי מספיק כסף, לפחות תתפנקו עם ארוחה טובה (והן טובות!) שלא צריך לבשל. קחו בחשבון כי כדי לבשל בעצמכם תצטרכו להביא אמצעי בישול. להכנס למטבח שלהם תהיה ממש חוצפה. מה שלא תחליטו, תסבירו את זה מראש, כדי לא להעליב את הטבח, וכדי למנוע אי הבנות אחרות. -
כשרות בקניה/טנזניה:Reאני הייתי לפני כמה שנים בקניה ובאתיופיה. בספארי היינו 4 ימים בקניה במסאי מרה ובנאקורו ושם החברה שדרכה עשינו את הספארי קנתה כלים חדשים וכך בישלו לנו. כשהתחלנו להסביר להם הם רק שאלו אם אנחנו ``כיפה``. בקיצור יש שם עם מי לדבר. צריך לזכור שלגבי בישול יש מי שנוהג להדליק את האש. ויש לברור את האורז ולבדוק חרקים... בטיול של 10 ימים שההינו באתיופיה ובתוכו גם שבת שילמנו על יום רגיל. אבל מה שעשינו זה טיילנו רגלית לכפר סמוך שבדר``כ לא מגיעים אליו וזאת היתה חוויה. והמדריך שלנו היה בעצם האיש שסחב לנו את הציוד, בגלל טלטול. אפשר הכל. צריך רק לדאוג ולהסביר להם לפני. תהנו. נירית