בוקטה - פנמה
-
היי, האם מישהו יודע האם ניתן לעשות שם טרקים? ואם יש טרק מומלץ? הבנתי שניתן לטפס לפסגת וולקן בארו (זה קשה? כמה זמן לוקח? תודה, חלי -
בוקטה - פנמה:Reאכן ניתן, 10 שעות אורך הטיפוס, -+ 6 עלייה 4 ירידה. מהפסגה ניתן לראות ביום בהיר את שני קווי החוף של פנמה - פסיפי וקריבי. ניתן לעלות ללא מדריך, השביל ברור ונוח בחלקו. בנוסף יש את סנדרו דה לוס קצאלאס, מסלול של בסביבות 19 קילומטר בין בוקטה לסרו פונטה. הכי פשוט יהיה לצאת מבוקטה וללכת עד שיימאס ואז להסתובב ולחזור. האופציה של לסוע לסרו פונטה במיוחד כדי להתחיל את המסלול ממש מסובכת (ככה ממליצים עובדי הפארק), אלא אם כן תסעי בכל מקרה לסרו פונטה ומשם תלכי לבוקטה. במצב זה תצטרכי לסוע קודם לבוקטה להשאיר את חפצייך ורק אז לסוע לסרו פונטה. בנוסף תוכלי לצאת מבוקטה לסרו פונטה ולחזור באוטובוס חזרה אך גם אופציה זו מסובכת. פרט לכל מה שציינתי פה לא חושב שיש עוד טיולים רציניים בטבע. בכל מקרה האזור מאוד נחמד להסתובבות יומית, ואל תוותרי על המעיינות החמים ליד, הם בהחלט שווים את הטירחה, אלא אם כן ממש חם בחוץ. בלי בנעימים (ותשני אצל פאנצ`ו, בדיוק ממול תחנת האוטובוס, מופיע בלונלי פלנט בשם אחר) טיול נעים -
בוקטה - פנמה:Reקודם כל - בוקטה מ-ד-ה-י-מ-ה מאד מומלץ. אני עשיתי שני מסלולים בבוקטה, הראשון למפלי מים שנקראים רמון. המפלים לא מרשימים אבל הדרך לשם מהממת. בשביל להגיע לשם צריך לצאת מבוקטה ברגל (לכיוון צפון מערב) ולהמשיך. יש שילוט בדרך. אני עשיתי גם את סנדרו דה לוס קאצאלס. לקחתי אוטובוס מוקדם בבוקר לדויד, משם אוטובוס לcerro punta וזה ממש ממש לא מסובך. רק צריך לשים לב כשנכנסים לתוך סרו פונטה לרדת במקום המתאים. האוטובוס עוצר לא בכניסה לפארק, וצריך ללכת כמה קילומטרים עד לכניסה, אבל אני תפסתי שם טרמפ עד לכניסה עם אמריקאי עשיר שגר שם. מהכניסה לשמורה עד לתחנת הריינג`ר צריך לעלות על הר במשך חצי שעה. משם המסלול הוא בערך 9 קילומטרים. המסלול עובר בתוך הג`ונגל שם, ובמשך כל המסלול לא ראינו אף בן אדם אחר שם - שזה מצויין מבחינתי. המסלול עצמו מסתיים בתחנת ריינג`ר, אבל אין משם ממש אוטובוסים, או שיש פעם בהרבה זמן, אז הולכים על הכביש עד לתחנת אוטובוס הקרובה (שהיא במרחק של כמה קילומטרים). גם הדרך הזאת ממש יפה. זהו, מהתחנה אפשר להמשיך ברגל לבוקטה, אבל לנו נמאס בשלב זה מללכת אז לקחנו אוטובוס חזרה (יותר נכון זאת הייתה מין מונית שירות שדחסו אליה 29!!!! אנשים). מאד מומלץ, גם אם זה נשמע מסובך זה ממש לא. תהני -
בוקטה - פנמה:Reרק שכחתי לציין שהסיבה שרוב האנשים מתחילים את המסלול מסרו פונטה ולא מבוקטה זה שמסרו פונטה לכיוון בוקטה זאת ירידה!! כלומר להתחיל מבוקטה לכיוון השני זאת עליה, יותר קשה. -
כמה זמן צריך בבוקטה ?אנחנו זוג בירח דבש 1. האם יש לנו מה לעשות בבוקטה, אם לא עושים מסלולי הליכה? 2. כמה זמן מינימלי כדאי להיות שם? -
כמה זמן צריך בבוקטה ?:Reבוקטה זאת עיירה ציורית בין הרים ירוקים, ופשוט מאד יפה שם. חוץ ממסלולי הליכה אפשר לראות שם חוות של קפה, יש מעיינות חמים באזור. אם לא עושים מסלולים לדעתי לילה אחד מספיק שם. -
קפההבנתי שיש טיולי קפה, איפה כדאי לעשות? מה כולל? וכמה אמור לעלות? -
קפה:Reאני לא הייתי בטיול קפה בבוקטה, אבל הנה כמה אתרים שמצאתי באינטרנט, אתה יכול להשוות בניהם
coffee adventures
cafe ruiz -
תודה רבה על העזרה -
תנצלו את פסטיבל הפרחיםואם אתם מגיעים לפנמה סיטי יש פסטיבל ג`אז. הכי טוב זה להכנס לאחד המשרדים של משרד התיירות זה נקרא IPAT והם יעדכנו אתכם מה קורה בפנמה בכלל.