ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ללמוד שפות למרכז אמריקה?

פורום מרכז אמריקה
    3
    5
    657
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • liat_s
      liat_s נערך לאחרונה על ידי

והאם יש טעם לעשות חצי שנה רק מרכז אמריקה, או לנסות למתוח תקציב או לקצר שהות ולהכניס גם חלקים מדרום אמריקה או קובה או ג`מייקה? ספרדית או פורטוגזית או בכלל ניבים? זה התמסחר עד כדי כך שהם מדברים אנגלית? ועוד שאלה - יש קרנבלים במרכז אמריקה? או רק בברזיל. חגים וארועים מעניינים מספיק, חוץ מיום המתים? כדאי לנסוע מחוץ לעונה? הדבר היחיד שיפריע לי זה מזג אויר גרוע?
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        אורח נערך לאחרונה על ידי

ללמוד שפות למרכז אמריקה?:Re
        אם את כבר באזור סעי לקובה. לפי דעתי אין טעם להכניס גם דרום, אולי קולומביה. אם את מתכננת לטייל בכל מדינות המרכז (כולל מקסיקו, ולא רק בדרום) ועוד קובה חצי שנה זה זמןטוב. יש קרנבל בפנמה (היה לפני מספר שבועות) בפנמה סיטי. בפברואר יש קרנבל בברנקייה - קולומביה, מאוד גדול ונחמד, לפי השמועות הוא השני הכי גדול ביבשת אחרי הקרנבל בברזיל. יש עוד קרנבלים בקריבים עליהם אין לי פרטים (יש פרטים באתר איפשהו) ואם את כבר חפצה בקרנבל אולי הייתי מכניס את הקרנבל בברזיל אם הדבר מסתדר בסוף הטיול\בהתחלתו
        • ?
          אורח נערך לאחרונה על ידי

וגם מומלץ מאוד ללמוד ספרדית הטיול שונה לגמרי בין אם מדברת ספרדית לבין אם לא. בחלק מהמקומות תמצאי אנשים שמדברים אנגלית אך אין הדבר נפוץ וטריוויאלי מאוד (כמו בארצנו למשל). ידיעת השפה לדעתי משפרת את הטיול בכמה רמות.
          • tirkeren
            tirkeren נערך לאחרונה על ידי

לקובה די חובה לדעת כמה מילים בספרדית ..למרות שיש צחוקים כשנוסעים בלי לדעת מילה בספרדית . טיילתי בכל המרכז ואני ממליצה בחום חום חום לללמוד כמה מילים בסיסיות בספרדית ואם יותר אז מה טוב !
            • ?
              אורח נערך לאחרונה על ידי

ללמוד שפות למרכז אמריקה
              חצי שנה למ``א נשמע כמו זמן מעורר קנאה. אם אתה יכול קצת ``למתוח`` את התקציב, אולי שווה לך להקדיש זמן גם לקובה, כי מדובר במדינה מאד מאד מיוחדת. במ``א מדברים כמעט רק ספרדית. יש כל מיני ניבים של בני המאיה, אבל לא נראה לי שקיצ`ה תהיה שפה שימושית במיוחד עבורך... כמו שאורי ציין, למעט אנשים שעובדים עם תיירים (ולפעמים גם הם) מרבית המקומיים לא יודעים אנגלית.* זה לא כל כך מפתיע כשנזכרים שיש יותר דוברי ספרדית בעולם מאשר אנגלית, בטח ובטח באמל``ט. ההבדל בין לטייל עם שפה לבין לטייל בלי הוא עצום גם מבחינת יכולת ההתניידות והחסכון הכספי, אבל בעיקר בעיקר בגלל החוויה ויכולת התקשורת עם אנשים. באופן אישי בגלל אילוצים יצאתי בלי לדעת ספרדית ולמדתי קצת תוך כדי טיול, (איכשהו רוב הזמן הסתובבתי עם אחרים שידעו ספרדית, אז היה בסדר) וממש שמתי לב להבדל. מה שכן, כשמקפידים לחייך ולהיות מנומסים, אנשים תמיד ישמחו לעזור לך אפילו שאתה יודע לגמגם בערך מאה מילים ואיתן מנסה להסתדר. בסוף הטיול כבר הגעתי למצב שהצלחתי לנהל ``סמול טוק`` ולהבין שיחות על המצב הפוליטי בקובה (גם אם לא להשתתף בהן), אבל זה בעיקר כי בני שיחי היו מאד מנומסים וסיעו לי למצוא את המילים החסרות, ובעזרת הרבה מימיקה ודמיון 🙂 אושר גדול, להצליח להביע את עצמך. מרגיש כמו לגלות את העולם מחדש. אה, וקבל טיפ - אם אתה יוצא עם מילון ספרדי-עברי, קח מילון ולא שיחון, ותשים לב שמדובר בספרדית-לטינית ולא בספרדית-אירופאית. *``התמסחר עד כדי כך שהם מדברים אנגלית``? למה, ישראל ``ממוסחרת`` כי אנשים פה יודעים אנגלית? סתם, אני צוחקת.
              • 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון