די הרבה שאלות...
-
אז ככה מתי הכי כדאי לטוס למסלול שכולל את רוב מרכז אמריקה, אני מאוד מתלבטת מבחינת תקציב האם לקצר מרכז ולהוסיף דרום, אם לעשות קובה וג`מייקה, אם לעשות ארה``ב, או בפעם אחרת, גם לא בטוח שיתנו לי ויזה, אני צריכה לדעת מבחינת זמן שהות בכל מקום מה המינימום לשהות נינוחה,כולל טרקים עד דרגה בינונית וטבע, פחות בטן גב,אני גם רוצה להכיר תרבות מקומית,אולי ללמוד שם ואיפה ספרדית ו או פורטוגזית, או להתנדב. ואם עדיף לי לא למשוך זמן כי השהות במרכז ודרום אמ` יקרה ולהשאיר את הסתלבט לטיול הבא להודו או לסיני. קניתי את הספרים באיזה 1000 שקל, ואני רק מבולבלת יותר. המרצה אמר שלטוס עם קובנה, אבל אני חושבת שעקב עלות השהות הגבוהה לא כדאי, אם כן מה מינימום זמן לקובה? ואין לי רישיון.אם לא דרך קובה אז איך הכי זול? האם הסידור ההזוי הבא סביר? אני טסה להעביר את הקיץ בברלין, העונה סבירה וכבר לא גשום בספט`? תלוי איזה חלק של מרכז או דרום אמ`? יש חלקים שיבשים ואין טבע בעונה היבשה? מתי יש יתושים? ואיפה? מבחינת כמה רואים את החיות וכמה צמחיה יש, מתי הכי טוב? האם בעונה הרטובה יש סיכוי להחליק בבוץ או על סלעים וכולי? יש לי שיווי משקל לא משהו והברך שלי לא חזרה לעצמה מאז שפרקתי אותה לפני שנתיים. עד כמה הטרקים קשים? אתם יכולים לדרג טרקים במרכז ודרום אמ` לפי קושי? יש דרוג כזה? חזרה לטיסות האם הרעיון של וון ווי מברלין לשם, לאן? וחזור משם לארץ הוא הגיוני? מצד אחד יש הרבה טיסות מוזלות מאירופה, מצד שני זה באירו, ואני עלולה להיתקע עם הטיסה וון ווי חזור לארץ. האם טיסות מוזלות טרנס אטלנטיות זה רעיון רע? מקום לרגליים ואיכות מטוסים? האם טיסות מוזלות מאירופה לאמ` הן רק חצי שנה מראש או רגע אחרון? כמה זמן מראש? או שאני סתם מסתבכת. ועוד שאלה, כללית למי שיודע, מה העלות של שנה מסביב לעולם, הטיסה היא בסביבות 2500 3000 דולר ממה שהבנתי. השאלה היא מה עלות השהות וכל השאר. ולגבי מר` ודר` אמ` כמה הנסיעה בין מדינה למדינה מוסיפה לעלות? טיסות? חבילת טיסות? אוטובוסים? קניית רכב? ונעל כמה אנשים ברכב או ג`יפ משתלם לקנות אותו? 4 עדיף? פחות מדינות יותר זמן או יותר מדינות פחות זמן? בינתיים זה. -
די הרבה שאלות...:Reמתי הכי כדאי לנסוע למרכז אמריקה - בעקרון אפשר לטייל במ``א כל השנה, מיוני עד אוקטובר, בערך, זו העונה הגשומה, אז אם אין הגבלה מיוחדת על תאריכי הנסיעה, עדיף שלא. עוד פירוט על מזג האוויר - ב``שאלות נפוצות`` משמאל. מבחינת תקציב - ההוצאה הגדולה ביותר היא, כמובן, כרטיס הטיסה. אם את רוצה להוסיף את קובה וג`מייקה קחי בחשבון עוד שתי טיסות לפחות (ממ``א לקובה, ומקובה לג`מייקה). לגבי ``האם להוסיף את דרא``מ/הקאריבים/ארה``ב``, אין לנו שום דרך לעזור לך. זה תלוי בשאלה כמה זמן יש לך, כמה כסף ומה את רוצה לעשות. טיול בארה``ב לא דומה בשום דבר כמעט לטיול בדרא``מ, או להודו או לסיני. מה הזמן לשהות נינוחה? תלוי באיזו מדינה ומה את רוצה לעשות שם. את ברצינות מצפה שנעבור מדינה מדינה במ``א ונגיד לך כמה זמן לבלות בכל אחת מהן? במ``א מדברים ספרדית לא פורטוגזית ואפשר ללמוד את השפה בכל אחת מהמדינות בקורס מסודר או תוך כדי טיול. בעקרון מקובל לומר שבגואטמלה בתי הספר לספרדית הם הזולים ביותר. מבחינת התנדבות - אפשר בכל מדינות מ``א להתנדב. יש לי חברה שבילתה חודש בשמורת צבים בקוסטה ריקה וחבר שעזר לבנות בתים בגוטאמלה. תבדקי בפורום ``מתנדבים בעולם``. מה מינימום זמן לקובה? שעה וחצי, אני מניחה. אבל בעשרה ימים אפשר לקלוט את האווירה המדהימה של המדינה הזו. קובה מדינה די קטנה. שבועיים-שלושה הם זמן מעולה, בחודש תוכלי לראות את כל המדינה. לא ברור לי מה הקשר בין ברלין, לטיול מסביב לעולם, למ``א, לדרא``מ. בקיצור, תנסי קצת להתאפס, להחליט מה את רוצה לעשות ולראות, ותחזרי עם שאלות קצת, קצת!!!! יותר ממוקדות (בשלב הזה נשבר לי לענות על שאלות. כן, יש יתושים. לא, אין לי שום דרך לדעת אם תחליקי על בוץ או שורש עץ ותכאב לך הברך). -
די הרבה שאלות...:Reקודם כל-שלום ליאת. על מרבית השאלות קבלת תשובה בעזרצה הסבלנית של גלית. בקשר לטיסות ארוכות-זה תלוי בחברה ובמטוס. בכלל, בכל הקשור לטיסות, מחירים, כדאיות, תכנון, נוחות, טיב האוכל במטוב, דיוטי פרי וכדומה-כדאי להתעדכן בסוכנות נסיעות. להם התשובות המעודכנות עבורך. לא ברור היכן את מבקשת להיות בספטמבר. בכל אופן, זהו עדיין חודש גשום ברחבי מרכז אמריקה. זה אומר שגם האדמה וגם הסלעים רטובים וכן-עם חוסר זהירות ניתן בהחלט להחליק. ציינת שאת מתכננת טרקים- אז הצטיידי נא בהתאם (למשל, מבחינת נעליים). את מבקשת תימחור של מעבר בין מדינות וזה דבר בלתי אפשרי לעשות. למה? כי תלוי מהיכן להיכן את עוברת (אם נספור 8מדינות במרכז אמריקה אזי יש סה``כ 64 קומבינציות). בקיצור. תשתדלי לגבש לעצמך מסלול ותחזרי אלינו בשאלות יותר ספציפיות ופחות כלליות. ואנא, למען הסדר הטוב-תכתבי את ההודעה בצורה יותר מובנת, על מנת שהעזרה תהיה יעילה יותר. תודה ובהצלחה, אייל -
די הרבה שאלות...:Reגלית, אני חייב לשבח אותך על השקעה ובכלל לכל אנשי הפורום הקבועים שעונים לאותן שאלות שוב ושוב ועל סבלנות לאין קץ. יש לי שאלת המשך האמת לגבי קורסים בספרדית בחו``ל. הם אפקטיביים? כמה זמן צריך להשקיע כדי לצאת משם עם ידע שיאפשר לי באמת לשוחח ספרדית? אני לא מצפה לניסים, אבל היות ואין לי הרבה זמן ללמוד בארץ אני די בונה על הקורס שם + לימוד עצמי (כולל ספר + מילון שקניתי כבר ואני מנסה לקרוא אותו, סוג של עינוי, אבל זה משתפר) יש משהו שהיית ממליצה ושאני יכול לעשות בחודש וקצת שנשארו לי בארץ? תודה! -
הידד! שובחתי!לדעתי אין דרך טובה יותר ללמוד שפה מאשר לדבר בה. ואין דרך מוצלחת יותר לדבר בשפה מאשר להגיע לאזור בו מדברים אותה, ורק אותה. ככה שללמוד ספרדית במ``א זו בהחלט נקודת התחלה מוצלחת... כמה הקורסים אפקטיבים? הואיל ולא עשיתי אחד מהם בעצמי (תכננתי! באמת שתכננתי! אבל בדרך קרו דברים אחרים...), אבל לדעתי קורס של שבוע יכול לתת לך בסיס די טוב. כמובן, לא מדובר בשבוע של לימודים נטו. אלא בכמה שעות של לימודים, וזמן פנוי בשאר היום. ככה שאם אתה לומד באנטיגואה אתה בעצם גר באנטיגואה שבוע (שזה דבר די נחמד לכשלעצמו) אם אתה לומד בסן-פדרו שעל האטיטלן אתה יכול להקדיש את הבוקר ללימודים ואת שאר הזמן לבטלה מפנקת (למרות שאני לא ממליצה ללמוד בסן פדרו, דווקא. במקום לתרגל את הספרדית שלך אתה תתרגל את העברית שלך, ואני לא צוחקת) ופגשתי מישהו בשלה שלמד ספרדית בבוקר, סלסה אחרי הצהרים ותרגל את שתיהם בערב. בכלל, נראה לי ששלה היא המקום הטוב ביותר ללמוד בו ספרדית, כי זו לא עיירה תיירותית ולא תהיה לך ברירה אלא לתרגל את הספרדית. ספרדית זו שפה פשוטה יחסית ותרמילאים, בשביל להסתדר, לא צריכים יותר מדי. אם הרבה רצון ללמוד, תוכל לתקשר עם האנשים ככל שתטייל יותר. אם תוסיף לזה קורס בתחילת הטיול ותצטייד גם במילון, אז סביר להניח שתוך חודש כבר תוכל לקשקש להנאתך. הקורסים אפקטיבים, לדעתי, בשני דברים: (א) נותנים לך בסיס טוב של אוצר מילים להתחלה (מה שלבד הייתה משיג אחרי הרבה יותר זמן) ו(ב)נותנים לך כלים לגבי דקדוק ודרך בניית המשפט (ככה שלא תצטרך להשתמש רק בשמות עצם ולהשמע מאד עילג בעיני עצמך ושאר העולם, ואני לא רוצה לנקוב בשמות של אנשים שדיברו ככה). משהו לעשות בארץ? וואלה, אין לי שמץ. לשלוח אותך לראות טלנובלות נשמע לי אכזרי מדי. קלטת לדיבור, אולי?