טיול שלכת בניו אינגלנד
-
מוני שלום,
אנו בני זוג בני 50, אשר מתכננים טיול גמיש (בסביבות שבועיים) בניו יורק ובצפון-מזרח ארה"ב בראשית אוקטובר. יש לציין כי כבר היינו בכל האטרקציות המרכזיות בניו יורק, והפעם אנו רוצים להקדיש לעיר 4-5 ימים בלבד. כמו כן ביקרנו כבר במפלי הניאגרה. כלומר, מדובר על טיול של כ-10 ימים בניו אינגלנד.
קראתי בעיון את החומר הרב שנמצא בפורום בנוגע לטיול שלכת בצפון-מזרח ארה"ב. מהקריאה בפורום הבנתי כי מסלול הטיול עשוי לכלול את המקומות הבאים: מיסטיק שבקונטיקט, ניופורט שברוד איילנד, קייפ קוד, בוסטון, יורק, פריפורט, פארק אכדיה, ההרים הלבנים בניו המפשייר (נורת' קונווי, הקנקמגוס, קראופורד נוץ', פרנקוניה נוץ', ,Lost Rive שמורת הפלום, הר קנון, לינקולן), ורמונט, שלבורן, ברלינגטון, Stowe , לייק פלאסיד, וויטפייס מאונטיין, פארק אדירונדאק, פארק בקסטר, סנטרל ואלי. כמובן שלא נספיק לראות הכל ב-10 ימים, ולכן אני זקוקה לעזרתך.
אודה לך מאד אם תוכל לסייע לי בבנית מסלול מעגלי בן 10 ימים בערך (כולל מקומות לינה), שיכלול את האטרקציות המעניינות והמהנות ביותר בצפון-מזרח ארה"ב. אנו חובבי טבע, נופים, עיירות רגועות, ערים מעניינות ואוכל טוב. כמו כן אנו מעדיפים מלונות נוחים ולא חוששים מנהיגה ממושכת (4-5 שעות בממוצע ליום). יש לציין שאנחנו לא אוהבים סיורים מודרכים במפעלים, באוניות וכו'.
בנוסף לבניית מסלול אודה לך אם תייעץ לי באיזה תאריך כדאי לנו לצאת ולכמה זמן (כאמור, אנחנו די גמישים לגבי מועד הטיול).
תודה רבה רבה,
ענת
-
טיול שלכת בניו אינגלנדשלום
וברוכים הבאים לפורום צפון אמריקה.
ראשית חייב להעיר לך שבכניסה הראשונה ובהודעה הראשונה טעות היא לפנות ישירות אלי,כי בזאת אתה מגביל את עצמך במידע,וחבל!!.
רשימת היעדים שמופיעה בהודעה שלך לטיול שלכת ול-10 ימים, אומנם
נראית כמייצגת נאמנה שמות שמופיעים בתגובות רבות על רבות על צפון מזרח בפורום,אבל לפחות יעד אחד -כפארק בקסטר הוא נדיר בפורום שלנו,
ומיועד לכאלה המחפשים מסלול אתגרי,ואלה שכבר מעלים אותו באוב, חייבים להקדיש לו כמות ימים הן בהגעה,הן בביקור בו והן בחזרה ממנו
כמות ימים שתנגוס כמות לא מבוטלת מה-10 ימים שבקופה.
אני מוסיף שגם הצורך להגיע עד פארק אכדיה (שכבודו במקומו מונח),לא בטוח שעושה טוב למסלול המיועד בעיקר לשלכת.
לגבי התאריך שאתה מבקש לצאת מהארץ,אז הייתי אומר כך שאם אתם הולכים על ניו יורק תחילה 4-5 ימים כפי שרשמת חושב שכדאי לצאת לפני ערב ראש השנה.
אם מבקשים לחגוג עם המשפחה צאו מיד עם צאת החג ,ומיד עם הנחיתה צאו למסלול הרכוב והשאירו את ניו יורק לסוף.
מסלול די סטנדרטי הנראה לי בגס ובכללי:-
1)ניו יורק>>> קו החוף של קונטיקט >>>הגעה למיסטיק>>והמשך לתחילת ביקור בילוי ולינה בניופורט רוד איילנד.
2)ניופורט>>>אתה רשמת קייפ קוד (אני באוקטובר לא בעד)>>>הגעה ללינה אשונה בבוסטון.
3)בוסטון.
4)קו החוף של מיין,עד קמדן-לינה בסביבת קמדן.
5)הגעה להרים לבנים
6)הרים לבנים
7)הגעה דרך מרכז וורמונט לצפון וורמונט.
8)השלמות צפון וורמונט ומעבר לאדירונדאק בואך לייק פלאסיד.
9)נסיעה דרך לב האדירונדאק וחזרה לדרום וורמונט.
10)דרום וורמונט>>ברקשיירס מערב מסצ'וסטס>>>מערב קונטיקט לינה
11)הגעה לעמק ההדסון>>אפשרות קניות בוודברי קומון שבסנטרל וואלי>>
ואחר כך דרך כבישי פארק הרימן >>>וכביש בפליסדס בהמשך ירידה לעיר הגדולה-ניו יורק.
מוני
-
טיול שלכת בניו אינגלנדמוני, ברשותך, רוצה לחלוק עליך קצת.
אם יוצאים אחרי ראש השנה (כלומר סוף סוף ספטמבר) הייתי עושה בדיוק את אותו המסלול, אבל בכוון הפוך. מתחילה בעליה לאדירונדק, סוחבת מזרחה עד קמדן, יורדת דרומה עד ניו פורט וחזרה לניו יורק.
כך ההתקדמות בעקבות השלכת ובעקבות מזג האויר תהיה נכונה יותר לדעתי. -
תודה מוני וריקיתודה על תשובותיכם.
אנחנו מתכוונים לצאת אחרי ראש השנה, ולכן באמת נשאיר את ניו יורק לסוף.
לגבי כיוון ההתקדמות - מוני, מה דעתך על הצעתה של ריקי?
בשאלתי הראשונה רשמתי את כל היעדים שהוזכרו בפורום ובמקורות מידע אחרים לגבי ניו אינגלנד. עפ"י עצתך נוותר על קייפ קוד, פארק אכדיה ופארק בקסטר. האם יש עוד יעדים שאינם ממש מהנים ושכדאי לפסוח עליהם (למשל, מיסטיק?). אין לנו בעיה לגמוע מרחקים, אבל שזה יהיה שווה...
כמו כן, האם כדאי להוסיף עוד יום-יומיים למסלול (כאמור, אנו גמישים) על מנת להפוך אותו ליותר רגוע?
שוב, תודה רבה,
יאיר וענת
-
תודה מוני וריקייאיר וענת
בדרך כלל ריקי ואני באמת בעד אדירונדאק תחילה, מאחר ושם השלכת מקדימה.
מה שכן לא יודע הפעם הזאת אם זה יהיה קריטי כל כך, מאחר וברצוני דוקא שבעת הירידה על פי הכיוון שאני נתתי מלייק פלאסיד התאריכים כבר יהיו כאלה שיהיו לכם צבעים מרשימים בנקודות דרומיות בוורמונט בברקשיירס מערב מסצ'וסטס,מערב קונטיקט ,ושלא לדבר על עמק ההדסון ופארק הרימן,יותר מאשר אם תעשו אותם מיד בתחילת אוקטובר.
לכן שורה תחתונה, אני עדיין דבק בתוכנית שהצעתי בתגובתי הראשונה, אבל בואו ונשאיר זאת לאחר שיקבע התאריך בו תנחתו בניו יורק.
ולבענין הוספת יום או יומיים על זה נאמר כבר שכל המרבה בעונת השלכת
לשוטט בנבכיה הרי זה משובח.
בכל מקרה זאת יש לזכור שעם כל הסטטיסטיקות,והמדגמיות, של עונת השלכת ושינויי הצבע,ישנם חוקי טבע שמשפיעים על העונה כך שצריך להביא אפשרויות של שגיאות מדגמיות,אבל אין ספק שבצירוף של תפילה קטנה למזג אויר מחייך ,ההנאה באיזור הזה אמורה להיות מושלמת.
מוני
מוני -
תודה מוני וריקילי נראה שלהגיע לאדירונדק בסביבות 8-9 באוקטובר זה "חבל" יותר גדול מלפספס את עמק ההדסון. לעומת זאת תחילת אוקטובר זה קצת מוקדם מדי לניו המפשייר.
אפשר גם את הדרך מבוסטון חזרה מניו יורק לעשות דרך צפון קונטיקט - דרום ורמונט במקום דרך החוף.
אבל כל אחד וההחלטות שלו
-
תודה מוני וריקיעמק ההדסון למעשה הוא יותר בשביל הוודברי כסיום ולפני כניסה לעיר.
אפשר באמת לעשות לולין, לוותר על קו החוף בקונטיקט,בטח על קייפ קוד,ולהסתפק בקו החוף של מיין.
מוני -
חבל להגיע לקמדן ולותר על אקדיהאני סבור שחבל להגיע לקמדן ולותר על פארק אקדיה. מדובר ביום אחד תוספת למסלול (שכוללת את הביקור בפארק). אם אין את היום הזה, לדעתי אין טעם להגיע לקמדן, ומוטב להשקיעאת הזמן הזה במקום אחר.
זה לא שקמדן וגבעת בטי שעל ידה לא שוות ביקור, אלא שממילא אתם מתרחקים ממרכז הכובד של הטיול (האתרים האחרים בהם רציתם לבקר) לכוון מזרח, ואז השאלה היא אם ההתרחקות הזו מוצדקת. לדעתי, התשובה חיובית אם מדובר בפארק אקדיה ושלילית אם מדובר רק בקמדן.
לגבי השלכת, הרי שתראו את צבעי השלכת בשפע בדרך ממיין לניו המפשייר וגם בניו המפשייר.
לו הייתם מתכוונים להתעמק בצפון מזרח (על חשבון החלקים המערביים יותר), הייתי מציע לשלב את ניו ברונסוויק בקנדה, ולחזור למיין דרך כביש 11 מ- Fort Kent. השלכת בולטת מאד לאורך כביש זה.
-
תודה לכם. איזו בקיאות! קטונתי...תודה לשניכם.
אומנם קראנו לטיול "טיול שלכת", אך אנחנו בהחלט רוצים לנצל את ההזדמנות לראות את המקומות "השווים" באזור ללא קשר לשלכת.
אחרי סיעור המוחות שלכם
, נודה לכם מקרב לב אם כל אחד יוכל לרשום את מסלול 10-12 ימים הכי מומלץ לדעתו לניו אינגלנד בראשית אוקטובר לזוג שזו לו הפעם הראשונה באזור.
תודה רבה רבה,
ענת ויאיר -
הצעת פשרה אדירונדאק תחילה, והכוללת אכדיההיי
החלוקה היא גסה כרגע,ותלויה באיזה חלק של היום תצאו מניו יורק.
בהנחה שאפשר לכוון את היציאה מניו יורק בבוקר הנה בכללי.
יום 1
ניו יורק>>>מערב קונטיקט>>>מערב מסצ'וסטס,לינה צפון מערב הברקשיירס,
ואו בנינגטון בפינה הדרום מערבית של וורמונט.
יום 2
דרום>>>> ומרכז וורמונט>>> וירידה ללינה בלייק ג'ורג' מדינת ניו יורק.
יום 3
דרך לב האדירונדאק אל לייק פלאסיד,המשך אתרי טבע בדרך לאגם שמפליין
לינה או בפלטסבורג(עדיין בצד של ניו יורק),ואו מעבר לברלינגטון צפון וורמונט.
יום 4
צפון וורמונט כולל סיבוב שיכלול כביש 100
יום 5
נסיעה מזרחה בצפון וורמונט והגעה להרים הלבנים לינה ראשונה נורת' קונווי.
יום 6
מעגלי הרים לבנים.
יום 7
יציאה בשעה סבירה מאוד בבוקר,נסיעה לפארק אכדיה לינה באר הרבור.
יום 8
המשך ביקור בפארק אכדיה ואחה"צ הסבירות קידום ללינה לעיירה קמדן או בעיירות שסביבתה.
יום 9
ירידה בחופי מיין והגעה ללינה ראשונה לקראת הביקור בבוסטון.
יום 10
בוסטון
יום 11
ירידה לפלימות'>>>ניופורט רוד איילנד>>>קידום לבילוי ולינה מיסטיק
יום 12
מיסטיק>>>עמק הנהר קונטיקט>>>וחזרה לניו יורק
כאשר יקבעו תאריכי הטיסות אפשר יהיה לראות אם מתאים ,ובכלל זאת הצעה שתהיה נתונה לבדיקה ושינויים, בהתאם לרצון הנוגעים בדבר.
חשוב שתרכשו מפות לאיזורים הנ"ל,וזמנכם איתכם לפשפש בחומרים האדירים הקיימים, הן בכתבות,הן בדיווחים,והן בטיפים .
מוני -
הצעת פשרה אדירונדאק תחילה, והכוללת אכדיהאם זה היה פייסבוק הייתי עושה "לייק". מסלול כלבבי -
תודה לכם.אין כמוכם!!!
עכשיו הגיע הזמן לשבת על הפרטים הקטנים.
בודאי נהיה בקשר גם בהמשך...
תודה,
ענת ויאיר