נעליים לצפון הודו ונפאל
-
שלום! אני מתלבטת הרבה לגבי קנייית סוג נעלייים. מדדתי וראיתי הרבה. בנפאל חשבתי על ה``אגמים הקפואים`` עוד אולי טרק של כמה ימים. וצפון הודו אני אגיע לטרקים גם של יום יומיים או קצת יותר, לא זמנים ארוכים. ההתלבטות שלי אם להשקיע בנעליים אטומות למים או פשוט נעליים טובות ונוחות. מדדתי סוג של הייטק שהן אטומות עם בולמי זעזועים (והרבה יותר זולות מדגמים במטייל וריקושט, שביליתי, בחנויות שעות רבות)מהנעלים המקצועיות יותר, קולומביה היו הכי נוחות לי. הזהירו אותי שנעלים אטומות מתייבשותת מאוד מאוד לאט! חשבתי על אפשרות של נעליים לא אטומות ולבישת גרבים אטומות למים וככה להחליף תודה על העצות כי אני ממש לא יודעת מה לבחור כמובן, אם יש אפשרות למצוא בנאפל סוגי נעלייים טובות למקרה שאגיע והנעליים שעליי לא יתאימו. תודה על הסבלנות -
נעליים לצפון הודו ונפאל:Reקודם כל 2 דברים שאת צריכה להוצאי מהראש ...: 1. היי-טק זה לא נעלי טרקים, ולא מתאמים בשום פנים ואופן לטיול כזה. אין להם את התמיכה/סוליה/וכל דבר אחר שבגללו נעלי טקים עולות הרבה, חבל לפגוע בביאות שלך ... 2. אין טעם בגרביים שימרו אותך יבשות ממים, 99% שזה לא עובד.... בגלל זה המציאו נעלים עם הגנה למים... לגבי התפיסה של נעל בלי גור-טקס תתיבש יותר מהר, בגדול זה נכון, אבל אם מראש תמנעי מחדירת מים לנעל (ע``י גור-טקס) אז לא עדיף !? מה שאת אומרת נשמע קצת כמו הגיון הפוך ... זה כמו לא ללבוש מעיל גשם, כי יהיה לחולצה קשה להתייבש.... בקיצור שווה לך להשקיע בנעלים טובות פעם אחת (וזה נכון לגבי כל ציוד טיולים) ולא לדפוק לעצמך את ההנאה בטיול בגלל זה ..... -
נעליים לצפון הודו ונפאל:Reכל מה שת`ורני אמר נכון. בנוסף, הגישה שנעליים אטומות למים מתייבשות לאט היא מוטעה, קודם כל כי הן לא אטומות למים לשחייה, אלא להליכה בגשם, שלוליות ובוץ, ולא לחציית נהרות עמוקים. כן, לנפאל עדיף לקנות נעליים עם גורטקס. אם את מתכננת לטרק, כדאי להשקיע בנעל שמתאימה לטרקים כדי לשמור על הברכיים, הקרסוליים והגב שלך מפני בעיות שעלולות להיגרם בעקבות הליכה ממושכת עם נעליים ללא בולם זעזועים או ללא תמיכה מספקת. כמו שנאמר, נעליי הייטק הן לא נעלי טרקים, הסוליה שלהן לא מוקשחת כראוי לנעל טרקים (כדי למנוע נקעים וסיבובי קרסול), הן לא מספיק גבוהות כדי לספק תמיכה לקרסוליים מפני נקעים, והן לכל היותר נעלי ספורט מוגבהות להליכה קלה. אם נעלי קולומביה היו הכי נוחות לך (לא ציינת דגם) כדאי שתבחרי בהן, הנוחות חשובה גם היא, אבל לפחות במקרה של קולומביה, ניתן לומר שזוהי חברה שכן מייצרת נעליים המותאמות לצרכים של טיול הכולל טרקים. כדאי להגדיר למוכר את הצרכים שלך והוא יתאים לך את הנעל המתאימה ביותר בתקציב שלך ולמטרות הטיול שלך. כדאי להשקיע עכשיו קצת יותר מאשר לסבול מבעיות גרועות יותר אח``כ ולשלם הון עתק לרופאים ואורתופדים ולסבול מכאבים מיותרים. העיקר הבריאות! ושיהיה טיול נעים! -
נעליים לצפון הודו ונפאל:Reלא יודע למה כולם מתפלספים כאן,גם אני עשיתי טיול בדיוק כמו שאת מתכננת. בטח החברה האחרים עשו את ניו זילנד,דרום אמריקה וכו`. אני עשיתי את נפאל וצפון הודו עם נעליי קאטרפילר שזה בדיוק כמו היי טק מבחינת התיחכום של הסולייה ההגנות וכו` ושרדתי מעולה אפילו בלי מדרסים. עשיתי גם עם תיק צבא רגיל שמקבלים מתנה לפני שמתגייסים(80 ליטר).שניהם עבדו מעולה.וחסכתי בעבור שניהם בין 1500-2000 שקל שזה עם כל הכבוד לחברי הפורום המבינים עוד חודש בהודו וכן חזרתי בריא,שלם שמח ומאושר עם התיק והנעליים. צריך נעליים שיהיו נוחות.נקודה.אז נכון שבאנפורנה היה קר ברגליים ביומיים של השלג.סו פאקינג וואט?שמתי 3 גרביים והיה בסדר.לפחות הרגל שלי לא התבשלה בשאר הטיול(בנעליים עם גורטקס הרגל כאילו מייצרת חום בגלל האיטום ונסי לטייל עם נעליים כאלה בחום של דלהי).אז נכון שבטרקים הכבדים,בעיקר באלה עם השלג יהיה לך קצת קר והנעל תרטב אבל בשאר הטיול,שזה החלק הארי שלך אני מניח,יהיה לך נוח,מאוורר ויודעת מה אם ימאס לך מהנעל גם לא יכאב לך לזרוק אותה במקום שתתפוס מקום בתיק(נגיד בהודו החלטת ללכת רק עם שורש). -
ולגבי הגרבייםגרביים אטומות למים כבר לא נמכרות בגלל שהן כל כך יקרות ביחס לנעל+גורטקס פנימי. עדיף לקנות גרביים שמנדפות זיעה כדי שהרגל תהיה יבשה ולא יהיו לך יבלות ופטריות בהליכה ממושכת. -
נעליים לצפון הודו ונפאל:Reרוני... הכל טוב ויפה... אבל (ותאמין לי זה מניסיון לא טוב) כנראה גרמת לעצמך נזק רפואי ברמה כזו או אחרת ... אחרי הכל ללכת עם משקל על הגב בנעלי טימברלנד... בוא נגיד שוב, יש סיבה שנעלי טיולים עולות כמה שהן עולות, ועד שלא ותוציע אותאר שלישי, אתה לא יכול להתווכח עם מדע ורפואה ... אולי אתה לא מרגיש את זה, וטיילת בכיף בלי בעיות, אבל זה רק חלק משחיקה ארוכת טווח... שיום יבוא ואתה תבין בדרך הלא נעימה..... ותצטער ... -
תהייה קלה....רוני תגיד.... בוא נדלג על כל נושא הבריאות של הנעליים, אבל .... כל נעלי הקטרפילר שאני מכיר עשויות מעור מלא ...(תקן אותי אם אני טועה..) אז סתם נקודה למחשבה .... נעל טיולים עם גורטקס נושמת הרבה יותר טוב מאר נעל מעור מלא (תשאל את כל ``חכמי הפורום`` ובעלי הניסיון) .... אז למעשה היית עם נעל ש``מבשלת`` את את הרגל יותר ..... נ.ב. לפני שמישהו יקפוץ ויגיד, אז לא, אני לא עובד בלמטייל ולא קשור לרשת הזאת בשום צורה .... -
תהייה קלה....:Reקודם כל תודה לכל מי שהגיב. בכוונה ציינתי גם צפון הודו ולא רק נפאל. אני יודעת שהטרקים בנפאל יותר רטובים. אני באמת לא רוצה להיות במצב שחצי מהטיול אני אסחב עם נעליים יקרות(כמו שרוני ציין). לגבי צפון הודו אני יותר מתלבטת על סוג הנעליים. הבעיה ברגע שכותבים נפאל אז ההתייחסות רק אליה ולא אל שאר התיכנון. דר``א ההייטק שבדקתי הן כן נגד מים, ויש להן סוליה בולמת זעזועים להליכה עם משקל(שאלתי לגבי פרטים כמו אלו) ולגבי ההחזקה הגבוהה נגד נקעים באמת אני צריכה לבדוק עוד הפעם בנפאל אני אהיהה רק חלק מהטיול. כשאני מתחילה במרכז הודו את הטיול(עוד חם) ואהיה בצפון ששם נעים יותר. אם למישהו יש חידוש ותוספות לגבי צפון הודו אני אשמח לשמוע. לגבי נפאל הבנתי את הרעיון. -
תהייה קלה....:Reתראי נופר... סה``כ את מתעסקת בבריאות שלך ... לא הייתי לוקח צאנסים בגלל הבדל של 200-300 ש``ח ... וגם את לא רוצה גור-טקס זה יהיה הבדל פחות רציני ... יש סיבה (באמת יש) שנעלי טיולים יקרות ... ואם את לא רוצה גור-טקס, אז לפחות קחי נעלים עם בולם טוב (לנעליים יש הגדרה לרמה שלהם, הייקינג/טרקינג/טיול יום) את צריכה נעל ברמה שמיועד לטרקים, זה שלהייטק היו בולם זעזועים זה לא אומר שהיא ברמה לטרקים... נעליים עם בולם טוב ובלי גור-טקס לא יעלו יותר מידי 400-500 ש``ח ... חבל להתפשר על בריאות .... בכל מקרה שווה לך לבדוק לעומק את הרמה של הבולם לפני שתקני נעליי היי-טק ... אני גם ממליץ לך ללכת לחנות טיולים ולדבר עם המוכר שם שבאמת יסביר לך את הרמה וההבדל...(בדגש על בלימת הזעזועים ורמות שונות שלהם) זה קצת ארוך מידי לעשות את הזה פה ....אבל כמו שאמרתי .. יש סיבה ... -
צפון הודו זה יותר רציניצפון הודו זה יעד יותר רציני מנפאל, לפחות בעולם הטרקים שהוא מציע. בצפון הודו ישנם עשרות מסלולי טיול שמאטים עושים ועוד פחות ישראלים. התווי קשה ומצריך לצאת עם ציוד מראש (כלומר, אין גסט האוסים כל שני מטר כמו בנפאל למרות שגם זה הולך ומתקלקל גם בהודו) השאלה היא מה את הולכת לעשות, בנפאל כתבת את הולכת לעשות את האגמים. אז תלוי בעונה אבל אם ירד לך גשם ותהיה רטובה לא יהיה לך נעים, אם את תחליטי לעלות לפס ויהיה שלג שיכנס לך לנעל גם זה לא הכי נעים. השאלה שלי היא מה את הולכת לעשות בהודו? מי שמגיע להודו לשבת ולא לעשות כלום ולשרוף לעצמו את המוח עם איזה ``צינום`` או לחלופין מגיע להעמיק את הרוחניות שבו בלמידה על אמנות המזרח וכו` תכלס יסתדר נהדר עם קפקפים. אם את הולכת לעשות טרקון אחד בנפאל ובזה לסיים את הקרירה הטיולית שלך בחיים, לא הייתי מבזבז את קספי על נעלי הייטק זוועתיות. הייתי קונה נעל טיולים קלה (ובמחיר סביר, אולי אפילו בעודפים) נעל שגם סבבה להסתובב איתה בעיר. בהודו בכל מקרה הולכים עם סנדלים/כפכפים (אפילו בLEH ,בקיץ) כמו שהמליצו לך פה, תלכי לחנות טיולים רצינית עם מוכרים רציניים (ושלא המטרה היחידה שלהם בחיים זה למכור, שלדעתי בלמטייל במוכרים הם בסדר גמור) ותסבירי להם מה את מתכננת ותראי מה מצעים לך. או לחלופין תכתבי קצת יותר פרטים על הטיול שלך ופה ינסו לעזור לך קצת יותר. (וכמו שאת בטח מרגישה , פה בפורום לא ממש אוהבים את הייטק ובצדק) {לגבי אדון התד``ל ונעלי קטרפילר, נו אני שמח שהיה לך כיף ונהנהת מהטיול שלך למרות שלא היה לך ציוד מיוחד, אבל אתה יחיד ומיוחד וכנראה לא מתרגש מאי נוחות שנוצרת וכל הכבוד לך אבל רוב האנשים שאני מכיר לא ממש אוהבים שהכל רטוב ומציק להם.} -
תהייה קלה....:Reכמובן שזו לא הייתה הנעל היחידה. הפואנטה הייתה שהלכתי בטיול עם מה שנוח. אולי זה עשה בעיה אורטופדית,אולי לא. אני עשיתי שירות קרבי 3 שנים עם גוש עור שנקרא נעל צבאית בלי אף מדרס-אז כל אחד ומבנה כף רגלו.כנראה שעליי זה לא משפיע. בכל מקרה הנקודה הייתה שהכל עניין של כסף. מי שה-2000 שקל האלו זה עוד חודש בהודו וזה ממש ממש ישפיע על טיולו יכול להסתדר עם נעליים רגילות,חזקות ונוחות ותרמיל צבא. -
צפון הודו זה יותר רציני:Reיפה ענית,תשובה קולעת. אופי הטיול שלך כנראה לא יכל טרקים ותהיי רוב הטיול עם שורש.את תצטרכי את הנעליים רק לימי ``העברות`` בו יש לך משקל על הגב ועדיף לך נעליים מאשר סנדלים(בגלל המשקל)ולמעט טרקים בבלא``ט שתעשי.טיול מהנה. -
תהייה קלה....:Reלא הכל עניין של כסף. מי שרוצה לעשות טרקים בהודו ונפאל, זה לא שהוא הולך למתוח את הטיול כמה שיותר ולהיזרק על איזה ערסל כמה חודשים בלי לזוז חוץ מאשר.. אז אולי הזמן פחות קריטי במקרה של נופר, שציינה שהיא רוצה לעשות טרקים. ובטוח שכל מי שבאמת עשה טרקים עם ציוד לא מתאים ולא היה לו נוח ונגרמו לו נזקים (אולי גם לך.. נזקים זה דבר מצטבר, זה כמו שתישרף מאה פעם בשמש אבל רק בגיל 50 תקבל סרטן עור), בסופו של דבר אולי האריך את הטיול בחודש, אבל ישלם הרבה יותר בבריאות ולרופאים בשארית חייו. בריאות חשובה הרבה יותר מכסף, כסף לא קונה בריאות, ורק אם תשמור על הגוף שלך מלכתחילה ולא תעמיס עליו (אתה לא בהמת עבודה) אתה לא תגרום נזק. ולגבי הצבא בכלל אין לי מה להוסיף (ממש התשובה בגוף השאלה), הרי הצבא ידוע בתור גוף שעיקר דאגתו היא לבריאותם הפיסית והנפשית של חייליו, והוא קונה להם את הציוד הטוב ביותר כדי לא לגרום להם נזקים....... -
תודה תודהאז תודה על כל העצות וההסברים שלכם. קניתי בשעה טובה נעלייים. אחרי המון חיפושים(כי לכם אין כנראה בעיה של גודל, אני מידה 37-36 אז היו מספר סוגים שלא היו במידה..חח) לכל המתנגדים להייטק- לא קניתי הייטק, השקעתי כי אכן הבריאות חשובה לי, אלא אסולו בלי גור-טקס. זה היה פשוט הכי נוח (יותר מהתואם עם גורטקס) מכל הררי הנעליים שמדדתי... שזה הכי חשוב. שמעתי מכמה וכמה אנשים שהיו בצפון הודו ואמרו שבהחלט אפשר להסתדר בלי גורטקס. מקקוה שאהיה מרוצה ומבטיחה שאחזור מהטיול (בקיץ) אספר שהיה מעולה והיה לי הכי נוח(אמן) ואם לא אצטרף אליכם.. נופר -
תעשי חיים
ותתחדשי ! -
החלפתי- לגורטקסובכל זאת... אז אחרי שלושה ימים מהקניה ומחשבה (או יותר נכון כמה מחשבות) חזרתי וקניתי קולומביה עם גורטקס.. מקווה שלא טעיתי, ולא אסבול מחום(תמיד יש שורש) תודה שוב לכולכם וכשאחזור אעלה לספר איך היה.. -
החלפתי- לגורטקס:Reתקחי לך זוג גרביים מנדפות לאקלים חם ולא תסבלי מהזעה בנעליים. באיזורים היותר חמים אם סתם תרצי להסתובב ברחוב ולא לטרקים, אפשר בהחלט ומומלץ להחליף לסנדלים.