ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טרק ממנאלי ללה

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    5
    12
    5051
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • matankutai
      matankutai נערך לאחרונה על ידי

שלום לכל קוראי הפורום Smile
      אנו, ניר ומתן, נטוס בחודש אוגוסט לצפון הודו. אנו שומעים על טרקים רבים ,הבעיה היא שאיננו יודעים על מי להסתמך ולדעת האם הטרקים הם באמת קשוחים כמו שאנו מחפשים.מצאנו את הטרק ממנאלי לעיר לה.כאשר אנו נוחתים בדלהי ומשם אוטובוס למנאלי.
      ברצוננו לשמוע פרטים על הטרק הנ"ל ,כדי שיתאפשר לנו לעשות בחירה מושכלת בנוגע למסלול הטיול.
      אבקש מהעונים להודעה לאתייחס לכמה סוגיות המעניינות אותנו עד מאוד:
      1.האם ניתן לבצע את הטרק גם בכיוון ההפוך?
      2. האם ניתן לבצע את הטרק בפחות מ-20 ימים, בהנחה שמדובר בחבר'ה בעלי כושר גופני גבוה? (איני מתכוון לאופציה של להפסיק את הטרק בעיר פדום לאחר 10 ימים בערך)
      3. מה ניתן לאכול במשך 10 ימים ראשונים לטרק ? עפ"י מידת הבנתנו עד כה ,ניתן לקנות אוכל רק לאחר 10 ימים מתחילת הטרק בערך. למעשה נוצר מצב בו אנו נאלץ לסחוב עימנו מזון ל10 ימים. מה אוכלים? האם ישנם סוגי מזון עתירי אנרגיה לדוגמא?
      4. ציוד מתאים לטרק - כל פרט יעזור.
      5. מהו המינימום של האנשים איתו ניתן לצאת אל הטרק?האם מישהו מכיר זוגות שביצעו את הטרק לבדם?
      6. מה לגבי פורטר בטרק הנ"ל?
      7.האם זה ריאלי לבצע טרק זה כטרק ראשון בטיול מבחינת הסתגלות לגבהים?
      8. אם מישהו שמע על טרקים נוספים מומלצים ,אשר ביכולתו לספר פרטים אודותיהם , נשמח לשמוע Smile)

אנו יודעים שהבקשות קצת גבוהות אבל נשמח אם מישהו יוכל לענות לנו על השאלות .

תודה מראש ל...
      שבת שלום

מתן וניר
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • cillam
        cillam נערך לאחרונה על ידי

טרק ממנאלי ללה
        היי,

למרות שלא עשיתי ולא מתכוונת גם, אני יודעת שהוא קשה.
        וזאת מיד ראשונה של כל הגיידס של החברה איתה אני מטרקת כבר % דנים בהימליה.

אז הנה האתר שלהם עם מספר אפשרויות והסברים וזה יתן לכם מושג מי מה ואיך.

http://www.rimoexpeditions.com/search_results.php

עצה ידידותית: תמיד טוב לקחת מקומי שמכיר את הדרך ודובר את שפת המקום.
        היו שהלכו לאיבוד FOR GOOD!!! בנוסף הם זקוקים להכנסה.
        ניתן לעשות את שטרק משני הכיוונים.
        בכל מקום שמטרקים יש לתת לזמן התאקלמות.
        אם יש זמן בידיכם, כמובן שטוב לעשות טרק קליל= גם אחרי התאקלמות , לפני טרק רציני יותר.

יש משמאל בשאלות נפוצות רשימת ציוד|>>>>>>>§

לפי ידידי ה SHERPA, שמלווה אותי שנים, לאדאק הינו אחד המקומות הבודדים שניתן לחטוף מכת קור ומכת שמש באותו יום.....
        • soungalo
          soungalo נערך לאחרונה על ידי

טרק ממנאלי ללה
          לא לגמרי קשור, אבל סתם מעניין אותי לגבי החברה שהמלצת עליה. הם נראים מאוד רציניים, אבל האם ניתן גם לקחת דרכם מדריך וצוות ללא כל החבילה היקרה ? או שהם עובדים רק עם חבילות מוגדרות מראש ?
          • cillam
            cillam נערך לאחרונה על ידי

טרק ממנאלי ללה
            אתה יכול בנות טיול כבקשתך , כנאמר , תפירה אישית.
            אם יש לך טרק או טיול שאתה רוצה לעשות פשוט כתוב להם מה בדיוק , מתי מספר האנשים, ותקבל חזרה הצעה וגם אולי שינוי לתוכנית על מנת לשפרה.

הם חברה מאד רצינית 5 שנים אני איתם בהודו ונפאל ובוהטן.

הם גם החברה הלוגיסטית של מטפסי הרים.
            תציץ ב FB שלהם ותראה.
            • אריק הישן
              אריק הישן נערך לאחרונה על ידי

טרק ממנאלי ללה
              - כל הכבוד לכם. מעטים עושים את הטרק המדהים הזה ואם הייתי באוגוסט בהודו הייתי שמח (אם הייתם מוכנים) להצטרף ולעשות את הטרק בשנית.
              אנסה לענות פה לכמה משאלותיכם.
              - אפשר לעשות את הטרק בכוון הפוך וזה מה שעושים רוב המטיילים (בעיקר הרבה צרפתים) בהנחה שזה יותר ירידות בעוד שלצאת ממאנאלי זה יותר "עליות".
              - אין מינימום של אנשים לטרק וגם איש אחד יכול. אבל אם לוקחים מדריך (ועוד...ראו בהמשך) אזי כשיש יותר אנשים ההוצאות יותר מתחלקות.
              - אנחנו היינו 2 טרקרים. במאנאלי התחברתי לסוכן נסיעות שאירגן לנו את הכל. בסוף יצאנו "חבורה" שכללה 5 סוסים, מדריך, איש סוסים ו"כל בויניק" שעזר בכל הדרוש (הקמת אוהלים, הכנת אוכל, וכו'). אני הפסקתי לקרוא לזה טרק וכיניתי את זה בשם "אקספזיציה" - משלחת.
              - למה סוסים??? כי זה לא טרק סבובי שחוזרים לנקודת המוצא ולכן המטיילים לוקחים את תרמיליהם הכבדים, אוכל לפחות ל-10 ימים (ל-5 אנשים) אוהלים ושקי שינה (סיפק הסוכן שאירגן). לסחוב הכל לבד????? - פעמיים בדרך עוברים גבהים של 5400 מטר. זה קשה גם בלי כלום על הגב.
              מצד שני פגשתי מעט אנשים בדרך שעשו זאת רק עם תרמיל (ישנו בשטח בלי אוהל ושק"ש) ואכלנו מיני דברים שהם סחבו על הגב.
              - שאלתם על 20 יום: מי שקובע היכן עוצרים זה..הסוסים. המדריך עוצר ללינת לילה היכן שלסוסים יהיה מים לשתיה ואולי עשב לאכול. אז יצאו ימים קצרים וימים מאד ארוכים. בסך הכל היינו בדרך 23 יום. בזמנו כשהלכתי אז החלק הדרומי של הדרך היה בתהליכי סלילה ולכן יתכן שכיום ניתן לקצר.
              - מה אכלנו?? טאלי בערב. בבוקר פוריג'ד. בבוקר גם הכינו כריכים מצ'אפטי (שהוכן חם וטרי בדרך) וארזו לארוחת צהריים. דווקא נהנתי מהאוכל. זו היתה לי פעם ראשונה בחיים שאכלתי פוריג'ד (שנעשה מאבקת חלב).
              - מבחינת הסתגלות לגבהים: אין דבר כזה שאם עשיתם איזה טרק אחר אז הסתגלתם (ואני עשיתי הרבה). כל פעם ההסתגלות היא מחדש. והטרק הזה מצוין כי העליה לגבהים היא הדרגתית ואזי הגוף מסתגל.
              - חוץ מזה שמעתי שיש כיום 2 אופציות לעשות את הטרק. כדאי לברר את שתיהן ומה ההבדלים ביניהן.
              - ציוד מתאים: נעליים טובות "משופשפות", כובע ומשחה להגנה מהשמש, מעיל קל נגד גשם וגם פליז חם.....בקיצור: הדברים הרגילים. אין צורך במשהו מיוחד.
              - בזמנו שילמנו לסוכן שאירגן הטרק 1000 רופי ליום (כ-25 דולר) לכל אחד מאיתנו (היינו 2) וזה כלל את כל מה שקשור לסוסים, את האנשים שליוו אותנו, אוכל, השאלת אוהלים ושקי שינה. אני מניח שהיום זה יקר יותר.
              - אתם שואלים על טרקים חילופיים??? יש בחודש אוגוסט טרקים יפים באזור לה-דאק. אבל הם קצרים יותר. טרקים קצרים נוספים בצפון הודו (ועם גשמי מונסון) בחודש הזה הם טרק הר-קי-דון (עמק המלכים) וטרק לעמק הפרחים. שניהם קצרים.
              - ןאם עוד לא הכנתם כרטיסים - למה לא בסביבות אוקטובר לנפאל??? התשתית שם לטרקים הרבה יותר טובה ולכן גם האפשרות לטרק בלי מדריך/פורטר/סוסים וכו'.
              שיהיה בהצלחה
              • alonper
                alonper נערך לאחרונה על ידי

טרק ממנאלי ללה
                וואו אריק איזה פירוט ואיזו השקעה-תודה!
                בהחלט הדלקת פה על הטראק הזה שנשמע בהחלט מטורף!

גם אני יוצא ב10 באוגוסט להודו, וגם היתי רוצה להגיע ללה וזאת נשמעת לי אחלה דרך להגיע לשם במקום אוטובוסים וטיסות..
                ואנצל את ההזדמנות להשחיל התיעצות קטנה
                בהנחה שאני רוצה להגיע לנפאל לתקופה טובה לטראקים ולהספיק לצאת גם לאנאפורנה, לאגמים, לABC ואיזה טראק רפטינג, וגם להספיק לספוג ולהכיר את נפאל..
                האם כל זה יכול להסתדר לי אם אגיע לנפאל בתחילת אוקטובר? (מבחינת מזג אוויר-מה גבול העונה בנפאל?עדיף להגיע כבר בסוף ספטמבר?)
                בעקבות כך, ובמידה ויהיה לי חודש וחצי ואפילו פחות בצפון הודו, האם כדאי ללכת על הטראק הזה ממנאלי ללה? או שעדיף להגיע באוטובוס ולצאת לטראקים הקצרים בלדאק ובאיזורים שם?

(בהקשר לטראק ממנאלי ללה, ההתארגות לטראק הזה בהחלט נשמעת מסובכת
                ניר ומתן אשמח לחבור אליכם אולי נתארגן כקבוצה
                למרות שדיי קשה לתכנן מראש בדיוק מה יהיה עוד חודשיים וחצי..
                אני במייל או בפייסבוק בכל אופן.)

• matankutai

טרק ממנאלי ללה
                  אהלן ,
                  קודם כל תודה לכולם על הזריזות ...
                  יש לנו עוד מספר שאלות, מצטערים על החפירה.

תחילה, בנוגע לפורטר מבחינתנו אנחנו צריכים אותו רק בשביל סחיבת האוכל, האם זה מוזיל משמעותית את העלויות/אפשרי בכלל ?
                  מבחינתנו אנחנו לא רוצים לייקר את הטיול היה והפורטל לוקח 10 דולר ליום האם יש אפשרות יותר זולה , אולי להשכיר חמור? Smile

לפי הבנתנו יש כפרים על הטרק, האם יש משהו שיודע את תדירות הכפרים לאורך הטרק? הרציונאל שעומד מאחורי זה הוא הרצון "לתדלק " אוכל כל יום בכל כפר- האם זה אפשרי?

שאלה נוספת - במידה ויש לנו שק שינה מצויין+ ציפה לכל הגוף מהארץ האם אנו יכולים לישון בלי אוהל תחת כיפת השמיים? יש גניבות? קר?

אלון, אנחנו מתכוונים להיות בהודו חודש שמתוכם 20 יום של הטרק.
                  ב10 בספטמבר אנחנו חותכים לנפאל לעוד חודש ו15 יום אז אנחנו גם נשמח לשמוע דברים על נפאל.
                  בנוגע לחבירה שלך , מבחינתנו אנחנו נשמח , אבל כמו שכתבת אלוהים גדול.
                  מה שכן , אנחנו לא מעוניינים בהמוניות יתר ודי חושבים על קבוצה של מקסימום 4-5 אנשים

תודה לכולם על המידע , זה חשוב לנו מאוד מכוון שאין לנו מידע כל כך על הטרק הנ"ל.

ניר ומתן
                  • אריק הישן

טרק ממנאלי ללה
                    היי. זה שוב אני Laughing
                    - אני לא חושב שתמצאו מישהו שישכיר לכם חמור בלי איש מקומי שיטפל בו. תחשבו: בסיום הטרק מי יחזיר החמור לבעליו בנקודת המוצא???? והאם אתם מוכנים להיות אחראים לחמור??? ואם יתפגר לכם - מי ישלם???
                    בכל אופן כשתגיעו למאנאלי תנסו. תביאו בחשבון שהטרק ברובו באזור מדברי ועלולה להיות בעית האוכל לחמור.
                    - הכפרים בטרק שאני הייתי היו בעלי "כלכלה סגורה" וללא חנויות ו/או מקומות לינה. זה אומר שלא היה בהם היכן לקנות דברים והם מתבססים על גידול בעונת הקיץ וצריכה בחורף הקשה. רק בפאדום היה היכן לקנות דברים.
                    כמובן שיתכן שמאז שאני הייתי הדברים השתנו אבל אני לא מאמין.
                    - אפשר לישון בחוץ. גניבות - לא חושב. קר - כן, בחלק מהדרך.

לאלון ולמתן...קצת על נפאל:
                    - את ה"סובב אנאפורנה" ניתן לחבר לטרק ה-ABC. ביחד כ-3 שבועות. את טרק האגמים הקפואים אפשר לעשות ב-3 ימים (לעלות ולחזור) ואפשר גם ב-8 (הטרק ה"סטנדרטי").
                    - כדי להתרגל לגבהים צריך, לדעתי, לעשות קודם את סובב אנאפורנה ורק אח"כ את טרק "האגמים הקפואים".
                    - ראפטיג יש של 3 ימים ויש של 5 ימים או יותר.
                    - אם אתה רוצה להכיר גם את נפאל הרי בקטמנדו אפשר לטייל (בצמצום)) 3 ימים, עוד 3 בעמק קטמנדו, 2 ימים בפוקרה ועוד 3 לשמורת צ'יטואן. תוסיף נסיעות ותגיע לשבועיים. וכל זה די בצמצום.
                    - העונה לטרקים היא מסביב לאוקטובר. נניח מ-15 לספטמבר. תלוי כמובן מתי נגמרים המוהסונים וכמה מוקדם בא החורף.
                    - אני במקומך הייתי מוותר על הטרק ממאנלי ללה בעיקר כי בלה-דאק יש המון מה לראות ולעשות (כולל טרקים קצרים יותר). אמנה רק חלק מהדברים: ביקור בעמק נוברה, סיור במנזרים בודהיסטים בסביבת לה, פסטיבל לה (1-2 לספטמבר), לבקר באלצ'י. אחרי הפסטיבל בלה בתחילת ספטמבר הייתי עובר לנפאל ומתחיל שם בטיולים בקטמנדו ובעמק שסובב אותה ואחר כך הטרקים.
                    - אני אהיה בנפאל מאוקטובר ועד סוף דצמבר. אשמח לפגוש אתכם שם.
                    • matankutai

טרק ממנאלי ללה
                      היי

שוב תודה רבה!!! אתם עושים חיל ועוזרים מאוד בהרכבת הפזל!!
                      תודה תודה..

האם אתה מכיר בנפאל טרק (חוץ מהטרקים שחייבים לעשות) שהוא פחות מיינסטרים?
                      איך קוראים לבנג'י בנאפל?
                      שאלה על המעבר בין הודו לנפאל - בעקרון אנחנו חשבנו לחזור לדלהי ומשם נסיעה/טיסה.
                      האם יש דרך אחרת ? אני הבנתי שיש אפשרות של נסיעה העיר מווארנאסי האם זה נכון? אם כן כמה זמן? והאם הנסיעה מסוכנת? האם יש אפשרות לקחת טיסה מוארנסי?

תודה

מתן
                      • אריק הישן

טרק ממנאלי ללה
                        חשבתי שרק אציץ ואחר כך אעשה לעצמי. אבל אינני יכול להתאפק והנה עוד תשובה לא קצרה.
                        - טרקים בנפאל: מה זה "טרקים לא מיינסטרים"???? גם טרק שיש בו הרבה אנשים אז הם מתפזרים לאורך המסלול ולא בהכרח הולכים בקבוצה. יש ההולכים מהר ויש ההולכים לאט. לפעמים נפגשים בערב בגסט-האוזים. הישראלים הולכים ל"סובב אנאפורנה" ול"אגמים הקפואים". אירופאים נוהרים ל-EBC.
                        - מעבר לכמות הקהל יש להתחשב במחיר הפרמיט. טרק לממלכה האבודה (מוסטנג) הוא יקר כי הפרמיט הוא 700$ ל-10 ימים (אין כאן טעות). טרק לפסגת הר מירה עולה 350$ ומחייב מדריך (שרפה) ומלווים.
                        - הנה כמה טרקים לא מאד מקובלים: טרק לגוקיו בשילוב EBC, טרק לקצ'נצ'ונגה (רק לבסיס), טרק ה-ABC יפה להפליא, הטרקים שציינתי בסעיף הקודם, טרק סובב דולנג'ירי. כולם מתוארים בספרות על טרקים בנפאל.

הבנג'י בנפאל נקרא LAST RESORT.

- מעברי גבול בין נפאל והודו:
                        יש 4. הנפוצים הם לכוון דרום (מרכז הודו) יש 2 מעברים וביניהם מעבר סונאלי הוא הידוע והפופולרי. לכוון מערב (להגיע לרישיקש וצפון הודו) יש את מעבר באנבאסה. לכוון מזרח (להגיע לדרג'ילינג, ומדינת סיקים) יש מעבר שאינני זוכר את שמו.
                        - הן מואראנסי והן מדלהי (בשני הכוונים) משתמשים במעבר סונאלי. אדבר על הנסיעה מדלהי בקיצור: רכבת לילה לעיר גוראקפור - מגיעים למחרת בערך ב-10 בבוקר. משם ג'יפ משותף עם עוד נוסעים לסונאלי (3 שעות). מעבר הגבול הוא ידירותי וזריז. אם מאוחר נשארים ללון בצד הנפאלי (הגבול פתוח 24 שעות) ואם לא לוקחים אוטובוס לקטמנדו או לפוקרה (8 שעות לכל עיר). בגבול הנפאלי צריך לשלם על ויזת הכניסה ובדולרים.
                        - אינני מבין את הקשר של ואראנסי לכאן וגם לא את השאלה אם הנסיעה מסוכנת. "מסוכן" זה בראש של האדם...לא בנסיעה.
                        • matankutai

טרק ממנאלי ללה
                          וואוו הבנג'י נראה פשוט טוב!!

תודה על הטיפים בנפאל...

אם אני מסיים בלה/קשמיר איזה מעבר גבול הכי כדי לי לקחת ? לא מבחינת מסוכנות אלא הדרך הכי מהירה.

מסוכן? מסכים ש"מסוכן" יכול להיות הרבה מאוד מהפעמים הרגשה סובייקטיבית , אבל אנו רואים שיש מקומות שיש כלפיהם קונצנזוס כמו הנסיעה מדלהי ללה.

חג שמח לכולם
                          Smile
                          מתן וניר
                          • אריק הישן

טרק ממנאלי ללה
                            - מבחינת מעבר הגבול הכי כדאי, לדעתי, זה המעבר בסונאלי. הוא מאד ידידותי למשתמש. ממנו כדאי לנסוע לגוראקפור ומשם הלאה ברכבת.

- אתם רוצים להגיע ללה ולקשמיר. הנה האופציות:
                            1. הכי מהיר בטיסה מדלהי ללה.
                            2. לנסוע מדלהי למאנאלי ומשם אוטובוס ללה. אינני חושב שיש ישיר מדלהי ללה.
                            3. זה מה שאני הייתי עושה: הייתי לוקח רכבת מגוראקפור לג'מו ((מספרה 12491 ותשימו לב כי היא לא נוסעת בכל יום). זה 21 שעות נסיעה. משם (אם יש זמן תקפצו לביקור באמריצר) אוטובוס או ג'יפ לסרינגר שבקשמיר. אחרי ביקור בקשמיר לוקחים משם אוטובוס ללה שבלה-דאק. את הדרך מלה חזרה (לדלהי?) תעשו דרך מאנאלי. בצורה כזו יהיה לכם מסלול מעגלי יפה.

- עוד מילה: הדרך ממאנאלי ללה אינה מסוכנת (עשיתי אותה כמה פעמים) צריך להקפיד רק לנסוע באוטובוס שעוצר בלילה לשינה ולא עם ג'יפים שממהרים לסיים את הדרך ביום אחד כדי להספיק למחרת לחזור.
                            • 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון