חליפת סערה
-
שלום לכולם, יש מספר סוגים של מעילי רוח וגשם ומכנס דומה. האם כדאי להשקיע סכום גדול בערכה ``נושמת`` או להסתפק בזולים יותר שאינם נושמים כמו זה של אאוטדור שנמכר בחנויות המטיילים השונות. הכוונה הבסיסית היא לא לטרק עם הביגוד הזה מראש כשיודעים שיורד גשם אלא רק כאשר מופתעים באמצע טרק עם גשם ולפרקי זמן קצרים. בכלל - מה השיקולים בעד נושם או לא נושם? אשמח לתגובות של כאלה שהתנסו גם ב ``לא נושם`` תודה מראש, יואב -
חליפת סערה:Reקודם כל זה מאוד תלוי לאן אתה נוסע ... וכמ האתה הולך לטרק, וכמה צפוי שיהיה גשם ... הבעיה עם לא נושם שאתה פשוט בשלב מסויים מזיע כולך, כי אין לזיעה דרך להתנדף החוצה מהגוף, ולאט לאט אתה נרטב(ומסריח), וגם כל הביגד הטרמי לא יהי השווה כלום עקב כך ... אם אתה הולך ליעד קר, אז הזיעה מעלה מאוד את גורם הקירור שלך(זה המטרה של זיעה אחרי הכל) וזה כבר דבר מסוכן (היפוטרמיה), אם אתה הולך לאזור טרופי זה כבר שאלה של נוחות... כי לא כיף להיות מסריח ומזיע, אפשר להגיד שיש סיכון קל של התחממות הגוף, אבל לא אם אתה מתכנן רק לפרקי זמן קצרים .... מניסיון אישי רע, טרק ראשון בנ``ז הגשומה והקרה ... ממש קיללתי ... דבר ראשון שעשיתי אחרי זה היה לקנות מעיל מבד נושם ... בקיצור זה השקעה כספית גדולה יותר, אבל שווה את זה אם אתה מתכנן באמת לטייל בתנאים של גשם .... -
חליפת סערה:Reיואב שלום, בנוסף להסבר שקיבלת מחבר לפורום הייתי רוצה מספר שיקולים: 1. נוחות- אין ספק שבד נושם הרבה יותר נוח. יצא לעשות טיול של 10 שעות בגשם שוטף בארץ עם חליפת גורטקס(הבד הנושם) וחולצה טרמית מתחת וזו באמת חוייה. רק הפנים נרטבות כל הגוף יבש. 2. משקל - גורטקס כבד הרבה יותר מחליפות סערה מניילון. אם המשקל חשוב הייתי מוותר על הגורטקס. 3- מחיר - גורטקס יותר יקר 4 - הזעה- כמובן בחליפת סערה לא נושמת מזיעים. לסיכום - מההתנסות שלי ובהתאם לצרכים שלי הגעתי לנוסחא הבאה: - אף פעם לא לובשים מכנס של חליפת סערה - עדיף לא לצאת לטיול כלל. אתה תזיע מאוד. - הליבוש כולל מכנס ניילון מתפרק ומעיל סערה מניילון. לגבי המצב שתיארת שבאמצע הטראק יורד גשם. אז טיראקתי במונסונים. תוך זצן קצר הייתי שולף מעיל סערה וכיסוי גשם לתיק והייתי ממשיך ללכת. מכנס ניילון לי מתייבש תוך 30 דקות בערך. העקר לא לעצור ולא לתת לגוף להתקרר יותר מדי ואם יש מצב לעצור ל BIG POT של תה מאסלה אז עוד יותר טוב. ישנן עוד דרכים להתמודד עם גשם - PONCHO, שזה חתיכת ניילון ענקית שמכסה אותך יחד עם התיק. מסורבל לדעתי. יש איזה בד בין לבין שכאילו נושם. אם אני לא טועה HI VENT או משהו כזה, יש או היה ב``מטייל``. אבל חלק מהאנשים פשוט מטארקים עם מטרייה ולא מוכנים להחליף אותה בשום גורטקס. תעשה את השיקולים שלך רק אם אתה קונה מעיל ניילון תקנה חברה ידועה (יש לי מעיל של NORTHFACE ואני מרוצה) ותסתכל על ריצ`רצ`ים ותפרים שהם אטומים למים. צריך להיות פס ניילון נוסף במקומות אלה. תהנה, דניאל -
חליפת סערה:Reתודה רבה דניאל.