ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

Tatonka 50L

פורום ציוד טיולים, ביטוח ואיתור
    4
    18
    4661
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • lulile21
      lulile21 נערך לאחרונה על ידי

היי , יש לי תיק של Tatonka 50L ואני טסה לד.אמריקה... - לא בא לי לבזבז סתם כסף על תיק אחר... ואני לא לוקחת שק``ש וכאלה.. מתאים\לא מתאים? Thx
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        אורח נערך לאחרונה על ידי

Tatonka 50L:Re
        בעיקרון טטונקה היא חברה לא משהו בכלל חוץ מאולי דגם אחד שלהם. רק בארת חושבים שזאת חברה טובה אני הייתי ממליץ לך להשקיע בתיק קצת יותר טוב סה``כ זאת הנוחות שלך יוני
        • ?
          אורח נערך לאחרונה על ידי

אם כל הציוד שלך נכנס בפנים לא הייתי קונה תיק חדש , באמת חבל על הכסף. לפי מה שאת כותבת שאת לא לוקחת שק שינה וכו` אני מניח שאת לא מתכננת הרבה טרקים. כך שאיכות התיק אינה חשובה כלכך. מה שגם למשקלים נמוכים התיקים האלה אחלה.
          • ?
            אורח נערך לאחרונה על ידי

השאלה היא האם את מתכננת לקחת את התיק הזה כתרמיל גדול? אם כן לדעתי לא טוב כי הוא יהיה אולי קטן ואם תרצי לטרק איתו הוא לא יהיה לך נוח אני מטייל הרבה באירופה ובחיים לא ראיתי רמה כל כך נמוכה של תיק שרק בארץ הפכו אותו לתיק טוב. אני יכול לעבור איתך על הקטלוגים של מספר חברות ידועות ולהראות לך איך הם העתיקו מחברות טובות. בכל אופן בסופו של דבר בכל שאלה של תקציב תחשבי כמה את הולכת להוציא ואיזה אחוז מזה יעלה לך התיק ובסוף תקבלי החלטהץ אם תרצי יעוץ נוסף אני ישמח (אל תאמיני למי שאומר שטטונקה זה ``תיק מחברה גרמנית מעולה``).
            • ?
              אורח נערך לאחרונה על ידי

יש לך איזה משהו אישי נגד החברה? אתה כותב בצורה מאוד יומרנית לטעמי, על בסיס מה אתה אומר שלא יהיה לה נוח? אתה יכול לטעון על רמת החברה (ודרך אגב פה בפורום נאמר תמיד שזו חברה בינונית) על זה אין לי ויכוח. אבל גם תיק של חברה סינית גרוע יכול להיות נוח, אפשר לטעון על עמידות של התיק (הבד ,התפרים וכו`) אבל במקרה של TATONKA אין בעיה של עמידות הבד. נוחות זה עניין אישי, אי אפשר לקבוע על פי שם החברה אם זה נוח או לא. ובקשר לתיק גדול, מדוע שגודל התיק לא יספיק לה? אפשר גם להסתדר עם שקית ובה יש חולצה ומכנס חלופי, הכל שאלה מה לוקחים. אתה בא ומצהיר הצהרות ולא ברור לי על מה אתה מבסס אותן. אנשים שקוראים את התגובות בפורום מתיחסים להן ואתה יוצר בלבל בלי לנמק. חוץ מזה שברור שאתה לא אוהב את החברה וזו זוכתך, אישית אני גם לא מת עליה.
              • lulile21
                lulile21 נערך לאחרונה על ידי

טוב, אז אחרי שגרמתי לכם לריב...;) אני כן מתכוונת לטרק - לא יודעת כמה - איך שיבוא.. וכן זה התיק הגדול - ולפי התגובות שלכם - מה כן הייתם ממליצים לי? גודל\חברה\מחיר... יד שנייה?
                • ?
                  אורח נערך לאחרונה על ידי

אני רואה שיש כן בלבול לא קטן אז בואי ננסה להבין אחד את השני כדי שנוכל לעזור לך בצורה נקייה יותר. ------------------------- לפי מה שאני הבנתי כבר יש לך תיק של TATONKA 50L שלך. (וכאשר אני מניח שהוא שלך אני מניח שהוא גם נוח לך ושהלכת איתו בחיים) עכשיו, לשאלות שלי: 1. את כותבת טרקים, זה אומר שאת תיקחי את הציוד שלך על הגב בעצמך? (ואם את מתכננת טרקים מדוע את לא לוקחת שק שינה לפחות?) 2. האם זה מספיק כתיק גדול זו שאלה גדולה מה את לוקחת, אם לא לוקחים ציוד טרקים (שק שינה, אוהל , מזרון, כלי בישול אמצעי בישול וכו`) ולוקחים רק ביגוד וציפה אז אני מאמין שזה יספיק לך. לסיכום, אין טעם להמליץ על חברה ודגם הוא עלול להיות לך לא נוח וזה לא משנה שזה התיק ``הכי טוב שיש``. לרוב בנות לוקחות לדרום אמריקה תיק של 60 ליטר, אבל גם לדעתי הן לוקחות שק שינה בתוך תיק זה או שהן לוקחות הרבה דברים מיותרים. ------- בגדול הסחורה שיש בארץ כיום לפי חלוקת איכות (דעה אישית): החברות הטובות : SMAMIT,OSPREY,GREGORY,LOWE ALPINE,TNF,MH חברות בינוניות++ (עדין רמה די טובה): סלווה וTATONKA והשאר זה חברות ישראליות או סיניות או שכחתי. כאשר התיקים של NATIVE הם מאיכות די טובה.
                  • ?
                    אורח נערך לאחרונה על ידי

בעקרון תומר צודק את צריכה לעשות לעצמך חושבים אם את הולכת לטרק והאם את סוחבת ציוד על הגב (לא הייתי בסין כך שאני לא יודע מה הולך שם בדיוק) לדעתי מספיק שאת מחליטה שאת יוצאת לטיול של 3 ימים את כבר צריכה נעליים טובות ותרמיל טוב. מספיק שאת עושה טרק אחד זה יכול לעשות לך את ההבדל בין שמים וארץ בין לקטר שהרגליים כואבות או להנות מהטרק (את זה אני רושם מנסיוני עם בנות... אני לא מפלה אבל זה על רקע הניביון שלי). העצה שלי היא ללכת ולנסות תרמילים ואם את מנסה אז אל תלכי לחנויות עודיפים כי אין שם משהו יותר נורמלי מהטטונקה. ועוד הערה קטנה לדעתי NATIVE הם בין התרמילים הכי גרועים שיש בארץ. לא הרבה יודעים את הסיפור מאחורי NATIVE ומה האינרטס שלמטייל לימכור אותם (אולי כי זה תרמיל שהם תיכננו ומייצירים בסין כאילו זאת חברה טובה מחו``ל) יוני
                    • ?
                      אורח נערך לאחרונה על ידי

למיטב ידעתי, NAITVE לא שייכים ישרות ללמטייל (אולי אני טועה) והם פרי יוצרו של אמיר וינשטיין , איש מאוד רציני וידוע בתחום הציוד הישראלי. נכון שאלה תיקים שמיוצרים בסין, אבל מבין התיקים הסינים אלה תיקים טובים יותר מהשאר. (לא אומר שהם מתחרים בחברות ה``מערביות`` שגם מיצרות בסין וויאטנם)
                      • ?
                        אורח נערך לאחרונה על ידי

ליוני
                        קודם כל אתה נשמע כאילו אתה עובד בחברה מתחרה למטייל, אם כן אז אתה תתבגר קצת, ואני אנמק.. קודם כל אני לא מבין את הפסילה שלך לגבי עודפים-אם אתה מכיר את כל התרמילים בעולם אז על סבבה אבל אני בטוח שלא ויותר מזה אני בטוח שלא כולם רוצים להוציא 1000 ש``ח על תרמיל שביננו תכלס רוב החברה שטסים להודו או לדרום אמריקה מטיילים עם התרמיל הקטן(לא כולם, הרוב), אז הפסילה שלך לגבי עודפים היא מזה לא במקום כי אני קניתי OSPREY בלמטייל רעננה ב650 והוא מדהים ואני יודע שלפעמים נופלים להם תיקים כמו גרגורי או קרימור או LOWE ALPINE,TNF כי אנשים כן יוצאים משם מרוצים, לדוגמא כל החברים שלי. בנוסף יש שם עכשיו תיקים מעולים של סלווה, אבל אולי אני טועה ואתה יודע הכל! ואצלכם בחנות לא מחזיקים סלווה אז כנראה ישר תפסול אותם. לגבי טטנוקה אתה צודק, אבל מהחברות הגרמניות הם הכי בסדר, והמחיר שלהם יחסית שפוי- כי אם אתה קונה קטנגה (אם אתה מכיר) של טטונקה ב850 שח אז אתה לא יכול להגיד לא שווה. דבר נוסף לגבי נייטב, אין לך זכות לפסול לאנשים אחרים! ברמת מחיר שהם נותנים התרמילים שלהם מעולים וזאת כמו שציינתי קודם, לא כולם רוצים לקנות תרמיל ב1000 שח. אז יוני אתה יודע שכל מה שאנשים ירשמו שנמצא בלמטייל או בלמטייל עודפים אתה תפסול וזה כי אתה מזה גבר!! אבל אתה מזה טועה. ועוד משהו קטן לגבי השירות, השירות הכי טוב שקיבלתי בחיים שלי היה בלמטייל עודפים רעננה מבחורה בשם טלי שזה גם משהו לחשוב עליו, ולא אני לא עובד בלמטייל אני פשוט לא מבין אותך איך אתה פוסל בשביל אחרים כי אם הייתי מקשיב לאנשים כמוך הייתי משלם על הציוד הפצצה שיש לי 4000 ש``ח במקום 2000 (ואני קצת אבל קצת מכיר ציוד..). בקיצור תעשה טובה ואל תענה יותר לשאלות.
                        • ?
                          אורח נערך לאחרונה על ידי

אמיר ויינשטין הוא אכן אחד האנשים היותר מבינים בתחום התרמילאות ויש לו גם ספר נחמד. בוא אני יגלה לך משהו חדש לא סתם תיקי NATIVE נמכרים רק בסניפי למטייל, לא תראה אותם בריקושט לדוגמא. ויותר מזה פעם היו מנסים למכור אותם בתרמיל טוב אבל הבינו את שהוא לא משהו לכן כיום הוא נמכר בעודפים. אני זוכר איך לפני מספר חודשים הלכתי לראות אם יש `מציאות` בחנות עודפים והמוכרת הסבירה לי שיש להם תרמיל מצויין של � NATIVE דבר שהפריע לי ומעיד על הרמה בסוג חנויות כאלה. אני אינני מוכיח בשער פשוט אני לא אוהב שמעוותים עובדות
                          • ?
                            אורח נערך לאחרונה על ידי

ליוני:Re
                            רן אחי קודם כל אני לא מבין מה אתה מתעצבן? בעברי עבדתי במספר חנויות טיולים יותר יוקרתיות ופחות (חוץ מברשת למטייל, אני מאמין שזה בגלל שאני בן אדם טוב, ישר והיה איכפת לי עם איזה ציוד הבן אדם יוצא). כיום אני כבר לא עובד אך גולש לאתר של למטייל שלדעתי הוא אתר מצוין ורוב הטיפים הניתנים כאן טובים. אני זוכר את רוב המטיילים להודו ותאילנד שלא יוצאים לטרק לכן הייתי ממליץ להם אפילו לקחת את תרמיל המילואים שלהם. אך יש בעיה שבדר``כ מתגלה במהלך הטיול שהיא תרבות הטיול הישראלית. רוב הישראלים מחפשים מחיר או כמו שאני זוכר`` תן לי משהו תרמיל קל טוב אבל שלא יעלה יקר`` . אין מה לעשות בחנויות ציוד יקר=איכות. אז נכון לא כל אחד יצא עם גרגורי אבל יש תרמילים טובים שעולים 900 שקל שזה הפרש של 200 שקל מטטונקה. חיסכון שהוא קטן יחסית ל20000 שקל שאתה עומד להוציא לכן לי היה חשוב לעזור ללקוח ולא לעבוד עליו עם חישובים מטעים כדוגמא: לקחת תיק של טטונקה שלא באמת עולה 1100 שקלף להתחיל לעשות כאילו הנחות ולהגיע ל700 שבכל חנות טיולים רגילה אתה יכול למצוא את התיק ב700 שקל. (דרך אגב אני לא עבדתי על עמלות).
                            • ?
                              אורח נערך לאחרונה על ידי

ליוני:Re
                              תודה על היחס אחי, מתנצל עם פגעתי או משהו זה ממש לא היתה הכוונה. אני פשוט בא להראת כיוון אחר, ומי כמוך יודע שהמחיר משחר תפקיד מרכזי. אתן לך דוגמא: Tatonka Yukon, מערכת גב V2 נמכרת בכל החנויות(ריקושט למטייל, מסעות ועוד ועוד) בקצת יותר מ1000 ש``ח, אותו תרמיל רק שם אחר V2 של טטונקה נמכר בעודפים ב600 ש``ח. אחי זה הבדלים שמיים וארץ. אתה יודע ששנה שעברה מכרו בעודפים תיקים של LOWE ALPINE דגם אפלצ`י (או משהו כזה) 70 ו60 ליטר בסביבות 450 ש``ח. אז אולי אני טועה אבל יש דברים ממש שווים שכדי לנצל- וזאת העזרה שלי.. ושוב מתנצל אם התגובה שלי היתה לא במקום, הכל באהבה..:)
                              • LaDanielT
                                LaDanielT נערך לאחרונה על ידי

תומר שלום, פעם אחת יצא לי להיות בקשר עם היבואן של SMAMIT. זה היה כאשר הייתי בצבא - אחרי שהמלצתי כי זה היה נראה לי תיק נוח למטרות שלנו, קנינו מספר תיקים כאלה. לעולם לא שמתי את התיק בלי קרמי, לכן אין לי מושג גם איך מערכות הגב שלהן. כתבת שהם מייצרים תיקים טובים. רציתי לשמוע מה זו החברה הזו ומה אתה יודע עליה. דניאל
                                • ?
                                  אורח נערך לאחרונה על ידי

את האמת לא יצא לי לבחון את החברה הזאת ואני לא יודע הרבה עליה. אני יכול להמליץ לך על LOWE ALPAIN החדשים ניסיתי אחד מהם והוא יושב מצוין על הגב
                                  • LaDanielT
                                    LaDanielT נערך לאחרונה על ידי

יוני שלום, אני לא אוהב את התיקים של LOWE ALPINE באופן כללי. בפרט גם לא את הדגמים החדשים. תודה בכל מקרה, דניאל
                                    • ?
                                      אורח נערך לאחרונה על ידי

בקשר לSMAMIT , תעשה חיפוש ל YGH יש תיקים שלהם לי אין. לא מדובר בחברה זרה או יבואן מדובר באדם שגר בראש פינה ועושה תיקים custom made ויש לו כמה דגמים של ``יצור סידרתי`` אם תעשה חיפוש תמצא את החברה והכל כתוב שם. אדם הוא אדם מאוד נחמד ויהיה מוכן לעזור לכל שיגעון שלא תביא לו. הבעיה שלי עם החברה היא שמערכות הגב שלהם בסיסיות למדי, אין את התקציב הפיתוחי של GREGORY או OSPREY בפיתוח הטכנלוגיה של מערכת הגב והספוגים. כמו כן בגלל שזה יצור אישי המחיר אישי וזה עושה את התיק יקר לרוב. כמו כן אתה בוחר את החומרים מה שעושה את התיק בדיוק לפי הדרישות שלך שזה יתרון, אבל זה יתרון יקר. לסיכום, YGH הוא יותר סמכות ממני לנושא חברה זו וכמובן שתכלס אסור לדבר עליה פה בפורום. ובכל מקרה אני אישית מעדיף תיקים של חברות גדולות שיש להן רקע טכנלוגי מבוסס בפיתוח של הציוד שלהם. ------------------------------------- בקשר ל NATIVE ןכו` לא יודע מדוע זה נמכר רק בלמטייל אולי זה קשור לזה שעמיר היה פעם קשור ללמטייל אולי לא איני יודע וזה גם לא משנה את רמת הציוד שלהם והוא בסדר גמור. בקשר למה שאתה מספר על המחיר הגבוהה של TATONKA ואז הנחות וזה מהנסיון שלי המתחרים של למטייל פעמים רבות נותנים מחיר גבוהה יותר מלמטייל ואז מתחילים להוריד בכאילו הנחה כזו. כמובן שזה לא תמיד נכון ואני לא רוצה לנקוב בשם המתחרה שנוטה לעשות זאת הכי הרבה מכל השאר. --------------------- אני אישית חושב שכל מי שעונה פה בפורום רצוי שיסביר את דעתו ולא רק יזרוק , חברה גרוע , יקר , זול וכו` ככה השואלים מצליחים להפיק תועלת מקסימלית מהתשובות והרי זו המטרה של רוב העונים פה.
                                      • ירון ה.
                                        ירון ה. נערך לאחרונה על ידי

כמו ששמתם לב
                                        חצי מהדיון פה הוסר,וסליחה למשתתפים התמימים שהודעותייהם הוסרו,הסיבה היא פשוטה,הפורום נועד לעזור וליעץ לאנשים לגבי ציוד טיולים,לא לדון בתאוריות קונספירציה על למטייל וNATIVE. מי שזה מעניין אותו,מוזמן לפנות אלי למייל או לדון עם שאר האנשים שזה מעניין אותם במייל האישי,אבל אין לזה ולפורום שום קשר. ירון
                                        • 1 / 1
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון