טיול משפחתי לרומניה
-
אין פורום בולגריה ולא רומנישלום דודו! סורי, לא ידעתי. אולי הגיע הזמן להקצות פורום נפרד לרומניה ? אתה האדם הנכון לפעול להקמתו. מועדים לשמחה ! -
טיול לבולגריה- איך מסתדרים::Reאילן תודה רבה. עזרת לי מאוד. חג שמח רונית -
בבקשה ( - : -
אכן נראה כי אני מתאים אך...אני אוהב לחיות כמו נווד ולקפץ לי ממקום למקום ולא להתחייב ולכן אני לא רואה את עצמי מפעיל פורום. מועדים לשמחה דודו -
תגובה לרונית בקשר לאוכל...היי רונית מסעדות דגים ככל הנראה תמצאי אבל הבישול... מה קורה במטבח... זה הקצ` בנושא, ייתכן ולא מוכרים פירות ים אך שימוש בשומן חזיר בבישולים/טיגונים ברומניה/בולגריה הינו נפוץ. משיחה שלי עם הרב נפטלי דויצ` [חבד] בבוקרשט אמר לי פעם כי אם אני רוצה לדעת אילו מוצרים כשרים עליי לקנות בסופר כדאי לי להצתרף לקניות עם אשתו לרישה, הם יודעים על מוצרים כשרים שנמכרים בסופרים ברומניה, לאו דוקא עם חותמת כשרות אלה מידיעה שיצור המוצר הינו תהליך כשר אפילו ללא ידיעת המיצרים פשוט זהו התהליך. דודו -
תגובה לרונית בקשר לאוכל...:שלום דודו! בזמן שאנחנו הינו ברומניה, כבוד הרב דויץ היה בארץ ודיברנו עם ממלא מקומו והוא אמר שרוב המוצרים שהם צורכים מגיעים מהארץ. לגבי מוצרים שקונה הרבנית כנראה שהם תואמים למוצרים המיוצרים שם ע``י עלית ופריגת (לדוגמה) באותו תהליך ייצור אך ללא החותמת. בהזדמנות הבא שתדבר עם כבוד הרב דויץ, תבקש ממנו את רשימת המוצרים שקונה הרבנית (הח-ן שלהקופה) ותפרסם אותה ב-1001 טיפים, הדבר יעזור למטיילים העצמאים ברומניה. כש נסענו לסקנדינביה מצאתי בפורום רשימה של כל המוצרים המותרים לאכילה ( מבחינת הכשרות ) וגם מאיזה מרכיבים להזהר וברכנו את המחבר כל יום. מועדים לשמחה! -
טיול לבולגריה- איך מסתדרים:Reהיי רונית. לפני שנה היינו בבולגריה 12 יום. גם אני לא אוכלת לא כשר והסתדרתי מצויין. בבולגריה יש שפע של ירקות ופרות וכמובן גבינות. יש בורקס שנקרא ``בניצה`` עלי פילה וגבינות שרק מזה את יכולה לשבוע. חוץ מזה בכל מקום את יכולה להזמין סלט ירקות חביתה-מישמש כלומר חביתת ירק כמו שקשוקה שלנו. אנחנו הסתדרנו עם זה צ`פס וסלט והרבה פרות. חוץ מזה קחי כמה קופסאות טונה וכלים חד-פעמיים וקצת קרקרים. אם את רוצה עוד פרטים רשמי לי בפורום ואשמח לייעץ לך. המשך ערב נעים שושנית -
אולי...הגיע הזמן שתפסיק להיות יהודי נודד :-)). -
תגובה לרונית בקשר לאוכל...::Reשלום אילן אני יודע כי ישראלים הגרים בבוקרשט מביאים יחד עימם מוצרים עבור בית הכנסת לבקשתו של הרב. אני לא יודע מתי יצא לי להיות בבוקרשט אך אם וכאשר אני יהיה שם אני אשתדל לבקש מלרישה את רשימת המוצרים. (הח-ן שלהקופה) = קוד פריט ? כל טוב דודו שלום דודו! בזמן שאנחנו הינו ברומניה, כבוד הרב דויץ היה בארץ ודיברנו עם ממלא מקומו והוא אמר שרוב המוצרים שהם צורכים מגיעים מהארץ. לגבי מוצרים שקונה הרבנית כנראה שהם תואמים למוצרים המיוצרים שם ע``י עלית ופריגת (לדוגמה) באותו תהליך ייצור אך ללא החותמת. בהזדמנות הבא שתדבר עם כבוד הרב דויץ, תבקש ממנו את רשימת המוצרים שקונה הרבנית (הח-ן שלהקופה) ותפרסם אותה ב-1001 טיפים, הדבר יעזור למטיילים העצמאים ברומניה. כש נסענו לסקנדינביה מצאתי בפורום רשימה של כל המוצרים המותרים לאכילה ( מבחינת הכשרות ) וגם מאיזה מרכיבים להזהר וברכנו את המחבר כל יום. מועדים לשמחה! -
אוליי ( - :