איטליה - טיול בת מצווה
-
משפחה של 5 נפשות (ילדים בני 12, 9 ו-7)יוצאת לטיול בת מצווה באיטליה ל- 8 ימים. מסלול מתוכנן כרגע - נחיתה במילנו, שהות באגמים יומיים, יום אחד ונציה, יומיים איזור פירנצה/טוסקנה ויומיים וחצי ברומא. אשמח לחוות דעת בנושא. -
איטליה - טיול בת מצווה:Reהטיול בעוד כשבועיים -
איטליה - טיול בת מצווה:Reאיציק לא ציינת את גיל הילדים . אתה מנסה לדחוס בשמונה ימים את רוב איטליה וזה מוגזם. תסתפק בצפון איטליה בלבד ותאמין לי שזה גם מעט. האגמים גארדה ,מאגו`רה ביחד עם ונציה וורונה מספיקים בהחלט. ואם יהיה לך זמן בקר גם באגם קומו והמילאנו. טיול נעים -
איטליה - טיול בת מצווה:Reמסכימה. יותר מדי יעדים למעט מדי ימים תתמקדו בצפון יש המון מה לראות ובנחת עדיף אזור האגמים, גרדלנד לילדים. לדעתי היציאה מאזור האגמים והצפון - מיותרת לחלוטין נסיעה טובה -
איטליה - טיול בת מצווה:Reבלתי אפשרי ב-8 ימים אלא אם כן תשבו כל הימים באוטו ותנועו על הכבישים. אם אתם רוצים לטייל, להנות ולראות משהו - תצמצמו והרבה: או רומא והסביבה עם קצת טעימה מטוסקנה או אזור האגמים שיכול למלא בקלות שבועיים, אך לכם יש רק 8 ימים.. תהנו -
איטליה - טיול בת מצווה:Reתודה, נבחן שנית את המסלול. יש לנו אילוץ של: נחיתה במילנו וחזרה מרומא -
בהתחשב באילוץ - מסלול אפשריההצעה שלי היא פשוט לוותר על האגמים המערביים (קומו, לוגאנו ומג`ורה) ולנסוע ישירות לאיזור גארדה, ולחלק את הטיול לשלוש נקודות לינה: שלושה לילות באיזור גארדה: יום 1: נחיתה, נסיעה לנק` לינה באיזור אגם גארדה. בהמשך היום: לפי מידת העייפות - ביקור בסירמיונה/עיירות הנמצאות בקרובת למלון, או פארק סיגורטה + ורונה בערב. יום 2: גארדלנד (ועדיף שזה לא ייצא בימים שבת או ראשון) יום 3: נסיעה לונציה - יום שלם. שני לילות בטוסקנה,רצוי באיזור פירנצה. יום 4: נסיעה דרומה (רצוי דרך האוטוסטרדות, כדי לחסוך זמן במקרה שלכם) אל פירנצה שבטוסקנה. ביקור בעיר. המשך לנקודת הלינה. יום 5: יום בטוסקנה: לוקה (אופניים)ופיזה (בעיקר בשביל הילדים) יום 6: סן ג`ימיניאנו + סיינה, המשך ללינה ברומא. שני לילות ברומא: יום 7: יום ברומא (רומא העתיקה: פורו רומנו, קולוסאום, פנתאון וכו) יום 8: אם הטיסה בלילה - יום נוסף ברומא - כנסיית סן פייטרו, כיכרות וכו`). אם הטיסה בבוקר, אפשר להקדים ולהגיע אל רומא כבר ביום השישי לטיול (לוותר על סן ג`ימיניאנו וסיינה) ולהקדיש לרומא את היומיים האחרונים) נכון שהמסלול דחוס, אבל לפחות לא מחיפים לינה בכל יום - דבר שמאד מקל על הילדים, וגם - המסלול המוצע כולל את רוב ה``היי לייטס`` של איטליה. כמובן שיש עוד - אבל לשמונה ימים זה מספיק והותר לדעתי. בהצלחה -
פקקים, לחות וצפיפות...נקודה למחשבה - אנחנו היינו בשנה שעברה בצפון איטליה ותכננו לא מעט נהיגה - הצטערנו על זה! פקקי התנועה איומים! בגדול אפשר לומר שלא נסענו הרבה יותר מששים קמ``ד בממוצע גם כשהיינו על אוטוסטרדה. לכן - כדאי לקחת בחשבון לפני הוחלטה. דבר נוסף, אני לא יודעת איך הילדים שלכם. שלי נהנו מאוד מהטבע ולא התרשמו יותר מדי מהערים! מה עוד שבקיץ הערים חמות מאוד! לדעתי, עדיף לבלות כמה שיותר זמן באזורים של מים ואוויר פתוח ולא לצפות ``לכסות`` חובות תרבותיים בערים. ועוד נקודה אחרונה - ונציה יפה וכדאי לבקר בה אבל... לח פי שלוש מתל אביב, צפוף כמו בשוק הכרמל והריח... ממש לא משהו! בסופו של דבר הצטערנו שהגענו לשם. אז כדי שלא ייראה שאני רק מתלוננת ומקטרת. בילינו ימים נפלאים באזור אגם גארדה. פארקים, כפרים נהדרים, רכבל וטיולים בהרים. קצת רחוק יותר יש את הדולומיטים - פשוט נפלא!