סן פרנסיסקו- סאן דייגו
-
שלום לכל חברי הפורום
אומנם הנושא כבר עלה כאן בפורום אבל אני מעלה זאת כאן שוב
ואשמח מאוד לקבל המלצות של ידידי המלומדים כאן בפורום
מסלול מסן פרנסיסקו לסאן דייגו, על כביש 1? על מסלול 17 ההמיילים? בכמה ימים(אחד/ שניים)? היכן כדאי לעצור בדרך? סנטה ברברה? סן סימיון?
אם יש למישהו רעיונות יצירתיים אשמח לשמוע גם אותם
תודה מראש לכולם
שרון -
סן פרנסיסקו- סאן דייגו:Reהמסלול ה``קלאסי`` של כביש 1
יום 1 - יציאה מ SF > סנטה קרוז (מיסטרי ספוט) > מונטרי > דרך 17 המייל > כרמל (לינה).
יום 2 - יציאה מכרמל > פוינט לובוס > ביג סור > סן סמיון (לינה)
יום 3 - יציאה מסן סמיון > טירת הרסט > סולבנג` > סנטה ברברה > לינה בסנטה ברברה או בפאתי LA או בעיר עצמה, תלוי מה התוכניות.
יום 4 - לאורך החוף - לונג ביצ` > לגונה ביצ` > סאן דייאגו. -
סן פרנסיסקו- סאן דייגו:Reהיי דודו
תודה על התגובה
ולשאלתי, יש אפשרות לקצר את המסלול ה``קלאסי`` ליומיים
ז``א יציאה מסן פרנסיסקו לדוגמא ביום ראשון ו.... לינה בסן דייגו בשיום שלישי כאשר ביום שני נלון באחד המקומות שאתה חושב שמתאימים בדרך, לדוגמא.... סנטה ברברה/סן סימיון?
תודה מראש,
שרון -
סן פרנסיסקו- סאן דייגו:Reסאן דייגו מאכזבת.
לא מומלץ. -
סן פרנסיסקו- סאן דייגו:Reסאן דיאגו מאוד ממומלצת עם ילדים ובלי,עיר כייפית ונעימה.
מסלול 17 המייל מאוד מאוד מומלץ ולא לוותר גם על שמורת פוינט לובוס בדרך -
סן פרנסיסקו- סאן דייגו:Reתודה לכל המגיבים
ברצוני לחדד ולהוסיף מס` דברים שאולי יעזרו לכם לעזור לי
אנחנו זוג צעיר ללא ילדים שיוצאים מסן פרניסקו ורוצים לראות קצת ממערב ארה``ב. חייב לציין שנוף ופארקים זה לא מסוג הדברים שממש עושים לנו את זה אבל... שמענו שהדרך והנוף ממש יפים ולכן כדאי לעשות זאת ברכב אבל לא משהו מעבר ליומיים ברכב
מה המסלול המומלץ ליציאה בבוקר מסן פרנסיסקו ולהגיע ביום שאחרי בערב לסן דייגו?
תודה מראש
שרון -
סן פרנסיסקו- סאן דייגו:Reה-Limit שאת רושמת מחייבת קימה מוקדמת ויציאה בהתאם בכבישים המהירים בכיוון מונטרי/כרמל,שם הפסקה מתבקשת,ולאחר מכן התחלת נסיעה דרומה על כביש מס 1 על המשתמע ממה שרואים ונהנים בו,ובמקרה שלכם מומלץ לדעתי להגיע ללינה בסן לואי אוביספו.
למחרת לעבור דרך סולוונג` סנתה ברברה ודרך חופיה הצפוניים של לוס אנג`לס להגיע להפסקה מתאימה בסנתה מוניקה.
לאחר מכן עם ה-405 וה-5 לשים פעמכם אל סן דייגו החמודה גם לזוג ללא ילדים,בניגוד לדעתה של דנה.
מוני -
סן פרנסיסקו- סאן דייגו:Reשרון
להערכתי מה שמכתיב בראש וראשונה את מספר ימי השהייה בדרך, הוא אורכה.
המרחק מסאן פרנסיסקו עד סאן דייאגו על הכביש המהיר הוא כ 800 ק``מ שהם לפחות 8 שעות נסיעה נטו ללא עצירה.
דרך כביש מספר 1 - אם רוצים לראות את העיירות בדרך, גם אם לא עוצרים לראות טבע - המרחק הוא כ 900 ק``מ שהם כ 10 שעות נסיעה נטו ללא עצירה בתנאים אופטימאליים.
מכאן - חלוקת הדרך תלויה בראש וראשונה בכישורי הנהיגה שלכם.
הקטע היפה , והקשה יותר לנהיגה ושלוקח יותר זמן - הוא הקטע שעד ביג סיר, דרך של כ 270 ק``מ.
לדעתי, ממש לא מומלץ לעשות את כל הדרך הזאת ביומיים. אתם פשוט תכנסו לאוטו בסאן פרנסיסקו ותמצאו את עצמכם מבלים כל הזמן על הכביש.
אם נופים וטבע ממש לא מעניינים אתכם ואתם לחוצים בזמן - טיסה היא אלטרנטיבה שאולי יכולה להתאים לכם. כרטיסי טיסה אפשר למצוא בסדר גודל של כ 60 דולר לאדם ומשך הטיסה כשעה ו 40 דקות. -
או נסיעה בכביש 5:Re -
או נסיעה בכביש 5:Re לסימההיי סימה
תודה על התגובה
אכן ראיתי את כביש 5 במפה
אבל למיטב הבנתי הנוף שבו לא משהו ובטח לא כמו בכביש 1 לאורך החוף. ככה שבין לנסוע את כל הדרך לבין לעשות אותה בטיסה אז... עדיף טיסה
מה עוד שהטיסה יחסית זולה בין 60-65$
שרון -
כביש מהיר = כביש 5 -
כביש מהיר = כביש 5:Reעדיין לא מבין מה מרוויח בנסיעה בכביש 5 לעומת טיסה? -
כביש מהיר = כביש 5:Reאני לא בהכרח חושבת שזה יותר טוב, סתם ציינתי כעובדה. אני מניחה שזה תלוי בתכנון הטיול, אם אתם מסיימים בסן דייגו אז טיסה יכולה להיות אלטרנטיבה טובה אבל אם משם ממשיכים ברכב לאנשהו, אז אולי הגיוני יותר לנסוע. אני לא מדברת מנסיון זה פשוט חלק מתכנון הטיול שלי שיהיה בספטמבר. -
כביש מהיר = כביש 5:Reהיי סימה,
אנחנו גם מטיילים בספטמבר
והתכנון הוא סן פרנסיסקו, סן דייגו, לוס אנג`לס, ווגאס
כאשר נשכור את הרכב בסן דייגו ונטייל איתו עד ווגאס
איך נשמע? -
כביש מהיר = כביש 5:Reנשמע מצויין. זה פחות או יותר היה התכנון המקורי שלי אבל בגלל שהנחיתה היא בל.א. זה שונה והמסלול שלי יותר מעגלי בקטע של ל.א וסן פרנסיסקו. -
- סאן דייגו:- יום נחמדReמי השמיצה את העיר?
יש בה אזור בתים עתיקים יפה ,על גבעה ליד הדאון טאון המתחדש במהירות. יש שם שיחזור יפה ומתוייר של המתחם הראשוני שממנו התפתחה כל העיר. בן 200 שנה בערך.
יש בנמל את נושאת המטוסים הפתוחה לסיור תמורת 15 דולר, שעתיים וחצי מדהימות למתעניינים,
הידעתם שהמכללה הטובה ביותר לחנוך גופני נמצאת שם? כל החידושים באים משם!
והרבה מקסיקנים באזור. למי שדובר ספרדית זה כיף.