עישון בניו יורק
-
בתור מעשן די כבד, רציתי לברר אם מיישמים את עניין ה-25% מהשטח הלא מקורה לטובת מעשנים, כפי שמופיע בחוק המצ``ב. עם מסעדות אני מבין, אבל מבחינתי לשתות קפה (ואני גם חובב קפה לא קטן) ללא סיגריה זה כמו לאחרים לשתות אותו בלי סוכר וחלב, נגיד. בקיצור, מישהו מכיר בתי קפה (וגם פאבים) שבכל זאת אפשר לעשן בהם כי הישיבה היא בחוץ או מכל סיבה אחרת (פרט לאותו בר סיגרים בסוהו) - בעיקר בתי קפה?
ושאלה נוספת בעניין: יש הגבלה על הכנסת סיגריות לארה``ב. אנחנו שניים ומעשנים קופסה ביום כל אחד - ומגיעים לחודש. יעשו לנו בעיות עם 60 קופסאות?
תודה מראש לכל המשיבים. אני יוצא להפסקת סיגריה.
ואגב, אפשר להימנע מתגובות בנוסח ``הכי טוב שתפסיק לעשן``
-
עישון בניו יורק:Reברוך
אני אמנע מלומר לך ``הכי טוב שתפסיק לעשן`` (-:
מסיבה פשוטה מאוד
אתה מהר מאוד תמצא את עצמך מעשן הרבה פחות מכורח הנסיבות.
פשוט אין איפה לעשן בארה``ב.
אני הפסקתי לעשן לפני כשנה וחצי, והייתי מעשן כבד מאוד מאוד. 3 קופסאות ביום.
כששהיתי בארה``ב, מצאתי את עצמי מעשן פחות מקופסה ביום, פשוט כי לא היה איפה .
הייתי גם בחודשי החורף - והתמונה מאוד מגוחכת כשאתה רואה בקור הזה, בשלג ובגשם, אנשים מכורבלים במעילים עם מטריות עומדים בפינת בנין כדי לשאוף כמה ``שאכטות``.
חוקי איסור העישון שונים ממדינה למדינה. לא בדקתי את ענין ה 25%, זה לא באמת משנה.
בקליפורניה למשל - פשוט אסור לעשן בכל מקום ציבורי, כולל מסעדות, כולל פאבים, כולל מועדונים דיסקוטקים וכל מה שהאסוציאציה היא מוזיקה, שתיה והרבה עשן. אין את זה יותר . האוויר צח ונקי.
יש מדינות שפחות מחמירות, אבל גם שם המעשן מרגיש כמצורע ומוקצה מחמת מיאוס.
אנשים מאוד אדיבים ולא יגידו לך בפנים מה הם חושבים על העישון שלך, אבל אתה תרגיש את הסלידה שלהם ממך מיידית.
בשדות התעופה אין איפה לעשן, גם לא בבתי קפה ומסעדות. חוץ מלאס ווגאס, ששם יש תא סגור שבו מכונות מזל ואפשר לעשן.
בכל שאר שדות התעופה - ולעיתים צריך לבלות שם שעתיים שלוש ויותר, אין שום מקום לעשן, אלא רק לצאת החוצה - מה שאומר שאם כבר עברת ביטחון - תצטרך לעבור אותו שוב, שזהו תהליך לא נעים ולוקח זמן.
במרכזי קניות (קניונים) - שלא כמו בארץ, אסור לעשן מרגע שנכנסת לתוכם, ולא רק אם החלטת להכנס לחנות כזאת או אחרת. גם באזורי האוכל אסור לעשן. רק בחוץ.
לא מזמן כתב כאן בפורום או�ר�י:
``ביוטה לדוגמא, אסור לעשן במקומות ציבוריים - נקודה. למיטב ידיעתי זה כולל גם גנים ציבוריים וכו`. מי שרוצה לעשן צריך לפי החוק להתרחק 20 רגל (=6 מטר) מכל כניסה או פתח איוורור של מבנה ציבורי.``
לשאלתך לגבי הגבלת הכמות - אני אישית אף פעם לא נתקלתי בבעיה. לדעתי כל זמן שזו לא כמות מסחרית, אלא ברור שזה לצריכה אישית, אף אחד לא יגיד לך כלום. -
עישון בניו יורק:Reאני גם עישנתי כבד עד לפני חודש וחצי והייתי בניו יורק והכי מבאס בעולם זה לשתות בירה בלי סיגריה, אבל אילו הנסיבות. בעוד שבשדה התעופה בארץ יש איזור המוקצה לעישון בשדות התעופה של ניור יורק אין 25% ואין 1%. נחנקתי שם במשך 6 שעות בחוסר מעש ובחוסר סיגריות. לגבי כמות הסיגריות, עד כמה שזכור לי אתה רשאי להכניס 200 סיגריות לארה``ב. אגב, אם אתם בניו יורק רוצים לקנות סיגריות תתרחקו מהפיצוציות ודוכני העיתונים. תקנו רק בבתי המרקחת, זול שם הרבה יותר. -
תודה לשניכםנראה לי שנדונתי לעשות את הקפה של הבוקר/ צהריים/ אחה``צ/ ערב על הספסל בגינה (אולי עם דויאלה ורננה הניו יורקריות). -
הכנסת סיגריות לארה"במותר להכניס 200 סיגריות לארה"ב.
נא לא להתחכם איתם. תביאו יותר ויתפשו אותכם יקנסו אותכם בקנס גבוה וישלחו אותכם הביתה. -
האם מותר 200 סיגריות לכל נוסעשלום חברים יקרים !!!
האם כוונתכם 200 סיגריות לכל נוסע ?
עד כמה הם מקפידים על הכמות ?
האם בכלל כמות הסיגריות נבדקת בכניסה לארה``ב ?
תודה גדולה לכל המשיבים !!
ערב -טוב !! -
תודה לשניכם:Reכמעשנת טרום נסיעה לארה``ב--הכנתי את נמסטיקים עם הניקוטין לשעות החרום...עוזר רק קצת אבל גם זה משהו. -
האם מותר 200 סיגריות לכל נוסע:Reבתקופה שעישנתי, נכנסתי לארה``ב כמה עשרות פעמים, לא פעם עם 10 פאקטים (פעמיים 4+1 מהדיוטי) כשהייתי מגיע לתקופות ארוכות ולא נתקלתי מעולם באיזו בעיה עם הסיגריות שהכנסתי איתי.
לא נראה לי שזה מה שהם מחפשים. הם יותר עסוקים במרדף אחרי מחבלים פוטנציאלים. -
תודה לשניכם:Reלידיעתך אפילו בתחנות אוטובוס באויר הפתוח אי אפשר לעשן! -
תודה לשניכם:Reיה, רייט. מסטיק עם הקפה של הבוקר זה פתרון מצוין. אבל כנראה שהאנשים שכתבו לי כאן ``תצטרך לעשן פחות`` לא עישנו מימיהם... אני לא אעשן פחות, אלא לא אשב בבתי קפה. מבחינתי זה כמו שחירש ילך לקונצרט. אני מאמין שעל ספסל ברחוב/ כיכר/ פארק עוד אפשר לעשות את זה...
ואגב, הנה 2 לינקים למקומות בניו יורק עם אזורי עישון. שנהיה בריאים כולנו. -
דודו, יש לך אי-דיוקים קלים:ראשית לגבי לאס-ווגאס: לפחות נכון ללפני שלוש שנים, לא היתה כל בעיה לעשן בשטחי הקזינו. כשתהינו לגבי הנושא, הסבירו לנו שלבעלי בתי הקזינו יש אינטרס להנעים כמה שיותר את זמנם של המהמרים, על מנת שיישארו בקזינו כמה שיותר זמן, ובאותה הזדמנות יעבירו כמה שיותר כסף מכיסם הפרטי לכיסם של מפעילי הקזינו.
לגבי שדות התעופה: בחלק משדות התעופה בארה``ב ישנם איזורי עישון מיוחדים. מדובר בחלל תחום (בד``כ ע``י מחיצות זכוכית), שמעליו ישנו מעין קולט אדים רב עוצמה. האמת? בתור מי שמאד מאד מאד מאד רגישה לכל נושא עשן הסיגריות, אני חייבת לציין שאפילו כשעברתי מאד קרוב לאיזור עישון שכזה, לא הרגשתי מאומה מעשן הסיגריות. אפילו לא ריח.
יחד עם זאת, אני מסכימה שחייו של המעשן בארה``ב אינם קלים (וטוב שכך. הלוואי שהיה כך גם בארץ). -
האם מותר 200 סיגריות לכל נוסע:Reלפי תקנות המכס מותר 200 סיגריות לנוסע.
ברור שהם לא מחפשים אצל כל נוסע כמה סיגריות הביא, אבל אם יחליטו לבדוק דוקא אצלך אני בטוח שלא יוותרו אם ימצאו שעברת על החוק.