ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלה על תקציב

פורום דרום אמריקה
    7
    15
    16907
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • lavihar
      lavihar נערך לאחרונה על ידי

אני יודע שזה מאד תלוי וכל אחד איך שהטיול שלו, אבל בכל זאת.
      ב32 אלף שקל אפשר לעשות טיול ארוך לדרום אמריקה. ציוד כמו תיק ונעליים כבר יש לי, אבל זה התקציב להכל כולל ביטוחים וכרטיס טיסה, אני רוצה טיול ארוך, מינימום חצי שנה, עדיף יותר, ובלי ממש להתקמצן, מבחינת בתי מלון אין לי בעיה לא להתקרב אליהם ורק לישון בגסט-האוסים זולים או אפילו באוהל, אבל מבחינת מקומות, אני רוצה לעבור בהרבה ארצות, להיכנס לשמורות טבע כמו גלאפגוס ופטגוניה, לא לוותר על רפטינג ובנג'י, ללכת למוזיאנים נחשבים ויפים (אם יש כאלה, אני לא ממש מכיר).
      השאלה אם זה אפשרי בתקציב שלי שעומד על 32 אלף או שצריך לפחות 40 אלף?
      תודה לעונים!
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מתא
        מתא נערך לאחרונה על ידי

שאלה על תקציב
        בלי כרטיס טיסה? כמעט ובלתי אפשרי, אלא אם תבחר להתכלב.
        • bloodmeli
          bloodmeli נערך לאחרונה על ידי

שאלה על תקציב
          זה מאוד בעייתי. אם זה התקציב, כנראה שתצטרך להדיר רגליך מברזיל. מהגלאפגוס תשכח כבר עכשיו. וחלק גדול מהזמן תצטרך לישון באוהל.

אני הייתי שוקל לקצר את הטיול.
          • Okapi
            Okapi נערך לאחרונה על ידי

שאלה על תקציב
            נסה לתכנן טיול לא מתכלב לדרא"מ לפי קו מנחה של 10,000 ש"ח לחודש, כולל ציוד וטיסות.

כמובן שזה רק קו מנחה - אם אתה טס לשבועיים רק הטיסות והשהות יעלו יותר, אבל כשפורסים את הכסף על פני כמה חודשים זה בערך התקציב... וכמובן שאם כבר יש לך ציוד ואתה מתכנן לישון כשאפשר באוהל אתה יכול למרוח את זה... אבל אתה עדיין רוצה לא להמעיט באטרקציות אז זה ירד לסדר גודל של 8,000 לחודש...

קיצר, נשמע לי ש32,000 יספיקו לך ל4 חודשים עם הדוקים, לא יותר מזה.
            נילי
            • מתא
              מתא נערך לאחרונה על ידי

שאלה על תקציב
              וואו, נראה לי שקצת נסחפת...ציוד לטיול לא עולה יותר מ-4,000 ש"ח אם אתה קונה את הכל בארץ וחודש מחיה לא עובר את ה-6,000 בכמעט כל המדינות (החריגה מבחינתי היא ברזיל, בכל שאר המדינות אפשר לסגור בכיף חודשים על סכומים שקטנים מ-6,000, ואם מדובר בפרו ובוליביה אז על אחת כמה וכמה).
              • Okapi

שאלה על תקציב
                אחלה, זה בדיוק מה שאמרתי.
                חודש מחיה - 6000.
                ציוד - לדעתי הרבה פחות מ4000 אבל אני זורמת אתך. תחלק ל4 חודשים, זה יוצא 7000 לחודש עד כה.
                טיסה - סתם אמציא מספר, נניח 1700 דולר (כמובן שיש יותר זולות ויש יותר יקרות ויש גם טיסות פנים) - כלומר 6000 שקל.
                לחלק ל4 חודשים, 1500, כלומר 8500 סך הכל.

ולכן אמרתי 8000... איזשהו קו אצבע לדעתי.
                ואילו זה היה פורום אוסטרליה וניו זילנד קו האצבע שלי היה 12,000, זה פשוט יותר יקר Smile
                נילי
                • רון ר
                  רון ר נערך לאחרונה על ידי

שאלה על תקציב
                  נראה לי שקצת נסחפתם עם 6000 שקל לחודש מחייה.
                  לדעתי וגם עקב שער הדולר הנמוך אפשרי ביותר להסתדר עם 4000-5000 בחודש.
                  • מתא
                    מתא נערך לאחרונה על ידי

שאלה על תקציב
                    תלוי מאוד איפה ותלוי מה אתה עושה וכמה אתה מתכנן לבשל.

בחודש הראשון שלי בארגנצ'ילה (תחילת הטיול) בישלתי פחות ויצא לי חודש מלא כולל הכל של 6,000, ובחודש שלאחריו יצא לי 5,000....ההבדל המהותי היה בזה שבישלתי הרבה יותר.
                    בפרו-בוליביה אפשר להעמיד תקציב בקלות של 2000-3,500 ש"ח (הרף התחתון מתייחס לבוליביה והעליון לאזור קוסקו).
                    על ברזיל כמובן אין מה לדבר...לא משנה כמה חסכוני הייתי זה עדיין יצא פסיכי לחלוטין.

ובשורה תחתונה, וזה לא משנה איך אני ואתה היינו...אם הבחור ירצה להתפנק ייצא לו חודש בכיף של 6,000 (ופגשתי גם הרבה אנשים שאף יותר)...הרבה תלוי בו.
                    התקציב שאני כתבתי הוא לאדם שלא התכלב, אבל גם לא נסע כמעט במוניות או ישן בהוסטלים שהם לא דורמס גדול.
                    • רון ר
                      רון ר נערך לאחרונה על ידי

שאלה על תקציב
                      נשמע לי מאוד מוזר וקצת לא שפוי כל הסכומים האלה, אבל כל אחד והטיול שלו. לגבי דבר אחד אני כן מסכים, שברזיל יותר יקרה, עכשיו יותר משנים קודמות גם בשל התחזקות הריאל.
                      • yanivmus
                        yanivmus נערך לאחרונה על ידי

שאלה על תקציב
                        כשאתם אומרים נגיד 6000 שקל לחודש
                        זה כולל איזה טיסת פנים אחת או 2 ושאר תחבורה?
                        או שזה לזה צריך כסף נפרד?
                        • מתא
                          מתא נערך לאחרונה על ידי

שאלה על תקציב
                          תלוי במדינה...לי היו 6 טיסות פנים ואחת בינלאומית בטיול, וחציאן נעשו משיקול כלכלי.

אושווייה - בואנוס איירס -> כלכלי וחוסר זמן מטורף.
                          ריו דה ז'נרו- סלבדור - > כלכלי.
                          סלבדור - ריו דה ז'נרו -> כלכלי.
                          ריו דה ז'נרו - סאו פאולו -> אילוצי זמן (פחות כלכלי, אבל לא משהו ששובר ת'כיס).
                          סאו פאולו - סנטה קרוז -> העדפה לא לעבור בגבול הנ"ל שמחבר עם בוליביה באוטובוסים. כמובן שגם חוסך זמן מטורף, אבל זה היה פחות קריטי.
                          לה פז - רורה נבקה (וחזרה) -> יקר כמעט פי 4, אבל זאת הייתה הטיסה היחידה שבאתי מהארץ בידיעה שאני אעשה אותה...הדרך באוטובוס לוקחת 19 שעות שמכעט תמיד הופכים בעונה הגשומה ליומיים-שלושה. כמובן שמדובר באוטובוס בוליביאני ובדרך בוליביאנית, מה שהופך את הנסיעה לזבל טהור.

ובכל מקרה, החישוב של הכסף החודשי כולל כמובן תחבורה. להערכתי כמעט מחצית מהכסף שהוצאתי בארגנטינה וצ'ילה היה על תחבורה...זה משהו שלא מבינים באמת עד שמגיעים למדינות האלה, וחשוב שזה יכלל בחישוב.

• lavihar
                            lavihar נערך לאחרונה על ידי

שאלה על תקציב
                            תודה למי שענה.
                            אבל בגלל עדיין לא ממש קיבלתי תשובות חד משמעיות והדעות חצויות, אני אנסה להכווין יותר ואשמח אם זה יביא תשובות טובות!
                            אני לא כלכך בונה על ברזיל. בעיקר פרו, בוליביה, צילה. כמו שאמרתי אני לא מוותר על אתרים כמו מאצו'-פיצ'ו, פטגוניה, גאלאפאגוס (שאני יודע שיחסית יקרים). אני כמובן מדבר גם על טיסות פנימיות כי נראה לי שאין איך להתחמק מזה ולפעמים חייבים, גם אם אפשר להסתדר ברכבות, בטוח צריך טיסות, אז אני מחשיב גם את זה.
                            מבחינת שינה אני אסתדר אחלה בגסט-האוס זול ובתי חב"ד, לא צריך מלונות. אופי הטיול הוא יחסית הרבה טרקים אז גם אשן הרבה באוהל.
                            לגבי אוכל אני כנראה הכל אבשל כי אני שומר כשרות אז גם ככה בדרום אמריקה צריך לבשל בעצמי עם כלים שהבאתי מהבית.
                            ציוד יש לי הכל, נראה לי לפחות. נעליים, תיק גדול לטרקים, שק שינה טוב, אוהל, קילה נגד יתושים.
                            הבעיה שלא עשיתי לא ויזה, לא זריקות, לא ביטוח ואין כרטיס, ואני כן מתכנן על חצי שנה בערך.
                            ועוד שאלה באותו הקשר, אם 33 אלף לא יספיק, לדעתכם לדחות בחודש בערך זה יהיה טוב, ככה אני אצא עם 38 אלף בערך. זה יספיק?
                            תודה לעונים שמנסים לעזור מנסיונם!
                            • מתא
                              מתא נערך לאחרונה על ידי

שאלה על תקציב
                              קודם כל - לא צריך ויזה.

ביטוח וכרטיס ייצא לך לבד בסביבות ה-2000 דולר....כלומר נכון לשער היציג של הדולר כיום 7,000 ש"ח. זה משאיר אותך עם 25,000 שאמורה םהתחלק ב-6 חודשים - וזה על גבול הבלתי אפשרי.
                              וכאן מגיע הקאץ' הגרוע מבחינתך - הגלפגוס. השבוע הזה ייצא לך אם יש לך מזל בסביבות ה-1000 דולר (3,500 ש"ח)...תוריד את זה מהסכום הכולל שלך ואתה נמצא במצב של בערך 21,500 ש"ח לכמעט חצי שנה.
                              או במילים אחרות - תחסוך עוד חודשיים כסף בעבודה ותטוס - כי לדעתי אתה תהיה חייב לקצר את הטיול שלך.

במידה ותוותר על הגלפגוס...טיסות פנים אתה לא תהיה חייב לקחת, וזה חתום. טיסות בפרו ובוליביה יקרות יותר מאוטובוס, ככה שאת זה אתה תרצה לחסוך (מה עוד שנסיעה ארוכה באוטובוס גם חוסכת לך לינה בהוסטל...כלומר עוד חיסכון, ואתה תהיה חייב את זה עם התקציב שלך).
                              לגביי ארגנטינה/צ'ילה - אתה בכל מקרה רוצה לעשות את פטגוניה, ככה שלכיוון אחד לא תצטרך טיסה, ובחזור תעשה כבר את השיקול שלך של זמן וכסף על טיסה מאושוויה/אל קלאפטה חזרה צפונה (או להיפך, איך שתחליט להתחיל את פטגוניה).
                              • Okapi

שאלה על תקציב
                                סורי, אני עדיין עומדת מאחורי הדיעה שלי של 8000 לחודש כקו מנחה.
                                או אם אזרום עם אנשים כאן בפורום, 6000 ש"ח מחיה (כולל תחבורה כמובן...) בלי טיסות או ציוד.

אני חושבת שהדגשים שלך ממש לא נכונים. אוכל בארצות שפירטת ממש זול, אין הבדל בכלל אם תאכל כל יום ותוציא כמה דולרים או אם תבשל כל יום. אתה גם יכול להניח שכל החבר'ה כאן לא בדיוק התפנקו באכסניות של 100 דולר ללילה... כולנו מעריכים תקציב וכולנו ישנו או ישנים כרגע בגסטהאוסים Smile וכולנו גם מבשלים לא מעט בחו"ל Smile
                                בקיצור, זה לא מה שיטה את הכף!
                                מה שכן יטה את הכף זה רפטינג, מאצ'ו פיצ'ו, בנג'י ובטח תרצה "להתפנק" כמה טרקים ובמקום לסחוב את כל הציוד על הגב ארבעה ימים להירשם לאיזו קבוצה עם חמורים ומבשלת - והופ ירדו לך 6000 דולר בשבועיים בפרו... טוב כנראה שקצת הגזמתי אבל מה שאני באה לומר זה שהתקציב שלך לא יושפע משמעותית מכמה תבשל לעומת כמה תלך למסעדות, אלא מהאטרקציות שאתה רוצה לעשות, מכמות הארצות שאתה רוצה לבקר בהן (תחבורה, כמו שאמרו פה, תוותר על גלאפגוס).

בקיצור אני חושבת שקיבלת תשובה מאד חד משמעית מהפורום - 33000 כולל הכל לא יספיק לך לחצי שנה. לדעתי יספיק לך ל4 וקצת חודשים.
                                וזה לא משנה אם תקח רכבות לילה וכך תחסוך אכסניה במשך חמישה ימים במצטבר בטיול, זה ממש לא מה שיטה את הכף. אדרבא, כנראה ישדדו אותך כשתישן ברכבת ואז תצטרך להשלים ציוד ומעבר לזה שזה באסה, זה גם כמה פרוטות.

נשמע שאתה מתכנן פה טיול של פעם בחיים. תעבוד אפילו עוד חודשיים ותצא לטיול אמיתי ותתכנן אותו כמו שצריך בלי להתכלב כל הזמן.
                                עוד אופציה, גם טיול של חמישה חודשים זה נהדר, מתגעגעים הביתה בדיוק באותה מידה וכבר מגיעים לנקודה ההיא שרוצים לחזור.
                                נילי
                                • Alfasi1
                                  Alfasi1 נערך לאחרונה על ידי

דעה שלי
                                  חזרתי לפני שבוע מטיול של חצי שנה בדרום אמריקה ואגיד לך מה דעתי. ב185 יום של טיול (חודשיים ארגנצ'ילה, חודש וחצי ברזיל, 3 שבועות בוליביה, חודש ושבוע פרו, 12 יום גלפגוס, שבוע וחצי אקוודור) הוצאתי 35 אלף שקל על הכל כולל כרטיס טיסה וביטוח (לא כולל ציוד, אמרת שיש לך כבר) ואני יכול להגיד שאני ומי שטיילתי איתו חיינו לא רע בכלל ולא התכלבנו. כמו שאמרתי הטיול כלל גלפגוס אבל גם ברזיל בקרנבל, כל האטרקציות שיש ביבשת חוץ מצניחה חופשית (בנג'י, רפטינג, סנפלינג מפלים, מצנחי רחיפה וכו'...) ו41 יום ישנו באוהל (כולל 7 טרקים שעשינו).

איך שאני רואה את זה, בטיול אפשר לחסוך על הכל חוץ מאטרקציות! צריך לברר כל הזמן מה האופציה הכי זולה לעשות דבר מסויים (אם זה להסתובב ולחפש את החברה המשתלמת ביותר לטרק מסויים, הוסטל וכו'), לבשל, לאכול במסעדות מקומיות ולא של תיירים, לעשות Couchsurfing ולא חייבים ליסוע באוטובוס CAMA, טיסות פנימיות זה באמת יעיל במקרים מסויימים מאוד וצריך לבדוק אם זה משתלם או לא ויש עוד המון טיפים שרובם כתובים פה באתר או באינטרנט בכל מיני כתבות ובלוגים.

שורה תחתונה. אני אומר שלא חייבים תקציב מטורף בשביל לטייל, צריך פשוט לטייל חכם. 4.5-5 אלף ש"ח לחודש בממוצע זה מספיק ביותר. אם אתה לא בטוח בנושא הזה באמת שעדיף לעבוד עוד חודש-חודשיים ולטייל בראש שקט מאשר לוותר על דברים חשובים (לדוגמא גלאפגוס) ואז לתכנן כל החיים איך לחזור לשם.

אגב, פגשתי הרבה אנשים בטיול (ישראליאדה) שאם אתה מתכנן לטייל כמוהם (הכוונה לאלכוהול כל יום, לצאת ל3 מסיבות בשבוע, זונות, הרבה סמים, להעיף 500 דולר בערב בקזינו ולבשל 5 פעמים בכל החצי שנה) אז תתכונן להוציא הרבה, הרבה יותר.
                                  • 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון