תכנון טיול גוואטמאלה - מקסיקו באוקטובר.
-
היי,
אני מתכנן טיול לחודש אוקטובר לגואטאמאלה - מקסיקו כ-5 שבועות... התכנון הוא להתחיל בגוואטאמלה ולסיים במקסיקו. הנחיתה מיועדת ליומיים לפני ראש השנה בשעה 18:00, האם אוכל להגיע לאנטיגואה עוד באותו היום? והאם (מנסיון העבר) יהיה בית חבד באנטיגואה? (הבנתי שיש משהו שפעיל רק בחגים. שלחתי מייל לחב"ד).
דבר שני, הייתי רוצה לקבל חוו"ד אודות המסלול הנ"ל:
גוואטמלה סיטי > אנטיגואה > סן פדרו > לנקין > פלורס > בליז > טולום > פלאיה דל כרמן > איסלה מוחרס > הולבוש > קנקון > הביתה.
דבר שלישי, בליז - צריך ויזה או לא?!יש מקור מוסמך שאפשר לשאול?
תודה,
אמיר -
תכנון טיול גוואטמאלה - מקסיקו באוקטובר.היי אמיר
המסלול לדעתי ערוך בסדר
ואמור להסתדר למסגרת הזמן שיש לך
היו בפורום הרבה דיונים לגבי שאטלים בלילה לאנטיגואה
הדיעה הרווחת היתה ששוה לקחת את סיכון הנסיעה בשאטל בלילה לאנטיגואה- מרחק שעה נסיעה מאשר להישאר ללילה בגווטמאלה סיטי ( אני מקווה שאני מציג את הדברים בצורה שאינה מרתיעה מטיילים עתידיים
)
ויזה לבליז- מקור הכי מוסמך: שלטונות בליז או המייצג שלהם בישראל.
מכל המטיילים שחזרו באחרונה מבליז ודיווחו לנו פה- דרישות הויזה לארה"ב הוסרו, והיום זה כניסה רגילה לישראלים ( יש תשלום של כניסה/יציאה- רגיל שמתקיים במעברי מדינות)
נסיעה טובה -
תכנון טיול גוואטמאלה - מקסיקו באוקטובר.היי גדליהו,
תודה על התשובה.
שאלה נוספת, האם אני 'מפספס' בכך שאיני מתכנן לטייל בסאן קריסטובל? ובמידה וכן מהו השינוי שאני אמור לעשות במסלול בכדי שאוכל לטייל שם?
תודה,
אמיר -
תכנון טיול גוואטמאלה - מקסיקו באוקטובר.אני לא מאלה שמכירים את המילה לפספס
לכל אחד יש את מסגרת הזמן שלו, התקציב שלו ותחומי העניין שלו
וכ"א צריך לתכנן להשיג את המקסימום בתוך ההגבלים האלו.
כך שאין פה שאלה של פספוס. לדעתי האישית המקום וסביבתו יפה ומעניין,
ואם יש לך זמן לשלב אותה, אז בהחלט כן ( ושוב- הכל תלוי בספירת הימים שלך בכל אחד מהיעדים שציינת)
מבחינת איך לשלב אותה- האם בליז היא עצירה אצלך או מצוינת רק כמעבר למקסיקו?
אם היא עצירה- אתה יכול לעשות אנטיגואה ואז לנקין- לחזור לאטיטלן ולעבור משם לסן קריסטובל- להוסיף גם את פלנקה ( אם יש לך עוד יומיים נוספים למצוא בתוך התוכנית) וחוצה חזרה לגווטמאלה לפלורס ומשם ממשיך לבליז ולכל השאר
אם בליז צוינה רק כדרך מעבר ללא שהות- אתה יכול לעשות את התוכנית של גווטמאלה ומפלורס לחצות לפלנקה וסן קריסטובל ואז במקום הנסיעה הארוכה לחופי יוקטן דרך בליז, תהיה לך נסיעה ארוכה מסן קריסטובל לחופים הקריבים.
נסיעה טובה! -
תכנון טיול גוואטמאלה - מקסיקו באוקטובר.תודה שוב,
חשבתי לשלב את בליז כעצירה, אבל, התחזיות מראות שהשנה קיימת סבירות של 65% לעונה מעל לממוצע מבחינת הוריקנים ( http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/outlooks/hurricane.sht ml) כמובן שאני מתייחס למידע זה בעירבון מוגבל. אבל צריכים להכין תכניות לתרחיש זה. -
תכנון טיול גוואטמאלה - מקסיקו באוקטובר.זה מתייחס לכל החלק הקריבי של התוכנית. -
תכנון טיול גוואטמאלה - מקסיקו באוקטובר.היי,
מאחר ואני נוחת יום לפני ראש השנה אז דיי אמהר להגיע לבית חב"ד.
אחרי הנחיתה נסיעה לאנטיגואה ובבוקר שלמחורת נסיעה לבית חב"ד שבסאן פדרו.
הבעיה שנוצרת היא שלא אהיה באנטיגואה... אלא אם כן אחזור אליה אחרי הטיול באיזור אטיטלן.
השאלה שלי היא, האם שווה לי לחזור לאנטיגואה למרות שכבר אין לבה בפקאיה? (הייתה התפרצות גדולה במאי שנה שעברה)
חשבתי על אלטרנטיבה כמו קצלטננגו שהיא דיי יוצאת "על הדרך"...
תודה,
אמיר -
תכנון טיול גוואטמאלה - מקסיקו באוקטובר.היי אמיר
דווקא שלה היא יותר סטייה מהמסלול ואני אישית לא הייתי משווה אותה בכלל לאנטיגואה, היפה ומיוחדת יותר ( אלא אם רוצים את שלה כבסיס לטרקים או לביקור בפואנטס חורחינס)
מסן פדרו אתה רוצה להגיע ללנקין- אם אתה מתנייד בשאטלים או בתחבורה ציבורית- רוב הסיכויים שתעבור באנטיגואה או מאוד סמוך אליה בדרך ( כי צריך להחליף שאטל או אוטובוס...)
לכן אתה יכול לעבור שם כעצירה אחרי סן פדרו ואז להמשיך למחרת או אחרי יומיים ללנקין.
נסיעה טובה! -
תכנון טיול גוואטמאלה - מקסיקו באוקטובר.היי אמיר,
שמי שני, ואני ובעלי מתכננים טיול שמסתמן להתחיל לפחות בצורה זהה כמו שהבנתי משאלתך, וכנראה שגם באותו מועד. אנחנו טסים ב-26.9 לגואטמלה סיטי, ומשם ישר לאנטיגואה. הכוונה שלנו היא להגיע לסן פדרו גם עד ראש השנה ולחגוג שם. דרך אגב יש להם דף פייסבוק שנקרא באנגלית פדרו חב"ד (לידיעתך).
בכל מקרה משיעורי הבית שהכנתי, הבנתי שזול יותר אם מוצאים אנשים בשדה"ת ונוסעים יחד- זה מוזיל משמעותית את מחירי עלויות הנסיעה (במוניות). אם תהיה מעוניין צור עימי קשר: