כסף - מטבעות בסקנדינביה
-
שלום,
היתי רוצה לברר בקשר למתטבעות בארצות סקנדינביה. האם נתן לשלם הכל באירו או כדאי לבאו אם מטבע מקומי?
תודה,
גנאדי -
כסף - מטבעות בסקנדינביה:Reאתה לא יכול לשלם על כלום באירו, חוץ מבתי מלון ברמה גבוהה, בשדה התעופה, בסוכנות השכרת רכב, אולי גם באתרי תיירות מרכזיים. -
למעט פינלנד, כמובןשם האירו הוא המטבע המקומי -
כסף - מטבעות בסקנדינביה:Reארצות סקנדינביה אינן מקבלות יורו ולא דולרים. כל מדינה משתמשת רק במטבע המקומי שלה. גם בין המדינות עצמן, לא מקבלים מטבעות של המדינות השכנות כמו שבדיה, פינלד דנמרק. אינך יכול להשתמש עם מטבע נורבגי בשבדיה או בדנמרק. לכן כדאי לך להצטייד במטבע המקומי. גם אם תיגש לבנק או לצ`נג` תשלם עמלה גבוהה וחבל. הדברים האלה אמר לי מי שחזר מטיול מאורגן משם לפני כשבוע וחצי. -
כסף - מטבעות בסקנדינביה:Reמה האופציות לדעתך, אם לא לגשת לבנק או לציינג? נכון שהעמלה שבוהה, אבל היא גבוהה גם אם את כל העסקאות תעשה דרך כרטיס אשראי. האופציה הכי זולה היא לקנות מהארץ, בשקלים, כנראה. -
כסף - מטבעות בסקנדינביה:Reתודה, שירי ושלום!
אני הבנתי הכל והולך לקנות קרונות... -
כסף - מטבעות בסקנדינביה:Reהיי גנאדי,
הייתי בסקנדינביה לפני מס` שנים עם המשפחה.
מה שעשינו היה לקנות לכל מדינה כמות קרונות שמספיקה לגובה הבזבוזים שאנחנו רגילים אליו (אוכל, קניות וכו`) - תיקח בחשבון שזו מדינה שרמת המחירים בה לא נמוכה (דומה יחסית ללונדון) וכדאי לקחת קצת יותר מאשר לערים אחרות באירופה.
במעברי הגבול או יום לפינ- החלפנו את מה שנשאר למטבע של המדינה הבאה או שקנינו בחנויות על הגבול שוקולדים.
חוץ מזה, אני רוצה להמליץ לך על כמה דברים (אם זה בסדר מבחינתך):
מוזיאון סקנסן הפתוח בשטוקהולם - נחמד מאוד ומומלץ ללכת, כך גם מוזיאון הוזה. בעיר העתיקה בשטוקהולם יש גלידריה מדהימה, שקשה לפספס אותה. כדאי לך מאוד להיכנס.
שוקולד marabu וסוכריות haribo- מותגים מקומיים נהדרים.
בנוסף, בגלל רמת המחירים הגבוהה ורמת האוכל המאכזבת לעיתים פעמים רבות נכנסו לסופרמרקטים - קנינו לחמים טריים וגבינות שמנת מעולות ממש. היה נהדר.
תבלה יפה
מיכל