לטוס עם עדשות מגע
-
פעם ראשונה שאני עולה על מטוס (לאירופה) ורציתי לדעת אם יש בעיה כאשר טסים עם עדשות מגע מבחינת לחצים וכו`. דעתכם? -
לטוס עם עדשות מגע:Reאין בעיה לטוס עם עדשות מגע,
הדבר היחיד שיכול להציק זה האויר היבש בתוך המטוס - אני לוקחת איתי הרבה פעמים דמעות מלאכותיות גם אם אני טסה בלי עדשות -
לטוס עם עדשות מגע:Reלא מליץ לטוס עם העדשות, כי אם רוצים לישון, אז לא כל-כך כדאי עם העדשות. אני ממליץ לשים אותן בזדה התעופה אחרי הנחיתה.... -
לטוס עם עדשות מגע:Reלא מבינה מה הבעייה. טסתי עם עדשות מגע, גם ישנתי איתן בטיסה, לא הייתה שום בעייה. -
דבר ה``מומחה``בתור אופטומטריסט תרשו לי להתערב בנושא.
מבחינת טיסה בלבד אין בעיה עם העדשות. אפשר לטפטף טיפות מלאכותיות לפי הצורך, כפי שנאמר. הטיפות אינן תרופה ואין מגבלה כלשהי לגבי המינון.
נושא שונה לחלוטין הוא השינה. עם עדשות קשות אין בעייה בכלל אם יש להם חדירות חמצן טובה, ולכמעט כל העדשות המודרניות יש את זה. לגבי עדשות רכות - כאן מתחיל הסיפור, וזה מאוד תלוי בסוג העדשה. יש כאלה שמיועדות מראש לאפשר שינה, אך הן לא נפוצות. העדשות לטווח ארוך גרועות מבחינה זאת. העדשות הזמניות, הן החודשיות והן היומיות נותנות פתרון במידת מה, אך חשוב לזכור שמותרת שינה לזמן קצר.
אם ישנים עם ע``מ יש הרבה פחות אספקת חמצן לחלקים הפנימיים של העין, והעין ``נחנקת``. רואים זאת באדמומיות, טשטוש ראיה עקב בצקת, שבדרך כלל נפתרת תוך זמן קצר אם השינה לא היתה ארוכה, ואם למרכיב העדשות יש דמעות בכמות ובאיכות טובים.
סיפורי ``גבורה`` של ``אני עשיתי ולא קרה לי כלום`` הם רק סיפורים, ואינני מציע ליישם זאת ככלל. כל אחד בנוי אחרת, ולכל אחד יש עדשות שונות. הדבר המעשי הוא התייעצות עם מי שהתאים לך את העדשות. ראיתי לא מעט מקרים של סיפורי גבורה כאלה שנגמרו במקרה הטוב בהפסקת השימוש למספר ימים פלוס טיפול תרופתי, ובמקרה הרע בבצקת חמורה וארוזיה בקרנית שחייבה הפסקת השימוש לחודשיים לפחות. -
עוד עצהלנסיעות ארוכות יותר משבוע נניח אני ממליץ על שימוש בעדשות יומיות החוסכות סחיבת בקבוקי נוזלים שטופסים נפח ומשקל במזוודה. -
ועוד טיפנושא השימוש בעדשות מגע כבר טופל באתר מספר פעמים, אם כי לאו דוקא בפורם אירופה. ראיתי מספר התייחסויות בפורום דרום-אמריקה ואני מניח שיש עוד. אני מציע לעשות חיפוש לפי עדשות+מגע במספר פורומים ולראות מה יוצא. -
תודה על המידע החשוב והאמין