מדריד או ברצלונה?
-
אהלן!
אני יודע שזו שאלה כללית ותלויה הרבה בטעם אישי, אך בכל זאת אשמח לשמוע המלצות.
אני רוצה ליסוע באוקטובר (לפני שממשיכים ללמוד) ל10 ימים בערך ואני מתלבט בין מדריד לברצלונה.
רוב הסיכויים שאני אסע לבד ורציתי לדעת על מה אתם ממליצים, מה שחשוב לי זה הידידותיות של העיר עצמה, שתהיה מודרנית יחסית ולא שאפשר ליסוע רק באוטובוסים (אלא גם במוניות, רכבות...), שיהיו חיי לילה מעניינים, שווקים, אתרי תיירות יפים וכו`. איזו עיר עדיפה?
אשמח לשמוע כל מיני דעות...
תודה! -
ויכוח עתיק יומיןרוב הגולשים כאן והלא גולשים מעדיפים את ברצלונה(אולי כי הם לא היו עדיין במדריד),כניראה בזכות קלילותה היחסית וצבעוניותה הים-תיכונית.
אני,לעומת זאת,מעדיף את מדריד ההדורה והאלגנטית עד מאד,ורואה בה את העיר היפה באירופה.
מדריד היא גם בסיס יציאה לטיולי-יום
בטולדו,סגוביה,אבילה,סלמנקה,צ`ינצ`ון ועוד. -
ואגבב-10 ימים אפשר לבקר גם בזו וגם בזו(יש קשר רכבות טוב ויעיל). -
תודה על התגובה ועוד שאלותאני חושב שאני רווי כבר במספיק צבעונות ים תיכונית כך שיכול להיות שאני אתחבר יותר למדריד. מה הכוונה בהדורה ואלגנטית? השילוב של המודרני והאתרים העתיקים?
האם זו עיר שוקקת חיים מבחינת אווירה צעירה? יש מה לעשות בערבים או שהטיולים/תיורים הם בסגנון מוזיאונים וטיולי סבתות?
ובקשר להגעה גם למדריד וגם לברצלונה- זה נשמע רעיון מצוין, אבל השאלה היא האם זה לא לחוץ מידי. כמה זמן כדאי להקדיש בכיף לכל אחת מהערים (הכוונה לא לשבת ולהתבטל אלא כן ללכת ולראות, אבל לא בלחץ זמנים). אני לא מוגבל לעשרה ימים ויכול להאריך מעט אבל לא יותר מידי ובכל זאת אני רוצה ללכת בכיף. המטרה היא לא לראות-לצלם-לחזור.
ושוב, תודה רבה על העזרה! -
תודה על התגובה ועוד שאלות:Reבהחלט מספיקים לדעתי 5 ימים לכל עיר.
לגבי מידע,ראה במצורף -
תודה על התגובה ועוד שאלות:Reהדורה משמעותו מלכותית,אלגנטית ומרשימה ביופיה.
לצד רובעים עממיים ומצבעוניים. -
מדריד או ברצלונה- שאלה טובהאם היית שואל לפני מספר חודשים הייתי בלי למצמץ אומר ברצלונה. שפר מזלי ובמאי הייתי נטו יומיים במדריד וטולדו(הנפלאה) ואני כבר לא סגור
תוכל לראות תמונות שהעליתי לאחרונה על שני המקומות וקצת להתרשם
מדריד וטולדו(חצי שעה ברכבת)
http://www.pbase.com/dkeshet/07_madrid_toledo
ברצלונה
http://www.pbase.com/dkeshet/barcelona
כל בצילומים, גם מטיולים אחרים
http://www.pbase.com/dkeshet
מקווה שעזרתי
דני -
תודה לשניכם על התגובות והקישוריםנעשה לי חשק ליסוע גם לברצלונה וגם למדריד, פשוט חשבתי שאני לא אספיק את שניהם...אני קצת אחטט בחומר ואקווה לטוב.
תודה רבה!!! -
ברצלונה ללא ספקבברצלונה הרבה יותר אתרים מעניינים, במדריד תשתעמם אחרי יומיים - שלושה.
חיי לילה לא חסר בשתיהן -
רעיון טוב לבקר בשתי העריםויש אפילו זמן לגיחות בסביבה -
מדריד או ברצלונה?:Reהייתי פעם אחת במדריר וטולדו ושלוש פעמים בברצלונה.
ובעייני ברצלונה עדיפה.
מדריד יותר מבוגרת פחות תוססת.
ברצלונה יותר צעירה יותר חידושים יחסית לשאר אירופה.
אם מעניין אותך יותר מוזאונים ושקט,ופחות אדריכלות ובילויים סע למדריד. אדריכלות , רחובות תוססים, נופים סע לברצלונה ושלב גם את קוסטה ברווה. -
מדריד או ברצלונה?:Reמטעות קלה של עברית (שכל אחד חוטא בטעויות מסוימות לעיתים) להגיד ``זו עברית שאינה במקומה ולא נאה`` זה קצת מגעיל. אפשר פשוט לתקן בלי לנזוף. מה גם שזה לא היה עיקר ההודעה ואפשר, במיוחד בפורום שכזה, להתייחס רק לתוכן שלה.
יום טוב. -
תודה לכולם על העזרהלאחר חיפושים והמלצותיכם, אני חושב שהגיוני להשקיע 2-3 ימים במדריד, למרות ה`זיקנה`
שווה לראות גם דברים כאלו, ואת שאר הימים להקדיש לברצלונה ואולי אף לטיול יום אחד.
תודה לכם! -
מדריד או ברצלונה?:Reברור שזה ענין של טעם ובכל זאת... הייתי במדריד וגם בברצלונה וללא ספק ברצלונה עדיפה בעיני, זאת עיר מדהימה, יפיפיה, צעירה, תוססת ושוקקת חיים בכל שעה ביום, אנשים מדהימים, שפע של אתרים יפים לבקר בהם. הייתי בה 8 ימים ולמרות ש 5 ימים מספיקים לא היה רגע אחד משעמם,נסעתי יום אחד לקוסטה בראווה (לקחתי שייט-כדאי), יום אחד למוזיאון דאלי שנמצא מחוץ לעיר בפיגרס (לדעתי חובה) ונהנתי מכל רגע. לעומתה במדריד היתי 5 ימים ולמרות שזאת עיר יפה ומעניינת בעיני היא די משעממת ודי מיציתי אותה ב-2,3 ימים.
אין לי ספק שלברצלונה אני עוד אחזור ולמדריד לא. -
אתה אחד המתנשאים...אל תחמיא לעצמך, העברית שלי מצוינת++ ולא שינית לי את העולם בהערה שלך, גם לא העלבת אותי משום שאני לא מכיר אותך. אני תמיד שמח לקבל הערות חיוביות או שליליות אבל יש דרך להעיר. פרט לזה- הטעות שעשיתי, כשמה כן היא, נעשתה בטעות (טעות נגררת כמו שאומרים), כמו שלפעמים אומרים אני `יעשה` בעוד שאתה יודע שלא אומרים את זה כך, לפעמים יוצא. מה אני יעשה :), אנחנו בני אדם, אתה לא צריך להעיר לכל אחד, ואם אתה מאוד רוצה אז הנה קישור בשבילך לפורום השפה עברית. אולי שם תמצא את מקומך. -
אחלה, תודה!אם את מדריד אפשר להספיק ב3 ימים ובברצלונה אפשר להיות בכיף 8 ימים זה יכול להסתדר לי מצוין...וכמובן שאלך למוזיאון דאלי
תודה -
אז יש במקרה המלצות על מדריד ביומיים..?יש לי יומיים במדריד ואז אני לוקחת את הרכבת לברצלונה להספיק לפסטיבל שב-24.9, ואשמח לשמוע המלצות איך לבלות את ה-48+ שעות שיש לי במדריד בצורה הטובה ביותר...

-
אז יש במקרה המלצות על מדריד ביומיים..?:Re -
בקשר לאוהדי ריאל מדרידהייתי בברנבאו
60000 איש אבל נראה לך שאנשים הולכים להצגת תיאטרון ולא למשחק כדורגל
אוהדים אנמיים ומשעממים, כשהדבר היחיד כמעט שיש להם ברפרטואר זה משרוקיות שאיתם הם מחרישים אוזניים
כמי שראה כדורגל אירופאי בימי חייו, חוויה די מפוקפקת
(סליחה, בעצם הם קצת שמחו אחרי שהבקיעו גול..) -
הערה ברוח טובה אבל עדיין הערהשים לב איך יוצאות לך שגיאות כתיב(כמו לי וכמו לכולנו). היה לך מספיק הגינות כדי להתנצל , כאן ובעוד מקום
אבל דווקא על שחר ירדת, לדעתי באגרסיביות יתרה, ולא היה לי נעים
(אם היית מעיר לו במייל פרטי זה משהו אחר, אבל ידידי, הלבנת קצת אותו וזה מהצד, קצת לא יפה..
קח את זה לתשומת (ושים לב שבהודעה שאני עונה לה כרגע גם טעית במשהו - תחפש לבד
ובכל מקרה - תודה על התגובות כשהן עניניות