עזרה בפיענוח בעת השכרת רכב
-
שלום
שלחתי למספר סוכנויות בהודו בקשה להצעת מחיר ל5 אנשים לשבועיים.נעניתי ע``י פרנסיס שלפי הנאמר נעזרים בו סוכני הנסיעות המקומיים. קיבלתי את ההצעה הנ``ל:מחיר הג`יפ 40 יורו ליום עם הגבלה ל-2600 ק``מ ואם רוצים לעלות להרים כמו
,Spitti,Gangotri,Yamnotri,Kedarnath or Badrinath 10 תהיה תוספת של 10 יורו ליום.מיזוג האויר לא יופעל בהרים.
המחיר כולל ביטוח,מיסי מדינה,מיסי מעבר (toll ,דלק,חניה and the driver`s allowance.
1. האם זה מכסה הכל או פיספסתי משהו?
2. ביקשנו גמישות במסלול ,איך בכל זאת משיגים חוסר הבנה (כמו מה נכלל ב``hills`` מבלי לפרט מסלול מדויק?
3.מה זה בעצם אומר הגבלת הק``מ לכל התקופה?
4.איך נהוג לשלם כשההזמנה מהארץ?
תודה מיכל -
עזרה בפיענוח בעת השכרת רכב:Reמיכל, המחיר מוגזם. אנחנו שכרנו רכב ל-7 ימים, כולל עליה לגנגוטרי, בכ-320- 315 דולר, כולל הכל (לא זוכרת את הסכום המדויק, אבל זה לא משנה הרבה את החישוב). זה כ-45 דולר ליום, שהם הרבה פחות מ-40 יורו.
כשאת מזמינה מהארץ בדרך כלל את משלמת יותר. לכן אני ממליצה להגיע להודו, לגשת לסוכני נסיעות ולהשוות הצעות מחיר. משלמים כשליש בהתחלה לסוכן עצמו ואת כל שאר הסכום בסוף לנהג. נהגים ינסו לבקש מכם במהלך הדרך עוד ועוד כסף, תשתדלו לא להענות להם, אלא אם כן הם צריכים זאת לרכישת דלק. רוב הסכום צריך להנתן בסוף הטיול. נהוג לתת לנהג טיפ של כ-200 רופי ליום טיול (כ-20 שקלים) והוא יהיה מאושר.
אם יש לך שאלות נוספות, אשמח לענות. -
עזרה בפיענוח בעת השכרת רכב:Reתודה על התגובה
אנחנו לחוצים בזמן שבועיים וקצת ורצינו לארגן את זה מהארץ. פניתי לכ-7 סוכנויות שהומלצו כאן ב``טיפים``ונעניתי ע``י שניים בלבד כשההצעה השניה עמדה על 75 דולר ליום.
הרכב שהוצע לנו הוא טויוטה קואליס שזה קצת קטן ל3 טינאייג`ס,או שברולט טאוורה
האם המחיר שקיבלת מתייחס לרכב פרטי או ג`יפ או שלא אמור להיות הבדל גדול? האם יש סוכנות שאת ממליצה עליה.זו שציינתי היא שלfrancis singh תודה מיכל -
פנינה שכחה את המחיר אבל גם את הענייןשרצוי להתעקש על הפעלת המזגן. זה כרוך בתוספת תשלום אבל מהר מאד תבינו שזה כדאי, לא רק בגלל הצפירות בדרך אלא גם בשל האבק...
החישוב לפני כשנה היה לפי 6 רופי לק``מ, כשמשלמים גם את הדרך חזרה- במידה ואתם נשארים במקום כלשהו ולא חוזרים עם הנהג. הגענו לגנגוטרי ושם נפרדנו מהנהג שלנו. לא היתה כל תוספת הררית או דומה לה. לקראת סוף הנסיעה לגנגוטרי הנהג התחיל לנסות להוסיף הוצאה כזו ואחרת- צריך להיות אסרטיבי ולהתעקש על מה שסוכם מראש. לא לתת מהר את כל התשלום אלא בכל יומיים בערך- אם הטיול ארוך- לשלם מעט כשהרוב כמו שכתבה פנינה- בסוף.
רצוי שהכל יהיה כתוב, המסלול, המחיר- האם הוא כולל או לא את הוצאות הנהג- בדר``כ הוצאותיו כלולות.מזגן, הדרך- כלומר המסלול. כדי לבחור נהג ע``פ המלצות כ לא מעט יהיה תלוי בו. נתמזל מזלנו והכרנו נהג חביב, ולאות הוקרה השארנו לו טיפ של כ200 רופי ליום- משלושתנו.
אגב, נהגים נשואים נתפסים בהודו כרציניים וכאחראים יותר.
אין צורך להזמין נהג מהארץ. להנחתי זה יותר יקר. תגיעו- לדלהי?- בקשו כמה הצעות מחיר ותשוו.
תהנו
בהצלחה
רוניה. -
תיקון לרונייהכשלוקחים רכב לתקופה - כלומר לשבוע, שבועיים, החישוב לא נעשה לפי קילומטרים, אלא לפי ימים. החישוב לקילומטרים נעשה כשלוקחים רכב ליעד מסוים, נניח מרישיקש לוורנסי. הסוכנות מחשבת את מספר הקילומטרים, מכפילה בשניים (כי לדעתם אנחנו צריכים לשלם את חזרתו של הנהג לבסיסו) ומכפילה ברופי לקילומטר. תלוי בסוכנות. זה יכול לנוע בין 7 ל-9 רופי, תלוי גם אם יש או אין מזגן. המחיר למזגן הוא בנוסף, זה לא ברור שמפעילים מזגן אם לא שילמתם.
המחיר לשבוע שאנחנו שילמנו, רונייה, אם את זוכרת, היה משהו בין 320 ל-315, כך נדמה לי, אני לא זוכרת בדיוק. אבל זה לא משנה לעצם החישוב. במקרה שלכם יחשבו לכם לפי יום.
גם אם אתם לחוצים בזמן, לא כדאי לשלם כפול. תגיעו לדלהי, גשו לסוכנות א.ב. שבהארי ראמה (הייתי ממליצה על רג`ו, עליו אני סומכת מאוד, אבל הוא לא מטפל בעניני מכוניות), ותקבלו הצעת מחיר. צאו לרחוב וחפשו עוד סוכנויות ונסו לקבל הצעות מחיר נוספות, ואז תשוו. אין צורך להזמין מהארץ. אנחנו הגענו לדלהי וכעבור כמה שעות המשכנו צפונה עם רכב, זה לא צריך לעכב אתכם. -
באמת? לא זוכרת, מי יכל לזכור פרטים שכאלהאחרי כ``כ הרבה שעות בדרכים.
מזל שאתן טיפלתן בעניינים ואני נשארתי על התיקים- תרתי משמע.
אבל
פנינה,
אני לא שוכחת שלהודו הגעתי מתוך קריאת הסיפורים- כלללללל מה שכתבת עליה!
שוב,
תודה על הכל
רוניה.