פארקי חבלים ביער השחור
-
שלום לכולם,
ראיתי בעבר שאלות לגבי מספר פארקי חבלים ביער השחור ואני לא מצליחה למצוא אותם כעט. אני יודעת שיש אחד בwaldrkich וגם יש לי את האתר שלו וממה שראיתי ילדי (טוב שתי הגדולות בנות ה-8 וה-10)יוכלו לעלות על שני שלבים שלו בלבד.
נתקלתי בדיווח גם עם פארק חבלים בטיטיסי וקינזנטן, אשמח לקבל מידע לגביהם גם כן.
תודה, דפנה -
פארקי חבלים ביער השחורהפארק בטיטיזי:
http://www.action-forest.de/ -
פארקי חבלים ביער השחורתודה רבה.
משהו יודע משהו על הפארק בקינזנטן? הבנחה שכתבתי את זה נכון.
דפנה -
פארקי חבלים ביער השחורעד כמה שזכור לי הפארק בwaldrkich זה מסלול צמרות העצים לא יודעת עם זה פארק חבלים.
חזרנו ביום חמישי האחרון מטיול בו היינו בשני פארקים בקיזינגן ובטיטיזי. הפארק בקיזינגן מגובה 1.40 הילדים יכולים ללכת לבד מגובה 1.30 בעזרת אחד ההורים. הפארק מקסים אומגות ארוכות וכיפיות. הפארק בטיטיזי יותר אתגרי מתאים לילדים מגובה 1.40 מפחיד יותר האומגות ללא שיפוע יש אומגות ישרות.
הילדים יותר נהנו בקיזינגן.
-
פארקי חבלים ביער השחורבwaldrkich זה פארק צמרות העצים,כניסה חינם עם כרטיס היער השחור,כניסה אחרונה עד 18:00,מסלול של כשעה +-הרוב זה גשרים בין העצים(לא נקשרים)וישנו גשר מעץ שמוביל לתצפית.היינו עם בני 17,12,8 לא הבנתי למה "הן יכולות לעלות על שני שלבים שלו בלבד"
-
פארקי חבלים ביער השחורהיי,
כן אני כל הזמן מבלבלת בין צמרות העצים לפארקי חבלים
אגב לא מצאתי אותו בפירסום של כרטיס היער השחור. ראית את זה השנה או שזה היה בעבר?
עינת,
לגבי הפארק בקיזינגן יש לך אולי קישור אלין?
תודה, דפנה -
פארקי חבלים ביער השחוראגב עוד משהו. יש לי גם קטן בן 3. יש משהו לעשות איתו בזמן שאבא והילדות יהיו בפארקים או על צמרות העצים?
דפנה -
פארקי חבלים ביער השחורבחוברת של שנה שעברה מופיע תחת FUN&GAMES מס' 7.עם בן ה 3 אפשר לבלות בגן החיות שנמצא למטה,גם ככה העליה די קשה וזו דרך כורכר שלא תתאים לעגלה.וישנו גן משחקים למטה ליד הגן חיות.
גיל -
פארקי חבלים ביער השחורתודה גיל, כנראה שהשנה הורידו אותו. השנה במספר 7 יש באולינג... -
דיווח מפורט על פארק החבלים בקנצינגןהיי,
חזרנו הלילה מ-11 יום ביער השחור, אני מקווה לכתוב פוסט(ים) מפורט(ים) לפי ימים, אבל בינתיים דיווח מפורט על פארק החבלים בקנצינגן (Kenzingen), שבו היינו ב-9/7.
אז ככה: קודם כל הביקור הוא של חצי יום בערך.
בכניסה משלמים ואח"כ מקבלים ציוד ריתמה ואח"כ כשמתגבשת קבוצה הולכים עם מדריך למסלול הדרכה והוא מסביר בפרוטרוט את כל נהלי האבטחה. זה קטע מאוד מאוד חשוב, גם אם ההורים לא מטפסים, צריך כמובן ללכת עם הילדים ולהסביר (לתרגם) להם מה שהמדריך אומר ולוודא שהם הבינו ומיישמים.
בפארק הזה יש בסך הכל 9 מסלולים. אחד מוגדר "קל", ארבעה "בינוניים" וארבעה "קשים". ליד כל סיום של מסלול יש התחלה של מסלול נוסף. אגב, הקשים הם כנראה באמת ממש קשים - שמעתי באחד התורים של מסלול בינוני מתבגר מקומי שהתלונן על הקושי באחד המסלולים הקשים. הילדים שלנו, בני 9 ו-11, עשו רק את הקלים והבינוניים ולקטן גם זה לא היה פשוט.
יש הרבה מאוד אומגות ובכלל, כל עוד מקפידים על נהלי הבטיחות, זה כיף גדול והילדים מאוד נהנו. בשני מסלולים "קשים" מסיימים ב"נפילה חופשית" - נרתמים למכשיר שמאפשר לילדים לקפוץ מהגובה (הנפילה מאוד איטית כמובן).
בכניסה יש קיוסק עם קפה/שתייה קלה ויש מסלולון זעיר שגם ילדים ממש קטנים יכולים לעשות - זה לא חלק מהפארק ולא צריך ציוד למסלולון הזה. יחד עם זאת, אם באים עם ילדים ממש קטנים צריך לחשוב על תעסוקה להם בזמן שהגדולים יותר מטפסים.
בכניסה הגבילו אותנו ל-3 שעות אבל בפועל אף אחד לא ממש בודק מתי אתם מסיימים. על תעשו עניין עם הזמן, לנו רק ההדרכה בהתחלה לקחה שעה - המדריך לא שחרר את הילדים עד שהוא ראה שהם מבצעים בפועל את ההוראות שלו ולא מתבלבלים. זה לקח להם ארבע פעמים עד שזה הצליח.
יחד עם זאת, באיזה שלב ממצים ובכלל גם הריכוז יורד וצריך מאוד להיזהר שהילדים ממשיכים ליישם את נוהלי האבטחה.
עוד טיפ קטן - הפארק נמצא מחוץ לקנצינגן, כ-2 ק"מ ממזרח לה, על כביש שמוביל לעיירה עוד יותר קטנה בשם בומבך (Bombach). אל תבנו על ארוחת צהריים בקנצינגן - בשבת שאנחנו היינו היא היתה מנומנמת לחלוטין, כל המקומות היו סגורים ונאלצנו לאכול בשווארמה המקומית - מקום האכילה היחיד שהיה פתוח.
-
דיווח מפורט על פארק החבלים בקנצינגןלגבי צמרות העצים - הבן שלנו היה כמעט בן 4 בטיול. עשה את המסלול כמו גדול. אני מהצד כמעט התעלפתי לראות אותו. אולי זו לא חוכמה כי יש לו 2 אחים בוגרים. זה מאוד אישי ותלוי בילד.
אפשר לעשות את כל המסלול. אין הגבלה של שלבים.
כן יש הגבלת גיל במגלשה הארוכה.
טל -
דיווח מפורט על פארק החבלים בקנצינגן אתר אינטרנטאתר: http://www.abenteuer-im-wald.de/en/approach.php
אני עברתי בהצלחה רק את המסלול הראשון - כמובן הקל. אח"כ הלכתי עם המצלמה. מישהו חייב לצלם ולהקליט את החוויה.
-
דיווח מפורט על פארק החבלים בקנצינגןאני חושב שיש כאן אי הבנה. מסלול צמרות העצים נמצא במקום אחר ולא בקנצינגן. בקנצינגן זה פארק חבלים ואכן הגיל לא משנה אלא הגובה. המינימום הוא 130, ועד 140 ס"מ חייבים ליווי מבוגר.
ואגב, דרישות הגובה זה לא סתם - הבן הקטן שלנו בדיוק 140 ס"מ והיה לו קשה בדיוק בגלל זה.