עלות טיול ממוצע בתאילנד
-
שלום, אני וחבר שלי מתכננים טיול לתאילנד בתחילת חודש אוגוסט. רציתי לדעת מה העלות הממוצעת של טיול לחודש ימים כולל לינה ואוכל בלבד, את הבזבוזים אנחנו נוסיף. אנחנו לא מפונקים ולא רוצים בתי מלון ברמה של 5 כוכבים, משהו סביר.
אגב, אנחנו רוצים גם להגיע לכמה איים, מה מומלץ? איפה מתאים לצעירים? אם אפשר להציע מסלול לחודש...תודה מראש! -
לא הגזמת קצת? מסלול לחודש? -
לא הגזמת קצת? מסלול לחודש?:Reהמר או הגברת שמשתמש/ת בכינוי הנ``ל מאוד תוקפני/ת ולא פעם ראשונה.עושה רושם שזהו מטרד עבורך לענות על השאלות
אם אכן כך הדבר יש בפורום מספיק חבר`ה כל כך נחמדים שעוזרים רבות ותורמים מניסיונם האישי... לתשומת ליבך ביקורת בונה בלבד -
לא הגזמת קצת? מסלול לחודש?:Reלמה? יותר מידי זמן?
אני רוצה מקומות מומלצים ומהם אני אבחר את המסלול...לפחות כיוון! -
עלות טיול ממוצע בתאילנד:Reכעיקרון את יכולה לבזבז בין 500-1000 דולר.
אבל הממוצע הסביר הוא בין 500-600 דולר , בלי בזבוזים ומקומות סבירים. -
את חושבת שיש כאן פראיירים??קיבלת תשובה שמגיעה לך
ב600 דולרוגם לא ב1200 דולר לא תצליחו לחיות חודש אולי בכלביות
לנושא מסלול
קני את הלונלי פלנט ותתחילי לקרוא
גם כאן בפורום
ובטיפים
לץכנן לך מסלול לחודש???
הצחקת -
עלות טיול ממוצע בתאילנד:Reשלום.
המסלול הקלאסי.. צפון 10 ימים, איים (לצעירים ,קוסמוי וקופנגן) עוד 16 ימים, בנגקוק בסוף, 4 ימים.
עלויות.. : לינה , חדר לזוג ברמה טובה 800 באט, שזה כ 105 ש``ח - לזוג! כל אחת כ- 55 שקל. הלאה , אוכל שתיה בירה וכד`
עוד 75 שקלים ליום. כמה זה?130 ש``ח ליום.
זה המינימום.
אז איך אנשים אומרים 500 / 600 דולר....לאלוהים פתרונים... -
תוקפנות? לא, אלא חוסר סבלנות לשאלותשדנו בהן כאן 100? 200 פעם לפחות.
למה לא לחפש כאן בטיפים, ולהביא לפורום שאלות ענייניות.
אף אחד לא יבנה לך מסלול.
קצת מאמץ,
שאינך דורש/ת אותו מעצמך, וכועסת על שדורשים אותו מגולשי הפורום....
דיי לעצלנות, מי באמת, ברצינות, יישב ויציע מסלול בן חודש?
כאן זה לא מדור לבניית מסלולים ותכנון טיולים, אלא פורום לה ת י י ע צ ו ת, והגיע הזמן שאנשים יפנימו זאת. -
מאיפה ממציאים את המספרים האלה?אני נדהם כל פעם מחדש מהמספרים המופרכים שנזרקים לגבי עלויות טיול בתאילנד, במקרה הזה 500-600 דולר...
בואי ננסה לשים קצת מספרים על עלות טיול בתאילנד.
המתכלב:
ישן בחדר של 200 באט ללילה (חדר קטנטן עם מאוורר, שירותים ומקלחת מים קרים בחוץ) + שלוש ארוחות ביום של 35 באט (פאד תאי או ארוחה במסעדה תאילנדית אמיתית, שזה מנה של אורז עם משהו).
שני בקבוקי מים לים (10 באט כל אחד, לא מומלץ לשתות מהנהר) - 20 באט.
עלות יומית: 335 באט כפול 30 = 10,000 באט + אוטובוס לצפון וחזרה - 600 באט, אוטובוס לאיים וחזרה כ-1,000 באט (אם עושים רק צד אחד של האיים) + אוטובוס משדה התעופה ואוטובוס לשדה התעופה (300 באט) = 12,000 באט (כ-363 דולר).
החסכן:
לינה בחדר עם מאוורר, שירותים ומקלחת מים חמים - 400 באט + 3 ארוחות זולות ביום (70 באט לארוחה תאילנדית באזורים התיירותיים) + 2 בקבוקי מים ליום = תקציב יומי של 630 באט ליום כפול 30 יום + 2,000 באט לאוטובוסים = כ-21,000 באט (כ-635 דולר).
אותם `600 עד 700 דולר לחודש מקסימום` שנכתבו בתשובות בעבר או בשטות הנוכחית של `500-600 דולר` לא כוללים טיולים (לא טיול ג`יפים ואפילו לא טיול רגלי), לא כוללים מסאג`ים, לא כוללים שתייה אלכוהולית, לא כוללים טיסות, לא כוללים קניות, לא כוללים פינוקים קטנים (קוקה קולה, מסטיק, נייר טואלט, גלידה ושאר ירקות...), בקיצור - לא כוללים כלום.
בפועל מדובר בטיול בו אוכלים, שותים מים, ישנים ומחר**ים במקומות שונים בתאילנד ועושים `מה זה כיף חיים`...
לכן טיול של חודש בתאילנד ברמה סבירה מתחיל ב-1,200 דולר לחודש, ואולי יגיע היום בו יתחילו הקשקשנים שהיו בתאילנד לספר את האמת על ההוצאות שלהם במקום לנסות `לא לצאת פראיירים` מול סכומים שהיו נכונים (אולי) לפני 5-6 שנים...
טיול מהנה,
מרטין - סוכן נסיעות בבנגקוק -
למה להתעצבן? לא חבל על האנרגיה?למה להתעצבן.. אם לא נראה לך אל תענה.
חבל על האנרגיות. -
מרטין...:Reמרטין... היא ביקשה אוכל ולינה בלבד. אני מסכים איתך שהמספרים של 500/600 דולר מופרכים.
אבל כאשר כתבתי 1500 דולר מינימום -- צעקו עלי....... -
עלות אוכל ולינה בלבדחדר זוגי סביר ב 25 דולר לזוג, ועוד 12-13 דולר ליום לאוכל כל אחד (בוקר וערב במסעדה, אוכל רחוב במשך היום ובירה אחת) ומגיעים ל25 דולר ליום כל אחד, ולחודש 750דולר, בלי להתכלב. -
יש לי תאוריה למה זה קורה...איתן ש שלום,
לישראלים, שיציאת מצרים שמבחינתם הוא אירוע שקרה אתמול, לוקח המון זמן לעכל שינויים מהירים שקרו תוך שנים ספורות.
עד היום אתה רואה המלצות ל-`לבדוק שהפקק של בקבוק המים סגור` ועד ל-`לא לשתות שייקים עם קרח בגלל המים`, המלצות שהיו נכונות ללפני 15 שנה בערך...
מתוך החרדה הקיומית של `לא לצאת פראיירים`, מטיילים חוששים לספר על העלויות האמיתיות של הטיול שלהם כי אולי מישהו הצליח לממש את ה-500-600 דולר המופרכים ההם ואז הם יצאו פראיירים מול אלו ש-`עשו אותו דבר אבל שילמו פחות`...
לכן ישראלים (ובתוך עמי אני יושב...) לא מספרים את העלות האמיתית של טיול אלא מורידים קצת... מין סוג של `ביטוח` מול אלו שאולי הצליחו להשיג בפחות...
לכן נמשיך לראות מספרים מופרכים ונמשיך לקבל צעקות על ההערכות ה-`מופרזות` שלנו...
יום יפה לך מתאילנד (בינתיים הגשם כבר הפסיק),
מרטין - סוכן נסיעות בבנגקוק -
עלות אוכל ולינה בלבד:Reהחישוב של טל הוא די סביר
וזה רק גסט האוסים לא יקרים
ללא שתיה , פירות פינוקים קטנים כמו קפה או שייק(פינוקים גדולים זה כבר עניין אחר....)
ללא נסיעות ומעברים ממקום למקום
ולדעתי כל הנל``ים מוסיפים עוד כ 500 דולר לחודש לפחות
וזה ברמת טיול צנועה של מי שכבר מכיר ויודע לאן ללכת ואיפה למצוא לינות לא יקרות וטובות (שזו ההוצאה היומית הגדולה)
ואיפה לאכול וכו`..... -
יש לי תאוריה למה זה קורה...:Reצודק מרטין. והעיקר שלא נצא פראיירים................ -
בסוף לא בניתם מסלול לחודש, אתם לא בסדר -
מרטין,איתן ש, avi תבנו לי מסלול לשנתים. -
לא הרבה זמן, אלא בקשה בלתי אפשריתוהכיוון?
תעצרי בחנות הספרים הראשונה בה תפגשי.
זו לא סוכנות טיולים, זה פורום... -
ארז...:Reארז אתה הכריש !! כל תשובה שלך - בול!! כל הכבוד! -
שותף, אני מתמוגג. תודה.