טיבט עזרה בתכנון
-
כמה זמן לפני צריך להתחיל לסדר את ענייני הפרמיט מקטמנדו?
ואם אני רוצה להיות גם בלאסה וגם לעשות את הטרק בקאילאש,
מה המינימום זמן שאני צריך לשהייה בטיבט?
האם הסכום בסופו של דבר להכל יהיה בעל 4 ספרות עם $ בסוף?
האם יש דרך לעשות את המסלול בתקציב נמוך... או לבד אפילו...( חוץ מההגעה ללאסה...)
ובכלל האם זה הגיוני? כי לפי מה שקראתי לשלב את שנייהם נשמע דיי בגדר טירוף אם לא לוקחים טיול מאורגן להכל שעולה הון תועפות?
ובקיצור אם לא אוכל לרקוד על שתיי החתונות הייתי מעוניין לקבל מעט עזרה בהחלטה על איזה מהם ללכת או על איזה שהוא מסלול מעניין וממצא אחר בטיבט שיכלול גם נופים וגם תרבות, כי מצד אחד מאד מעניין אותי להיות בלאסה במקדשים והכל ומצד שני להקיף את הקאילאש נראה כמו חוויה מאד מיוחדת...
אשמח לעזרה תודה... -
טיבט עזרה בתכנון:Reשבוע יספיק לך לסידורי פרמיט
לגבי קאליש לא הייתי אבל כשביררתי בלאסה אמרו לי שצריך להוציא 8 פרמטים ושכל הטיול לאזור (פרמטים ונסיעה בג`עפ מלא) עולה לפחות 9000 יואן שזה המון. יכול להיות שעכשיו זה שונה (הייתי ב 05 ) אבל כמו שאני מקיר את הסינים כנראה שעכשיו זה עולה פי 2 .
אפשר להוסיף למסלול :
טרק גאנדן סאמייה
נאמצו לאייק (אפשר לשלב גם טרק קטן) -
טיבט עזרה בתכנון:Reהיי יאיר,
טיולים מאורגנים מקטמנדו יוצאים בצורה סדירה, ורובם סטנדרטיים ודומים במסלול ובמחירים (כ-8 ימים, 400$~ מקטנמדו ללאסה - שים לב להאם גם חוזר אם זה רלוונטי, וכוללים את האוורטס בייס קמפ הטיבטי, שיגאצה, גיאנצה, וכניסה לרוב המקדשים באזור לאסה), טיולים מאורגנים למערב טיבט, הרבה יותר קל לארגן בלאסה, הם בדרך כלל מתוכננים ל-16, אבל יכללו חלק מהמקומות שכולל הטיול הראשון, וכן עלותם יקרה מאוד.
אם אתה בוחר לנסות את מזלך בתחבורה ציבורית / טרמפים, רק תיקח בחשבון מקרים שינסו להחזיר אותך במחסומים / יסרבו לעלות אותך על אוטובוס, ייקנסו אותך, וכו`.
טיול באופן עצמאי כמובן יהיה זול בהרבה, אבל אתה צריך להיות מאוד גמיש מבחינת זמנים, לי היו מקרים של 36 שעות המתנה לטרמפים - פשוט כי אין מכוניות בחלק מהאזורים
זו חוויה מדהימה ומאוד שונה מטיול מאורגן...
לינק לאתר עם תמונות מטיול בטיבט וסין -
Nir - I Loved the link & photos!!