קלאב מד מומלץ וחסכוני...
-
שלום לכל הגולשים...
אומנם שנתיים לא היינו פה (הריון, לידה, תואר שני ועוד..) אבל האהבה לסקי לא נגמרה.
טוב לראות פה ניקים מוכרים.
אז אחרי שהיינו ב:
פאל ארינסל אנדורה,
UCPA לה פלאן צרפת ,
סוף שבוע בהר גור באפ סטייט ניו יורק
החלטנו השנה לנסוע לקלאב מד.
היעדים המועדפים: צרפת ואיטליה.
רצינו לשמוע המלצות השמצות וכל מידע שיש לכם לתת.
תודה על כל תגובה.
זוהר -
קלאב מד מומלץ וחסכוני...:Reמתי?
מומלצים יש הרבה, חסכוניים, זה כבר יותר בעיה, לעיתים יש מבצעים שהופכים להיות אטרקטיביים.
רק לבן -
סוף ינןאר תחילת פברואראבל אנחנו גמישים... -
קלאב מד לא מומלץ ולא חסכוני...:Re -
קלאב מד מומלץ וחסכוני...:Reביחוד אם אתם רוצים לחסוך, עזבו אתכם מקלאבים ותרכיבו חבילה בעצמכם. זה חלק מהכיף, זה מאפשר לכם גמישות מירבית וזה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע, שלא לדבר על זה שיש לכם אותנו לעזור בכל פרט הכי קטן. -
איך עושים זאת???על הכיפאק אני פתוחה להצעות...
אנחנו רוצים:
1. אתר גדול לבינוניים בצרפת / איטליה (אם צרפת אז לזארק)
2. מלון טוב, שלוש ארוחות, סקי אין סקי אאוט.
3. ציוד
4. אפרה סקי נחמד
וזהו (ביקשנו הרבה?! :)))
תודה על הכל
זוהר -
איך עושים זאת???:Reאם חשוב אפרה סקי אז איטליה עדיפה על צרפת. אתם סגורים על 3 ארוחות ביום? אני בעד 2 מקסימום וארוחת צהרים קלה באתר. מה דעתכם?
יפעת -
מתאיםשתי ארוחות במלון
ארוחה קלה באתר
מה שבאמת חשוב זה
אתר גדול
סקי אין סקי אאוט
תודה
זוהר -
איך עושים זאת???:Reהי זוהר וברוכה הבאה,
בצד שמאל תמצאי 2 לינקים שיכולים לעזור, ``מאיפה מתחילים`` ואיך להרכיב חופשה זולה.
עייני בהם ותחזרי אלינו עם תשובות:
1. מי נוסע (כמה, בני כמה ומה רמתם)
2. מתי ומה הגמישות בתאריכי יציאה ו/או בהזמנה מראש.
לגבי הדרישות, אז ככה, האיטליה קשה יותר למצוא סקי-אין ואאוט.
בצרפת יש הרבה, ולעומת זאת צרפת לרוב בעלת חיי לילה עניים.
חוץ מזה הייתי מוותר על 3 ארוחות, לעיתים 2 ארוחות במלון ועוד ארוחה על ההר מספקים ונותנים תחושת מילוי טובה יותר (אפשר להרחיק בגלישה עד קצה האתר ללא צורך לחזור לצהרים).
לגבי לזארק, כנסי לאתר האיטרנט שלהם (ואולי גם של לה פלאן, ושל מורזין-אווריאז) ותזמיני חוברת חורף 2008. וגם תחפשי האם יש להם מחירים ומבצעים לחורף.
בשלב הזה תכווני על: שבוע משבועות המבצע.
אפשר אגב לשקול בחיוב אתר שקרוב לג`נבה (מורזין-אווריאז) או פליין (ע``מ לחסוך בתחבורה יבשתית), שוקל דירה + מסעדות ובישול עצמי על מנת לחסוך במלון ולאכול יותר טוב.
הייתי גם מחפש בכמה אתרים האם יש להם מבצעים מיוחדים (כמו סקי פאס חינם במדונה בסוף מרץ, או דומיהם)
ציוד הוא הבעיה האחרונה, לאחר שתבחרו אתר חפשו במפה האתר חנות קרובה למקום הלינה שלכם ותזמינו ציוד באינטרנט.
במקביל חפשו טיסות זולות (אני חושב שעדיין אין).
רק לבן -
אז ככה1. לחופשה יוצאים אני ובעלי
2. שנינו יודעים סקי באופן סביר ולא רוצים יותר שיעורים יומיים עם קבוצה מקסימום שיעור אחד על אחד פעם בחופשה.
3. מאוד מתעקשים על מלון ברמה סבירה וסקי אין סקי אאוט.
4. עדיף באמת שתי ארוחות במלון ואחת קלילה באתר.
תודה
זוהר -
מתי? ומה גמישות הזמנים שלכם?רק לבן -
די גמישאמצע ינואר עד סוף פברואר -
די גמיש:Reאמצע ינואר עד 9/2 בצרפת או עד 2/2 באוסטריה
חפשו טיסות זולות לז`נבה ותתחילו לחפש חבילות בכל אתרי האינטרנט של אתרי הסקי בצרפת
רק לבן -
לגבי SKI IN/OUTבתור סנובורדר זה לא כל כך נוגע לי אבל אני גולש עם סקיירים כך שאני מודע לנושא. בוגרי צרפת מתעקשים על SKI IN SKI OUT מכיוון שזו נראית להם הדרך הכי טובה להימנע מצעדות ממושכות עם נעלי הסקי ומכיוון שהאפרה סקי העיקרי בצרפת זה אגדודו בקלאב. יש 2 שיטות אחרות שמתאימות יותר לצרפת/איטליה שבהן יש מעט מקומות שמציעים SKI IN/OUT:
1. רכב צמוד - קמים כל בוקר, עולים על נעליים נוחות, מעמיסים את הציוד ונוסעים לחניה של המעלית באיזור הגלישה שמתכוונים לבלות בו באותו יום. יוצאים מהמכונית, מחליפים נעליים ועולים בקלילות למעלית. היתרון הוא גמישות מירבית, אם יש תור במעלית הספציפית או תנאי מזג אוויר בעייתיים פשוט נוסעים למקום אחר. אפשר גם לישון בזול במקום מרוחק יחסית מהמסלולים. החסרונות הם שצריך לצאת לגלוש ולחזור ביחד לפעמים יש עלות לחניה ומתבזבז קצת זמן על נסיעות.
2. משכירים את הציוד במקום שצמוד למעליות. מגיעים אליו בנעליים נוחות ובסוף היום משאירים שם את הציוד וחוזרים לנעליים. גם אם לא שכרתם שם את הציוד אפשר תמורת תשלום סמלי לאפסן ציוד בסוף היום בחנויות ליד המעליות.
הסידור הזה, של לזרוק את הציוד לרכב/לחנות ולהחליף לנעליים נוחות מאפשר להסתובב בנוחות בסוף היום בעיירה, לקחת חלק באפרה סקי או ללכת לאכול לפני שחוזרים למלון מה שכן, מרגע שיוצאים בבוקר לגלוש לא פרקטי לחזור למלון עד סוף היום. -
לגבי SKI IN/OUT:Reתודה רבה
נתת הרבה חומר למחשבה
זוהר -
לגבי SKI IN/OUT:Reגם באיטליה אפשר למצא מקומות עם ,SKI IN/OUT אם זה מאד חשוב לכם, אבל מלונות אלא בד``כ עולים יותר. שווה לדעתי להשקיע במלון מפנק ולשכור מכונית או אפילו להשתמש בסקי באס יעיל.(בעניין הזה אני יודעת שהדעות חלוקות)
יפעת -
באמת שקלאב מד הכי מתאים !אני לא סוכן של קלאב מד אבל אני מעריץ את הרשת הזו.
בשנתיים האחרונות הייתי שלוש פעמים ב: צ`רויניה, בואל דיזר ובשמוני.
היה מושלם ! הכל כל כך נוח והשירות מדהים והאוכל נפלא (ארבעה קילשונים) וההדרכה מעולה ואם את רוצה חופשה וסקי אז זו הדרך המומלצת על ידי. אמנם יש כאלו שנהנים מתהליך הארגון וחיפוש בתי מלון.. ומדריכים ומסעדות אבל באמת אחרי יום סקי מי צריך לרוץ ברחובות לחפש מקום לשבת.. ואם נדבר על עלויות אז אמנם זה לא כל כך זול אבל ממש לא יותר יקר מארגון עצמי.. אלא אם כן מרמים את עצמך ושוכחים חלק מההוצאות או הולכים למוטלים עם ארבעה בחדר ואוכלים בסופר. קלאב מד הכל . אבל הכל!! כלול וזה פשוט נפלא לא לגעת בכסף כל החופשה. פשוט להנות מהסקי מהמנוחה ומהארוח. לא צריך לדאוג לכלום רק לרמת הפראלל שלך או צבעי המסלולים. בנוסף לשלושת החופשות שהייתי בקלאב הייתי גם בשתי חופשות שארגנתי לבד אחת באישגל והשניה בואל תורן.. גם כן היה מדהים אבל הטרחה הייתה יותר גדולה. העלות פר יום ממש אבל ממש לא יותר זול אם הולכים למסעדות סבירות ומעלה וישנים במלון ברמת הקלאב.. וזה עוד בלי הדרכה. אז באמת ומכל הלב חופשה זוגית ? ברמה טובה מאוד + אני ממליץ בקלאב מד ואם אפשר אז ארבעה קילשונים . -
באמת שקלאב מד הכי מתאים !:Reיש לקלאב מד חסרונות - למשל חדרים צפופים ביותר, זה מצחיק שאתה ``יורד`` על מוטל של 4 בחדר, אבל בבית מלון 2 כוכבים תקבל חדר טוב יותר מבקלאב.
יש אומנם המון אוכל, אבל הרמה לא מתעלה, זה אוכל נחמד לכל היותר. לעומת זאת בחלק מהמסעדות בחוץ ניתן לקבל אוכל מעולה, ובכל מקרה לרוב ברמה גבוהה יותר.
בנוסף, ברוב הקלאבים הפעילות וסדר היום מכוון למשפחות צרפתיות עם ילדים קטנים, ולראות בערב מופע ילדים בצרפתית, זה לא ממש מעניין אותי.
לרוב קשה לחסוך כי מזמינים כבר בית מלון טוב, אבל אם תזמין צימר ב 20 אירו ללילה לאדם (ותקבל חדר טוב יותר מהחדר בקלאב) וטיסה מוזלת תוכל גם לחסוך לא מעט כסף (לפחות 200 אירו לאדם).
יחד עם זאת, יש לקלאב יתרונות, בטח למשפחה שמשתמשת בשירותי השמרטפות, למתחילים להם היום המסודר מתאים וכו`.
אפילו פגשתי אנשים שנהנים מלרקוד ``אגדו`` ! -
באמת שקלאב מד הכי מתאים !:Reהילדים שלי מעדיפים קלאב מד בחופשים
ריבוי הילדים הישראלים עושה להם טוב
רק לבן -
באמת שקלאב מד הכי מתאים !:Reפאודר.. אתה כנראה שמעולם לא היית בקלאב מד או במקרה הטוב היית בקלאב של קלשון אחד או שניים... אז שים לב אני מדבר על ארבעה קילשונים !! כמו כן אין דבר וחצי דבר דומה למה שתארת בקלאב מד שאני הייתי וכאמור הייתי בשלושה לאחרונה.. אין אגדו.. ואין ילדים מתחת לגיל 15 (בואל דיזר לדוגמה). לא כדאי להתווכח אבל אני הייתי במספר אתרים בבתי מלון 3 כוכבים ויותר עם עלות של 180 יורו עד 200 יורו ללילה לחדר ובכל שלושת הקלאבים החדרים היו יותר טובים.. אולי קצת קטנים (15-17 מ``ר) אבל זה ממש לא הפריע.
אני יכול מבחינה פיננסית לצאת לחופשות סקי במלונות 5 כוכבים ויותר האם הסטנדרטים של סטודנט צעיר צריכה להתאים לי?
וכל השחצנות הזו וההתנשאות שמופיעה באתר באופן חוזר נגד קלאב-מד אינה ראויה. האם האתר הזה שייך רק לגולשי סנובורד בני 17 ?? אני לא בן 60 אבל יותר קרוב לזה מאשר ל20 והאם יש לכם מונופול על סקי או על דרכי חופשה של אחרים???