ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מפלי הריין

פורום טיולי משפחות
    9
    11
    4088
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • זיוה
      זיוה נערך לאחרונה על ידי

יש לנו כמה וכמה שעות לבלות במפלי הריין ובשפהאוזן לפני הטיסה הביתה.

קראתי את הטיפים ואת המידע באתר של המפלים, ועדיין אשמח אם יהיה מי שישלים לי את התמונה:

יש שתי גדות לריין. איך מתנהל המעבר בינהן? האם רק ברכב? האם בכל אחת מהגדות צריך לשלם על כניסה לאתר בנפרד?

קראתי סיפור של משפחה שירדה במסלול של המדרגות ולקחה שייט אל הגדה השניה. האם זה אותו השייט שמגיע אל הסלע או שמדובר בשייט אחר?
      באיזה גדה בכלל נמצאת המסעדה, זו שמנקודה הסמוכה אליה יוצא השייט אל הסלע? בגדה של הטירה (שלוס לאופן) או בגדה של שפהאוזן?

האם מישהו הלך ברגל מהמפלים אל שפהאוזן או עשה את הדרך בשייט? באתר של המפלים כתוב שמדובר ב-40 דקות הליכה לאורך הנהר ויש גם אפשרות לשוט.
      האם מישהו עשה טיול רגלי נחמד בסביבת המפלים? באתר מוזכרות כמה אפשרויות כאלה.

אנחנו מעוניינים לבלות את כל הזמן שלנו ביום הזה בטווח שבין המפלים לשפהאוזן ולא מעוניינים ביעד נוסף. לא אוהבים להתרוצץ ביום של הטיסה.
      אשמח לכל תגובה שתרחיב במשהו לגבי האפשרויות.

תודה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • איילת 0406
        איילת 0406 נערך לאחרונה על ידי

מפלי הריין:Re
        הי זיוה
        הייתי לפני מספר שנים במפלי הריין ובשפהאוזן. עברנו בין 2 גדות הריין על גשר להולכי רגל. לא זכור לי שהיינו צריכים לשלם פעמיים. כל הטיול במפלים מהווה מסלול הליכה רגלי. לא נראה לי שיש מה לחפש עוד מסלולים. המקום מהמם ושפהאוזן יפהפיה. שיהיה לכם טיול מוצלח.
        • צביקה
          צביקה נערך לאחרונה על ידי

שיט במפלי הריין
          כל אפשרויות השיט לפניך באתר שבקישור. בעיקרון יש מעבורת בין הגדות ויש שיט תיירותי פנורמה, או אל הסלע, או לולאה, או שילובים.

הקליקי על כל אחת מתמונות המסלולים לפרוט נוסף.
          • שיט במפלי הריין
          • friedmanr
            friedmanr נערך לאחרונה על ידי

הי זיוה, והנה את כבר גורמת לי לחזור ולכתוב((-:

כשנוסעים לפי השילוט למפלי הריין מגיעים לצד שבו השיט.
            בצד זה יש גם מסלולי הליכה לאורך המפלים.
            השיט מחולק ל-2:
            1. רק לגדה השנייה, שבה ניתן לעלות למוזיאון במדרגות רבות.
            2. לאי בנוסף לגדה השנייה.(חוזרים למסעדה ומחליפים סירה).

בקישור שצביקה נתן יש אפשרות נוספת ליולי אוגוסט - טיול מעגלי, אך אפשרות זו לא הוצגה בפנינו למרות שהיינו ביולי.

בגדה השניה קיימות 2 מרפסות תצפית אל המפלים אך הן אינן כלולות בכרטיס השיט ויש לשלם אליהן תשלום נוסף.

נוסף גשרים על הנהר למעבר מכוניות והולכי רגל

רונית
            • רויטל 1
              רויטל 1 נערך לאחרונה על ידי

זיוה, אני לא יודעת כמה שעות יש לכם לטיול ביום זה, אך אם יש לכם אפשרות, אולי כדאי בכל זאת להוסיף ביקור בשטיין אם ריין (התרשמתי שהמקום יפה ביותר, ונמצא במרחק 20 דקות נסיעה בלבד)?
              • שירלי
                שירלי נערך לאחרונה על ידי

הי זיוה!
                יש כניסה אחת למפלי הריין (עד כמה שזכור לי) מטיילים ברגל ויש נקודות תצפית מכל מקום. לאחר מכן ניתן לעבור ברגל מסביב לגדה השנייה וניתן גם לעשות שייט.
                לשפאהוזן נסענו עם הרכב. שפהאוזן עיירה עתיקה ויפיפיה ציורית ומיוחדת. מאוד נעים לטייל בה, והיא גם זולה מאוד! קנינו שם גם אני וגם בעלי נעליים יפות בזיל הזול!
                תהנו!
                • זיוה
                  זיוה נערך לאחרונה על ידי

תודה לכולם :Re
                  הגשר להולכי רגל פותר את כל הבעיות, אז כבר לא משנה באיזה צד נמצא השייט ובאיזה צד דברים אחרים.

רויטל, ידעתי שתגידי על שטיין אם ריין :)) לא בטוחה שנגיע לשם, אבל לוקחת בחשבון.

שוב תודה
                  • mikeli
                    mikeli נערך לאחרונה על ידי

לדעתי עדיף להגיע לשפהאוזן עם רכב [לא היתה לנו בעיה של חניה שם]ולא ללכת ברגל מהמפלים.
                    אני מצטרפת להמלצה להמיר את שפהאוזן בשטיין א ריין ,אי אפשר להתחיל לתאר כמה העיירה הקטנטנה הזאת יפה .
                    ממליצה לך להכנס לאתר של משפחת וילק ולהתרשם בעצמך.
                    • וילק
                    • ?
                      אורח נערך לאחרונה על ידי

מיכל תודה,

אני מכירה את האתר של משפחת וילק וראיתי גם תמונות של שטיין אם ריין ב-Flickr.com
                      הסיטואציה היא שאנחנו לא מחפשים את העיר הכי יפה ומוכנים להסתפק גם בסגנית שלה, מחפשים יותר שלווה ונחת. יש לנו די הרבה ערים יפות בטיול. בבוקר אנחנו מגיעים מ-Eguisheim בחבל אלזס, עיירה יפהפיה אף היא, ובאזור הזה של שווייץ, היער השחור ואגם קונסטנץ בוודאי נטייל בעתיד. הפעם זו אפילו לא הצצה, אלא רק הצצונת. שפהאוזן נמצאת ליד המפלים, ונראה ששם נבלה, כפי שאני רואה לנגד עיני את הסיטואציה.
                      אבל... ניקח בחשבון ונראה לפי הזמן והכוחות.

שוב תודה.
                      • bejah
                        bejah נערך לאחרונה על ידי

לפני שבוע היינובמפליי הריין היה טיול מדהים מגיעים למפלים מתוך העיר שפהאוזן ישנו מקום חניה מסודר כמובן עם תשלום במכונה לוקחים תו מהמכונה ומניחים על הדשוו(החלק הקדמי שעל הלוח שעונים) ומשם יורדים לכוון המפלים ישנה טיילת נחמדה ומסלוול הליכה עד ממש למפלים בגדה השנייה ישנה אפשרות לחזרה בשייט מהגדה השנייה לכוון התחלת המסלול.
                        המסלול ארך יותר משעהעם ילדים והעדפנו בחזרה לקחנו שייט בתשלום נמוך קו אחד בלבד לחזרה
                        • זיוה
                          זיוה נערך לאחרונה על ידי

תודה על התיאור המפורט:Re
                          • 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון