דרכון לילד
-
עשינו ילדי דרכון כשהיה בן שנתיים, היום הוא בן 6.
למרות דהחוק לא מחייב זאת, הבנתי שייתכן וניתקל בבעיות כיוון שהוא השתנה מאז.
אנו מתכננים שייט אם זה רלוונטי ולא טיסה.
יש לנ``ל שתי אחיות קטנות עם דרכון חדש.
האם כדאי או צריך לחדש את דרכונו? -
דרכון לילד:Reאם התמונה בדרכון כבר לא דומה לילד (ורוב הסיכויים שתמונה מגיל שנתיים כבר לא דומה לגיל שש) צריך להחליף את הדרכון. -
דרכון לילד:Reתודה.
השאלה כמה גמישות יש כאן? ניתן לראות שתווי הפנים דומים למשל.
שאלה נוספת, בתקופת הקיץ, בתוך כמה זמן נקבל דרכון חדש ממשרד הפנים? -
דרכון לילד:Reתלוי במי שבודק את הדרכונים. אולי לא יעשו בעיות אלא רק יגידו לכם שהייתם צריכים להחליף אבל אולי ישלחו אתכם לסניף משרד הפנים בשדה.
אני עשיתי דרכון חדש לילד לפני כשבועיים, ולקח כשבוע וחצי עד שקיבלנו את הדרכון החדש בדואר (למרות השביתה ולמרות הקיץ). -
דרכון לילד:Reצריך להגיע עם הילד ועם תמונות דרכון שלו למשרד הפנים להנפקת דרכון חדש. אינני זוכר את העלות. בטופס צריכות להיות חתימות של שני ההורים.
כשעשיתי זאת בשנה שעברה, הדרכון הגיע הביתה בדואר תוך פחות משבוע. -
דרכון לילד:Reאין צורך בחתימות של שני ההורים אלא אם ההורים גרושים. -
אפשר לעשות תוספת של תמונה בלבד:Reלא בהכרח חייבים להוציא דרכון חדש. נדמה לי שלפני שנה הלכנו למשרד הפנים עם תמונה והדביקו אותה עם חותמת על אחד העמודים הפנימיים וזהו. זה דרכון תקני לחלוטין, אלא שלפעמים הוא מעורר הרמת גבה. הדרכון הזה גרם לעיכוב של כמה שניות נוספות בנמלי התעופה כשהבודקים גילו שצריך לדפדף ונעצו עיניים בילדה (שלא היה לה כל כך נעים). -
כבר אי אפשר רק להוסיף תמונהזו הייתה השיטה הישנה.
בתחילת השנה שינו את השיטה, ועכשיו מחליפים את כל הדרכון. -
כבר אי אפשר רק להוסיף תמונה:Reאכן כבר לא ניתן רק להוסיף תמונה בלבד, יש צורך בחידוש מלא. עשיתי זאת לפני שנה עבור בנותיי. כשביקשתי טיפול דחוף נעניתי בחיוב, התבקשתי לבוא לאסוף את הדרכונים כעבור 48 שעות. (לא זכור לי אם זה חוייב בתשלום נוסף או לא).
אם מתאפשר לכם להשתמש בשרותיו של סניף פ``ת, אני ממליצה. הם יעילים ונחמדים מאוד. כדאי להגיע בימים בהם הסניף פעיל בשעות הצהרים כי התורים קצרים יותר והחניה קלה יותר.
אם תחליטו להשתמש בדרכון שברשותכם בכל זאת, יאמרו לכם במשטרת הגבולות כי הפעם זה יתאפשר אך הם מכניסים הערה למסוף בה כתוב כי לא יתאפשר שימוש בדרכון זה בעתיד.
בהצלחה! -
לא ידעתי. טוב שנכנסתי לקרוא :Reאת הדיון.