ליונית מנהלת הפורום ואח`
-
יונית שלום,
לצערי, למרות שהבנתי מכל הרמזים בפורומים השונים שלא כדאי לי לנסוע הלוך ושוב מפריז לעמק הלואר עבור יום אחד, אני לא מצליחה לשחרר את עצמי מהתמונות הנפלאות והרושם שמותירים הארמונות הללו.
בתשובה לשאלה בפורום מלפני 3 שנים, ענית לגולשת שלא חייבים לנסוע עד הלואר וחזרה ביום אחד בשביל לראות ארמונות ושיש ארמונות בסביבות פריז.
האם כוונתך רק לוורסאי או שיש אפשרויות אחרות? אם כן, מה הן וכיצד ניתן לממש?
רוב תודות. -
ליונית מנהלת הפורום ואח`:Reהארמון בפונטנבלו בהחלט מזכיר את ארמונות עמק הלואר. נמצא כ 50 ק``מ מפריז - מומלץ . סגור ביום ג . -
ליונית מנהלת הפורום ואח`:Reמצטרפת להמלצה. חזרנו לפני חודש מפריז וביקרנו גם בפונטנבלו. הארמון מדהים ביופיו ולעומת וורסאי שדי ריק שם בחדרים, הפונטנבלו מרוהט, כך שניתן להתרשם יותר מהמקום. מומלץ לנסות להכנס להדרכה של מדריך בשם פבריס,(שוקי בעברית) ישראלי שחי בפריס דובר עברית רהוטה ופשוט נותן הדרכה מרתקת, גם לקהל הצעיר. -
לרונית ולליתודה רבה. האם תוכלו לשלוח לי אולי לינק שיקשר אותי לאזור, לשם בצרפתית ולתת לי הסברים על דרכי ההגעה לשם?
מודה מראש. -
לרונית וללי:Reמצרפת לך מידע על פונטנבלו
מאוד קרוב לפריס,
תהנו.
והסבר הגעה כפי שמופיע באתר של "מסע אחר"
ארמון פונטנבלו
הגעה: ברכב - עולים על כביש הטבעת A6, יורדים בפונטנבלו, ולאחר כ�16 קילומטר נוספים מגיעים לארמון. ברכבת - עולים ב�Gare de Lyon ויורדים בתחנת Fontainebleau, משם ממשיכים באופניים, ברגל או באוטובוס.
פתוח: ארמון - אוקטובר�מאי ד`�ב` 09:30�17:45, יוני�ספטמבר 09:30�18:00 (סגור בימי ג` ובחגים). גנים - נובמבר�ינואר 09:00�18:00, מרץ�אפריל ואוקטובר 09:00�18:00, מאי�ספטמבר 09:00�19:00.
טלפון: 5070�6071�01.
אינטרנט: www.musee-chateau-fontainebleau.fr
נגישות לנכים: יש -
לרונית וללי:Reגלית, הינה קישור לאתר הרשמי של פונטנבלו -
ובנוסףבעיניי חלק לא פחות יפה מהארמון הוא יער פונטנבלו הסמוך אליו(לא הגנים של הארמון אלא היער הפראי).
רכבת: יציאה מגאר דה ליון, נסיעה של 40 דקות לתחנת פונטנבלו, ומשם לקחת אוטובוס. לא תהיו היחידים. הרכבת נוסעת כל 20 דקות לערך.
שימו לב לפני שאתם עולים לרכבת, שאתם עולים לרכבת הנכונה. קנו את הכרטיס בדוכן הכרטיסים ולא במכונות האוטומטיות וגם תשאלו את המוכר מאיזה רציף יוצאת הרכבת.
כאשר מגיעים לפונטנבלו-יש אוטובוסים מתואמים לשעת ההגעה-יש לקחת את האוטובוס לטירה. אפשר כבר בשלב זה לשכור אופניים בתחנת הרכבת בין 10-15 יורו למחצית יום. או ללכת ברגל דרך העיירה לטירה.
ביער אפשר לקבל מידע על מסלולים
Centre d` Initiation De Forêt
01-64-22-72-59
300 ק``מ מסומנים בתוך היער, כאטרקטיביים ביותר לטיול-אלו מסלולים המופיעים על המפה כולל טיולי אופניים,טיפוס על סלעים.
אם מגיעים בסוף ספטמבר-מתקיים פסטיבל סוסים. האירועים בעיירה ובמסלולי המרוצים.
(מתוך ``צרפת זה לא רק פריז``-שם גם מידע מפורט על הטירה חלקיה וגניה) -
תודה. עזרתן לי רבות. -
ובנוסף:Reיונית שלום,
אני לא רואה היכן מוסיפים הודעה ראשונה (לא כתגובה)
אנו 3 מבוגרים ו 3 ילדים (5, 11, 14.5) שמתכננים טיול בסוף ספטמבר ליער השחור למשך 10 לילות.
אנו מתכננים לינה בדרום ל 7 לילות ובצפון ל 3.
קראתי הרבה בפורום, עדיין לא מצאתי מקום נחמדל 6.
רוב האתרים בגרמנית, וגם אם מתקשרים לא ממש הבינו אותי.
אודה גם על המלצות למסלולים.
תודה מראש
מיכל -
ליונית מנהלת הפורום ואח`:Reאיך אפשר לקבל מוגש על מרחקים
אנחנו עם 3 ילדים
מהפטורוסקופ עד מון סאן מישל ?
משם בחזרה לפריז ?
לא ביום אחד אבל אנו זקוקים למושג של קמ או זמן
האם ניתן למצוא את giverny
במפה של צרפת או קטנה מדי ?
רעיונות לדרך מפטורוסקופ לסאן מון מישל ?
תודות -
מיחרים לפונטנבלובאתר לא מופיעים תאריכים, היכן אני יכול למצוא?
תודה